Hamilton: "Bir Saniye Gerideyiz"

yazar:

kategori:

Barselona testlerinin en hızlı dereceleri göz önüne alındığında 14. sırada yer alan Hamilton, MP4-26’nın aslında ön gruptan 2 saniye uzakta olmadığını söyledi.

Auto Motor und Sport’a konuşan Hamilton: “1:22’nin dışına hiç çıkamasam da zirveden 2 saniye uzak değiliz”

“Ama uzun sürüşlerde tur dereceleri iyi”

Tam bir sıralama simülasyonu yapması halinde ne derece elde edebileceği sorusuna Hamilton: “1:22’nin başları”

Barselona’da en iyi derece Mercedes ile Michael Schumacher’e ait: 1.21.2. Yani 1:22’nin başları McLaren’i, Mercedes, Ferrari, Red Bull, Sauber, Renault ve belki de Williams ile Toro Rosso’nun arkasına düşürüyor.

Auto Motor und Sport, MP4-26’nın asıl sorununun, ön kanattaki deformasyon ve egzoz olduğunu öne sürüyor.

Hamilton: “Çocukların bir çözümle karşımıza çıkmasını umuyorum”

McLaren, geçen hafta farklı bir burunla piste çıkmıştı. Habere göre o burunda, yük altında kanadın farklı deformasyonlarını simüle eden bir motor bulunuyor.

Bu arada McLaren, yeni egzoz düzeninde sorunlar yaşaması nedeniyle geçen hafta AMuS’un “oldukça muhafazakâr” olarak nitelediği düzene geri döndü.

Haberde ayrıca, F1’de kullanımı yasaklanmış Pyrosic adına yanmaz bir malzeme, bir çözüm olabileceği ve her araç için 20.000 € maliyetinin olduğundan bahsedildi.


Yorumlar

  1. Lewis in en iyi arkadaşlarından biri Rosberg olunca normal bence olanlar.

    F1 de bu gün önemlidir, yarın değil. Lewis Çinde Nico yu geçemedi pist üstünde ama Shumiyi 2 miydi 3 müydü, geçti. Ve bir önemi kalmadı dedi bu kadar basit.

  2. Lewis in bu sözü beni ilk defa endişelendirdi.

    "Çocukların bir çözümle karşımıza çıkmasını umuyorum"

    Eğer hala bir çözüm bulamadıysak ilk yarışta çok sıkıntı çekeriz. Artık tasarımın eksik yada artısı eksisi düşünülmeden yapıldığına inanmaya başlıyorum. Buda hiç iyi birşey değil.

    Her koşulda McLaren ı desteklerim. Takımım zor durumda ve gereksiz iğneleyici laflar bize yarar sağlamaz. McLaren cılara, yanlış anlaşılma olmasın daha sakin kalmalarını birdaha söylüyorum.

  3. Bahsettiğin basın toplantısını hatırlıyorum.Lewis'in Jenson'a doğruyu söle dediği basın toplantısı.Gerçekten ikisinede hiç yakışmadı.Açıkçası McLaren 1 saniye gerideyse üzülmem ama bana bişeyler gizliyolar gibi geliyo.

  4. Eray Parlak avatarı

    Ben mclaren aracını çıkarttığında birkaç birşey demiştim. mclarenciler aracın çok radikal olduğunu sölemiş hamiltonda aynı şekilde bahsetmişti. ben oraya yazmıştım mclarenin aracı fos diye benle dalga geçtiler.Buda son darbe hamilton 22 lerin başlarına inebilirim diyor schumacher'in fast lapına karşı. Schumacherde depo ve lastik durumana bağlı olarak çok büyük ihtimalle 1,21 li turlar atardı mclaren takımı Mercedes gp den 1 saniye ve belkide birazda fazla bir şekilde yavaş. Geçen sene mercedes Gp Busene ise mclaren fos çıktı. Etme bulma dünyası Jenson Efendi dalga geçiyordu schumacher ile hamiltonda aynı şekilde busene schumachere geçilmek konusunda yalamaya kadar varıcak işin ucu. o Berbat araçla bile jensona geçiş dersleri verdi schumacher çok yavaş aracına karşın En büyük Mercedes Gp En büyük Michael Schumacher !!!!!

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    "Bu arada McLaren, yeni egzoz düzeninde sorunlar yaşaması nedeniyle geçen hafta AMuS'un "oldukça muhafazakâr" olarak nitelediği düzene geri döndü.
    "

    egzoz düzeninin bu kadar etki edeceği bir sezonda, bu hiç iyi bir haber değil

  6. Ön kanatın en büyük amaçlarından biride hava akımını en doğru bir biçimde arkaya doğru aktarmaktır.Tahmin ediyorumki Mclarenin motor hava girişleri tekerleğin arkasında kalıyor ve bu onlar için bir sıkıntı.Direk aracın karşısından bakarsanız görürsünüz.Diğer hiçbir araçta bu yok.Eğer böyle birşey varsa çok büyük bir tasarım hatası yapılmış olunabilir.Çok ilginç hakikatten Mclarenin bu tasarımı…

  7. Avustralyada anlarız şimdi herkesin durumunu

  8. MagicAlonso avatarı

    mclaren esnek kanat için çok zorlamış ve belli ki esnemeden ötürü deformasyon yaşıyor.geçen seneden beri şu kanat işini beceremediler bir türlü

  9. Yavuz Balcı avatarı

    Brawn bir saniye gerideyiz dedikten sonra, Mercedes son testlerde arayı kapattı gibi göründü. dediği gibi bir saniyeyse fark, bunu bizim takımda başarabilir . 11 gün sonra tablo biraz daha netleşir. o zaman daha sağlıklı bir şeyler yazabiliriz. Bekleyelim. asıl durum ise avrupaya döndüğümüzde netleşir. yine sabır gerekiyor.

  10. sensin çocuk dese birisi iyi olur Hamilton'a. ön kanatta nasıl deformasyon oluyor anlamadım, geçen senenin kanatı zaten esnetmeye çalışığ beceremediniz mi

  11. Alonso&Massa  avatarı

    kış testleri her zaman gerçeği yansıtırmı/yansıtmazmı bilinmez.

    ———————————————————————–

    Redbull'un bu sene yanlız olmadığı,Ferrari-Mercedes-Renault-Williams'ın güçlü olduğu,orta grubun çıtayı yükselltiği düşünülürse zor bir sene.Umarım biz hem hızlı hemde dayanıklı oluruz.mclaren gelişirken diğerleride gelişecektir.Bu yüzden bir saniye ne derece doğru bir tespit birlikte göreceğiz.

  12. 2 seçenek var yumuşak pirelli'ye uygun araç ayarı yapmak, etkisi, nispeten sert lastiklerde istenildiği kadar verim alınamayacak,
    ya da sert pirelliye uygun ayar yapmak, bu seferde yumuşakta max.'a ulaşılamayacak.

    eğer uzun sürüşte aracımız verimli ise araç sert lastiğe uygun, o zaman sıralama turlarında işimiz şimdilik zor.

    istisna olan 3. seçenek ise Red Bull. her şarta uygun araç.

  13. "Çocuklar" 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir