Costa "Ferrari'nin Kanıtlayacak Daha Çok Şeyi Var"

yazar:

kategori:

Ferrari Teknik Direktörü Aldo Costa, Avrupa yarışlarına başlamadan önce Ferrari’nin kanıtlaması gerektiği çok şeyin olduğunu söyledi.

Ferrari takımı Malezya ve Bahreyn’de aldığı galibiyetlerin ardından rakibi Mclaren’i 1 puan farkla geride bıraktı ve şimdi lider BMW’nin bir puan gerisinde 2. sırada.

Costa zaten Bahreyn ve Malezya gibi pistlerde önceden de hızlı olduklarını ancak önümüzdeki yarışların yapılacağı ve geçen sene yavaş oldukları pistlerde de gelişim gösterdiklerini kanıtlamaları gerektiğini söyledi.

Costa "Malezya ve Bahreyn pistleri Ferrari’ye mükemmel derecede uydu. Diğer pistlerde farkı kapatıp gelişme göstermemiz gerektiğini biliyoruz ve bunun için hazırlanıyoruz."

"Sepang ve Sakhir yeni jenerasyon pistler ve bunlarda belli tarz viraj ve pist yüzeyi var. Geçen sene sorun yaşadığımız cadde pistlerinde gelişim gösterdiğimizi kanıtlamalıyız."

"Şu ana kadar belli pistlerde yarıştık. Bakalım önümüzdeki pistlerde neler olacak. Şampiyona daha yeni başladı." dedi.

Costa F2008’in daha şimdiden F2007’den güçlü olduğunu düşünsede yinede Monaco gibi pistlerde kendilerini büyük bir sınavın beklediğini düşünüyor.

Costa "Gelişimler genelde aerodinamik bakımdan yapıldı ancak mekanik bakımdan da gelişimler var. Araç her bakımdan geliştirildi. Ancak yinede bunu F2007’nin zorlandığı pistlerde doğrulamamız gerekiyor." dedi.

Costa önümüzdeki İspanya yarışında ise pek fark beklemediğini söyledi.

Costa "Burası diğer pistlerden farklı değil. Malezya ve Bahreyn’e göre daha fazla gereksinim duyulmuyor bu yüzden büyük sürpriz beklemiyorum." dedi.

Costa ayrıca şu ana kadar daha çok puan planladıklarını da söyledi.

Costa "Kesinlikle. İlk yarış bizim için şok oldu. Hemen bu durumu düzelttik ancak Malezya’dan daha fazla puan alsak daha mutlu olurduk. Aynı zamanda her iki şampiyonada daha iyi konumda olurduk." dedi.


Yorumlar

  1. tolga soydan avatarı

    zaten monaco gibi cadde pistlerinde de başarılı olurlarsa şampiyonluk büyük oranda ferraride olur.

  2. ömer çakırtaş avatarı
    ömer çakırtaş

    benim inanıyorum ferrarinin daha gelişim gösterecegine bu seneyi bana göre sıkı tutacaklardır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir