Hamilton: "Red Bull Sadece Bir İçecek Şirketi"

yazar:

kategori:

Sezon açılışı Avustralya GP için bazı çarpıcı değişiklikler yapan McLaren’de Lewis Hamilton, bu seneye de favori olarak giren Red Bull’un spordaki egemenliğinin devamlı olmayacağını dile getirdi.

Hamilton: “Şundan eminim ki ne McLaren ne de Ferrari bunun olmasına izin verecek. (Red Bull), bizim takımlarımız kadar uzun süredir burada değil. Takımlarımız, olmasını istedikleri şekilde bir statüye sahip.”

“Uzun yıllar boyunca önlerde McLaren ve Ferrari bulunuyordu ve şimdi gelip de bizi zirvede meydan okuyan yeni bir takımımız var. Ama her iki takım da zirvedeki yerlerini koruyabilmek için kesinlikle ellerinden geleni yapacaklardır, bundan eminim”

“Red Bull bir üretici değil, içecek şirketi. McLaren-Ferrari tarihine karşı bir içecek şirketi. Planlarının ne olduğunu bilmiyorum. Takımımız, Ferrari gibi daha büyük bir üretici olmak için gelişiyor ve takımımızın oraya gelebildiğini görebilmek çok zaman aldı. (McLaren) saf-kan yarış takımıdır”

Takım Patronu Martin Whitmarsh’ın yeni değişikliklerle 1 saniyeden fazla kazanacaklarını ummasına rağmen Hamilton, sezon başında Adrian Newey’e sahip Red Bull karşısında sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyor.

Hamilton: “Red Bull geçen senenin ardından dayanıklılıklarını geliştirmiş olacak. Tempoları var, bu sene dayanıklılıkları da var, Ferrari de öyle. Bu ikisini yenmek kesinlikle en zoru”

“Sebastian’ın şampiyon olarak kendine güveni muhtemelen yükselmiştir. Ama daha fazlası da var, çünkü art arda ikinci senesinde de muhtemelen en hızlı araca binecek. Tuhaf bir şekilde hızlı bir aracı var ama görünen o ki Fernando’nun da öyle”

“Mark’ın da geçen seneki gibi rekabetçi olacağından eminim. Geçen senenin ardından geri dönmek istediğinden eminim. İniş ve çıkışlarla zor bir sene geçirdi ve bu sene güçlü, daha istikrarlı olmak isteyecektir.”

İngiliz pilot, sezon öncesi testlerde MP4-26’nın yere basma kuvvetinin eksikliğine işaret etti.

Hamilton: “Bir atlet olarak, bir müsabık olarak iyimserlik, her zaman elinizde olması gereken bir şey. Buna her zaman sahip olmalısınız”

“Asla pes eden biri değilim. Burada oturup ‘şampiyona bitti vs vs vs’ demeyeceğim”

“Hazırım ve araç da hazır olduğunda önlere çıkacağım, yarışlar kazanacağım. Sırf şu anda kazanan bir araç olmaması, dünya şampiyonluğu kazanan bir araç olmayacağı anlamına gelmez. Göreceğiz”

Hamilton’un Avustralya ile ilgili bazı kötü anıları da bulunuyor. Bunlardan biri yalan skandalı, diğeri ise trafikte yaptığı agresif hareketleri nedeniyle alıkonulması. Bunların yanında iyi aynıları da bulunuyor. 2007’de ilk yarışında güçlü bir üçüncülük almış, 2008’de kazanmış ve şampiyonluk mücadelesine mükemmel bir başlangıç yapmıştı.

Hamilton: “Herhangi bir karmaşık duygular içinde değilim. Geçmişe pişmanlıkla bakmayacağım. Gelecekte başka olaylarda bana yardımı olacak birkaç ilginç tecrübem oldu”

“Komiserler Kurulu’nda olmama ve herhangi bir polisle karşılaşmama planım var.”

“Ama gerçekten kendimi olumlu hissediyorum. Oraya gitmekten çok hoşlanıyorum, harika bir seyahat. Muhteşem bir yer. Hava güzel olduğunda pist de muhteşem oluyor”

“Genelde iyi yarışlarım oldu. 2008’de kazandım, 2007 benim ilk yarışımdı ve oldukça iyiydi. 2009 yine de iyi bir yarıştı. İyi olmayan bir araçla çok gerilerden gelmiştim.”

“Geçen sene birçok geçiş yaptım ama sonuç açısından almam gerekeni elde edememiştim.”


Yorumlar

  1. lewis, hornerın açıklamalarına tepki olarak bunları söylemiş. ve çok önemli noktalara değinmiş, RBR doğrudan f1 ile alakalı bir marka değildir, f1 girme nedenleri marka değerlerini artırmak ve daha fazla reklam yapmaktır.ancak McLaren ve ferrarinin f1 de olma gayeleri yarışmaktır. bu iki takım f1 denince ilk akla gelenlerdir. ve yine bu iki takım f1 de kalmak için araç satıp o paralarla f1 de yarışabilen takımlardır. lewisin açıklaması küçümseyici görünsede doğruluk payı oldukça yüksektir…

  2. Hamilton, senin o sadece içecek firması dediğin takım 5 senedir F1'de ve 1 şampiyonluk sahibi ve bu senenin de favorisi, Mclaren yıllardır F1'de ama 12 senedir şampiyon olamıyor. Adama derler iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır diye.Onun bu küçümseyici tavrından hoşlanmıyorum.

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Hamilton Redbull'u "ti"ye almak istemiş sanırım. Ancak duruma şu açıdan bakmak gerekiyor. Redbull bu spora girdikten sonra, beşinci yılında şampiyonluğa erişmiştir. sürücüler ve takımlar… Dolayısıyla içecek firmasıymış, şuymuş, buymuş farketmez. Hamilton'da bunun pek tabiki farkındadır.

    Not: Ped firmasıda olabilirdi: Molped F1 Team 🙂

  4. bu ifadeyi alonso kullansa dermi der…ama hamilton sana yakıştımı hiç? ne demek sadece içecek şirketi…hadi diyelim öyle…adamlar 250 gramlık bir suyu 2.5 tl ye satıyorlar. meşru olarak bu kadar karlı iş kaç sektörde vardır acaba? senin takımın sponsor olmasa yandı…ne üretiyor ne satıyor? bu açıdan bakarsan redbull mclarenden daha avantajlı bir yapıya sahip…para su gibi akıyor…kaldıki geçen sene mclarenden daha iyi işler çıkarıp şampiyon oldular…yani…

  5. Evet, Redbull sadece bir içecek şirketi.. Ama Mclaren'i yenen bir içecek şirketi 😉 Kendi eksiğinizi bu şekilde kapatamazsınız..

  6. emin değilim tabiki varsayım.otoritelerinkide öyle varsayım yani rbr ve ferrarinin önde olduğu.kaldıki hem rbr hemde ferrari temkinli nerde olduğumuzu melbournde göreceğiz diyorlar ortak olarak..göreceğiz akı karayı sadece 5 gün var.

  7. melbourne de göreceğiz akı karayı
    kimse kafasından bir şeyler uydurmuyor ne otoriteler nede rosberg.varsayımdır ama doğrumudur değilmidr göreceğiz.
    bu sözümde sana değil her nedense mgp güçlendi mgp şöyle böyle deyince bazı ferrariciler ve mclarenciler hemen hopluyor.rbr ciler sakin göünüyor
    sadece 5 gün var.hepimiz göreceğiz.
    ayrıca herkesin bir taktiği var haug unda brawn ında taktik yapıyor olablirler.yani gerideyiz diyerek.taktik sadece pistte olmuyor.pist dışındada var.

  8. rocco junior avatarı

    Benim demek istediğim madem Rb ile farkı biliyorsa Rosberg Ferrari ile olanı da söylesin ya da siz eminseniz ikincilikte o zaman kalsın.Adam öyle bir yazmış ki herkesi geçtik Rb kaldı onlada 0.4sn kaldı=)

  9. recevıra uyani

  10. beyler trt için yazılım atılıyor ben attıdım 10ytl

  11. Şöyle bir düşünürsek RB den gelen bir haberde Lewis i takıma katmak istediklerini söylüyorlardı ve bu haberde McLaren gayet net birşekilde küçük görüyorlardı. Lewis de sadece McLaren pilotu değil bir McLaren taraftarıda benim bildiğim, takımını yani koskoca McLaren a laf eden dünkü şampiyon takıma yerinde bir gönderme yapmış. Bunda yanlış birşey görmedim.

    Kısacası siz kim oluyorsunuz ki beni McLaren dan almaya çalışıyorsunuz demiş net birşekilde. Daha dün Veletleri Ferrari ye gitmek istiyorum diyordu yani.

  12. yine tekrarlıyorum:0.4 sn den kastı muhtemelen sıralama formatını kasdetti.yarış formatını bilemiyorum.sen biliyorsan sen söyle

  13. rocco junior a cevap
    şöyle düşünelim:otoriteler rbr nin en hızlı olduğunu söylüyor:peki neye göre söyleyebilirler bunu diğerlerinin yakıt yükünü ve kullandığı parçaları bilerek söyleyebilirler.işkembeden atamazlar.rosbergde işkembeden atmıyor.sadece mgp de diğerlerinin söylemediğini yada söyleyemediğini söylüyor.f1 de sırlar fazla tutulamaz

  14. ya bune kardeşim yorumunuz kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır.ya yayınlanmıyor yada çok geç yayınlanıyor.ben üyeyim ve hiç bir şekilde küfürlü yada ona benzer konuşmadım saçma

  15. rocco junior a cevap
    şöyle düşünelim:otoriteler rbr nin en hızlı olduğunu söylüyor:peki neye göre söyleyebilirler bunu diğerlerinin yakıt yükünü ve kullandığı parçaları bilerek söyleyebilirler.işkembeden atamazlar.rosbergde işkembeden atmıyor.sadece mgp de diğerlerinin söylemediğini yada söyleyemediğini söylüyor.f1 de sırlar fazla tutulamaz

  16. Yavuz Balcı avatarı

    bence Horner'a güzel bir cevap olmuş. Lewis bize gelir diyordu beyefendi. al sana Lewis.

    belki küçümseme olabilir ama bu tamamıyla RedBull'un fazla havalanmasına karşı bir cevap olduğunu düşünüyorum. Belki RedBull'a gider Lewis orası ayrı. ama ilk adımı RedBull atar. Vettel'i kaybederlerse Lewis için baya zorlayacaklarını düşünüyorum. Zaten maddi sıkıntıları olmadıkları için böyle rahatlar. Vettel'i kaybetme korkumuz yok diyen bir takım haliyle büyük oynar.

  17. her yerde bir telekulak vardır.hangi takımn hangi yakıt yüküyle hangi şartlar altında tur attığını öterler diğerlerine rosbergde işkembeden atmadı bu 0.4 sn yi.mgp de diğerleri söylememiş olabilir ama rosberg açık yürekli va açıkca konuşuyor.yani otoriteler rbr en hzlı diyorsa neye göre diyor ötenler var.onlarda işkembeden sallamıyor

  18. MagicAlonso avatarı

    Hamilton redbullun bukadar güçlü olmasını kaldıramamış.Bence gereksiz bir küçümseme hareketi.Vega Nitro çok güzel şekilde açıklamış.Ayrıca burda takımın adının ne olduğu yada kaç yıldır yarıştığı önemli değil.Önemli olan teknik ekibin gücü.Eğer isimle bişeyler yapılabilse ferrari ve mclaren teknik ekibi güçlendirmek için uğraşmaz.

  19. Alonso&Massa  avatarı

    Arkadaşım kimse Vodafone Mclaren,yada Marlboro Ferrari demez.Deselerde bu iki takımın taraftarı gocunmaz.Çünkü Biri Ferrari,biri Mclaren.F1 yön vermiş-veren iki takım.Sizin takımınızın ismi herkese içecek çağrıştırıyor.Bu kötü birşey değil.Niye gocunuyorsun anlamadım.Adam bize rakip demiş.

    Madem çok büyük takımsınız,durmadan Vettel'e teklif yapmayı bırakın diye millete gözdağı verip,ardından gitmekte özgür diyen takım sahibiniz kendisine çeki düzen versin.Ne Ferrari,ne Mclaren biz Vettel'i istiyoruz,kesin alacağız diye bir açıklama yapmadılar.

    Madem büyüksünüz,adamınıza teklif gelince,ruhumuzu çaldınız diye kükremesinler.Öyle dayı gibi ceketin kollarını giymemeyle büyük olunmaz =)

    Adamlardaki havaya bak.2011 de kesin şampiyon olacaz diye dolanıyorlar,onlara laf atan yok.Kendi kendine konuşuyor takım patronlarınız,pilotunuz kendince şakalar yapıyor.Bakalım ne olacak bu sene.

  20. kavgada bile söylenmez bu kadarı…

  21. Pardon, 1995'te girmişlerdi Formula 1'e sponsor olarak.

  22. Çok güzel açıklama getirmişsin vega_nitro Takımın adını Redbull Energy Drink sananlar var Bilmeyenlere söylüyelim takımın Adı Redbull Racing sizin tütünle telefonla yapamadıklarınızı içecekle yaptıkları için gerginsiniz 🙂

  23. Red Bull bir içecek şirketi… Buna hem fikiriz. Ancak içecek şirketinden de öteler.

    1994'ten beri Formula 1'de sponsor olarak yer alıyorlardı. Hatta bir ara Sauber dışında Arrows'a da sponsor olarak bu sayıyı 2'ye çıkardırlar.

    Neredeyse 10 yılını doldurmuş bir genç pilot yetiştirme programı yürütüyorlar, sponsorluğun yanında. Red Bull genç pilot yetiştirme programlarına ayağını başmış pilotlardan 11 tanesi Formula 1'de yarışmayı başarmış. Şu an grid'de bulunan pilotlardan 4 tanesi Red Bull çıkışlı. 2010'da bu sayı bazı yarışlarda 6'ya çıkmıştı.

    Şu an Formula 1'de 2 tane takıma sahipler. Dünya şampiyonu bir takımları ve dünya şampiyonu bir pilotları var. Şunu da belirtelim, Red Bull pilotları yarış dışı kalınca; rakipleri seviniyordu. Bu durum onların artık büyük bir takım olduğunu gösteriyor.

    Başarıyı sağlayan tek kişi Newey de değil. Baş tasarımcı Rob Marshall'dan, firmanın yine 10 seneyi aşkın bir süredir motorsporları hamlelerini yöneten Helmut Marko'ya, takımı yöneten Arden takımı kurucusu Christian Horner'a kadar nice başarılı isimlere sahipler. 2009'dan beri artan başarılarını 2010'da devam ettirdiler, 2011'de de aynı şekilde olacaklarına şüphem yok.

    Ee peki Lewis'in bu açıklaması ne anlama geliyor? Bence Red Bull'u küçümseme… Red Bull sadece enerji içeceği olarak sponsorluk yapsa Monster gibi anlayacağım ama Red Bull'un yaptıklarını da anlattım.

  24. Ben gsm tütün kelimelerini farkındaysan sen bu kelimeleri kullandıktan sonra dedim yoksa benim herhangi bir sıkıntım yok tuttuğum takımın taraftarı olarak bu ithamı yaparken mantığınız gerçekten redbull un içecek departmanının f1 takımını yönettiğinizi sanmanızdan kaynaklanıyor ki okadar boş olacağınızıda sanmıyorum bunu sanacak kadar ama işte hazımsızlık sorunu burda başlıyor siz içecek takımı dediğiniz için madem redbull adında içecek var diye içecek takımı oluyoruz sizde telefon şebekesi takımısınız dedim yani tamamen sizin yakıştırmalarınızla aynı seviyede cevap verdim yapıştırdım tokatı umarım anlamışsındır diyeceğim ama ben sana burda bombaları verdikten sonra sen dahada bir saçmalamaya başladın onun için bundan sonra pistte görelim takımları

  25. Alonso&Massa  avatarı

    yapma ya? sen gsm,tütün derken sorun yok.biz deyince var.

    sizin patronununuz bile Kaiji (japon animesi) deki kötü kumarhane müdürüne benziyor,sırıtması falan.hacminiz kadar konuşun 330ml…

  26. Neyse yusuf senin bildiklerin sana benim bildiklerim bana yeter yenilen pehlivan saldırır bu bir gerçek kim olsa sizin yerinizde böyle davranır.Şimdiden toplamaya başlayın siz aracı brazilya gp ye akdar kadar yetişir

  27. Yusuf  Hitay avatarı

    hadi canım sende, bende içecek deparmanındaki gıda mühendisleri yönetiyor sanıyordum. şakacı yahu

  28. rocco junior avatarı

    Rb'den 0.4sn yavaşsın peki Ferrari'den hızlı mısın yada kesin ikinci misin?Ferrari'den ne kadar uzaktasın.Rosberg öyle diyor da bu veriler onun fikri mi?Ayrıca takımın ne dediği daha mühim bence

  29. Klasik alonso taraftarından beklenecek cevaplar gelmeye başladı verdiğin cevapta herhangi bir düşünce bile yok boş bir yorum atsaydınya iki senedir şampiyon olsaydınız atıp tutmakla olmuyor bu işler laf salatası yapacağına burda gerçekler bunlar haklısın demesini öğreneceksin(iz)

  30. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sorma, 15 yılı geçmiş, F1 izliyorum, kaç yarış eder genç arkadaşlar hesaplasın, benim kafam basmıyor artık. Hangi birini hatırlıyacam da, anlatıcam. Konuşmaya başlayınca da kopuyor gidiyor, hepsi karışıyor. Bu yaşta daha alzeheimer a bağladım, hadi hayırlısı 😀

  31. Alonso&Massa  avatarı

    Ben ne zaman istersem redbull alırım,sen Ferrari,Mclaren alamazsın loto çıkmadan.

    Ben içer atarım,sen oyuncağının bile detaylarında kaybolursun.

    Anladınmı arkadaşım?

  32. Alonso&Massa  avatarı

    Sen birşey anlatmak zorunda değilsin.Bu arkadaşımız faşist biridir.Bunu öğrendiğimdeçok şaşırmıştım.

  33. sorun etme :)) çok bilen çok yanılır:))

  34. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Drawback, sende benim gibi karıştıranlardansın, belli bir süre sonra hepsi birbirine girmeye başlıyor, Raikonnen yerine Hakkinen diyorum bazen, abi o bırakalı çok oldu, Rai bile bıraktı diye dalga geçiyorlar 😀

  35. Alonso&Massa  avatarı

    Yok benim 😀

  36. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Prestij konusu hakkında bir şeyler yazacaktım, baktım kitap olacak, vazgeçtim. Bunun için uzun bir makale yazmak lazım. Sadece McLaren F1 ve Ferrari F40 bile birer sayfa tutar. Ama Ferrari tarihiyle ve imajıyla ulaşılması zor bir prestij elde etti. Üstelik kurucusu Enzo Ferrari'nin aşağıda da belirttiğim gibi dramatik bir hikayesi olunca, bir efsane ortaya çıkıyor. Logodaki atın bile Enzo'nun bir tren yolculuğunda dinlediği dramatik bir hikayeye dayandığını düşünürsek, şimdi anlatması uzun, McLaren yada başka bir takım ağzıyla kuş tutsa Ferrari olamaz. F1'i iyi bilen biri olarak McLaren'e çok büyük saygı duyarım, ama sokaktaki adama söylesen, o ne der; bu sadece Türkiye'de zannetmeyin, dünyanın her yerinde ilgisi olmayan McLaren'i bilmiyor.

  37. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ben yanlış yorumlamış,ortada bir kötüleme olmadığını belirttiğin teşekkürler.
    Siyasi açıdan bizim dilimizde bazı karışıklıklar var tabii ki, faşizm bir siyasal politika ismidir, despotizm ise, kendi düşüncelerini kabullendirme çabasıdır, terimler çok farklı olmasına rağmen bizim dilimizde faşizm daha geniş anlamlarda da kullanılıyor, düşünce ayrımı yapan insanlara da faşist deniyor, halbuki buna olsa olsa düşünce faşizmi denmelidir, sadece faşizm demek yanlış olur, ama senin de dediğin gibi bu siyasi bir konu, öyle demek istemediğini anlıyorum.
    McLaren konusunda; Ron Dennis'in değerinin farkında biriyim, sonuç itibariyle McLaren'in bugünkü imajı Ron Dennis tarafından oluşturulmuştur. Dennis takımı aldıktan sonra takımı sadece F1 takımı olarak değil, geniş bir ticari faaliyet alanına da dönüştürdü, McLaren F1 ve şimdiki MP4-12C projeleri, ve yol araçlarının bundan sonra daha da çeşitlendirme çabaları, başka alanlarda çalışmaları, örnekse; bu yıl McLaren NASCAR'a elektronik sistem sağlıyor. Ancak saf kan bir F1 takımı dersek, Bruce McLaren'i önde görürüm, ki kendisine çok büyük saygım vardır, hem bir pilot olarak, hem de kurduğu bu takımın kurucusu ve patronu olarak.
    Aslında ikimizde aynı şeyleri söylüyoruz, arada fark yok, sadece kelimelere biraz takıntım var 🙂

  38. 5 gün sonra göreceğiz akı karayı yağmur olmazsa merak etmeyin
    ayrıca avrupa dışı yarışlarda şans her zaman vardır.rosberg 1 sn yavaş araba ile avrupa dışında podyuma çıktı.son testler itibariyle rbr den an 0,4 sn gibi yavaşız sadece (rosberg göre)

  39. Vikipediadan araştır canım benim içecek firması değildir diye bir kelimem geçmedi küçük gösterir gibi konuşuyorsan 2 seneden beri alıyorsun zaten cevabını.Redbull bir marka hemde içecek markası ama şunu bilindi içecek departmanı bu takımı yönetmiyor 🙂

  40. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull içecek firması değil mi ?

    senin o dediğin sponsor canım benim, sponsor isterse tuvalet kağıdı satar sanane.

  41. Onur
    Belkide tarayıcında bir problem var. çünkü sende, benim yazdığım ve Enzo'nun tarzına saygı duyduğumu belirttiğim ibare çıkmamış. çıkmamış olduğu içinde sende Enzo Ferrari'yi kötülediğimi sanmışsın. yoksa birisine saygılarını sunarak kötülemek oldukça zor bir zanaat.

    faşizme gelince.
    Bir insanın despot olduğunu kabul ettikten sonra onun faşist düşünceye düşman olduğunu söylemen…..
    her iki kavramı değerlendirdiğinde despotu faşizandan ayıran ne kadar ince bir çizgi olduğunu (veya olmadığını) senin gibi kültüre doymuş birisi rahatlıkla fark ediyordur.

    kavramlar her bünyede farklı sonuç doğurabilir. Büyük devlet adamı Adolf'ta nasyonel "sosyalist" kimliği ile neler yaptı malumundur. şimdi çıkıp bu adama sosyalisttir, faşist değildir dermisin? yani karşı taraf bir faşist ama kendini hümanist olarak lanse ediyor. sen ne diyeceksin. abi adam kendine hümanist diyorsa hümanisttir o kadar. hayır doğrusu adamı analiz etmek ve çıkan sonucu söylemek.(bu çok çetrefilli bir konu, illaki söyleyeceklerin vardır, ama bana da cevap hakkı doğar ve uzar gider……..)

    neyse benim zaten Enzo için faşist demem siyaseten değil. despotluğun en üst seviyesine çıkmasındandır.
    yazımda Ferrari sahibi Enzo'yu anlattığıma göre, bahis ettiğim sıfatlarda onun Ferrari'yi yönetirken sergilediği davrnaışlar için olacaktır.
    ——————————————
    Bruce Mclaren- Ron Dennis
    Osman Gazi – Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

    Biz Türk'ler en çok kime dua ederiz. ATATÜRK'E. senin mantığınla Osman Gazi'ye

    Analiz kabiliyeti olan sen ve benim gibi kişiler saygılarını eğer sadece bir tek kişiye göstermek (ve onun şemsiyesi altında tüm kuruma) istiyorlarsa kimi zaman, mevzubahis (saygı için aday olanlar) kişilerin yaptıklarına, başardıklarına, karşılaştıkları zorluklara ve daha nicelerine bakar ve en üst seviyeden saygımızı ona yöneltiriz. ATATÜRK örneğinde olduğu gibi ATA'mıza saygımızı sunduğumuzda bu tüm Türk ırkını içine alan bir saygıdır. Tüm tarihi kapsar.

    —————————————————
    Faşizm: Kurucusu İtalyan Mussolini.
    …….İtalya adına edindiği başarılarla Mussolini’nin gözüne giren Ferrari, Cavaliere dell’ordine della Corona d’Italia ünvanı aldı. (arşivimden copy/paste)

  42. Redbull başlı başına bir markadır zaten içecek ve organizasyon firması. Mclareni sen mercedesin mi sanıyorsun o neden mercedes motoru kullanıyor ? Mercedes GP Petronas sponsorunu neden başına eklemedi ? Hiçbir zaman Redbull un başına Vodafone Redbull gibi bir ibare gelmeyecek ama size kim para verse takımın adını değiştireceksiniz yıllardan beri bu böyle Marka böyle yaratılır işte 😉

  43. :)) f10 f60 f150 f150 th … :))) 😀 sen benim Melbourne -Montreal olayını da düzelten arkadaşsın sanırsam tekrar teşekkürler

  44. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    musaadenle hemen bi hatanı duzelteyim :

    Raikkonenın spayi kazandığı araç F10 değil F60

    F10 aracını 2010'da alonso ve massa kullandı

  45. Red Bull'u şuanki görüntüde dize getirebilecek tek takım Ferraridir. Nasıl oluyorda Mercedes sonucuna varıyorsun anlayamadım. Bunun araç kopyalamakla veya yenilik denemekle ilgisi yok. McLaren çok büyük yenilikler yaptı sonuç ne oldu ? Demekki iş yenilikle olmuyormuş, neye bakarız: testlerde katedilen kilometreler ile dayanıklılığa bunun dışında atılan turlardaki istikrar ve hıza. Ferrari ise bu konuda Red Bull'a şuan tek rakip olan takım görüntüsünde. Mercedes'te gelişme söz konusu ama öyle hemen Red Bull'u kovalayacağını sanmayın. Mercedes için Avustralyada RBR ve Ferrari arkasında 3. konumda olmak bile bir ilerlemedir, unutmayalım.

  46. Yazdıklarına tamamen katılıyorum.

  47. 2009 da gidilen köklü değişiklikler McLaren-Ferrari yi adeta ilk etapta inletmiştir.Honda çatısında çok daha erkenden başlanılan hazırlıklar ilk ve tek sezonunda Brawn GP yi testsiz artı sezon içi geliştirme yarışlarından uzak henüz şampiyonanın ortalarında rahatça ilan edilenebilinecek şampiyonluğa götürmüştür.Köklü takımlarımız ilk etapta değişiklikleri sindirememiş olsada sezonun ilerleyen bölümünde gelen poller galibiyetler zirveden uzak geçen şampiyonada dahi fanları tatmin etmiştir ve bu takımların fanları olan çoğunluğada alışıla geldiği üzere McLaren mi Ferrari mi daha iyi bitireceğin tadını çıkarmak kalmıştır…=) McLaren in mp4-24 ünün sezon sonu en hızlı araç olması kersli araçla alınan ilk ilk yarış galibiyetini takip eden polü getirmesi kapasite + tecrübe + birikim konusunu tekrar gözler önüne sürerken Raikkonen in kullandığı F10 un mükemmel SPA galibiyetini uzun yıllar unutabileceğimi sanmıyorum

    Yorumlardan bazıları Red Bull karşıtlığı gibi algılanmış Mclaren gsm operatörü şirketi olmakla bile itham edilmiş Vodafone ve Mclaren sponsor bazda ortaklar =))Tabi ki yeni zirve ortaklarıyla yarışlar çok daha heyecanlı (bknz:2010) biz fanlar açısından.Burada en büyük övgüyü Red Bull teknik kadrosu ve takım patronu Mateschits alıyor. (yönetim vasat bence) fakat tartışma çıkmasına mahal vermek istemem ama Ferrarinin stratejik hatası pilotlar şampiyonluğunu hediye etmiştir Red Bull a takımlar şampiyonasına gelindiğinde 1. yarıştada 17. yarıştada dayanıklılık problemleriyle yolda kalmış bile olsa rb6 nın sonuna kadar hakkıdır ve büyük harcamalar yapıldığ ve sezon bütünüyle favori gösterildiği 2010 sezonunda şampiyonluğun gelmemesi durumunda gelicek sezonlarda maddi olarak zora girileceğide sık sık konuşulmuştur

    2013 te yeniden büyük çapta değişikliklerin olduğunu düşününce birikimli bir takımlda olmak en iyisi diye düşünüyorum.Doğrudur Red Bull pistteki çoğu pilotu şampiyon yapabilir şu an ama üst düzey pilotların beklentisi her zaman geniş menzilde en fazlasıdır.2009 da bir demeçte Bariccihello Ferrari için yarışırsanız unutulmazsınız demişti pilot-takım arasında genel kanıyı bu cümleden rahatlıkla anlayabiliriz.

    Son olarak Vettel şampiyonluğun verdiği özgüvenle daha rahat olucakmış gibi fakat bu sezon Webber den beklentim daha fazla geçen sezonlarda Webber in Vettel e karşı yaklaşık 12 kg dezavantajıda Vettel i hep daha hızlı lanse ettirdi bizlere

  48. Alonso&Massa  avatarı

    Mclaren ve Ferrari deki sponsorlara ANA sponsor deniyor.Ama bu ikisi başlı başına firma.Motorunuz başkasından,KERS hak getire….
    Ferrari ve Mclaren bir araba firmadır.RBR ise içicek firması.Ana sponsorunuz bu.Ne yani içecek olmak kötümü?Roket firmasımı deseydi adam.İçecek firması.Ammada bozuluyorsunuz bu lafa.

  49. Kız olsan öperdim seni 😀

  50. Bu dünyanın herhangi bir köşesinde Ferrari dedinizmi maksimum prestij,maksimum karizma ve o markaya duyulan maksimum saygıyı insanların tüm benliklerinde oluşturursunuz.Sadece F1 için söylemiyorum bunu.

  51. Redbull Renault Takımına Redbull içecek adı diye içecek takımı diyen mantıkla bende bu cevabı verdim yanlışsa yanlış deyin Vodafone Mclaren Mercedes te ozaman telefon takımı bu mantıkla.İçecek takımı diyen kişi bunu kabul edecek kimse kusura bakmasın ozaman

  52. Sızlanan sadece ferrari dışında kalan takımlar gibi konuşuyorsunuz bırakın bu muhabbetleri cidden sizinki taraftarlık değil taraf olmak daha gerçekleri kabul edemiyorsunuz bizde sizden mantıklı yorumlar bekliyoruz suç bizde aslında

  53. Yusuf  Hitay avatarı

    nedense ben şifre sorunu yaşamadım hiç, iki farklı trt 3 var(biri doğu sanırım). ona şifre girmiyor.iyice bir araştırın derim

  54. Yusuf  Hitay avatarı

    aha bir mantık abidesi daha :S marlboro scuderia ferrari de tütün takımı öyleyse :S formula 1 seyircisini aklı başında sanırdım

  55. Mclaren'in Ferrari gibi bir marka olabilmesi çok ama çok zor, zaman alacaktır. Bunu yaparlarken Ferrari düşüşe geçmeli ya da yerinde saymalı tabi. Yoksa Ferrari'de yeni binek modelleriyle çıtayı yükseltiyor.

    Kişisel görüşüm şu ki, bir Ferrari her zaman diğer otomobillerden daha ayrıcalıklı olacaktır. Bazı lamborghini modelleri daha hızlı ya da daha güzel olabilir, ama olay kırmızı bir Ferrari ise benim için tartışma bitmiştir. Bu karizmayı sağlamak isteyen, markalaşmak isteyen bir F1 takımı çok ama çok uğraşmalı. Mesela Mclaren'in yeni binek aracı, dünyanın en iyi aracı olsa bile sınıfında -ki değil- bir Ferrari'nin eline su dökecek karizma ve marka değerine sahip değil bence. Dünya'da medeniyetin en düşük olduğu yerde bile bir Ferrari tanınır. Küçükken hızlı bir aracın tanımı benim için Ferrari demekti. Ne kadar F1 takımından pek haz etmesem de, adamlar spor binek araçlarda inanılmaz bir yerdeler.

    Red Bull'u acayip ezmiş Hamilton, şunu sormak lazım, bir içecek firması nasıl Ferrari ve Mclaren gibi takımları dize getirdi? Demek ki o olay ne firması olduğundan bağımsızmış.

  56. kesinlikle düşüncelerine hakveriyorum özetle ve tek cümleyle devlet kanalının şifreli olması gibi bir saçmalık olabilir mi?!…acaba biraz daha yumuşak bir dil kullanılsamıydı diye düşündüm fakat öfkeni böyle daha yalın yansıtmış 😉

  57. rocco junior avatarı

    Hamilton güzel konulara parmak basmış ve doğruları söylemiş lakin küçümsememek gerekir.Büyük olma yolunda iyiden iyiye ilerliyorlar saygıyı hakediyorlar tabi bazen insanı sinir eden açıklamalar yapıyorlar özellikle Dr Marko.İçecek veya değil kazanıyorlar mı?Evet

  58. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Konuya direk giricem cunkı acayip sinirliyim

    Ya bizim elektrik faturamızdan bile trt payı ile vergi alıyorsunuz siz turkıyenın kanalısınız ya bu formula1 yayını neden şifreli siz bu işi beceremıyorusnuz.

    Madem berecemeyıcektınız ne diye ihaleye girip yayın hakkını aldınız.CNNTURK’u mumla arar olduk ayıp size valla ayıp bu yaptığınız rezillikten baksa bişey değil

    Sonra formula1 niye Türkiye’de ilgi görmuyor.Görmez tabii TR’nin kanalı bile yayını şifreli veririse kim niye izlesin f1’i

    2.Lig macı sizin için daha önemlı tabii.Bari su trt3 ‘ün doğu paketini acında izleyelım rezil ettınız kendınızı zaten haftasonları bi f1 keyfımız vardı onunda içine ettınız.

    O kadar ay bekle sonra tık şifre ya anlamıyorum kardeşım siz uyuyormusunuz yarışlara 2-3 gun kalmıs ne reklam ne haber bi reklam yaptınız zorla onuda öyle bi yapmıssınızkı daha kötusu olamazdı.

    Spor haberlerınde her turlu spor en dandık sporlar verilir ama f1’den tık yok.

    Bu kadar olmaz yaa arap sacına döndurdnuz.

    Yazıklar Olsun diyecek baksa kelıme yok.

    arkdaşlar trt'ye attığım mail nasıl olmus biraz fazla sitemkar gibi

    ama cok fena patladım ya bunları öyle birden bi çırpıda yazdım bence sizde 3 5 satır bişeyler yazın

    formula1@trt.net.tr

  59. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    sızlanmak ve sütten cıkma akkaşık ne alaka ??????

  60. kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. red bull mali sıkıntı çekmezse ve iyi bir mühendis kadrosuna sahip olursa başarısı kalıcı olabilir.

  61. ferraride geçebilir ama
    ben şahsi görüşümü yazdım.mgp işi bilerek yapıyor.deneme yanılma yöntemini denemediler mesela.eklenen parçalar çalışıyor.muhtemelen ekleneceklerde çalışacak.her şey yolunda görünüyor.

  62. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    arkdasım mercedeste iyi ki bi son testlerde lider oldu hemen silmissin ferrari'yi mclarenı görduk renault ne olduğu belli değil…

    Hemen mgp'yi cıkarmıssın ön plana neymıs rb'yi gececek tek takımmıs o zaman bu sezon şampiyon sizsiniz iyiki bi lider oldunuz son testte

  63. iyi gitmeyen bir şey için herkez sızlandı sanki kendiniz sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi konuşmayın gerçekten çok dikkat çekici bir taraflı yorum anlayışınız var massanın lastiklerden sızlanması neydi illa sızlanacak birşey arıyorsanız bulursunuz hiçbir takım dört dörtlük değil

  64. Alonso&Massa  avatarı

    Çünkü 2009 da KERS ten dolayı sızlanan Vettel,2011 de kanatların yasaklanmasını isteyen RBR.

  65. ferrari rbr yi kopyalıyor.rbr den farklı bir sistemini göremedik.kopya yöntemiyle ancak o takıma yaklaşabilirsizin.geçemezsiniz.geçmek için üstüne eklemeniz gerek.ne ekleneceğinide bilmek gerek tabi.
    mgp-mclaren-renault risk aldılar ve rbr den farklı şeyler denediler.risk almakda mantıklı yukarda belirttiğim gibi.
    rbr yi geçebilecek takım olarak ben mgp yi görüyorum.sağlam ve emin adımlarla yükseliyorlar.umarım yanılmam

  66. inecekler.indirecekler bu sezon
    mgp yada ferrari indirecek.mclaren zor gibi

  67. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Toyota-Honda-Renault-Mercedes bu spora araba satmak için girmediler mi? Peki Red Bull'un derdi ne, içecek satmak mı, güldürmeyin beni. Tüm spor dallarında bu kadar geniş faaliyet gösteren başka kaç şirket var? Bu adamlar içecekten para kazanıyorlar, ama hangi dalda olursa olsun, girdikleri sporlarda başarıyı yakalıyorlar. Red Bull'un F1'deki amacının reklam olmadığı açık, bu adamlar bütün dallarda başarı istiyorlar, mücadele istiyorlar. F1'de de kazanmak için bulunuyorlar. Büyük takım demek parası olan takım demek değildir, Jordan küçük bütçelerle önlerde yer almıştı, Toyota dev bütçesiyle hiç bir şey yapamadı. Büyük takım olmak için yapmanız gereken yarışmak, başarı için çalışmak… Red Bull kazanmak için yarışıyor, para için yada reklam için değil. Red Bull genç bir takım, ama bu sporda geçici olma gibi bir düşünceleri yok, büyük takım olmak istiyorlar. Küçünsemek için yanlış bir takım olur, çünkü gerçekten hırsları ve istekleri var

  68. Mclaren taraftarı değilim cevabı bana niye verdin bilmiyorum

  69. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Enzo Ferrari, dediği dedik, kendini beğenmiş, her şeyi en iyi kendisinin bildiğini düşünen biriydi.Çok sert tavrından dolayı despot olduğu düşünülebilir, hatta bazı hareketleri küstahça bile olmuştur. Fakat bir noktada yanılıyorsun; Enzo Ferrari faşist değil, tam tersine sosyalist düşünceye sahip bir adamdı. İtalyan tarihini bilen her birey Kuzey-Güney ayrımını bilir ve Enzo'nun bu iç savaştaki rolü gayet açıktır, Faşist düşünceye düşman biridir ve bu yüzden II. Dünya Savaşında Ferrari fabrikasının Hitler tarafından bombalandığını hatırlatmak isterim. Evet Enzo huysuz ihtiyarın biriydi, ama F1 tarihinde onun gibi bir başka adam da olmadı. Enzo'nun karakterinin bence bir önemi yok, onun F1'e kazandırdıkları ve F1'de bugüne kadar kimsenin başaramadığı şeyleri başarmış olması ona saygı duymak için yeterlidir. Ve onun hayatını biraz bilen biri, onun aslında ne kadar duygusal ve bir o kadar hayalkırıklıkları ve acılarla geçmiş bir ömrü olduğunu da bilir. O kalpsiz bir adam değildi, sadece hiç bir zaman yenilgiyi kabul etmeyen ve her aldığı darbede daha da güçlenen bir savaşçı ruhuna sahipti, Almanlar fabrikasını bombaladığında başka bir şehire gidip, köylülerle F1 aracı inşa etti. Onun kadar hırsı ve savaşçı olan, içindeki F1 aşkı bunu yaptırabilecek başka bir takım patronu olmadı şimdiye kadar.
    ————–
    Bunları yazmamın sebebi, Enzo Ferrari'ye olan yaklaşımın. Eleştriyse her zaman yapalım, ama maksat kötülemekse, kötüleyerek hiç bir yere varmak mümkün değil, Ron Dennis'in de Enzo gibi despot olduğunu biliyoruz, ayrıca McLaren'den bahsederken Bruce McLaren'den bahsetmemek bence çok büyük bir kayıptır, bu takımı kuran Bruce McLaren'di, Ron Dennis değil. Kaldı ki, bu takımı saf kan yarış takımı olarak kuran isim Bruce McLaren.

  70. Alonso&Massa  avatarı

    2009 da KERS ten dolayı senin pilotun ağlıyordu.

    http://motorsport.nextgen-auto.com/Adjustable-wing-innovation-to-be-tweaked-Whitmarsh,20184.html

    Arka kanatların yasaklanmasını senin takımın istiyor.

    Massa ve Rosberg hareketli arka kanat ve KERS kullanımının artık bir reflex haline geldiğini söylerken siz yasaklatmaya kalkıyorsunuz.Daha istermisin,yoksa susup sezon başlangıcınımı tercih edersin.

  71. işiniz gücünüz dua etmek sadece

  72. alonzomanyaa  avatarı

    Nedense ben o aracların hala yasal olduğuna inanmıyorum. Öyle bir yerinde hile varmış ki asla bulunamıyor gibime geliyor sürekli.

    Benim tek umudum KERS, hem ferrari hem mclaren bu konuda en iyi deneyime sahip takımlar. Umarım elleri ayaklarına dolanıp zırvalarlar Redbull lar.

  73. Bizim "safkan bir yarış takımı" olmamızı sağlayan adam. Ron Dennis.
    Sanırım kendisini övmeme gerek yok.

    Ferrari'nin safkan bir yarış takımı olmasını sağlayan adam Enzo "Commendatore" Ferrari.
    Enzo;
    -F1'in gelmiş geçmiş en baskın karakteri.
    -Faşist.
    -Despot.
    Kısaca Don Vito.
    (bir makalede insanların onunla tanışmak için neler yaptığı ve tanışma anlarında heyecan ve korkudan halden hale girmesi anlatılıyordu. İnanılmaz)

    tarzına saygılarımı sunarım.
    ——————————–
    Her iki takımın burada olmasının sebebi de ortaya çıkıyor. Patronlar.

  74. Vodafone da telefon şebekesi hamilton ? Bunlar hiç bir halt yapamayacaklarının göstergesi herzaman demişimdir redbull u çekemeyenler 2 sezondur çok büyük takımız diye etrafta dolaşanlardır.Madem büyüksünüz içecek takımı diye laf ediyorsunuz demekki siz bir içecek takımı kadar değilsiniz onca yıla rağmen Vodafone Mclaren Gsm takımı

  75. İyi güzel konuşmuşsunda Lewis nedense o içecek şirketinin 2 sezondur gerisindeyiz ve Redbullu zirveden indirmek hiçde kolay olmayacak Newey oldugu sürece.

  76. Yusuf  Hitay avatarı

    redbull içecek şirketi olabilir ancak newey koca kafalı bir deha. maddi gücü olan her takımı ön sıralara taşıyabilir, bu gün redbull olur yarın lotus kim bilir.

    redbull dan sonra işi bırakacağını söylemişti, bizimde dileklerimiz o yönde 😛

  77. Alonso&Massa  avatarı

    Hamilton: "Şundan eminim ki ne McLaren ne de Ferrari bunun olmasına izin verecek. (Red Bull), bizim takımlarımız kadar uzun süredir burada değil. Takımlarımız, olmasını istedikleri şekilde bir statüye sahip."Red Bull bir üretici değil, içecek şirketi. McLaren-Ferrari tarihine karşı bir içecek şirketi.

    Bugün hayatımda ilk kez Hamilton'ı seviyorum ,iki güzel yorum.RBR yine sezon başladı Vettel bazlı yorumlar geldi.Horner Hamilton'ın vasat araçlarla vakit kaybetmek istemeyeceğini ve RBR da olmaması için bir neden görmediğine benzer açıklamalar yapmış.

    Hamilton verilebilecek en güzel cevabı vermiş,oda zaten başlıkta yazıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir