Kobayashi: "Sezon Başlangıcı Gölgede Kaldı"

yazar:

kategori:

Ülkesinde tarihinin en kötü felaketlerinden biri yaşanırken Sauber pilotu, aklının hayatını kaybeden veya tehlikede olan insanlarda kaldığını söyledi.

Japon pilot, ülkesine biraz olsun iyi bir haber verme adına Avustralya’da güçlü bir sonuç almayı amaçlıyor.

Kobayashi: “Elbette ülkem için çok endişe duyuyorum. Bu yüzden Barselona testlerinin ardından Japonya’ya gittim”

“Şartların çok ama çok zor olduğunu söylemem gerek. Birçok insan hayatını kaybetti, soğuk havada evsiz, yiyecek ve içeceksiz kaldı, sevdiği insanları kaybetti. Filmlerden daha kötü bir senaryonun gerçeğe dönüşmesine inanamıyorum”

“Birlikte olmalıyız; dünyanın dört bir yanından desteğe ihtiyacımız var. Bütün ülkenin ortadan kaybolabileceğinden endişe ediyorum; o kadar korkunç. Deprem ve tsunaminin ardından haberler her gün kötüye gidiyor. Şu anda beklenen olumlu hiç bir şey yok”

“Bir şey yapmam gerektiğini hissediyorum, yardım etmek istiyorum. Ama aslında benim yapabileceğim bir şey yok. Şu anda en azından tek yapabileceğim, sezon açılışı Melbourne’ye tam olarak yoğunlaşmak. Normalde bunu büyük bir keyifle beklerdim”

“Şimdi gerçekten yapmak istediğim şey, iyi bir sonuç için elimden geleni yapmak; belki de bu şekilde  Japonya’daki halka biraz umut ve olumlu haber veririm”

Takım arkadaşı Sergio Perez de Japonya’daki durumdan endişe ettiğini belirtti ama ilk yarışı için de heyecan duyduğunu ekledi.

Perez: “Şüphesiz Japonya’daki insanlar için endişe ediyorum. Onlara gerçekten en iyi dileklerimi sunuyorum. Aynı zamanda benim için bir hayal gerçeğe dönüşecek. Yıllardır Formula 1’deki ilk yarışımda mücadele edeceğimi hayal ettim ve şimdi bu gerçekleşecek”

“Heyecanlıyım. Dört gözle bekliyorum. Birçok şeye hızlı bir şekilde uyum sağlamam gereken bir hafta sonu olacak: Bana yeni olan piste, antrenmandan sıralama ve yarışa kadar bir yarış hafta sonunda yaşanacak bütün olaylara”

“Pazar günü ışıklar söndüğünde işlerin benim için nasıl gideceğini henüz hayal edemiyorum. Ama bunu öğrenmek için sabırsızlanıyorum. Daha önceden Avustralya’da hiç bulunmamıştım. Elbette pisti ve diğer şeyleri gözden geçirdim Zor, meydan okuyan ve sınırları bulması kolay olmayan bir pist olduğunu anladım. Bu yüzden zor olacak”

Bu arada Sauber takımı, Japonya’daki felaketle ilgili Avustralya GP’de araçları üzerinde mesaj yazılı halde piste çıkacak.


Yorumlar

  1. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Umarım Kobayashi podyuma falan çıkabilir,çok anlamlı olur gerçekten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir