Schumacher, Red Bull'a Rakip Olabileceklerine İnanıyor

yazar:

kategori:

Mercedes, ilk testlerde geride görünmüş olmasına rağmen Barselona’daki son testlere getirilen paketle bütün dikkatleri üzerine çekmişti.

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, ilk yarış öncesinde gelişen Mercedes ile önlere yakın mücadele edeceklerine inanıyor.

Schumacher: “Kış testlerinin ardından (sezonu) dört gözle bekliyorum. Mercedes, yeni aracı ile ileri yönde muazzam bir adım attı. Performans odaklı bir araç ve karşılığını aldı”

“Bu hafta sonu bunu kanıtlamak bize kalıyor. İyi şeyler kanıtlamak için iyi bir fırsatımız var. Yine de abartmamalıyız ve gerçekleri görmeliyiz.”

“Yenilmesi gereken takım da görünene göre Red Bull”

“Hemen onun arkasında önemli bir rol oynayacağımızı düşünüyorum. Bu grubun arkasında ise Ferrari’yi görüyorum. Renault iyi görünüyor, Williams da iyi. McLaren unutulmamalı; çünkü testlerde göründüklerinden daha güçlü olmalarını bekliyorum. Ve biz. İkincilik için mücadele edecek grupta bunları görüyorum”

Schumacher, şampiyonluk düşünmek için erken olduğunu da belirtti.

Schumacher: “Bu sene hedefimizin ve gerçekçi ihtimalin, podyum mücadelesi olduğunu düşünüyorum. Eğer işler yolunda giderse belki yarış kazanabiliriz. Bu bizi şampiyonluk mücadelesine katar mı? Hayır”

“Bu konuda dikkatli olmanız gerekiyor. Bunun için gelişi hazır olduğumuzu düşünmüyorum. Eğer fırsat çıkarsa hazır bekleyeceğiz, emin olabilirsiniz. Ama adım adım gitmeliyiz. Geçen sene olduğumuz yer, bu sene olabileceğimiz yer… Gerçekçi oynamalı, gerçek dışı değil”

Podyumların kendisini tatmin edip etmeyeceği konusunda Schumacher: “Geçen sene kendimi çok açık bir şekilde ifade ettim. Bir değişiklik yok. En önemlisi, şu anda hazırlıklarını yaptığımız şampiyonada mücadele etmek.”

“Podyuma çıkmak harika olur ama bu bir şey değiştirir mi? Hayır. Değiştirecek şey, Mercedes ile birlikte bir şampiyonluk kazanma hedefimize ulaşıp ulaşmamaktır. Ben bunu başarmak istiyorum, o yüzden buradayım, bunun için mücadele ediyoruz”

“Şu anda hazır mıyız? Hayır. Yarış kazanabilir miyiz? Belki. Bu tatmin eder mi? Kesinlikle. Şüphesiz bundan heyecan duyarım ve sonuçta her şey kazanmak için”

Alman pilot bu sene zaten hazırken aracın gelişen performansının da kendisini tetiklediğini ifade etti.


Yorumlar

  1. Halen 0,4 diyosun yok öyle bişey.

  2. 0,4sn farkı hiç bir pilot eritemez.0,2 civarı olabilir.0,4 sn ancak avrupaya gittiğimizde mgp kendini rbr den daha fazla geliştirirse ki rbr den daha fazla güncelleme yapacaktır o zaman azalabilir.0,4 sn de gerçekçimi onunuda yarın görürüz.

  3. Okuduğunu anlamayan yada okuduğunu kendi istediği şekilde anlayan birine cevap vermek için kendinizi yormayın. "Rosberg 0,4 saniye daha yavaş olmasına rağmen" tek başına rbr lere kafa tutacak nasıl olda :))))

  4. M.Schumacher  avatarı

    Umutbg ellerine sağlık kardeş ama Jetman vazgeçmez huyundan .. Bu arada Link var mı antremanlar icinnnn ?

  5. Ya anlamadığım, bu abartılan nedir ? Michael Schumacher Formula 1'in gelmiş geçmiş en başarılısı ve en iyisi. Kanıtlaması gereken hiç bir şeyi yok, spora birşeyler kanıtlamak için dönmedi. Kendi tutkusunu beslemek için döndü ! Efsane için bu kadar söz yeter. Gelelim;

    Nico Rosberg, Formula 1'de 5 sezon geçirdi, elinde bir yarış galibiyeti bile yok. İlk sezonunu es geçiyorum ama yinede söyleyeyim Webber'e kıyasla geride kaldı, 2007'de Wurz ile yakın mücadele içerisindeydi, Wurz'un podyumları oldu ekstra olarak. Sonraki yıllar üstünlük kurdugu isim Nakajima. Yani Niconun geçmişine bakıyoruzda bu kadar abartılacak ne var ? Bir şey gören var mı ? Bu adamın daha kanıtlaması gereken şeyler var. Hemde ''çook'' ! Geçen sezon 3 yıl ara veren ve kırkını aşan bir adama karşı üstünlük kurdu, kii bu oldukça normal bir sonuç idi. Ben Schuminin geçen yılki performansının iyi oldugunu düşünüyorum. Nico ise yapması gerekeni yaptı. Söylenen sözlere bakarmısınız, Red Bull u pilotajıyla mağlup edecekmiş, ya bırakın arkadaşım. Sen bunları söylersen millet sana güler. Neye göre bunları söyleyebiliyorsun ? Hayır bunu bir Ferrari ve Alonso taraftarı yada McLaren ve Hamilton fanı olan birisi söylese eyvallah derim. Sen neye güvenip söylüyorsun ? Buradan ortaya Schumacher'in büyüklüğü çıkar, 3 yıl ara verip Schumiyi yenen adamı bu kadar yüceltebiliyor insanlar, çünkü neden Schumacher'i yendi. Hey Schumi sen nelere kadirsin. Bıktık yani artık, tamam Nico iyi pilot. Ama bu abartılanlar artık illahlar dedirtti. Bu sezon Schumacher yenerse, Niconun kariyeri açısından çok kötü bir şey olur. Biz sıkıntıda değiliz yenmesi gereken Rosberg !

  6. Neyi tartışıyorsunuz ?
    Geçen sene Schumiye uygun olmayan bir araç vsvs. 3 gün sabredin daha net yorum yapabielceksiniz.
    Malum geçmişe mazi derler.
    Önünüze bakın. Körü körüne fanatiklik yapıp sıradanlaşmayın. Mantıklı yorum bekler bu camia sizden.
    Fanatik olan kişiler diğer insanların baktığı açıdan bakamaz. Empati kurun ve daha saygılı olun bence. 1 senedir ayn ısataşmalar var. Ve bu yazıları okumak diğer insanları geriyor.

    3 gün sonra kimin yaman olacağı belli olacak.
    Sabredin.

  7. http://www.sportzkrieg.com/motorsports.php ve http://f1turkish.blogspot.com/2011/03/antremanlar-ve-yars-canl-olarak.html takip edilebilir sanırım. o kadar bekliyoruz şu haftasonunu canlı yayın bulmak yeni aklıma geldi:))

  8. Sen hayal kurmaya hayal aleminde yasamaya devam et jetman efendi ama hayal de bir yere kadar beeee kardesim ayrica bu sitenin yonetiminde ben olsam senin hic bir yorurmunu yayanlamam kardesim senin disinda burda bu kadar tepki alan varmi ortaligi geren vara yoga geren bos bos yorum yazan varmi bir kendi yorumlarina bak bir de digerlerinin yorumlarina bak en iyi ihtimalle her 3 kanodan birindeki yorumlarda mutlaka birisiyle takisiyorsun yalan miiiiiiiiiiiiiiii

  9. hah… cevabı zaten ben vermişim sorunun içinde. "Dürüst olmak gerekirse Nico geçen yıl beni şaşırttı. Çoğunlukla onun arkasında kalmayı beklemiyordum". bu sözü söyleyen adamın şu ana kadar hiçbir takım arkadaşına geçilmediğini unutmaman lazım. yahu sanki adam f1 e yeni giriş yapan bir pilota geçilmiş. şimdi sen böyle davranınca rosberg aslında 3. sınıf bir pilot gibi bir imaj çıkıyor ortaya. bu adam iyi bir pilot zaten. henüz alonso ve schumacher düzeyinde olduğunu söyleyemesek de bu sene kendini kanıtlamak için fırsat bulacaktır.

  10. Jetman kendi tuttuğun pilota yorum yap.
    Sürekli rosbergi abartıp diğerlerini eziyorsun kimse rosberge kötü yorum yapmıyor ama sen işi abartıyorsun.

    Schumacher geçmişte herşeyini kanıtladı rosbergden daha kaliteli pilotlara hemde…
    Onun kendini kanıtlamasına gerek yok asıl pistteki tüm pilotların kanıtlamasına gerek var.
    F1' in istatiski olarak en başarılı pilotundan bahsediyoruz ( hiç bir pilota en iyi pilot diyemeyiz)
    Ama istatistiklerde herşeyi öne sürüyor…

  11. beklediği şeyin olması normal
    beklemediği şeyin olması anormal

  12. jet man ne var bunda anlamadım. şuminin bu sözü ne ifade ediyor senin için, nasıl bir tatmin sağlıyor çok merak ettim. rosberg in kötü bir pilot olduğunu söyleyen yok, schumacher de şimdiye kadar takım arkadaşına geçilmemiş bir pilot ve bunu ilk defa yaşıyor (üzerinde defalarca konuşulan nedenler…) rosberg in beklediğinden hızlı çıkması, ona geçilmesi elbette beklemediği, istemediği birşey olacaktır… beklediği birşeyin olması mı normaldir beklemediği mi sence?

  13. ve rosbergin rbr ye rakip olabileceğine inanıyorum aradaki fark az.rbr nin lehine ama pilotajımız farkı minimuma indirecek.nokta

  14. sitede sistemsel sorunlar varsa bildiriniz .zira aynı şeyi 5 kez ve diğerini de 3 kez yazıyorum ama hala bir tanesi çıkmıyor.şu sistemi düzeltiniz aynı şeyleri yazmaktan usandım yazamıyorum

  15. 8.ve son kez yazıyorum konuyla ilgili.hiç biri çıkmadı.ister çıksın ister çıkmasın.bu saatren sonra dengeziz yorumlar yapan belli mgp de oda schumi
    ve dürüst olmak gerekirse rosbergin gerisinde kalmayı beklemiyordum çoğunlukla diyende schumi .adres veriyimmi

  16. Rosberg geçen sene takım arkadaşımı geçtim diye seviniyordu.Bakalım bu sene ne diyecek.

  17. dengesiz demeçleri verenler belli(schumi)mgp adına.daha 2 gün önce gerideyiz diyor şimdi tornistan.alt tarafa 3 kez cevap yazdım ama yorumlarımda kusur olmamamsına rağmen yorumlarım çıkmamaış !.ne deyim Allah selamet versin

  18. Geliyorum açın yolları demiş sanki.

  19. Geliyorum açın yolları demiş sanki.

  20. Ferrari den hızlıyız demiş biraz sanki.

  21. schumi bu sezon ilk defa takımlar hakkında konuşmuş ama haberin sonlarına doğru tekrardan temkinli olmuş bence bu sezom bişeyler var ortada bakalım

  22. arkadaşlar antremanları izlemek için elinizde link var mı? justin tv ?

  23. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    linteki foto sanırım Mercedes'in iç organları 🙂

  24. Bi cıkıyolar gecen seneki araca göre daha iyiyiz diyolar.gecen seneki araca göre ne kadar iyi ? az mı cok mu ? az iyise gene hüsran.bazende rbye rakip oluruz diyorlar.bazen ilk 3teyiz diyolar.bazen padyuma cıkmak harika olur diyolar.bazen cıkıp ilk yarısta podyum uzak olur diyolar.Bu gösteriyorki mercedes nerde oldugunu tam bilmiyor.emin değiller kendilerinden.Mercedes tam olarak kapalı kutu

  25. Ben düzlüklerde salt hız anlamında rbr den üstün olduğunu düşünüyorum hem mgp nin hemde ferrarinin. rbr virajlara çok hızlı ama bu yıl mgp ve ferrari lastikleri iyi anladılar ve bence araç dengesi daha iyi oldu. Bu durumda arada çok fazla fark olacağına inanmıyorum. hatta bazı pistlerde gerçekten meydan okuyacak mgp.
    Ancak bu her pistte olamaz tabiki. yalnız düşük downforce isteyen yerlerde iyi pit stratejileri MGP yi daha iyi yerlere getirecektir.
    Söylemek istediğim rbr güçlü evet ama kontrolsüz güç güç değildir 🙂 bunu kullanmasını beceremezsen hızlı olmanın çok faydası olmayacak.

  26. yaw tmm haklısın mercedes son test öncesi ferrari ve redbulla mucadele edemeyiz diyolardı hadi son güncellemeryle birlikte 1 s kazandılar. ferrari zaten yepyeni bi aero pakatle geldiki mercedes kadar kasmadığına eminim. he mercedes gercekten redbulla kafa tutabilir ama ben buna inanmıyorum

  27. Bu sene sıralamalarda pol pozisyonunda olmak yada ilk iki çizgide olmak çok önemli değil. Hatta belki strateji gereği polün alınmak istenmeyeceği pistler bile olabilir.
    Zaten kersi iyi kullananlar için start anında 2 veya 3. çizgide olmak avantaj olabilir.

  28. ucmayın abi ucmayın ya :)) son testte 1 s kazandınızda ferrari redbull yerındemi saydı. sıralamada ilk 3 te olun helal olsun varya.

  29. Çok fazla kafa yormayın herşey yarışlarda meydana çıkacak arkadaşlar …

  30. Bak şimdi, aşağıdaki satırlarımda neyi nasıl okuduğunu ve nasıl anladığını anlatacağım. Üstelik bilip bilmeden ve doğru dürüst anlamadan sataşmaya kalkmanın ne kadar mahcup edici ve kötü bir huy olduğunu anlamanı sağlamaya çalışacağım. Bütün F1 severlerde buna tanıklık edecekler.

    Takım patronu 0,, saniye gerideyiz tarzında bir ifade kullanmadı ayrıca bunu doğrulamadı. Eğer 0,4 saniye doğru olsaydı takım son aero paketten önce de 0,4 saniye geride olmalıydı. Çünkü Ross Brawn öndekilerden 1 saniye yavaş olduklarını söyledikten sonra gelen aero paket güncellemesiyle Schumi antremanlarda en hızlı turu elde etti.
    Ancak bu tur öndekilerden 0,4 saniye daha iyi değildi.

    Kaldıki senin bahsettiğin ve Rosbergin mülakatındaki 0,4 saniyelik teori geçen seneki araç için söylenmiş bir cümle, bakınız şurdan;

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19406-rosberg-mercedes-yukseliste.html

    Bu mülakaattaki işimize yarayacak gerekli cümleyi aynen copy paste yapıyorum;

    "Ancak yine de zorlukların ardından yeni güncellemelerle birlikte işlerin tersine döndüğünü görmek güzel. Takım bu güncellemeleri getirmeyi başardı ve güncellemeler beklediğimiz gibi çalışıyor. Geçen sene ise tam tersine, genelde araca eklediklerimiz beklediğimiz gibi çalışmıyordu."

    "Teoride 0.4 sn daha hızlı olmanıoz gerekiyor ancak araca koyduğunuzda sorunlar oluyor ve onlar sizden 0.4 sn hızlı oluyor. Bu açıdan güncellemenin çalıştığını görmek güzel oldu." dedi

    Yani diyorki geçen sene bir ümitle yaptığımız güncellemelerin masa başındaki hesaplamalara göre öndekilerden 0,4 saniye daha iyi olması gerekirken, araç üstüne uygulandığında pratikte 0,4 saniye daha yavaş kalıyordu. Bu sene öyle olmadı tüm kullanılan paketler pratiktede başarılı oldu, diyor.

    Ancak sen okuduğunu bu yıl öndekilerden 0,4 saniye daha yavaşız olarak anlamışsın. buda senin kusurun napalım…

    Mülakatın devamında şu ifadeyide kullanmış;
    Mercedes GP son güncellemelerle yükselişe geçse de, Rosberg henüz Red Bull'la başedebileceklerini düşünmüyor.

    Son cümledende anlayacağın aynı takımın iki pilotu farklı ifadeler kullanmışlar 3 gün içerisinde. Schumi RBR ile mücadele edebileceğini düşünürken Rosberg buna inanmıyor.
    Zaten sonuçda böyle olacak. Schumi podyumu ve kürsünün tepesini zorlarken Rosberg Schuminin bahsettiği diğer takımlarla mücadele edecek.

    Umarım bu açıklayıcı yazım daha iyi anlamanı sağlar. Birdahada şahsımı hedef alarak yazı yazmazsın.

  31. ben schumacher'in mütevazı davrandığını düşünüyorum.bence schumi birden çok galibiyet alacaktır.

  32. M.Schumacher  avatarı

    Eğerki Redbull a rakip olabiliriz diyosan şampiyonluğada oynayacaksın demektir , Schumi anlıyorum beklentileri yukarda tutmak istemiyorsunuz ama bu açıklaman beklentileri en üste çıkardı bile ..

  33. ve schumi nin rosbergle ilgili bir nevi itirafıda var oda trf1 e çıkacaktır pek yakında

  34. Tolga Soydan avatarı

    rosbergden çok iyi şeyler bekliyorum

  35. Valla şaştım bende bu demeçlere siyahla beyaz gibi ifadeler Schumi'den. : )Pek adeti değildir ama

  36. schumi " yenilmesi gereken takım rbr hemen ardından önemli rol oynayacağız "
    neymiş 0,4 sn den bahsetmiştim buda benim görüşümün doğruluğunu aşağı yukarı ispatlar değilmi salim kaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir