Stoner Sezon Açılışı Katar'a Damgasını Vurdu!

yazar:

kategori:

Uzun süre Ducati adına yarıştıktan sonra bu sene Repsol Honda’ya geçen Avustralyalı sürücü, Katar’daki tüm antrenman seanslarında ve sıralama seansında en hızlı isim olmasının ardından yarışta da hızını kanıtladı ve Honda ile ilk yarışını galibiyetle sonuçlandırdı.

Geçen senenin şampiyonu Jorge Lorenzo yarışın büyük bölümünü 3. sırada götürdükten sonra Dani Pedrosa’yı geçerek ikinci olmayı başardı. Yarışın başında liderliği ele geçiren Dani Pedrosa, yarışın yarısında bir anda yavaşlayarak önce takım arkadaşı Stoner’a, ardından son bölümde Lorenzo’ya geçilerek 3. oldu ve yarışın podyuma çıkan son ismi oldu.

Repsol Honda’nın hakim olduğu yarışta Andrea Dovizioso 4. olurken yarışın büyük bölümünü Dovizioso’nun önünde götüren Marco Simoncelli 5. oldu.

Yarışın ilk bölümünde Valentino Rossi’nin arkasında 7. sırada geçiren Ben Spies, şampiyon sürücüyü geçtikten sonra öndekilerle farkı kapattı ancak Spies yarışı 6. sırada tamamladı.

Yarışın ilk bölümünü 6. sırada götüren Rossi, tek mücadelesini Ben Spies’a karşı verdi. Spies’a geçilen Rossi yarışı 7. sırada tamamladı ve Ducati ile ilk yarışında pek de iyi sonuç elde edemedi.

Carl Edwards’ın 8. olduğu yarışı Ducati’nin diğer sürücüsü Nicky Hayden 9. sırada tamamladı.


Yorumlar

  1. mrb kardeş yarışı hangi siteden izlediniz bana bundan sonraki yarışları verecek bi adres vere bilirmisin.ntvspor hep işi d-smart a mı yıkacak bu konuda bilgin varmı tşkkrlr

  2. bu konuda çok haklısın. sayın domaniçin yorumlarını pek sevmem ama moto2 yarışında öyle bir an oldu ve yarışı sunan kişi konuyu değiştirdi.

  3. İyi sövdüm NTV !! iyi sövdüm!!

  4. yarışı siteden canlı bir şekilde takip edebilmemiz güzel oldu. yarışa gelirsek honda açık bir şekilde diğerlerinin önündeydi. yamaha hemen arkalarında. ducati motoru ise çok geride. dün canlı derecelerle takip ettim ve rossi bir kere bile 1.56'nın altına düşemedi. rossi fiziksel olarak da çok iyi değil çünkü istikrarlı turlar elde edemedi. ancak ducati motoru da gerçekten diğerlerinin gerisinde. kişisel yeteneklerle kapanacak gibi değil. repsoller arasındaki mücadele dışında bir şey olmadı

  5. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    yorum yapan bazı arkadaslara katılıyorum.İlginç ama Mick Doohan gibi ikinci avustralyali-Honda kombinasyonunu Stoner devam ettirebilir. buna engel de ancak Rossi olabilecektir bence. tabi erken ama Honda epey güçlü görünüyor..

  6. ntv de moto2 ve motogp de yorum yapan fuat domaniçi tebrik ederim.moto2 nin sonunda spiker motogp yi hd en den izleme şansına sahipsiniz dedi.domaniç de bu bir şansmıdır orası tartışılır dedi.lafı gediğine otorttu.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    bence bu sezon yamaha ve ducati motorları iyi değil. repsol honda iyi iş çıkarmış.

  8. Alonso&Massa  avatarı

    Site yönetimine çok teşekkürler,yarışı izlettirdikleri için.Sağolun.Güzel yarış kötü sonuç.

    Moto2'de Marquez düştü.Passini düştü.

    125 te neyseki Terol kazanıdı.

  9. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    İkinci Mick Doohan şampiyonluk serisi geliyor sanırsam. Repsol Honda Racing Corpuration ve Avustarlya lı sürücü. Lolipop yalayan Lorenzo yu 1. basamaktan görmekten çok daha keyifli

  10. geçen sene vale sakatlandıktan sonra bıraksaydı herşey alt üst olurdu vale nin olmaması motogp raytinglerinin %25den daha fazla düşmesine neden oluyormuş ayrıca sponsor firmalar var ben sakatlandım yarışmayacağım diyemiyor maalesef lorenzo şampiyon olmasında hondalara razıyım o adamı görmeye bile tahammül edemiyorum

  11. mehmet aslan avatarı

    ah be rossı naptın
    gecen sene topal ayakla yarısarak bu seneyı heba ettın be

  12. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Belliydi zaten.. Pedrora – Lorenzo çekişmesi güzeldi.. Ama ne yalan söyleyeyim gözlerim hep Rossi'yi aradı.. Yakışmıyor ona arkada mücadele..:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir