Ecclestone: "Formula 1= Ferrari ve Motor Sesi"

yazar:

kategori:

Bu ifade, 2013’ten itibaren kullanılması planlanan küçük ve turbo motorların yarışlara sadece zararının olacağını düşünen Bernie Ecclestone’ye ait.

Avustralya Associated Press’e konuşan Ecclestone: “Bu küçük 4 silindirli motorlara geçişin tam, tam, tam olarak karşısındayım”

“Buna ihtiyacımız yok. O kadar önemliyse, salon araçları yarışı benzeri yapılmalı”

“Dahası halkla ilişkiler temelinde. Bu değişiklikler sporda korkunç maliyetler oluşturacak.”

“Organizatörlerin büyük seyirci kaybı yaşayacağından eminim; şüphesiz TV’leri de kaybedeceğiz”

Bay E, FIA Başkanı Jean Todt ile bu konuda görüş ayrılıkları yaşadığını kabul etti.

Ecclestone: “O bir organizatör değil ve Formula 1’i satmıyor. Jean ve  ben, bu motorlar konusunda biraz fikir ayrılığı yaşıyoruz. Bunun için bir neden göremiyorum”

“KERS var ve bu, Formula 1’in çevreye duyarlı olmaması sorununu çözmek için öne sürülmüştü. Şimdi ise bir başkası çıktı”

Ecclestone ayrıca daha az ses çıkarak motorlarla Formula 1’in ilgisini kaybedeceğini düşünüyor.

Ecclestone: “Dünyanın dört bir yanında farklı insanlarla görüşüyorum: Sponsorlar, organizatörler ve muhabirler. Formula 1 için gerçekten önemli iki şeyin olduğunu düşünüyorum.”

“Biri Ferrari, ikincisi ses. İnsanlar o sese bayılıyor, heyecan duyuyor. Hiç Formula 1 yarışında bulunmamış insanlar (ortamdan) ayrıldığında neyi en çok sevdiği sorulduğunda ‘ses’ derler”

“Bazı Rus beyefendileri Singapur’a götürdüm ve daha sonra Rusya’da görüştüm. Hayatlarında bulundukları ilk yarıştı ve onları etkileyenin ne olduğunu sordum”

“Ses konusunu hiç düşünmüyordum bile ve en önemli şeyin ses olduğunu söylediler. İnanılmaz. Sizi gerçekten yakalıyor. Daha da inanılmazı, kadınlar, hanımefendiler bile sese bayılıyor”


Yorumlar

  1. Yalnız burada Bay E yanlış bir şey söylememiş. Nereye giderseniz gibin F1 denince akla bunlar geliyor

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    bu nedenle ferrari'nin her zaman el üstünde tutulmaya ihtiyacı var.

    geçen yıl birden ortaya çıkan difüzör ve oynak ön kanat bunun birer parçası, ferrari ön sıralarda olmak zorunda. bay E nin ticari gereklilikleri bunu emrediyor.

  3. f1 değil, ferrari f1 ile doğmuş olabilir

  4. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    tabii kardesım haklısın ferrari zaten takım değildi 2000 yılında sampiyonluk almaya basladı

  5. Ben 4 silindirli motorlara geçişin bir destekçisi değilim ama Ecclestone'a katılmıyorum. F1'i F1 yapan bir şey var ise o şey "hız"dır, ses değil. Ses amaç değildir, sonuçtur. "Hız"dır F1'deki asıl amaç.

    Ferrari'ye gelir isek, Schumi ve Ross Brawn Ferrari'ye geçip takım yeniden yapılandırılana kadar Ferrari takım değildi zaten. Bu yapılanmanın ardından Ferrari, F1'e öyle bir şekilde yerleşti ki, eksikliği mutlaka hissedilir. Ancak Formula 1, Ferrari'den ibaret değildir.

  6. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Bir çok Formula1 reklamında kazalar kullanılıyor zaten. Tabii ki ses'lerden sonra..

  7. Takımlar olarak F1 = Ferrari + McLaren + Williams + (Belki) Sauber.
    Teknoloji olarak F1 = Kanatlar + V motor + Difüzör
    Prestij olarak F1 = Hız + Ses + kaza 🙁

  8. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Formula 1 Ferrari'ye değil Ferrari Formula 1'e çok şey kazandırmıştır.Hız, tutku, güç… Aynı zamanda bazen spora gölge düşüren , bazen F1'in spor olduğunu unutup zevkini ve keyfini kaçıran da Ferrari'dir.

    Motor sesi ise terapidir.Gözlerinizi kapatıp o aracın içinde olduğunuzu hayal edersiniz yada bir çok hayal kurarsınız Mozart dinler gibi etkilenirsiniz.F1'in dev güçlerinden biridir "Motor sesi".

  9. Şöyle olsa bu kuralı desteklerim…4 silindir turbo motorlara geçelim ama devir sınırlanması ve motor sınırlanması kalksın sezon içinde motor gelişiminin önü açılsın..Böyle olursa benden bir oy çıkar…

  10. Alonso&Massa  avatarı

    F1=mclaren olacak hali yok ya?Ülke ve vizyon meselesi. =)))

  11. Alonso&Massa  avatarı

    Zevkler ve renkler tartışılmaz.Sence daha büyük olan araç nasıl bastırılmış gibi durabilir?Bence gayet güzel.Hep aynı tasarımları görmek istiyorsan youtube var.yada tv ayarlarını düzelt.Bence gayet güzel.Hiçte özleyeceğimi sanmam o tasarımları.Banada laf etmeden önce kim yine lagaluga yapmış ona bir bakmanı tavsiye ederim.

  12. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kardeşim sizde her söylediklerinin altında birşey aramayın. F1=Ferrari demekle belkide formula 1'in ferrariyle birlikte doğduğunu söylemek istemiştir ne biliyorsun? 1950den beri ferrari bu sporun içinde.

  13. kardeş adam millete hakaret etme diyo sn adamın zekasına laf ediyon bnce burda bi tezat var şahsen senin kelime haznenden şüphe duydum bak

  14. bu seneki araçlar güzel mii 😀 😀 😀 güzel diye 2005 2004 tek araçlara denir şimdikler tost makinesiden çıkmış gibi 🙁 profilden bastırılmış 😀

  15. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    formula1=ferrari :)) birgün herkes ferrariyi tutacak. herkes ferrarici olarak doğar. faşizmin sınırlarını zorlayan görüşler 😀 bay E ve mosleyin hitler sempatizanı olduklarını geçmişte çıkan olaylardan ve demeçlerinden biliyoruz. gerçi bay E yanlış anlaşıldım deyip özür diledi ama karambolden düşünce yapısıda ortaya çıkmış oldu. sonuçta bu düşünce yapısına sahip insanlardan, aslında güzelliğin çeşitlilik olduğunu duymayı beklemek hayalperestlikten öte :)) bu yapıdaki insanlardan ferrari ile gizli anlaşma yapıp özel haklar vererek haksız rekabet "YAPMAMALARINI" beklemekte saflık zaten 😀 sırf kişisel nefretlerinden dolayı McLarene 100M cezayı veren zihniyet. teşekkürler gerçek yüzünüzü her fırsatta bize gösterdiğiniz için.

  16. ecc çok doğru söylemiş. hayatımda ilk f1 yarışını 27 ağustos 2006 pazar günü istanbulpark'ta izledim. o zamana kadar motorların sesi konusunda az çok bilgimiz oldu, ne kadar güçlü bağırdıklarını TV'den dinledik, yazılardan okuduk. ama TV'den izlediklerimiz ve okuduklarımız, meğer gerçeğin yanında çok hafif kalmış. kulakları delip geçen motor sesini ve sesin oturduğumuz tribünü bile titretmesini hayatta unutamam. motor küçülüp ses azalırsa f1 araçları büyüsünü kaybeder bence.

  17. Alonso&Massa  avatarı

    Bu seneki araçlar çok daha güzel.Tartışmaya bile gerek yok.Motor konusunda ise katılıyorum.En azından v8 kalsın.

  18. Alonso&Massa  avatarı

    Sen o kişinin F1 'den anladığınımı sanıyorsunu?Fakir edebiyatıyla 100 kelimelik haznesiyle burda bizim gibi adamlara akıl verebileceğini sanıyor.

    AYNA:baktığımız zaman kendimizi görmemizi sağlayan bir araçtır.Gözümüzle aynaya bakar ve üstümüze çeki-düzen veririz.

    Sen önce aynaya bak deyimide anlayana çok güzel ifadeler içeren bir sözdür.

    F1=Ferrari'dir.Ve en iyi pilotlar hayatları izin verirse birgün mutlaka Ferrari kullanırlar.Kullanmayanlar ise hep o hayalle yaşarlar.Buna en büyük rakibinizin pilotlarıda dahildir.Bu rütbeye sahip başka bir takım yoktur ve olması SÖZ KONUSU DAHİ değildir.Düşünülmesi bile abestir.Ferrari her zaman EN İYİSİDİR.VE en iyiler asla sevilmezler rakiplerce.

  19. Sekiz silindirli motor ile dört silindirin sesi farklıdır.Konu devirden bağımsızdır.En iyi ses V12'den çıkar.Silindir sayısı azaldıkça seste kötüleşir.

  20. ha gayret az daha zorlayın öyleki gp2 araçları bile f1 den hızlı olsun.öldürün f1 in ruhunu

  21. ses araştırmasını Porsche de yapıyor. Ferrariye özel değil.
    Ses tamamen gitmeyecek, kuralı konursa yeni motorda da yüksek ses olur.
    petrolünde sonu geliyor artık, 4000 5000 cc motoru yapıp işi bırakamazsın.Elbet küçülecek

  22. şunu söyleyebilirim ki, bu ülkenin insanlarından bir halt olmaz. Saygı yok başta, pilotları aşağılamak için isimlerini bile ağzına almayıp, aşağılamak için farklı şeyler yazılıyor, bir de taraftarlarına da hakaretler dizim dizim diziliyor, bir küçük düşürme, laf sokma, karalama çalışması, sonrasında yaptıklarına da "biz size gerçekleri göstermek istiyoruz" havası vermeleri. Formula 1 çok farklı bir şey, anlatacak kelimeler bulamıyorum ben, ama bizim ülkede futboldan başka bir şey bilinmediği için, formula 1 taraftarlığı bile futboldaki gibi yapılmaya çalışılıyor. Nasıl derbi öncesi ve sonrası hakaretler, dalga geçmeler, laf çarpmalar havada uçuşuyorsa, sırf karşındakini uyuz etmek için beyaza beyaz değil, siyah diyebiliyorsan, burada olanda o. ve bunu yapanlar bundan zevk alıyor, o yüzden bir halt olmaz, bu olay sorun olarak görülmüyor, taraftara, pilota, takıma, çalışana saygı yok, burada çeviri yapana saygı yok, işte o yüzden bizden bir halt olmaz, ben bu hataları yapınca kendimden iğreniyorum, ama karşımdaki insanların bundan zevk aldığını görünce, ülkemdeki insanlardan soğuyorum açıkçası, hani benim görüşüm bu en azından… istediğiniz gibi hakaret edebilirsiniz, saygı beklemiyorum yani, o tren çoktan kaçtı

  23. utku güneş avatarı

    arkadaslar ben tum kurallarin 2002 deki gibi olmasini dusunuyorm . v 10 lar orantili arka ve on kanatlar ve arabanin ustunde yok artik dedirttircek kanatcilar. ve o eski siralama turlari . o inanilmaz rekabet. sadece 3 turluk motorlar . f1 bence bu f1 rakabeti bu . maliyetliyse herkes bunlari yapacak degil . ztn f1 de kazananlar bellidir genelde. onlarin pek maliyet sorunu oldugunu sanmiyorm

  24. ALİ  ULUSOY avatarı

    F1,F1 olamaktan çıkıyor.Nerede o eski 19.000 devir çeviren V10'lar.Eski pistlerin tur rekorları 2004-2005 yılında kırılmış.O zamandan bu zamana 2-2.5 saniye daha yavaşladı F1.Zaten araçlarında görüntüsü berbat.Neredeyse F 3000 araçlarına benzeyecekler.1.6 motor 12.000 devir çok komik.Benim motosikletim 16.500 çeviriyor.Düşünsenize caddede gezen motosikletten bile az devir çevirecek.F1 tescilli sesini kaybedecek.

  25. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar laflarınıza dikkat edin.Bir kere burada bulunan taraftarlara saygısızlık yapamazsınız insanlar Ferrariyi sevebilir ve taraftarı olabilir.Nasıl ki sen skandallara imza atmış,tarihin en büyük cezasını almış takımı halen destekliyorsan bizlerde geçmişte bir takım hataları olan takımımızı destekleyebiliriz.Ne sen ne başka birisi kralı olsa başka takımın taraftarlarını aşağılayamaz.Ne yani Ferrariyi desteklemekten vazgeçelim bu mu?F1deki herkes tertemiz bir biz kirliyiz.Aynı şekilde ne olursa olsun hiçbir arkadaşımız Mclaren,Mercedes,Renault veya bir pilotu destekliyorsun diye bundan daha aşağılayıcı bir şey oluyor diyemez.Böyle bir yorum ve bakış açısı olamaz.Artık bu tür düşüncelerin tarihe karışması lazım.Bakın bu spor bu ülkede ilerlemiyor neden?böyle zihniyetler yüzünden.F1 severim diyen adam f1i takip eden adam böyle açıklama yaparsa senin bakanın,müdürün,spor sorumlun ne yapsın ki f1 için.Balık baştan kokar arkadaşlar bırakın içinizdeki geçmişe dayalı anlamsız kini.Kendinizi tapınak şovalyesi gibi gsötermenin anlamı yok.Bu tür yorumlara neden izin veriliyor?Adam direk olarak ben ve bir çok Ferrari fanına burada hakaret etmekte.F1in için Ferrari'nin önemini bilmeyen adam kusura bakmayın ama ya kötü niyetlidir ya da f1 cahilidir.Tüm takımların,pilotların,yöneticilerin saygı duyduğu ve f1in olmazsa olmazı kabul ettiği bir takımdan bahsediyoruz.Geçmişinde leke olmayan büyük yok,pilot yok bırakın yani bu fakir edebiyatlarını,demogoji yapmayı.Hepimizin bir pilota,takıma gönül verme nedenleri farklıdır kimse geçmişte hata yaptı diye silip atmamıştır.Belki bazı arkadaşlar o takımı ve pilotu bırakmıştır ama çoğunluk her koşulda desteklemiştir.Buradaki taraftarların suçu yok ben f1i 1994 yılından beri takip ediyorum ve o tarihten beri Ferrari fanıyım.Takımın kötü dönemlerini,inişlerini çıkışlarını,yaşananlarıda gayet iyi bilirim.O yüzden abuk subuk yorumlar ile ortamı germeyi bırakın.Ferrari,f1 için değişilmezdir siz kollektif çalışmalarınızı yapsanızda böyle yapmasınızda böyle

  26. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    tamamda nıye heyecan yapıyorsun ''alın sıze su alın sıze bu'' diye biz zaten biliyoruz

    evet ferrarinin veto koyma hakkı var evet ferrari bay e tarafından kayırılıyor

    tamam mı bak itiraf ettım rahatladınmı

  27. heikki 1088 avatarı

    Tabi ki de ilk önce Ferrari… Geçmişte Ferrari'ye yapılan kayırmaların nedeni de bu işte. Alın size Bay E nin gönlünde ki takım. Alın size kayırılan pohpohlanan takım. Alın size taraftarlarınca gerçeğin bilinmesine rağmen hala onun lehine nutuk attırılan takım. Bunca şeyi görüp hala o takımını taraftarı olmak herşeyden aşalayıcı

  28. 🙂
    Aslında geçmişte olan ve gelecekte olacak olan hiçbirşey garip değil.

    çünkü bu adam bir ticaret yapıyor. ve kazanmak istediği rakam milyon değil milyar.

    bunun için biraz düşündü ve kararını verdi. ürününü en iyi Ferrari ile satabileceğine karar verdi.

    herşeye bir eksikle tamam.

    eksik;
    -Ferrari'ye kurallar önceden söylenmeseydi,
    -ve bunları resmileşmeden önce VETO edebilmesini sağlayan özel hak
    Ferrari'ye verilmeseydi herşeye eksiksiz tamam diyebilirdim.
    *
    birde bizi 2 sene spordan men etmek istiyor, istiyor ki Ferrari zirve de olabildiğince yalnız kalsın. malumdur bir spor dalında böylesi bir destek alan başka bir katılımcı yoktur.
    *
    sonuç olarak biz McLaren fanları takımımız rakibimizi yendiğinde onunla beraber kalan herkesi yendiğimizi ve rakibimiz başarı elde ettiğinde bunun bir kollektif çalışmanın ürünü olduğunu biliyoruz.

  29. Sonunda bu sporun geleceği ile ilgili düzgün bir açıklama yapmış ama sanırım artık çok geç. Umarım bu saçma sapan karardan vazgeçerler. F1 başka bişey. 1,6 motor izlemek istesek WRC v.s. tarzı yarışları izlerdik.
    Belki V10 fazla olabilir ancak V8 kalmalı. Ha yakıt tüketiminin azaltılması için kurallar geliştirilebilir. Sanki dünyada herşey düzeldi birtek F1 deki araçların ekonomisi kaldı 🙂
    Burdaki amaç sanırım yol otomobili üreten ve F1 e girmek isteyenlere yalakalık yapmak.
    VW,Porsche v.s gibi markalar bu sektöre girmek isteseler zaten girebilirlerdi. Ne yani yakında oktavia,golf,jetta,A3 falanmı izleyecez F1 de.
    Tamamen saçmalık.

  30. 1.6 700 Ps turbo motor da 12000-16000 devirde güzel sesler çıkarabilir. Bence konu abartılıyor. Ama sınırlamalar işi sıkıcı yapıyor. bir de sürekli kural değişikliği ile hangi maliyet düşüyor anlamış değilim..

  31. Alonso&Massa  avatarı

    Ben 2011 araçlarını daha fazla beğeniyorum.F1 bir rutine girmişti.2010daki tasarımlarda iyiydi maa örs motor kapağına alışamamıştık.Bu senekiler 80'lerle,modern F1 in buluşması gibi.Bu tasarımlar güzel bence.

  32. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ferrari de zaten yol otomobilleri için ses stüdyosu kullanıyormuş ses mühendisleri devirlenmelerde falan motor sesini kulağa güzel gelecek şekilde ayarlıyorlarmış.

    2013'te Ferrari'nin 1.6 litre 4 silindirli motor üretmesi tuhaf olacak. Spor otomobil üreten bir marka 3000-4000cc üzerinde V8-V12lerle uğraşırken 1.6 lt ile ne işi olur :))

  33. V10 V10 V10!

  34. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    dolmus dolmus artık patlama yapmıssın ne bu sıddet bu celal 🙂

    ama sonuna kadar haklısın 2008 araçları çok guzeldi yaa

  35. V10 gitti V8'i elimizden almayın

  36. Alonso&Massa  avatarı

    Her araçtan çıkan ses resmen bir klasik muzik gibi.Hele şu araçların büyümesi ve yapılı hale gelmesiyle+ses birleşince dahada bir muhteşem oldu.Ferrari ve Mclaren buna karşıydı.Ne için bu motorlara geçilecek?Virgin ve HRT'nin gönlü olsun diyemi,abidik racing F1 girsin diyemi.Kimse kusura bakmasın,Prost,Jordan,Minardi gayette güzel mücadele etmişlerdir bu sporda ha diyeceksenizki WW girecek..girmesin arkadaş,girecek olsalar 100 kere girerlerdi.Gridde 10 takım gayet iyi durumda.Olurda BMW,Honda,Toyota girer yada motor sağlar tekrar ona sözümüz yok.Ama şu araçların görüntüleriyle veya motorlarıyla daha fazla OYNAMAYIN!oturun oturduğunuz yerde…Tam zirve yapıyor F1 sonra yine bir dip.İMKB gibi olmayalım!.

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    ilk defa mantıklı bir şey söyledi.

    ve sanıyorumki bu karar askıya alınacak

  38. O muhteşem motor seslerine bayılmamak mümkünmü bernie ölüyoruz resmen.

  39. Ben bırakın yarışları oyununu oynarken bile kulaklıklarımı takıp,o pistlerin uzun düzlüklerinde motorun sesinden kendimden geçiyorum,sırf sesini duymak için bu sporu ve oyunlarını seviyorum. Ses yoksa f1 de yok.

  40. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    FormuLa1:Ferrari ve Motor Sesi

    Bu laf acayip hosuma gitti

  41. doğrusu geçen yarışta çektiğim start videosunu izleyip duruyorum, o kadar araç önünde viraj dönüyor ses müthiş.
    AMA yeni motorlarda ses çok az olur demek hata. egsoza standart getirirlerse herkes yüksek ses ayarlaaybilir

  42. ilk kez bay E ile aynı görüşteyim umarım 4 silindirli turbo beslemeli motorlar gelmez
    ben halen o V10 ların sesini özlüyorum

  43. Bu konuda haklısın..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir