Theissen Aceleci Davranmıyor

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen, bu seneki performansları ve yapabilecekleri hakkında kesin konuşmadan önce İspanya GP’yi beklediğini söyledi.

Son 2 yarıştaki performansı ile BMW Ferrari’nin şampiyonluk yolunda temel rakibi gibi görünsede, Theissen bunun için erken olduğunu söyledi.

Theissen, Barcelona testlerinde araçlara yapılacak yeniliklerin gelişimde çok önemli olacağını, Mclaren’i şimdiden saf dışı bırakanların hatalı olduğunu söyledi.

Theissen "Önümüzdeki İspanya yarışı 2 bakımdan ilginç olacak. Pist sezonun geri kalanında yapılacak olan yarışların pistine çok benziyor ve diğer yandan ise herkes Barcelona’ya gelişmiş paket getirecek. Bu yüzden Barcelona’dan sonra nerede olduğumuzu söyleyebileceğiz." dedi.

Theissen’e Ferrari’ye karşı Mclaren’in olmadığı bir şampiyonluk mücadelesi mi vereceklerinin sorulması üzerine "Ben öyle düşünmüyorum."

"Son 3 yarışa bakarsak bir takım her 3’ünde mükemmel iş çıkarmadı. Bahreyn’de Mclaren Mercedes gerçek performansını gösteremedi. Barselona her zaman Mclaren için iyi olmuştur, bu yüzden bekleyip görelim."

"Bu hafta sonu açıkça Mclaren’den hızlıydık bu yüzden 3 takımlı mücadele olduğunu söyleyebilirim. Bu piste ya da o hafta sonu göstereceğiniz performansa göre 1. belli olacak." dedi.

Theissen ayrıca markalar klasmanında lider olmalarına rağmen tam olarak memnun olmadığını söyledi.

Theissen "Bu biizm planlarımızı değiştirmiyor çünkü amacımız bu sene ilk galibiyetimizi almak ve henüz buna ulaşmadık." dedi.


Yorumlar

  1. Dr. Mario ya güveniyorum takımı çok iyi yönetiyo hiçbir takım patronu gibi atıp tutmuyo. Jean Todt da böyleydi. Başka takımlar gibi bu hafta silip süpürücez şunu bunu yapacağız götüreceğiz tarzı da konuşmuyor.

  2. BMW superbike a girecekmiş.

  3. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Konu bmw yse wtcc de son 5 bmw olmuş işin gırgırı belki fakat ben bmw yi dtm de görmek istiyorum

  4. gerek yok böyle bir şeye, mclaren o bilgileri kullarak araç yapmadı, anlamsız yere tartışma çıkmasın tekrar. konu bmw…

  5. en hızlı turları atan aracın yavaş oldugunu soyleyen akıla acırım 🙁

  6. gökhan ona bakarsan williams mclarenden daha çok şampiyon oldu macca yı gördük ferrari bilgileri tükendi herhalde ondan bu kadar yavaş 🙂

  7. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bir taraftan f1 in ucu açık kısıtlaması olmayan sadece büyüklerin kendilerini ispatlamaya çalıştığı bir meydan olmasını istiyorum bir taraftanda takım sayısının daha fazla yarış sayısının dahada fazla (her hafta sonu o sesi duymak için )olmasını istiyorum fakat bunlar ancak bu sporu ben yönetirsem olur herhalde :)) biraz bencilce oldu fakat kusuruma bakmayın o motor sesi ve araçların toplu gürültüsü benden yana tarifi zor heyecanı fazla olan bir his

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yakın bir zamanda bütün eski modası geçmiş takımlar yerini aslında olması gerektiği gibi markalara bırakacaklar.Olması gereken de bence bu.Bu iş artık basit bir yarış olmaktan çoktan çıktı arkadaşlar.Bu iş artık bir gövde gösterisi haline geldi.

  9. En çok şampiyon olan iki takım Ferrari ve Williamsdır.

  10. ne yapılırsa yapılsın buyuklerin sporu olacak.v8 e gecisin nedeninde gercek hayata yaklasmakta var.Buyukle kucugu ayıran testler de azaltılmaya calısılıyor mantıklı.mosley giderse jordan da gelir:) williams ve jordan olsun yeter.ayrıca her fabrikanın tek takımı olsun yada prodrive ı da alın kardesimm:)) (alınmama nedenini biliyorum sadece saka yaptım:s)

  11. Ben sadece fabrika takımları kalacak sözüne katılmıyorum (aslında katılmak istemiyorum). Bence F1 in esas ruhunu taşıyan takımlar Williams, Minardi, Jordan gibi özgür takımlar. F1 patronlarıda bunu biliyor ve son yıllarda masrafları kısmak için çok büyük değişiklikler yaptılar (ve yapacaklar). V8 motorlara geçilmesi, test sınırlaması, motor gelişiminin durdurulması gibi…
    Tabi en büyük tezat masrafları bu kadar kısmaya çalışırken takvimin 20 yarışa çıkarılmaya çalışılması.

  12. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    F1de yakın zamanda arkasında sağlam bir sermaye birikimi olmayan takım kalmayacak f1 belki 10 yıl belki 20 yıl içerisinde fabrika takımlarının boy gösterdiği bir spor dalı olacak istisna olarak williams belki kalabilir diğerleri ise öyle veya böyle kaybolacak varolmaya çalışsalar bile 1 yıl 2 yıl tutunacaklar daha sonrası çok zor ;mclarene gelince onun zaten %40 ı mercedesin ve mercedesin onu alma sebebide f1 de olmak istemesi ;mercedes zaten mclarene fiatın ferrariye baktığı gözle bakıyor ayrıca 80lerde kimse ferrari demezken mclaren ve williams vardı 90larda ferrari ,mclaren ,williams ,benetton vardı 2000lerde ferrari,renault rekabet olarakta aradan mclaren(2 yılda bir:)) ) ve williams(2004 galiba) vardı bu tablodan yola çıkarsak kalacak takımlar belli gerisi sürekli değişecek değişimin olduğu yerdede istikrardan söz etmek manasız olur

  13. Gökhan Demir arkadaşım. 1998 öncesi sezonlara bir bak derim sana. McLaren-Ferrari çekişmesi öncesi dönemlere. Nice büyük takımlar kayboldu gitti. Eminim o zamanlarda senin gibi adamlar Ferrari ve McLaren için bunlardan bişi olmaz demiştir.

    Büyük derken kastın ne onuda anlamadım. Şampiyon takımlar dersen Williams ve Renault da şampiyon oldu. Onlar büyük takım değilmi?

    Senin gibi futbol izler gibi F1 izleyen insanlar soğutor beni F1 den…

  14. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Yazık Theissen' e şampiyonluk göremeden ölecek.Bir iki yarışta başarılı oldular diye havaya girdiler.Çok komik.Unutmayın F1' de üç büyük yok sadece iki büyük var.Ferrari ve McLaren.

  15. görünen köy klavuz istemez arkadaşım bak takımlar sıralamasına üstünüzdelerbakmalezyaya bak bahreyne suana kadarki perforamnsa göre konusuyrm belkı gelisrsiniz geçersızını bmw yi ama suan sizden hızlılar

  16. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yav her haberin altına''mclaren bmw den yavaş''şudur budur yazmanın mantıgı nedir onu anlayamadım ben.hadi bir yere yazdın,40 yere aynı seyi neden yazıyorsun ki bu konu sende saplantı haline mi gelmiş..senin profilini ve yorum seviyeni herkes biliyor zaten;test zamanı mangalda kül bırakmazsın,sonra takımın tur yememek için uğrasırken de baska takımların basarısıyla tatmin olursun,malesef senin profilin bu..yazık sana

  17. neye göre söyledin bunu.1 yarışta!.
    daha hızlılarmış en hızlı heikki son 2 yarıştır.(1 yarısı zaten mclaren kazandı) daha güçlülermiş nasıl ölçtüysen.

  18. bmw iyi yolda gerçekten tebrik ediyorum mclarenden daha iyiler daha hızlı ve güçlüler bükemedgn eli öpücksin tebrikler bnce mclarenden daha güçlü bmw kubicada bi harika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir