Vettel: "Melbourne'de Geçiş Alanı Kafa Karıştırır"

yazar:

kategori:

Albert Park pistinin “geçiş alanı”, Barselona testlerinde Charlie Whiting ile F1 takımlarının toplantısında resmi olarak belirlendi.

Alman Auto Motor und Sport’taki habere göre Melbourne’deki düzlüğün çok kısa olması nedeniyle zorlunlu 1 saniyelik farkın ölçümü, sondan üçüncü virajda yapılacak.

Arka kanat ayarlama butonuna, son virajın çıkışında basılabilecek ve kanat eski haline ilk viraj öncesindeki fren alanında dönecek. Geçiş alanı, önceden duyurulan 600 metreden viraz daha fazla.

Sebastian Vettel, sisteme karşı çıkıyor ve Melbourne’deki çözümün kafa karıştıracağına inanıyor.

Vettel: “Diyelim ki o virajda (önümdeki) araçtan 1 saniyeden fazla uzağım ama son üç virajda yaklaştım ve butona basma iznim olmayacak”

“Bunu nasıl izah edersiniz?”

Habere göre FIA, Malezya’daki geçiş alanının uzun pit düzlüğü olduğunu ve 1 saniyelik sürenin son virajda ölçüleceğini belirtti.

Çin’de ise bu alan, 13. ve 14. virajlar arasındaki uzun düzlük; ölçüm noktasu ise 13. viraj öncesi.

Bu arada Whiting ile toplantıda bazı takımlar, pilotların iş yükünü azaltma adına Cuma ve Cumartesi antrenman ve sıralamada sistemin kullanılmamasını teklif etti.

Söylenene göre Red Bull, sınırlamanın getirilmesini isterken Ferrari ve McLaren gibiler de aksini düşündü.

Whiting: “Büyük ihtimalle McLaren ve Ferrari, sistemi kullanma konusunda pilotların işini kolaylaştıracak teknikler geliştirmiş”

Aslında McLaren ve Ferrari direksiyonlarına yakından bakıldığında arkada ilave kollar görülüyor ve yine söylenene göre bunlar, KERS ve arka kanatların kullanımını kolaylaştırıyor


Yorumlar

  1. işine gelmeyen diyenler esnek kanat için biryerlerinizi yırtmadınızmı siz ya ?

  2. desteklediğin pilotun sorun yaşamasını bekle adamların dediğini o zmn anlarsın adam haklı bu sistem çok saçma gerçekten çok saçma harika geçilen bi sezonun ardından… artk yakın sürüş izleyemicez bilmem farkında mısınız monza da 1 saniye fark metrelerce oluyo… bnce bu kuralı kaldırmalılar biri ağır bi kaza yapmadan bi pilot sıralama da yada antrenmenda sınırları bulmaya çalışırken sınırı kaçırırsa ve aır yaralanırsa kim bu durumu açıklayabilecek bu kural bnce en önce pilotların canını tehlikeye atıyo sonra da bizleri üzecek ohh ne güzel 1 saniye yaklaş sonra bas düğmeye geç bilgisayar oyunu gibi arkada bekleyip nos kazansınlar oldu olacak…

  3. bu açıklama ferrari korkusunun bir tesçillemesi niteliğinde bana göre….ferrarinin dayanıklılığı ve uzun turlardaki performansı redbull'u korkutmuş olacak ki böyle bir açıklama yapmak zorunda hissediyolar kendilerini……ferrari ve mclaren gibi iki formula 1 devinin bu tür sistemleri daha basit hale getirmesi gayet normal sonuçta bu iki takım formula 1'in olmazsa olmazları……ayrıca bana göre mclaren kesinlikle ama kesinlikle başa oynayacaktır….gritte birileri bişeyler gizliyosa açığa çıkramıyosa bunu yapan mclarenden başkası değil….forza ferrari forza alonso!!!

  4. "Bu sistem, yarış hafta sonu boyunca antrenmanlar ve sıralama turlarında istenildiği şekilde kullanılabilir."
    (alıntı, ali ünal)

    sisteme en kısa sürede uyum sağlayan pilot, sıralamada bu sistemden maksimumu çıkaracak ve normalde daha hızlı bir araca sahip olup da, arka kanadı yeteri kadar aktif kullanamayan bir pilottan daha iyi derece yapacaktır.

    gridin en hızlı aracına sahip olan vettel'in, bu sisteme neden en çok ve en sesli itiraz eden pilot olduğunun bir sebebi de budur.

  5. hacı bir kere de hoşuna gitmeyen şeye itiraz etme. bir kere de çocuklar gibi mızmızlanmak yerine sessizce adapte olmaya çalış. yenilikse herkese yenilik, milletin 4 kolu mu var?

  6. rocco junior avatarı

    Bir de ben Vettel ve Redbullun işine gelmeyen en ufak durumda itiraz etmesini anlamıyorum.nasıl şampiyon ve nasıl yarışçı bunlar?Demekki arka kanat konusunda kendilerine güvenmiyorlar ki diğerlerinin avantaj sağlamasını istemiyorlar çünkü az buz değil epey sürat katıyor bunun yanına kerside koyarsanız sıralama turlarında çok yüksek süratleri görebiliriz bu sezon ve antremanlarda.İlk başta butonlardan şikayet ediyorlardı,şimdi benzer bir şikayet daha tamam bende pek sevmedim ama kural konmuş artık sınırlandırmak nedir ya?

  7. evet, takımların tamamı karşı çıkmadığı için serbest antrenmanlarda istenilen yerde, istenilen mesafe ve zaman boyunca, sıralamalarda sadece belirlenen bülümde kullanılabilir.

  8. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    sıralama turlarında kullanila bilecek mi bu arka kanat değişmeleri acaba?

  9. Alonso&Massa  avatarı

    Enteresan.Ama Melbourne hafta sonu çok ilginç olacağa benziyor.

  10. rocco junior avatarı

    Whiting: "Büyük ihtimalle McLaren ve Ferrari, sistemi kullanma konusunda pilotların işini kolaylaştıracak teknikler geliştirmiş"

    Aslında McLaren ve Ferrari direksiyonlarına yakından bakıldığında arkada ilave kollar görülüyor ve yine söylenene göre bunlar, KERS ve arka kanatların kullanımını kolaylaştırıyor

    Benim duyduğum bir pedal sistemi geliştirdikleri

  11. force india 'da aynı şekilde direksiyon arkasına koymuş, mantıklı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir