Pirelli Lastik Renklerini Açıkladı

yazar:

kategori:

Geçen senelerde sadece çizgiyle lastikler ayırt ediliyordu ancak bu sene lastikler üzerinde yer alan Pirelli ve PZero logoları farklı renklere boyanacak.

Lastik türleri ve renkleri şu şekilde olacak:

  • Yağmur – Turuncu
  • Geçiş lastikleri – Açık mavi
  • Süper yumuşak – Kırmızı
  • Yumuşak – Sarı
  • Orta Sert – Beyaz
  • Sert – Gümüş

Pirelli bu senenin ilk 3 yarışında sert ve yumuşak hamurlu lastikleri kullanacak. Bu da sezonun ilk yarışlarında gümüş ve sarı renkli lastiklerin kullanılacağı anlamına geliyor.

 


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    tr f1 in sevgili uyeleri f1 sever arkadaşlarım benim facebook duvarda ki PHİLİPS MAC KEYFİ uygulamasından oylarınızı bekliyorum.(duvarımdaki bebegimi sallarken tv seyrettigim ) resme tıklayıp oy kullanmanızı ve bir f1 ve trf1 sever arkadaşınız bendenizi yanlız bırakmıyacagınızı umuyorum.herkese teşekkürlerimle erdal altundag

  2. Fena bir yaklaşım değil fakat orta sert ve sert lastikler seyirci açısından ayırt edilmekte güçlük çekilebilir çok mu önemli o kadar da değil tabiki zaten bilgilendirme yapılıyor.

  3. Lastikler yamuk zaten, logo yamuk olsa ne olur.Yolda kalmasınlar diye kriko dağıtılacakmış pilotlara:)).

  4. Renk o kadar önemli değil bence,yarış ve pilotların performansını göremiyeceğiz. Çünkü lastikler çok dayanıksız. Sadece yolda kalmadan yarışı bitirmeye çalışacaklar. İsterse gökkuşağı renginde olsun ne yazar.

  5. fazla dar olmuş, köşelerde çok boşluk var . bu şekilde olmaz. yazılarda sığmıyor zaten. tek eksikliği bu.

  6. Pırellı bir tarafa da sitenin yeni tasarım hoş duruyor. Hayırlıs olsun TRF1 e ve fanlarına ama eski logo daha bi güzel duruyodu yenisine nazaran (daha fazla emek varmış gibi) yeni biraz sıradan olmuş ama yine TRF1 herşeyiyle çok iyi. Aynen formula hızında herşey

  7. Pirelli logosu yuvarlak yapılamaz adam logosunumu yamultucak sizin için

  8. Alonso&Massa  avatarı

    İnsanlıktan çıkılan dakikalar = 1 saat önce meydana gelmiş.

    geceler KATRAN KARASI geceler diye bir şarkı vardı.İspanyol taraftarlara selam olsun.

  9. Siyah lastiğe en çok sarı yakışıyor. Diğer renkler alışkanlık gerektirecek. Ama olukları boyalı lastik fikrine alışmıştık buna da alışırız.

  10. rocco junior avatarı

    Bravo okuman yazman var=)

  11. Sert – Gümüş (McLaren & Mercedes)

    Süper yumuşak – Kırmızı

  12. Alonso&Massa  avatarı

    Renkler çok hoş seçilmiş.Domenicali lastikleri yarışlar başlamadan eleştirmek çok yersiz demiş,gerçekten doğru.Yarışlarda pit görmekten endişe edenler var.Şu anda 3 pit görünür ihtimal..sezon ortasından itibaren ikiye ya iner ya inmez.Diyelimki 3? eski yarışlarda nasıldı????Daha fazla heyecan,daha fazla geçiş istiyordunuz şimdi yuvarlak mı değilmi diye eleştiriyorsunuz.
    2009 da KERS geçişlere yardım ediyoru ve bir butonla yapılıyordu,şimdi extra bir butonu beğenmez oldunuz.Bence zevk almaya bakın.Elimizdeki bu.F1 bu.Hala motorsporlarının zirvesi.

    Bizim korkumuz 2013 teki kurallar.Umarım hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan o kurallar….

  13. renkler güzel de pirelli logosunu da yuvarlak yapsalarmış çok daha iyi olurmuş…

  14. MagicAlonso avatarı

    ama o lastikler aynı hafta sonu birlikte kullanılmayacak.her hafta sonu aralarında 2 kademe fark bulunan 2 farklı set kuru zemin lastiği kullanılacak.Bu sebepten ötürü böyle bir karışıklık olma ihtimali bulunmuyor.Bu konuda rahat olabilirsiniz.

  15. felipe son test gününde kirli beyaza benzeyen bir lastikle tur atmıştı. demek o anda ayağında sert gümüş lastikler vardı. yukarıdaki resimlerde gümüş ve beyaz karışacak gibi görünüyor ama pist üstünde gümüş lastiğin beyaz olmadığı net şekilde belli oluyor.

    ayrıca, orta ve sert (beyaz ve gümüş) lastikler, kurallar gereği hiç bir zaman bir arada kullanılmayacakları için karıştırma sorunu olmayacak.

    turuncu başta olmak üzere, mavi ve kırmızı renk çok yakışmış lastiklere. işte böyle görselliği ön plana çıkaran boya sürmek çok mu zordu? yıllarca oluk içindeki çizgiyi, kenar bandı üstündeki çizgiyi görmeye çalışacağımıza, bridgestone ve potenza yazılarını bu şekilde boyamak çok mu zordu?

    afferim pirelli. sezon başından bu yana fena halde gözüme girdi bu lastikler 😉

  16. Beyaz ve gümüş lastiklerin renkleri birbirine çok yakın. Karıştırılmaları söz konusu olacaktır.

  17. Keşke birer de görsel yayınlasalarmış o zaman daha iyi olurmuş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir