Alonso "Barcelona'da Podyum İmkansız"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso dünkü yarışın ardından Bahreyn’den ayrılmadan yaptığı açıklamada Renault’un şu anda 8. sıradaki takım olduğunu kabul etti.

EFE Haber Ajansına konuşan Alonso "Artık sadece Ferrari, Mclaren ve BMW’nin arkasında değiliz. Toyota, Williams, Red Bull ve Honda da artık önümüzde. " dedi.

2005 ve 2006’da Alonso ile şampiyonluk yaşayan Fransız takım şu ana kadar çok zayıf performans gösterdi ve Barcelona testleri ve yarışı için R28’de büyük gelişim paketi planlıyor.

Takım şasi ve ön süspansiyonlarda yenilikler yapacak ancak Alonso gerekli tedbirler almazsa bu sezondan umudunu keseceğini söyledi.

Alonso "Şu an için umudumuz bu (Barcelona’da gelişim). Bunun bizim için işe yaramasını umuyoruz, aksi takdirde Fisichella’nın 2008 için daha iyi seçim yaptığını söyleyebilirsiniz." dedi.

Alonso bunun yanında takım patronu Flavio Briatore’nin Barcelona’da podyuma çıkabilecekleri düşüncesine karşı çıktı.

Alonso "Bu imkansız çünkü bunun için tur başına 1 sn bulmamız lazım. Bu hiç bir takımın tarihinde olmamış bir şey. Bu yüzden bu umduğumuz şey değil. Podyum şu an için bize göre bir fantezi, hayal."

"Şu an için amaçladığımız şey örneğin Toyota seviyesinde olmak. Sıralamalarda Q2 ve Q3’e kolayca kalmak ve yarışta tepedeki 3 takımın arkasında mücadele etmek." dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Alonso en çok GP2 Petrol Ofisinde Jason' un yanına yakışır.Ama onada bir bahane bulup kaçabilir.

  2. hakan köşk avatarı

    renault alonso yu çok üzüyor hemen bişeyler yapması gerek

  3. Suan Renault performansını alonso'nun pilotajına borclu. pilotajı konusunda alonso hakkında hiç bir zaman negatif fikir ve düşüncelerim olmadı bence doğruyu konusmus sadece kendı pilotajı sayesınde renault bu yerde hızlı oldukları için değil. Şuan olan tabloyu soylemıs barcelonadaki tabloyu goz onune sermemiş abatttıgı bişey yok. Ben Bir Alonsocu Değilim bunuda belirteyim. Çokda Sevmiyorum. Gördüğümüzü söyliyelim. Adil olalım…

  4. Alonso Opsiyonlarında Sadece Ferrariyi Düşünmeseydi Şu Gün Bmw'de Yarışıyor olurdu. Toyota Felan Değil BMW!… kendi etti kendi buldu. Ferrari Hariç Tüm Takımlar Onunla ilgilenmişti BMW gibi bir opsiyon Onun için Renault yerine Süper bir momentum olurdu. Herkes bunu anlıyabilir. Düşündüğü Tek Takım Ferrari. bunları haketmişti şimdi günahlarının bedelini ödeyecek. 2009'da da böyle olursa. Jenson Button gibi bir Kadere sahip olur.

  5. alonsoda fazla atmış ne demek honda redbull önümüzde ben flava inanıyorum ispanyada çok büyük bi gelişim göstericez bu da yalansa artık sezondan umudumuzu keseriz bu arada bmw yi tebrik ediyrm bnce mclarenden daha hızlılar artık bmw ikinci takım ve yakında ferrariylede başa cıkacaktır bütün bmw camiasını kutlarım müthiş geliştiler

  6. ayşegül kılınçer avatarı
    ayşegül kılınçer

    ne demek rahat battı ya takım patronu çıkıp biz alonso'ya karşı yarışıyoruz dedi.senin rahatlık anlayışın bu mu….

  7. ogun savaş avatarı

    Bırakın podyumu ilk 8 e giremez Alonso ispanyadaa 😀 çok merak ediyorum oviedo da ve dünya çapındaki alo fanlarıı napıcak 😀 Maccada rahat battı şimdi tur yememek için uğraş versin

  8. aslında mümkün toyota için para sorun degil. su an iyi bir araclarıda var.ferrari olmazsa glock un yerini alabilir

  9. Alonso nun Toyota için de adı geçiyordu sezon başlamadan önce. Ve toyota şu anda en güçlü 4.takım olarak görünüyor. Eğer Alonso Toyota da olsaydı iyi işler çıkarabilirdi diye düşünüyorum. Ama Trulli de Alonso kalitesinde iyi işler çıkaran tecrübeli bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir