"Araçlar Aynı Olsa En Çok Schumacher'den Çekinirim"

yazar:

kategori:

Sezonun açılış yarışı Avustralya GP öncesinde konuşan İspanyol pilot, rakipleri arsında öne çıkan isim olduğunu belirtti.

CNN Sport’a konuşan Alonso: “Formula 1’de 24 araç da tamamıyla aynı olsaydı, en çok çekineceğim pilot Michael Schumacher olurdu”

“2011 gridindeki pilotlar listesine bir bakınca diğerlerinin içinde bir ismin öne çıktığını görürsünüz: Michael Schumacher”

“Michael, 7 defa dünya şampiyonu oldu ve Formula 1’de bir efsane. Ona saygı duymamız gerekiyor. Çünkü bu sezon iyi işler çıkaracak yeteneğe ve kabiliyete sahip”

2006’dan bu yana şampiyon olamayan Alonso, bu şekilde emekli olması halinde üzülmeyeceğini belirtti.

Alonso: “İkiyi bir yana koyun, bir dünya şampiyonluğu unvanı almak bile çok pilotun yakaladığı bir fırsat değil. Formula 1’de 9 senede bunu başardım ve umarım önümüzdeki 6-7 senede daha buradayım”

“İçinde bulunmaktan büyük keyif aldığım bu muhteşem sporda hayatımın yaklaşık çeyreğini geçirebilirim. Bu yüzden kendimi şanslı görüyorum ve çok mutluyum”

Buna rağmen Alonso, geçen sene kaçırdığı şampiyonluğun ardından kendisine gelmek için birkaç gün geçtiğini yineledi.

Alonso: “Sezon sonu ardından ilk 3-4 gün benim için çok iyi geçmedi. Ama Ferrari kaybetmedi, Sebastian Vettel ve Red Bull kazandı”

“Geçen sene çok yaklaşmak, takımın bu sene daha iyi bir sezon geçirme konusunda kararlı bir hale getirdi.”

“Ferrari’deki herkes geçen sene Abu Dhabi’deki sonuçla harap oldu ama şimdi 2011 için hepimiz çok motive durumdayız”


Yorumlar

  1. eğer izyeemiyorsanız windows media player ı açın.sağ tıklayıp dosya menüsünden url aç' ı seçin ve oraya 'mms://95.0.159.138/TV3' yazın(tırnaklar olmadan.ben şu an şifresiz izliyorum.

  2. 2005-2006 yıllarında Renault aracı en hızlı araç değildi 2005'te Mclaren hızlıydı ancak dayanıklılık problemleri vardı Renault ise dayanıklıydı üzerine Alonso'nun sürüş tarzıda eklenince şampiyonluk geldi. 2006'da sezona hızlı başlayan Renault sezonun ikinci yarısı kütle amortisörün kaldırılmasıyla eski hızını kaybetti ama yine de şampiyonluğu kazanmayı başardılar. 2009'da Brawn Gp bile hız kaybetmişti sezonun 2. yarısında. Ama 2010'da diğer takımlara oranla çok iyi bir araçla şampiyonluğun daha önce gelmesi gerekirken işi son yarışa bıraktıkları için Redbull pilotlarına eleştiri yapılması da normal bence.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayfada virüs arkadaşlar.Lütfen dikkat edin.Mazallah bir bulaşırsa ,yazdığınız yorumların altında şöyle bir ibare görürsünüz.

    Yorumunuz kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.

    Bu ibare ile karşılaşmak istemiyorsanız virüslere dikkat edin.

  4. Alonso&Massa  avatarı

    şu zavallıya cevap verme.onun amacı o.sen cevap verirsen oda yazar.ben evde kendi içimden söylemem gerekenleri söyledim.şimdi sende öyle yap,boşver.hepsi birleşiyor ama bir voltranı oluşturamıyorlar.boşver okuma bile.

  5. bir Alonso haberinde yine beraberiz..

    yine muhalif grup ittifak yapmış hemen

    yalnız kaynak gösterilmiyor artık ne ilginç,şu sayfanın burası bu cildin bu sayısı kalmadı elde yeni bir şey.

    artık geçen sene bir mesajı üst üste 3 defa yazarak bunun tutacağına inanan tılsım zihniyetine güzel cevapları

    umuyorum Alonso siz sevenlerine armağan edecek az kaldı…

    bu platformda zaten 2 grup taraftar var görebildiğim

    Alonsoyu sevenler

    Alonsoyu sevemeyen ler baştada kıılgan ıce man taraftarları..

  6. bence gerçek duygularını dile getirmiyor. kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. 2007 sezonunu hafızasından çıkarması mümkün değil. delikanlıca söylemesi gereken cümle şu"eşit şartlarda beni daha ilk sezonunda geçen hamiltondan çekinirdim. bununla beraber vettel şumi gibi pilotlarda aynı düşüncede olduğum pilotlardır. birde kobayasahi…haa birde petrov…aslında bütün pilotlar…"böyle süreer gider.
    ferraride santander geri beslemesi renoda briatore menecer geri beslemesi…mclarende ilk yedi sekiz yarış birinci pilot statüsü bilahare olan yarışlarda eşit statü sonuç malum…
    alonso bence yegane bir pilot…

  7. Senin üzerinden genele yorum yaptım bunu konuşan,yine de kusura bakma 🙂

  8. Efemerid Capablanca avatarı
    Efemerid Capablanca

    Huu, ahali, okuyun yahu ne yazdığımı!.. Tamam tamam, en büyük Verstappen!.. Bu forum bir acayipmiş.. 🙂

    Tabii ki pilot ile araç bir bütündür; ve kazanılan şampiyonluklar takım-pilot uyumunu gerektirir.. Kim bunun aksini iddia ediyor ki!.. Hoş, aslında ben Alonso'nun bunu iddia ettiğini iddia ediyorum ya.. Neyse…

  9. Renault'un şampiyonluk kazandığı 2005 yılında yanlarında genelde McLaren,2006'da da Ferrari oldu ama hız açısından Renault gene bu ikiliden öndeydi o yıllarda şimdi olayı böyle basit ve saçma bir şekile indirgeme…

    Bıktım artık bu arabanız iyiydi de kazandınız muhabbetlerinden,kazandık,kazandılar,üstünden 4 ay,1 yıl 4 ay,2 yıl 4 ay geçti.Bırakın artık peşini…

  10. Efemerid Capablanca avatarı
    Efemerid Capablanca

    🙂 Te Allahım.. Ben Alonso'nun bu yönde mesaj vermek istediğini yazdım, bu fikirde olduğumu yazmadım ki..

    Biraz daha sakin olun, Hamilton'u da severim ben, Alonso'yu da.. Hepsi candır.. 🙂

  11. Neden Hamilton'u çekemiyorsunuz.
    Yada neden en iyi araçla şampiyon olsalar bile Button ve Vettel'e gıcıksınız.
    F1 komple bir organizasyon.
    Araç, strateji, pilot, takım
    Bunların hepsinin optimum olması lazım ki başarı gelsin.
    Mesela şu soruyu sorun kendinize.
    Button ve Vettel'in takım arkadaşları varmıydı yokmuydu.
    Bazen takım bir pilotu tutmuş olabilir.
    Bunun kralını zaten Alonso yapıyor.
    Takım onu kendi isteği kadar kayırmayınca da hemen başka yollar arıyor.
    Sizde gelmiş Schumacher ile Alonso'yu bir tutuyorsunuz.
    Çıkartın artık şu at gözlüklerini.
    Biraz objektif yaklaşın.
    Eğer bu yıl Ferrari takım emri uygulamasın Massa Alonso'yu ne yapıyor göreceksiniz.
    Şu sizin beğenmediğiz Massa'dan bahsediyorum başkası değil merak etmeyin.
    Yeterki takım biraz eşit davransın.

  12. Ben Mclaren in 2008 de en hızlı araca sahip olduğunu düşünmüyorum.Orada Lewis faktörüyle şampiyon oldular.F2008 daha komple bir araçtı.Zaten takımlar şampiyonluğunu aldı Ferrari o sene.

  13. Efemerid Capablanca avatarı
    Efemerid Capablanca

    Alonso'nun M. Schumacher'i öven açıklamalarının özellikle Vettel'in şampiyonluğundan sonra gelmesi çok manidar..

    Çok net şu mesajı veriyor: "Kendime sadece Schumacher'i rakip görüyorum, bizler en hızlı araçlara sahip olmadığımız dönemlerde dahi şampiyonluk kazanabildik; sizse (Vettel, Hamilton, Button) açık ara en iyi araca sahipken şampiyon olabildiniz.."

    Ne derece doğru, tartışılır, ama akıllıca…

  14. Ben böyle düşündüğünü zaten tahmin edebiliyorum.Ama bunu söylemesi için olgunlaşması gerekiyodu ve buda yavaş yavaş oluyo.Bundan sonraki zamanlarda söyleyeceği şeyde kendisine herzaman Schumacher'i örnek aldığıdır.Çünkü gerçekten öyle.Sakinken bu açıklamaları yapan Alonso'nun olası bi rekabette Schumacher hakkında söylecekleri tabikide bu olmaz,2010'un son yarışında Petrov'a yaptığına bakılırsa.Belki bunu yaşadığı hayal kırıklığına bağlayabilirsiniz ama 2006 Japonya'da Schumacher'i hatırlayınca Alonso'nun daha çok olgunlaşması gerektiğini anlıyoruz.

  15. sen yeni misin arkadaşım f1 dünyasında? Biz trt3'te de trt1' de de rahatca izliyoruz. Sen bir baktır bakalım tv'ne, yada pc 'ne.Bu sene TRT3'te izliyeceğiz.

  16. 2006 sezonundaki davranışları ve açıklamaları ile benim üzerimde oldukça fazla bir antipati oluşturmuştu. Ama o dönemlerden bu yana gözle görülür bir şekilde olgunlaşma süreci söz konusu, McLaren macerası ardından tekrar Renault'a dönüşü vs yaşadıklarıyla Alonso artık tamamen olgun bir insan oldu. Formula 1'in zirvesindeki bir takımda yarışıyorken böyle açıklamalarda bulunması gerçek bir şekilde geliştiğine kanıttır. Yoksa ''Ben Ferrari'deyim en büyük yerdeyim en büyüğüm'' mantıgıylada hareket edip rakiplerine yönelik böyle olumlu söylemlerde bulunmayabilirdi. Bu şekilde açıklamalarıyla antipatiyi sempatiye çevirmeye başladı. Uzun zamandır belleğimde olan 2006 'nın Alonsosu, artık rahat şekilde silinmeye başladı diyebilirim.

  17. Bir takımı alt noktalardan alıp şampiyonluğa oynayabilecek hatta rekorlar kırabilecek bir takım yaratma konusunda zincirin en önemli halkası olabilen bir pilot Schumacher.Eskiden beri izleyenler bilirler zaten.İşte bu bir yarışı kazanmaktan yada çok hızlı bir aracı şampiyon yapmaktan çok çok daha önemlidir.Schumacher aldığı 7 şampiyonluktan sadece 2 bilemedin 3 ü en hızlı araçla kazandı.Ne 94 te ne 95 te ne 2000 de ne de 2003 (araç hızlıydı fakat lastikler aracı geri düşürüyordu) araç gridin en hızlı aracı değildi.99 da da ayağı kırılmasaydı büyük ihtimalle yine Mclarene oranla daha kötü bir araçla şampiyon olacaktı.O yüzden bunları Alonsoda biliyor ve saygı göstermesi normal.Alonsoda bana göre geçen sene en iyi performansı gösteren pilottur Kubicayla beraber.Sadece pilotun takıma katkısı olarak baktığınızda olay budur.Tıpkı 2009 da Hamiltonun Mclarene katkısı gibi.Herneyse eğer Alonso Ferrari kenar yönetimi yüzünden kendisinden neredeyse 1 saniye hızlı RBlara karşı şampiyonluğu kaçırdı.İşte bunlar farktır.Çünkü sezon uzundur ve bütün bileşenleri bir araya getirip her alanda istikararlı olmalısınız.Alonsoda bunu yaptı.
    Şuan Alonso,Hamilton ve Kubica en iyi pilotlardır.(schumiyi ayrı tutuyorum tabiiki)

  18. Bence TRT F1 yayını konusunda başarılı. Bu uluslararası bir spor olduğu için şifreye girmek zorundalar. Senin 2. lig maçını kim naapsınki şifrelesin?
    Ntv, CNNTr gibi kanallarda yabancı spor organizasyonlarını şifreliyorlar. Sonuçta bu yayınlar için kuruluşlar para ödüyorlar. Bazı ülkelerde F1 yayınları decoderlerle izleniyor. Şimdilik para ödemediğimiz için şanslıyız.
    Ayrıca CNNTr dede son yarışlar uyduda şifrelenmişti belki sen hatırlamıyosundur.
    TRT herzaman ilkeli ve başarılı. CNN zamanında özellikle istanbuldaki yarışlarda tuhaf tuhaf programlar, tuhaf sunucular, kanal D den yayınlamalar, maç anlatır gibi F1 anlatmaya çalışmalar gçrdük.
    Hatta röportajları vermeden başka yayınlara bağlandıkları zamanları çabuk unutmuşsun…

  19. rocco junior avatarı

    Ustalara saygıda kusur yok ve Alonso biliyor ki en hızlı araca binen vasat bir pilot bile şampiyon olabilir ama araçlarını olduğundan daha yukarı taşıyacak çok az sayıda pilot var.En hızlıya karşı kazanabilen 2 bilemedin 3 pilot var gerisi onların yanında çırak olabilir

  20. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    valla haklısında ne bilim surdakı uylerın yarısı atsa bişeyler yazsa hiç değilse bi acıklama filan yaparlar belkı

  21. Alonso&Massa  avatarı

    Ne yazabilirsinki adamlara?Onların suratına tükürsen yağmur yağıyor zannederler.Malesef insanlarda koyun olunca ülkede…

  22. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Konuya direk giricem cunkı acayip sinirliyim

    Ya bizim elektrik faturamızdan bile trt payı ile vergi alıyorsunuz siz turkıyenın kanalısınız ya bu formula1 yayını neden şifreli siz bu işi beceremıyorusnuz.

    Madem berecemeyıcektınız ne diye ihaleye girip yayın hakkını aldınız.CNNTURK’u mumla arar olduk ayıp size valla ayıp bu yaptığınız rezillikten baksa bişey değil

    Sonra formula1 niye Türkiye’de ilgi görmuyor.Görmez tabii TR’nin kanalı bile yayını şifreli veririse kim niye izlesin f1’i

    2.Lig macı sizin için daha önemlı tabii.Bari su trt3 ‘ün doğu paketini acında izleyelım rezil ettınız kendınızı zaten haftasonları bi f1 keyfımız vardı onunda içine ettınız.

    O kadar ay bekle sonra tık şifre ya anlamıyorum kardeşım siz uyuyormusunuz yarışlara 2-3 gun kalmıs ne reklam ne haber bi reklam yaptınız zorla onuda öyle bi yapmıssınızkı daha kötusu olamazdı.

    Spor haberlerınde her turlu spor en dandık sporlar verilir ama f1’den tık yok.

    Bu kadar olmaz yaa arap sacına döndurdnuz.

    Yazıklar Olsun diyecek baksa kelıme yok.

    arkdaşlar trt'ye attığım mail nasıl olmus biraz fazla sitemkar gibi

    ama cok fena patladım ya bunları öyle birden bi çırpıda yazdım bence sizde 3 5 satır bişeyler yazın

    formula1@trt.net.tr

  23. seviyorum bu adamı. umarım mercedes tahmin ettiğimiz yerdedir ve bu sene alonso-schumacher i kapışırken izleriz…

  24. Öyleyse neden Sen yazınca temenni ben yazınca iğneleme oluyor? Dönüp dolaşıp benim dediklerime gelmişsin zaten???

  25. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    bu bir temennidir.

    En iyi sonuc birincilik olduğuna göre bende alonso ya da massanın şampiyon olmasını istiyorum

    Diğer rakıpler ister sorun yasasın ister yasamasın 2.olmasını istiyorum.

    Eğer herşey istemekle olsa hamılton avustralyada birinci olur. 🙂

  26. Sen ise arızalardan spinlerden bahsederek tamamen art niyet besliyorsun belliki…Ne diyim şimdi sana uyup her yarış motorunuzmu patlasın diyim?
    Bu seviyenin düşmesi değildirde nedir?

  27. Eğer okuduğunu iyi anlama yeteneğin varsa tekrar okumanı tavsiye ederim. Alonsoya teşekkür bile ettim iğneleme yapmadım.
    Elbetteki gönül verdiğim pilotun şampiyon olmasını istiyorum. Sadece 1 şampiyon olacağına göre geriye kalan en iyi dereceyide Alonsoya uygun gördüm. Bundan daha doğal ne olabilirki?

  28. ''USATA USTAYI BİLİR.'' ve afferin Alonso.Sende f1 deki en iyi pilotlardan birisin.Herkes sen gibi düşünse mükemmel olurdu.Bunu kabul etmek bile büyük bir erdemdir. Lauda,Prost,Shumi ve Alonso. Hamilton'da bu listeye girebilir. Vettel'i henüz yazmıyorum çünkü 1 sn hızlı bir arçla zor şampiyon oldu. O araç Shumi ya da Alonso'da olsaydı özellikle Shumi'de olsaydı hemen hemen herkese tur bindirirdi.Vetteli'n ya da Webber'in büyük fark attığını görmedim. Bu yıl şampiyon olsun söz veriyorum bu listeye yazacağım.

  29. Alonso&Massa  avatarı

    Kimle konuşuyorsun?Ben birşey göremiyorumda.Kedidir kedi. =))

  30. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso yine güzel konuşmuş.Bu sezon Alonso ve diğer pilotların en fazla dikkat edeceği pilot Schumacher olacak.Bu sene Schumacher yine iddalı olursa yeni nesil pilotlarla birlikte mücadelesi gerçekten güzel olacak.

  31. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    alonsonun schmu hakkındakı bu guzel sözlerınde bile alonsoya iğneleyici laflar söyluyorrsun ne diyelim?

    ben de mercedes gp ye bol arızalı bol spinli bol sıkıntılı sezon diliyorum

  32. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    o kadar haberın o kadar sözun içinde cıkara cıkara bu lafımı cıkardın

    At gözluklu senii

  33. dünkü haberde 2-3 gündü.
    bugün 3-4 gün oldu.

    yavaş yavaş rakam büyüyecek gibi.

  34. Daha önce şampiyonluk mücadelesi verdiğin için Schuminin neler yapabileceğini en iyi bilenlerdensin. Bu nedenle her defasında efsaneyi saygıyla ve tedbirle anıyorsun. Bunun için teşekkür ederim. Bu korkularını umarım Schumi bu yıl gerçekleştirecek 🙂
    Sanada iyi bir ikincilik diliyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir