BMW'nin Galibiyet Arayışı 2009 Hazırlıklarını Engellemeyecek

yazar:

kategori:

BMW Motor Sporları Direktörü Mario Theissen, takımının 2008’de galibiyet için mücadelesinin 2009 hedeflerini ve çalışmalarını etkileyemeyeceğini söyledi.

BMW Sauber şu ana kadar beklenenden daha iyi performans gösterdiği için takım belkide sezon sonuna kadar galibiyet ve şampiyonluk mücadelesi vermek zorunda kalacak ve bu durumda sürekli gelişim göstermesi gerekecek.

Ancak gelecek seneki kurallar yüzünden takımların kaynaklarını normalden daha erken 2009’a yönlendirmesini gerektirecek. Bu da sezon sonuna kadar gelişim gösterecekler için sorun yaratabilir.

Theissen önümüzdeki aylarda 2008 ve 2009 gelişimleri için önemli karar vermek zorunda kalacaklarını söyledi ancak her ikisinin de üstesinden gelebileceklerine dair kendilerine güvendiklerini belirtti.

Autosport.com’un bu soruyu Theissen’e yöneltmesi üzeirne Theissen "Haklısınız, bu bir endişe. Bizim takım 700 kişiden oluşuyor ve tepedeki 2 takımın bu sayıyı geçtiğini biliyorum. Bizim 1 rüzgar tünelimiz var ancak bazı takımların 2 tüneli var ve onlar 2008 programına paralel olarak 2009 aero çalışmalarını yürütebilirler. "

"Ancak bu konuyla şimdiye kadar olduğu kadar iyi şekilde baş etmeye çalışacağız ve gelecek sene güçlü aracımız olmalı. Kesinlikle daha şimdiden 2009 aracını geliştirmemiz gerektiğinin iyi farkındayız." dedi.

Theissen ayrıca kısa süre içerisinde yarışlardaki zayıf kalkış sorunu ile ilgileneceklerini söyledi.

Theissen "Startta küçük bir sorun yaşadık. Her iki pilotta muhtemelen analiz etmemiz gereken teknik bir sorun nedeniyle yerlerini kaybetti. Eğer bu teknik bir sorunsa bunu gelecek yarışa kadar çözmek zorundayız." dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir