Massa, Ayarlanabilir Arka Kanattan Gayet Memnun

yazar:

kategori:

Ferrari’nin websitesine konuşan Massa “Aracı testlerde ilk kez kullanmadan önce tüm bu sistemler ve düğmelerle nasıl sürüleceği konusunda endişeliydim.”

“Testlerde bir kaç günün ardından her şey otomatik oldu ve mühendislerimizle birlikte motivasyonumuzun dağılmasına neden olmadan ve görüntüyü engellemeden sistemin kullanımı için bazı iyi yöntemler bulduk.”

“Açıkçası ayarlanabilir arka kanatları kullanarak binlerce km geride bıraktık bu yüzden nasıl kullanılacağı hakında tamamiyle bilgiliyiz. Düğmeye bastığımızda kanat hareket ediyor ve sürüklenme azalıyor ve araç düzlükte normale göre 12 ila 15 km arasında daha hızlı oluyor.”

“Antrenman ve sıralamalarda kanadı istediğimiz kadar kullanabiliriz. Kış boyunca buna çok fazla odaklandık ve aracı sürdükçe bu otomatik bir refleks haline geldi.”

“Bu, performansı ve tur zamanını geliştirmek için sistemi nasıl kullanmamız gerektiği konusunda iyi düşüncelere sahip olduğumuz anlamına geliyor. Ancak yarışta geçişe yardımcı olmak amacıyla sistem kullanılacak ve her zaman kullanılmayacağı için ne kadar etkili olacağı konusunda henüz tam bilgiye sahip değiliz. Yardım edeceğine eminim ancak yarışta durumun tam olarak nasıl olduğunu söylemeden önce beklememiz lazım.” dedi.

Massa ayrıca lastiklerin sürücü performansında daha etkili olacağını söyledi ve geçen sene yaşadığı lastik ısıtma sorununun artık olmadığını belirtti.

Massa “KERS ve ayarlanabilir arka kanatlar yarışta etkili olacak olsa da yarışa en büyük etkisi olacak şey Pirelli lastikleri olacak. Yeni lastikleri anlama, kış boyunca en ilginç konulardan birisi oldu ve geçen sene benim için büyük sorun olan lastik ısıtma sorununun artık olmadığı doğru.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Monzada Kers ve Kanat yardımı ile 360 Kmh hızı görürler heralde ?

  2. Yavuz Balcı avatarı

    eau rogue biraz uçuk örnek olur. orada arka kanat veya kersi kullanan pilotun ya aklından zoru vardır yada zaten akıl denen bir şey yoktur. tabii bana göre. birde yarış bambaşka olur. testte şöyle güzel böyle rahat gibi söylemler,yarışta tam tersi bir halde alabilir. bir çok sorulu bir sezon başlangıcı oluyor. neyseki az kaldı. yarışlar başladığında hepsi birer birer netleşir.

    Massa'da umarım kazanın ardından iyi bir sezon geçirir. baya bahtsız bir adam.

  3. bu senede her şey massa ya uydu ne hikmetse bence bunlar birazda kendisini kabul ettirmek için bende burdayım demek için söylenen sözler heralde bu kadar uyan şey varken başarısız olursa büyük hayal kırıklığı yaratır hem takım içinde hemde fan ları üzerinde bence biraz daha temkinli olması lazım sorunları aştım demesi için erken

  4. Arka kanat olayı güzel görünüyor ama eau rogue gibi frensiz dönülen virajlardan geçerken nasıl kapanacak ki kanat. Sonuçta antrenmanlarda ve sıralamalarda kanatı kullanmak serbest…

  5. Alonso&Massa  avatarı

    Ferrari'nin direksiyonu işe yaramış görünüyor.

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    heyytt be massamız da gelıyor hemde gumbur gumbur

    Bu sene bizim pilotlarımızdan biri şampiyon olsunda kim olursa olsun benım için alonso massa farketmez cunkı ben takım tutuyorum gönul verdiğim kırmızı araçlar damalı bayrağı ilk sırada gecsin içindekı pilotun kım olduğu önemlı değil

  7. Her iki pilotumuzunda cok iddalı olması iyi haber.Bu demecler yarışada yansırsa daha iyi olacak.Malum redbull tedirgin edici.Gecen seneye göre iyi olmaları tek dileğimiz.Sezon Dominesi bekliyoruz acıkcası.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir