Alonso: "McLaren, Göründüğünden Daha İyi"

yazar:

kategori:

Alonso’ya İngiliz takımın rekabetten uzak görüntüsü soruldu.

El Pais’e konuşan Alonso: “Göründüklerinden daha iyiler”

“Kış testi, hiç bir şey ifade etmez. Kendileri, daha fazlasını beklediklerini söylüyor. Bu yüzden belki de (Avustralya’da) en iyi seviyelerine yakın olurlar ve sonrasında ileri giderler”

“(Avustralya’ya) oraya gittiğimizde göreceğiz. McLaren, 10. sıra için mücadele etmeyecek, podyum kovalayacak.”

Bu arada Pirelli’deki çabuk bozulmalarla ilgili şikâyetler sorulduğunda Alonso, asıl etkinin frenlemede olduğunu söyledi.

Alonso: “Önceden (Bridgestone döneminde), düzlüğün sonuna kadar gelip bütün gücünüzle frene basabiliyordunuz. Şimdi bunu yaparsanız tekerlekleri kilitlersiniz, özellikle de arkaları”

“Çekiş de ayrıca daha kötü. Önceden, gaz pedalına basar ve virajdan çabucak çıkardınız. Şimdi ise çok daha hassas olmanız gerekiyor.”


Yorumlar

  1. bloglarında yapıyorlar,ayrıca twitterda serhan acar,erbatur,metin mete gibi trt yayınında emeği olan yazarları takip edebilirsin. http://formula1kulubu.blogspot.com/

  2. sezai duran avatarı

    hfhj

  3. sezai duran avatarı

    arkadaşlar buradan hep bilikte trt ye sitem edelim
    cünkü hic bir şekilde f1 haberleri yapılmıyor neden

  4. heikki 1088 avatarı

    Alonso'nun dediklerini de destekleyerek; İşte bu şekilde F1 katledilir. Motor dondurulur, lastikler saçmalaşır vb… Sonra da her sene değişen kurallardan dolayı mallaşır. Araç yavaşlar, çekiş gücü azalır, hızlanmaz, hız ı kesilir sadece daha iyi döner virajı(kendi hızına göre) o olur :@ Ayrıca Alonso: "Göründüklerinden daha iyiler" demişken, hala Ferrari, Alonso fan larıitinayla taptıkları Alonso'dan daha fazla şey biler oldu ve Mclaren'ı ilk 10 a bile almadı. Gördüm ki sonra dönüşler feci oluyormuş 😉

  5. başka zaman alonso'nun dedigini sonuna kadar savunan fanlar bir anda Alonso yanlıs yorumlamıştır moduna geçtiler. Araçların durumu hakkında Senin benim bildigimden daha fazla bilgisi var butun sürücülerin ki mclaren'in hala en hızlı 3-4 takım arasında oldugu bilinen bir gercek.

  6. hamilton kendisi söyeldi, aracımız iyi değil ama 2009 da ki gibi de değil diye.

  7. İlk defa seninle aynı fikirdeyim. Bu demek oluyor ki Mclaren podyumun yüzünü zor görecek testlere göre bakacak olursak:D

  8. Magazini ben de seviyorum ama yarışlardan sonraki 1-2 gün kadar.Kış testleri boyunca neredeyse hergün birbirinin çok benzeri demeçler verdi pilotlar ve gerçekten çok sıkıcı.Mesela Alonso Ferrari ve Red Bull avantajlı ama Mercedes,Mclaren ve Renault gibi takımlar(başka sayacak takım kalmadı) da yarışın içinde olacaktır demecini en az 5-6 defa verdi.

  9. normaldir adamlar takımı saatı ispiyonladı 😀 ama singapurda susar 😀

  10. nekadar kötü olabilirki, örneğin 2009 gibi bir başlangıçmı bekleniyor. ozaman bile sezonun ikinci yarısı en hızlı takım Mclaren olmuştu. bazı arkadaşlar fazla umutlanmasın…

  11. Bu Q3 deki lastik kuralı değişmediyse süper yumuşak lastiklerin kullanılıp kullanılmayacağına hep pirellimi karar verecek? Yani bazı pistlerde örneğin Q3 de en hızlı tur, yarışta 8-10 tur, yumuşak lastikle 15 tur (1.pit), sert lastikle 20-22 tur (2.pit), yumuşak lastikle 12-15 tur (son pit) yapılsa çok heyecanlı yarışlar izleriz. Hatta belki 3. pitten sonra son 5-8 tur kala süper softları takan bile olabilir.

  12. o zaman bu mantığa göre 2009 da hiç test yapmamış Brawn ı nasıl değerlendirmek gerekiyor ayrıca takdir edersin ki fanı olduğun pilot neredeyse bir mühendis kadar teknik bilgiye sahip geri bildirimde başarılı esas alınabilecek açıklamaları sık sık yapan bir pilot dolayısıyla 180 derece gerçeğe uzak bir açıklama yapmasını kimse beklemez

  13. Şu lastiklerin çabuk bozulması iyi olmadı.Herkes hassas davranacak ve bu yarış taki rekabeti düşürecek.Lastikle mi uğraşıp yarış bitirsinler,gazı kökleyip birbirini mi geçsinler. Lastikler berbat

  14. Alonso&Massa  avatarı

    Pilotlar konuşmasa ne okuyacağız?Keşke daha fazla haber olsa.

  15. Vettel için diyorduk Alonso da biraz fazla konuşmaya başladı.Belki de menejeri böyle istiyordur veya sürekli basından sorular geliyordur ama yorum yapmayabilir.

  16. Bilmiyorum ama sanki Mclaren sezonun sonuna kadar en çok gelişecek araç izlenimi uyandırdı bende.Sezona kötü bir başlangıç yapabilirler.Ama toparlanmaları çok uzun sürmeyecek gibi.Geçen sene takımı vuran esnek kanat muhabbetiydi ki kendileri en çok şikayet eden takımdı.Bakalım bu sene sorunların üstesinden gelebilecekler mi

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Mütevaziliğe bakın.mclareni Alonsodan başka ciddiye alan yok.Alonso hiçbir rakibini yabana atmıyor.Şumi için herkes olumsuz konuşurken Alonso kendisine rakip olduğunu söylemişti.Başka bir haberde de reno patronu mclareni rakip olarak görmediğini söylüyordu.
    Hatırlarmısınız geçen yıl herkes daha 5-6 yarış varken mclaren pilotlarına hiç şampiyonluk şansı tanımıyordu.Ama Alonso son 2 yarış kalana kadar buttonu bile yok saymamıştı..

  18. Alonso&Massa  avatarı

    Hayır olmadı.

  19. Ben birşeyi kaçırdım sanırım bulamadım; geçen yıl biliyorsunuz Q3 de en hızlı turu attığınız lastikle ve mevcut depo yüküyle yarışa başlanıyordu. Bu yıl bu kuralda değişiklik oldumu?

  20. Kış testi, hiç bir şey ifade etmez.

  21. Alonso&Massa  avatarı

    Sevmiyorum.

  22. Alonso&Massa  avatarı

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/kose-yazilari/19423-kose-yazilari-bilinmeze-dogru.html

    Birde böyle bir haber var.Önce bunu okuyalım.Arkadaşımız uğraşmış ve çalışmış.Bir bilinmezlik olduğunu herkes söylüyor.Ancak bazıları sezonda ne olacağını çözmüş.

  23. Alonso&Massa  avatarı

    Eğer bu yanlış bir değerlendirme ise,sonuçta mclarenin çok kötü olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

    Ama iki gün önceki carl henüz umudunu kaybetmedi başlıklı haberimizde,test bunlar,hiçbirşey bilinmez,testler o kadarda önemli değil! şeklinde açıklamalar,yorumlar vardı.

    Böyle bir tezat olabilirmi?Tamam Alonso yanlış değerlendirme yapmış.O zaman çıkacak sonuç:Ferrari,Mercedes,Redbull iyi,mclaren kötü.

  24. her haberde mclaren kotu ciksin diye sayikliyorsun, ne mclaren korkusuymus anlamadim….

  25. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yıl mercedes içinde aynısı söyleniyordu, yinede belli olmaz tabi

  26. Kış testi, hiç bir şey ifade etmez.

    bu oldukça yanlış bir tespit.

  27. Alonso&Massa  avatarı

    Umarım 180 derece dediğinin tersi çıkar,ve bizim testlerde yorumlarığımız gibidir herşey.Ve özellikle umarım lastikleri çok fazla aşındıran bir araçları vardır.Ne kadar pit o kadar heyecan değilmi Alonso? XD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir