Brawn, Yeni Egzoz Döneminden Memnun

yazar:

kategori:

Daha önce tartışmalara neden olan ve bu sene yasaklanan çift katmanlı difüzörle kaybedilen performansın, akıllıca tasarlanan egzozlarla kazanılabileceğini düşünüyor.

Brawn “Bu çok önemli bir alan ve belki performans açısından çift katmanlı difüzöre göre daha çok getirisi olur.”

“Bu (önden çıkışlı egzoz) yeni ve ilginç bir gelişme.  F1’in doğası gereği mühendislerin kuralları yorumlaması büyük mücadele gerektiriyor. Çok nadir de olsa F1’deki insanlar da aldatır ancak mühendisler izin verildiği ölçüde sınırları zorlamaya çalışırlar.” dedi ve egzoz sisteminde kural açığının olmadığını işaret etti.


Yorumlar

  1. M.Schumacher  avatarı

    Brawn mutlaka egzosla ilgili dahi bir düşüncesi vardır . Hep olmadımı zaten ?

  2. 1- Brawn takım patronu olabilir belki ama bize diyen arkadaşın birazda kendisinin F1 derinliğine inmesi gerekiyor.

    2- Jetman koskoca yorumumdan o bölümü seçmeyi başarmışsın ya tebrik ederim seni. Dikkat edersen cümlenin sonunda ":)" işareti var. Bende senin kadar olmasa da az çok f1 le ilgileniyorum. O yüzden böyle bir yorum yapman sana hiç yakışmamış. Çünkü 5 yaşında çocuğu bile getirsen egzoz olmadan olmayacağını o bile bilir.

  3. Sayın Abdullah Çelik, sitenin yeni hali için teşekkür ederim sizlere. 2 sorum var. Birincisi bu yorum yazma kısmındaki alıntı yapma-kalın yazma gibi seçenekler geri gelecek mi? ikincisi de şu yorumlar (11 gönderildi) kısmının yanında "tüm yorumlar" diye bir seçenek olurdu artık yok. O geri gelecek mi?

  4. ben de sistem düzeldiği için gayet memnun oldum açıkçası 🙂

  5. neden ya ben öcümüyüm canım kardeşim 🙂

  6. yanlış anlaşılacak bişey yok ki özüre gerek yok sen yanlış anlama biraz kızmış gibi yazınca korktum:)))

  7. sana değil tabi sen böyle bir yazı yazmadın f-1 kardeşimize yazdım o anlamıştır hesabı.yani tek yazıyla herkese cevap yazmak istedim yanlış anladıysan özür dilerim

  8. ve site yönetimine saygılar herkes için avatarının görünmesi başka tabi ama benim için bambaşka mutluluk verici zannedersem türümün tek örneğiyim :)))))

  9. yanlış kişiye cevap verdin heralde

  10. 1-whitmarsh çokmu biliyor wrc den geldi.whitmarshın mclarendeki konumuyla brawn ınki eşdeğer.(brawn daha bilgili)
    2-schumi şampiyon olsunda egzozu hiç kullanmasın demek sana yakışmaz.mantıksal olarakda mümkün değil zaten

  11. birden bire takım patronu olmadı heralde gökten zembillede inmedi benetton ve ferrari de schumacher ile yaşadığı başarılarda heralde tesadüf benetton zamanında mühendis olarak çalışıyodu

  12. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    öyle bi konuşmuşsun ki adam sanki mühendis ve araç tasarlıyo gibi. kuralları sonuna kadar zorlayarak çalışma yapacak adam brawn değil aracın tasarımcısı mühendisler kimse odur. takım patronuna böyle bişey demek biraz abes duruyor. f1in derinliğini bilmeyen coğu arkadaşda bu adamı araç tasarlıyo zeki falan diyor. tamam zeki adamda tasarımcı falan değil. 🙂

  13. Bu adamda bir gariplik var. Testlerin başından bu yana Brawn en az 3 kere egzoz sisteminde kural boşluğu olmadığını her şeyin apaçık ortada olduğunu söyleyip durdu. Bu haberde de buna benzer bir açıklama yapmış. Garip gelen olay neden hiç kimse egzoz kurallarıyla ilgili açıklama yapmazken bu adam sürekli bunu gündeme getiriyor.

    Demedi demeyin bu adamın kafasında egzozla ilgili, kuralları sonuna kadar zorlayacak bir çalışma var ve şimdiden zeminini hazırlamaya çalışıyor. Hadi bakalım kuralları ihmal etmeden Mercedes ve Schumi şampiyon olsun da isterse egzozu hiç kullanmasın:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir