Lastik Stratejisini Artık Pilotlar Belirleyecek

yazar:

kategori:

2011 Pirelli lastiklerinin karakteristiğinin ilk yarış olan Avustralya GP’sini ne şekilde etkileyeceği konusunda tahminler sürerken de la Rosa lastik stratejisi konusunda doğru taktiği uygulama kararının takımdan çok pilotta olacağını söylüyor. 

“Bence pilotlar lastikler konusunda seçim yapmak ve onları nasıl kullanmaları gerektiğine karar vermek için daha çok düşünmek zorunda kalacak. Pilot olarak siz lastik aşınmasını vs. takımdan daha önce fark edersiniz. Bu yüzden artık pilotlar lastiklerin ömrünün ne zaman bitip bitmediği konusunda karar vermede daha büyük rol oynayacaklar.”

“Lastiğin ömrünün ne zaman biteceği mevzusu Pirelli lastikleri için çok önemli. Pit duvarındakilere lastiklerin bittiğini ve içeri gireceğinizi zamanında söylemeniz gerekecek.”

McLaren’in yedek pilotu de le Rosa lastiklerin oluşturacağı heyecan ve karışıklığın takımlar ve pilotlar için bir baş ağrısından ibaret olacağını ancak izleyiciler için iyi olacağını söylüyor.

“Taraftarlar için iyi olacak Kaç kez pit yapılacağı belli olmayacak. Muhtemelen üç civarı olur ve bu harika. Geçen sezon daha perşembe gününden hangi lastiğin kullanılacağı ve 12 ila 18. turlar arasında tek pit yapılacağı belli oluyordu. Şimdi ise değiştirecek çok şey var. Taraftarların daha fazla ilgisini çekecektir.”

“Artık Avustralya’ya gidiyoruz. İlk yarışlarda neler olacağını görelim. Bakalım taraftarlar neler düşünecekler. Sonra da takımlar ve Pirelli karar versin.”


Yorumlar

  1. nie kardeş amerikaya ulaşmsını istemiyosun amerikalımısn sen yaptıkları yanında onlara az bile buna ancak senin gibi amerikan k…ri üzülür!!

  2. Aracı kaydırmak suretiyle sürmesiyle ünlü schumi acep yeni çabuk aşınan lastiklerle nasıl bir uyum sağlayacak? Pilotların sürüş tarzlarını değştirmeleri farz olacak gibime geliyor.

    Japonya konusu vahim gerçekten. Ama ben sanmıyorum daha da kötü olacağını. Türkiye'de 9 şiddetinde deprem olsaydı nasıl bir yıkım olurdu siz düşünün. Japonlar hazırlıklıydı zaten, yine iyi kurtardılar. Yine de nükleer santral işi sakat 🙁

  3. Alonso&Massa  avatarı

    Her dediğine katılıyorum,Alonso kısmı hariç =))

    O yorumlardan daha fazlasıda var,nasıl bir toplum olduk anlamıyorum…Kıyametten değil kastım,Filmide izlediğimde gördüklerim hoşuma gitmedi.Yani deprem,sel,diğer aftetler,savaş,terör olmasın yada ne bileyim insanlar birbirlerinden farklılıklar yüzünden nefret edip yok etme yoluna gitmesin.

    Mesela affınıza sığınarak size bir soru sormak istiyorum.O santraldeki yangını öleceğini bile bile,sırf dünya etkilenmesin diye uğraşan o 70 Japon'un (hiç bir kutsal kitab yada dine bağlı olmadıkları halde) yaptığını hangimiz yapardık?Sırf bu bile bize birşeyler göstermiyormu diye sormadan edemiyorum kendi kendime.

    Pist işi kolay iş.Bir sürü pist var yani..O kadarda süre var.Şu ana kadar hayatımda iki şey beni çok etkiledi.Birisi 4 çinli kızın sadece fetiş fantazisi olanlar için CANLI bir tavşana yaptıkları akıl almaz eziyet…Diğeride Japon anne ve köpeğinin,kızlarına veda etmesi…Belkide bir daha hiç göremeyecek..ne bileyim yeri değil burasıda öyle işte…

  4. sandro verone avatarı
    sandro verone

    amerikaya ulaşsın diyenler insan olamadığı için bunları söylüyor malesef…orada ki insanların insan olduğu gerçeğini unutuyorlar…
    umarım nükleer enerjinin yerine 65 günün 350 gününü güneşle geçiren ülkemizde güneşi bir enerji olarak hayata geçirecek bir babayiğit çıkar..
    maya takvimine gelince…aslında kıyamet denen olgu kıyam etmek yani yenilenmekten geliyor…ve bu sıkıntılar olucak kaçış yok…

    takvimde pist sayısı azalıyor ama yeni gelecek pistler var..umarım yeni gelicek olanlar tilkenin imzasını taşımaz ki bu adam artık inanılmaz derece de birbirinin kopyası pistler tasarlıyor çiziyor…
    alonsoyu sevmemekle beraber o kadar süre boyunca atak yapılmasına izin vermeyecek bir pist(son yarıştan bahsediyorum) bana niçin yarışıldığını sormama zemin hazırlıyor…

  5. Alonso&Massa  avatarı

    O patlama umarım Japonya'nın diğer şehirlerini yada çevre ülkeleri etkilemez.Yani Kore,Çin,Singapur,Rusya'nın doğusu pasifik vs…
    Yorumları okudumda haberlerde Amerikaya ulaşsın falan deniyor,söyleyecek söz bulamıyorum.Umarım hevesleri kursaklarında kalır.

    Bahreyn'in olması artık imkansız gibi,inanılmaz bir gerilim var.Japonya GP'sine ise 8 ay var.O zamana kadar çok rahat başka bir yarış yeri belirleyebilirler.Önce işin insani boyutu tabii ama tek dileğim başka ülkelere sıçramaması.Şu majaların takvimide umarım başımıza iş açmaz.

  6. rocco junior avatarı

    İlk bir kaç yarış bence favori isimler kazanamayabilir.Sıralama turları bize kim nerde kesin fikri verse bile son turları atacak pilotlar acaba hangi hamuru seçecek?Yumuşak olan hızlı dayanıksız,sert olan yavaş ama uzun ömürlü.Bunun dışında önü açık start alıp Avustralya gibi bir bölgede farkı açmak her zaman zordur.Çünkü güvenlik aracı ortalaması yüksek bir yarış.

    Konuyla alakasız ama Japonya'da nükleer patlama bekleniyormuş ve ikinci Chernobil faciası bir etkisi olması düşünülüyor.Pek çok ülke vatandaşlarına en az 80km uzağa gitmesini önermiş.Biz 5000 Türkü geri getirme gayretindeyiz ve bu yarışın yapılmasını zora sokabilir.8.9 depremin ardından bu yıkım olur onlar için ve patlama 30saat içinde bekleniyor.F1 için 20 yarışlık takvimde 18 düşmek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir