Hamilton, Daha Sakin Bir Avustralya GP Bekliyor

yazar:

kategori:

2009 sezonunda Hamilton, Avustralya yarışını 3. sırada tamamlamış ancak hakemlere yalan konuştuğu gerekçesiyle yarıştan diskalifiye edilmişti. Geçen sene ise babasının menajerliğine son veren Hamilton, Avustralya yollarında aracıyla zigzaglar çizerek giderken yakalanmış ve ceza almıştı.

Son 2 senede yaşananların ardındna Hmailton, bu seneki Avustralya GP’nin daha olaysız geçmesini umduğunu söyledi.

Hamilton “Umarım bu sene siz medya mensupları için daha sıkıcı olur. Pist dışında herhangi bir sürüş gerçekleştirmeyeceğim ve kendimi otelde tutacağım.” dedi.

Geçen sene yaşananların ardından Hamilton, hiç bir şey yapmasa bile sırf isminin çıkması nedeniyle polisin kendisini sorgulayabileceğini söyledi.

Hamilton “Sırf ben olduğum için beni kenara çekebilirler. Genellikle her zaman piste gidip gelirken ben kullanırım ancak yarış gününde muhtemelen kullanmayacağım.” dedi.

Hamilton, pist dışında yaşananların haricinde Avustralyalıların desteklerini hissettiğini söyledi.

Hamilton “Gerçekten orada iyi destek aldım. Şaşırtıcı bir şekilde insanlar orada beni seviyorlar. Avustralya’ya gittiğimde hep iyi destek gördüm ve bir çok Avustralyalı ile bir araya geldim.”

“Belki de beni daha iyi tanıdılar ve kendilerine benzettiler çünkü ben bir robot gibi “Siz bizim gibisiniz. Tanıştığımıza memnun oldum.” demiyorum.”

“Oraya gidip biraz daha fazla destek görmeyi umuyorum.” dedi.

Testleri ve araçlarını değerlendiren Hamilton “Testlerin beklediğimizden daha zorlu geçtiği gerçeğini saklayamayız. Test kilometremiz rakiplerimiz kadar iyi değil ve aynı şekilde aracımızda en hızlı araçlar kadar hızlı değil.”

“Yine de araç içerisinde hislerim iyi ve ilk yarış öncesinde performansımızın da gelişeceğini düşünüyorum. Ve her şeye rağmen Melbourne’e mücadeleye hazır olarak gittiğimizi biliyoruz.”

“Bazı takımlar hem performans hem de dayanıklılık açısından çok üstün bir şekilde hazırlandılar.”

“Ancak bazen ilk yarışlar kaos dolu ve beklenmedik olabiliyor ve oradan puanlar kazanmak çok önemli olacak.”

“Hazırlıklarımız istediğimiz kadar iyi gitmese de, Melbourne’deki heyecanlı yarışa her şeyi hazırlamış olarak gidiyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. geçen senenin yıldızı karaoğlan dı aynı yarışta oda Kubicanın arkasında kendi kendini geçmeye çalışıyordu

    hani o geçiş manyağı varya başkasının yanından geçerken 2 araçtan birini gümleten sabıkalı kasap

  2. Geçen senenin yıldızı son yarışta belli oldu oda Alonsoydu sanırım…

  3. sen varken medya mensupları ve bizler o kadar eğleniyoruzki..

    çakıl havuzundaki yalvarışların ron amcanın o anki kahroluş halleri süperdi

    hele geçen sene o kadar süperdinki hiç gündemi bırakmadın güvenlik araçlarını bile geçerek avantaj sağladın olmadı..

    eee vettelle kanka olanın sonu.

  4. Hamilton ve sakinlik.

    iyi bir metazori.

  5. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso'nun 110 km az demesi
    Hamilton'ın zigzagları
    Schumacher'in taksi kullanarak havaalanına kendini ışınlaması
    JPM nin polise yakalanması…

    Kendilerine ve başkalarına zarar vermedikleri sürece,magazin iyidir.

  6. Çok dangalakca bir açıklama olmuş.
    Yarışın kendisi için sakin gitmesini diliyorum.

  7. "Avustralya yarışını 3. sırada tamamlamış ancak hakemlere yalan konuştuğu gerekçesiyle yarıştan diskalifiye edilmişti."

    Bu olayı sadece böyle açıklarsan ne olur biliyormusun, bu olayla güdem yaratmak isteyen onca insan çıkıp bırbır öter durur ve tam bilmeyenleride kandırır.

    Gerçekte ne olduğunu Lewis basın toplantısında söylemişti ve üstüne özür diledi ki ben olsam hayatta yapmam, F1 in geçmişini aklımıza getirdikmi.

    Zaten bu olaylara sebeb olan çalışanda McLarendan kovuldu.

    Benim anlamadığım telsizden biri konuşurken diğerleri duymuyor mu. Benzer bir olay Türkiye 2010 da da yaşanadı. Button un mühendisi ile Martin arasında bilgi alışverişi sırasında sıkıntı çıktı ve yine bir tartışma çıktı. Bu olaylara daha dikkat etmemiz lazım bence. 3. vukuat çıkmasın artık.

  8. Süperdi.

  9. Yavuz Balcı avatarı

    Yurdumdan İnsan Manzaraları…

    Milleti provakatörlükle suçlayan provakatör müptelaları…

  10. Hamilton eski şımarık günlerinden vazgeçmeye çalışıyor yalnız bu arada da kendini kaf dağında görmeye başlamış.Neymiş polis reklam peşindeymiş.Sadece isminin çıkması için hamiltonu durdurabilirmiş.Sırf hamilton var diye aracı kenara çektirebilirlermiş.Avustralya polisi bu demeci okuyunca kesin yollarda hamiltonu aramaya başlayacaktır..Her köşe başında bir polis ekibi ve herkes hamiltonu arıyor.Sanki hamiltonu çevirdiklerinde ellerine ne geçecek ki..Hamilton doğruyu mu söyleyecek..

    Belki beni daha iyi tanıdılar ve kendilerine benzettiler.
    Avustralyalıların yalancı olduğunu bilmiyordum.

  11. Hamilton "Umarım bu sene siz medya mensupları için daha sıkıcı olur. Pist dışında herhangi bir sürüş gerçekleştirmeyeceğim ve kendimi otelde tutacağım." dedi.

    ha şöyle uslu dur çılgın Lewis 😀

  12. Alonso&Massa  avatarı

    Nasıl daha sakin olabirki Lewis?3 pit ve buna bağlı olarakta stratejiler,lastik aşınmaları,KERS ve arka kanatlar var…Belki havadan dolayı diyorsan olabilir ama 2008 dede kuru havadaydı.2002 de de.Yani Melbourne pilotların hep daha bir agresif olduğu pisttir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir