"Schumacher Şaşırtacak – Rosberg Kazanmaya Hazır"

yazar:

kategori:

Geçen sene dönüşünde bekleneni veremeyen Schumacher hakkında konuşan Brawn “Bu sene Michael bazılarını şaşırtabilir çünkü bu sene daha iyi hazırlandı.”

“Takımla bir sene çalıştı, mühendisleri biliyor ve takımın nasıl çalıştığını biliyor. İyi bir kış dönemi geçirdi.”

“Diğerlerinin lastiklerde daha fazla deneyimi vardı ve lastiklerin değişmesiyle bazı şeyler değişti. Bu yüzden Michael’in bu sene etkileyici olacağından oldukça eminim.”

“Michael’in güçlü yanları kararlılığı ve adanmışlığı. Açıkçası bunun arkasında yetenek de olmalı. Ancak onun kararlılığında ve adanmışlığında şampiyon olduğu zamanlara göre değişiklik yok ve hatta daha kararlı görünüyor.” dedi.

Brawn ayrıca Nico Rosberg’in ilk galibiyetini kazanmaya hazır olduğunu söyledi.

Brawn “Nico geçen sene kazanmaya çok yaklaşmıştı. Geçen senenin başında iyi durumdaydık ve sezon sonunda geliştik. Sene başında kazanabilme şansının olduğu yarış vardı ve bu sene yarış kazanabileceğini düşünüyorum.”

“Nico ile bu sınırı aşmalıyız ve onun ilk galibiyetini almasını sağlamalıyız. Nico’yu çok iyi şekilde göreceksiniz. Nico’nun geleceği hakkında oldukça iyimserim. Geçen sene yeteneklerini çok iyi gösterdi ve takımla çok iyi çalışıyor. O da Michael gibi kararlı ve adanmış.” dedi.

Bu sene öncesinde çalışmaları değerlendiren Brawn “Bu sene takımımız ilk defa KERS’le yarışacak. Daha önce KERS’le yarışmadık ve deneyimimiz yok. Ve bunun yanında lastik durumu da var.”

“Bu yüzden ilk testlerde yansıtıcı bir aracımızın olması çok önemliydi. Eski araca KERS koyamazsınız. Aracınızı KERS’e göre hazırlamanız lazım.”

“Bu yüzden aracı ilk testlerde kullanmayı istedik ve aerodinamil gelişimi geçen sene erken dondurduk. Aerodinamistlerimize bu kuralları en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için mümkün olan uzun zamanı verdik ve kural değişiklikleri karşısında en iyi işi çıkarmalarını istedik.”

“Egzos alanını en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştık. Çok ilginç yerlerde egzoslara sahip olan araçlar gördük. Kararımızı vermeden önce üzerinde çok fazla çalışmak istediğimiz alan oldu.”

“Erkenden sürüşlere başlayıp KERS’imizi çalıştırmayı ve lastikleri anlamaya çalıştık. Temel işleri yapıp sorunları çözdükten sonra büyük aerodinamik güncellemeyi getirdik.”

“Bu alanlarda çok zaman harcadık. KERS’i anladık. Dayanıklılık açısındansa son testlerde iki yarışlık mesafe katettik. Lastiklerin hangi alanda hassas oldığını biliyoruz. Temel çalışmaların hepsini yaptık ve artık pastanın üzerine kremasını koymalıyız ve performansımızı göstermeliyiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Rosbergi fazla abartmayın. Sezon başında Schuminin arkasında kaldığı zaman motivasyonunu yitirecek ve psikolojik olarak 2. pilot moduna geçecek.
    Geçen sene sezon sonunda ağlamaklı demeçlerini unutmadık.

  2. bunlar takım patronunun sözleri tersine çeviremezsiniz yada değiştirerek anlatamazsınız.açık ve net söylemiş.
    burda herkesin bir iddiası var.benimkide şu rosberg kesinlikle yarış kazanacak liderle aramızda fazla bir fark olmazsa daha fazla yarış kazanacak ve şampiyonluğa oynayacak.rosberg in rakipleri kendi kalitesinde pilotlardır bana göre yani alonso-hamilton-schumi.diğerleri onun ayarında değil.bunuda çok rahatlıklaispatlayacak.nokta.ayrıca schumi yide sezon sonunda geçecek.

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Super bir konuşma Tebrikler Brawn Supersiniz Ross Ve Schumi siz F1 dusunemiyorum cok özlicez onları.

  4. arkadaşlar 11 yıllık şöförüm
    kendi arabamda denedigim hem yakıttan tasarruf ettigim hemde performans arttırdıgım bir basit sistemim var
    baktım formula 1 de kullanılmayacak bişey degil alet falanda degil hani
    ben bu fikri veya tasarımı bu mercedes gp ye nasıl ulaştırabilirim
    kendileriyele bizzat temas kurmam gerek tabiki
    sitesinde herkesin görecegi bi şekilde yazamam
    ee ister istemez bedavaya fikri söylemek de istemiyorum
    ben bunu bu mercedes e nasıl bildirebilirim yada bu insanlarla nasıl muhatap olabilirim
    bilen biri bana yol gösterebilir mi
    beni uçuk kaçık sıyırmış falan sanmayın söyledigim şeyde çok ciddiyim gerçekten
    performans da 100/10 15 etki ediyor yaptıgım şey
    ben yakıt tasarrufu için yaptım bunu ama hızı da arttı arabanın
    bana biri akıl versin bu konuda

  5. schumercedes  avatarı

    schumiden çok şey bekliyorum, geçen sene ona gülenlere schumide bu sene oturma organıyla gülecektir.

  6. M.Schumacher  avatarı

    Hedef kariyerindeki 100 galibiyet veya daha fazlasını almak olmalı schumi için eğer olmazsa benim için şaşırtıcı olur .. Az bişide deil 100 galibiyet cok büyük olay ..

  7. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    Ben bu sene de Rosberg in Schumacher den daha fazla puan toplayacağını tahmin ediyorum

  8. Brawn gibi acıklamaları herkes yapıyor ve ilerlemeler yaptık,geliştik diyorlar. Umarım Brawn, öyle olmuştur. Yoksa Shumi'den şüphemiz yok. Rosberg Massa ayarında ve hep ikinci pilot olarak kalacak. Geçen yıl Shumi'yi geçtiğine sevinen Rosberg bakalım bu yıl ne yapacak. Araç Shumi'ye göre ve bu kadarı bile o'nun için yeterlidir. Hadi yüzümü kara çıkar Rosberg.

  9. Brawn gibi acıklamaları herkes yapıyor ve ilerlemeler yaptık,geliştik diyorlar. Umarım Brawn, öyle olmuştur. Yoksa Shumi'den şüphemiz yok. Rosberg Massa ayarında ve hep ikinci pilot olarak kalacak. Geçen yıl Shumi'yi geçtiğine sevinen Rosberg bakalım bu yıl ne yapacak. Araç Shumi'ye göre ve bu kadarı bile o'nun için yeterlidir. Hadi yüzümü kara çıkar Rosberg.

  10. jet man ne demek istedin burada? ya da birşey demek istedin mi?

  11. Alonso&Massa  avatarı

    Başlıkta yanlış birşey yok bence.

    Rosberg kazanmamış ve bunu başarmaya hazır.
    Schumi bu yaşta,performansını arttırıp diğerlerin yenerese şaşırtır.Bu şaşırtacağı kişiler arkadaşların anladığı gibi onu sevenler değil,geçen sene onu çok sert eleştiren yada dalga geçen kesim olur.

  12. "Schumacher Şaşırtacak – Rosberg Kazanmaya Hazır"
    bunu söyleyen brawn nokta.sabaha kadar konuşun bunu üzerine.

  13. Schumi kimi ne şekilde şaşırtacakki anlamadım? Zaten 2010 yılındaki sonuçlar ve bu sonuçlara pit duvarından gelen hatalı stratejilerle yeterince şaşırmıştık.
    Schuminin podyuma çıkması yada birinci olması bizleri şaşırtmaz sevindirir. bu beklediğimiz sonuç zaten.
    Bunun dışınd aracın gelişimi için izlenen kronolojik yöntem doğru gibi görünüyor. Umarım son aero güncellemelerin ardından testlerde göründüğü yerden daha iyi durumdayızdır. Schumi için aracın son testlerdeki durumu rekabet için yeterlimi değilmi onu ilk yarışlarda göreceğiz.
    Yalnız benim tereddüt ettiğim bir nokta varki; W02 nin Schuminin başında olduğu bir süreçte geliştirilmesi sonucu daha iyi performans göstereceği kesin. Bunu takım arkadaşı Nico için söylüyorum. Geçen sene eşit şartlarda rekabet edememişlerdi.Bu sene eşitler ve ben takım içinde oluşacak gereksiz rekabetin ikisinede zarar vereceğini düşünüyorum. Geçen yıl nicoya atak yapmak istediğinde sanırım engellendi ancak aradaki farkı açma çabası yada daha iyi savunma yapma güdüsü niconun kaza yapmasına neden olmuştu. Bu tür durumların önüne geçmesi lazım Brawn ın.
    Ne olursa olsun bu takımda 1 numara Schumidir. Kimse maval okumasın. o nezaman bırakır giderse o zaman nico 1 numara olabilir.

  14. Yavuz Balcı avatarı

    çok haklısın.

  15. "Rosberg Şaşırtacak – Schumacher Kazanmaya Hazır" daha doğru bir başlık olurdu. Nitekim Schumacher'in yarış kazanması pek de şaşırtıcı bir sonuç olmaz.

  16. bence mgp nin ilk testlerde yaşadığı dayanıklılık sorunlarının yani aşırı ısınmanın nedeni egzos sistemine yönelik denedikleri değişiklikten kaynaklanmış olabilir mclaren de anladığımız kadarıyla bu sorunu yaşadı ama mgp çözmüş gibi tabi sorun bahsettiğim şeyden(egzos) dolayı olduysa

  17. Araçlar ne kadar iyi bilemiyoruz yarıştan önce fakat schumacher ve rosberg'i en az 1 er kez podyumun tepesinde görmek çok iyi olur ki düşüncelerim iyi yönde birle kalmayıp ferrari redbull ile zirveye yakın oynayacağını hissediyorum…

    Forza SCHUMACHER___

  18. Bakalım Rosberg şeytanın bacağını nerde kırabilecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir