Codemasters, F1 2011'in Çıkacağını Doğruladı

yazar:

kategori:

Yapılan açıklamada Birmingham’daki merkezde geliştirilen oyunun Xbox 360, Playstation ve bilgisayar platformları için 23 Eylül’de satışa çıkacağı duyuruldu.

F1 2011 oyununda, 2011 Formula 1 sezonunda mücadele eden takımlar, pilotlar ve pistler yer alacak.


Yorumlar

  1. Yusuf ŞENER avatarı

    Oyunu biraz incelerseniz en ince ayrıntısına kadar ayar yapabildiğinizi görürsünüz.Ayrıca http://www.racedepartment.com sitesine bi bakmanızı tavsiye ederim.Orada epey fazla bilgi var.Her pist için kuru ve yaş zemin ayarlarını bulmanız mümkün.
    Ayrıca klavye ile oynamaya çalışan arkadaşlar lütfen ucuz yollu da olsa bir direksiyon seti alın.Oyundan aldığınız zevk on kat artacaktır.sonuçta F1 oynuyorsunuz Pacman değil 😉

  2. olum f1 2002 yi nerdeyse 3 yıl oynamışımdır 50 şampiyonluğum vardın bi okadarda online olarak oynamışımdır bir tek safety car açıldı o da saf salak birşey çıktı arabayla 55 zor yapıyon bide yarışa çıkabliyon o kadar

  3. oyunda formasyon turu da olsun biz ısıtalım lastikleri

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Ben yıllarca EA sports'un F12002 serisini oynadım. Kimi Raikkonen'in Mclaren'i ile A1 Ring'de deli gibi turlar, Kuala Lumpur'da fena spinler, Monaca'da en güzel contraları attım. Benim efsane oyunumdur. Gerçek gibi hissediyorsunuz yolu… Araçların tepkileri de bir o kadar gerçekci, ufak bir hatada spin ya da kaza… Şimdi 99-02 Challenge var.. Üstüne yama yapılmış ve 2003, 2004, 2005 ve 2006 sezonları da mevcut. Ancak bazı sezonlar açılmıyor. Bir de F1 2008 var Türkçe ses yamalı:) Okay Karacan oyun sırasında size eşlik ediyor:) Ancak 2002 gibi iyi değil.

    F1 2010'u oynamadım. Codemasters ile ilgili yorum yapamayacağıma ama, challenge serisinde acayip keyif alıyorum. Oynamaya devam…

  5. O özellik tam bir facia…

  6. Birader kusura bakma ama ABS yi kapatınca neden olduğun yerde dönesin ki en fazla lastikler kilitlenir…

  7. schumacher61 avatarı

    ayar konusu oyunun en kötü yönü.f1 challange 99-02 de ayarları kendimiz yapıyorduk.2010'da ise 3 tane kuru zemin ayarı var sadece olanları seçiyorsun…MALESEF…

  8. schumacher61 avatarı

    zorluk derecesi ne ? araç hangisi ? birde, bu derece yarış esnasında mı yapıldı? yoksa time trial'de mi yapıldı ? tabi araç önemli…ama iyi dereceymiş şimdi sıra bende.

  9. inşallah f1 2010 un kontrolerını yazan sığır 2011 ınkınıde yazmaz…..:S
    ben klavyede oynamaktan daha zevk alıyorum ….ama adam gıbı ayar yapamıyorum… bu nasıl iş!!!!!

  10. Türkiye GP 1,25,190
    Tolga F1 2010 daki derecem bu bilmiyorum nerelerdeyim .

  11. Oyun güzel arkadaşlar – Hele bide evinizde Momo Racing Whell varsa on numara söyliim. Ama PS3 üm var anasını satiim momo yu görmüyo varmı böyle bi soytarılık ya. koskoca ps3 sün be kardeşim. Her nane var bi onu görmedi. Allahtan GT5 tanıyor. Gerçi oyundan kaynaklanıyor ya neyse.

  12. Yusuf  Hitay avatarı

    yazılacak çok şey varda, herşey bir kenara şampiyon olduktan sonra;

    f2002, mp4/4 gibi bonuslar açılsın, efsanelerle sürme şansına erişelim. birde turbo motorların veyahut v10 motorun sesini duyalım

  13. Eyvah beya sen gerçekten oyunu bilmiyorsun gir driving assist e ABS yi kapat ozaman etrafında dönersin gerçekten bilmeden yorum yapıyorsunuz oyun hakkında

  14. schumacher61 avatarı

    türkiye derecelerini paylaşabilirmisiniz? ben kariyerde 11. yarıştayım.lotus adına.expert'te yarışıyorum.türkiyedeki dereceleriniz nasıl?

  15. http://www.youtube.com/watch?v=Hazz9KLiDgs

    gtr evo yu ilk kurduğumda attığım turlardan biriydi. Farkederseniz direksiyon hassasiyet ayarı bile yapılı değil. araçta yanlış hatırlamıyorsam 8 turluk benzin var zaten sıralama stintlerime hep 8 turluk yakıtla başlıyorum.

    Şu anda aynı pist üzerinde 1.41 li derecelerim var. Daha aşağısına inebilen mutlaka vardır ve video yollasın inanın çok merak ediyorum nasıl daha hızlı sürülebileceğini.

    f1 2010 konusuna gelince. HRT ile yarışıyorum ve araç kesinlikle dengeli değil, ne fren ne viraj konusunda. Siz gidip üst düzey takımlarla oynamaya çalışıyorsanız zorlanmayabilirsiniz.

    rFactor ise miyadını doldurmuş bir oyun. Force Feedback hiç mantıklı değil tepkiler saçma sapan ve yanlış. Gerçekçilik sadece oyun içindeki fizikle sağlanmaz. Bu tarz donanımları desteklemelidir artık bir f1 oyunu. Force Feedback in ne olduğunu bilen arkadaşlar dediklerimi anlayacaktır.

  16. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Bazı arkadaşlar neredeyse "siyah beyaz televizyonlar daha güzeldi" diyecekler. 2002 yılının oyunlarını bırakın artık be kardeşim, bu milenyumda yapılmış oyunlardan başkası hakkında yorum yazmayalım buraya olmaz mı? Kaç yılında yapılmış modu olursa olsun oyunun motoru eskiyse, eski kartlara göre yapılmışsa bitmiş gitmiştir artık. 88'de outrun diye bir oyun vardı, ben de onu çok severim, bence de bütün bu oyunlardan daha zevkliydi ama geçti artık o devirler, bırakalım bu işleri

  17. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Monako konusunda arkadaş haklı,ilk oynadığımda ön kanadım yerinde bile bitiremiyordum bir turu. Şimdi Vettel 1:19la dönerken ben sert lastikle 1:17'de dönüyorum. Benim gibi kendi kabiliyeti kadar değil de gerçekten oynamayı bilen biri iki saniye daha da geliştirir.

    Genel olarak da bu arkadaşa katılıyorum. Sonuçta bugüne kadarki en gerçekçi ve en kapsamlı F1 oyunu. 2010 yılının herşeyi aynen var. Antremanlarda R&D yapabiliyorsunuz, basın açıklamanıza göre takımlar sizi beğeniyor veya beğenmiyor. Fren ısısı, lastik ısısı, araç ayarları ve herşey hem çok detaylı hem de çok kolay ayarlanıyor. Değişken hava ve yağmur olayı çok güzel. Yağmurda gerçekten çok değişiyor kontrol. Mesela monako'da 38.tur'da yağmur başlıyor ve ideal çizgi üstünde biriken kauçuk siliniyor, aracın kontrolü hemen değişiyor.

    Yamukları yok mu? Dolu var. Ama tartışmasız bu güne kadarki en kapsamlı ve en detaylı F1 oyunu. Daha çok çok geliştirilebilir evet, ama kesinlikle zevksiz veya kötü oyun değil. Burada oyunu oynamamış, veya üç tur üzerinden yarış yapmış, veya NFS'den başka araba oyunu oynamamış arkadaşlar yorum yapmasın lütfen.

  18. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    EA iyi bir şirket ama codemasters otomobil yarış oyunlarında daha başarılı, Grid-NFS kıyaslaması yaparsanız Gridin yanında NFS çocuk oyuncağı kalıyor, Grid hem dinamikler açısından hem de oyunun genel yapısı açısından çok daha başarılıydı. F1 oyununda da belli bir çizgi tuttururlarsa harika olur.
    —————————————-
    Ama EA deyince benim için başka bir oyun var, F1 Manager. CD çizilmişti, oynayamadım yıllardır, netten buldum bi kere ama çalışmadı, moralim bozuldu. Online oyunları da denedim ama o tat yok, pit duvarından kameralara bakıp yarışı izliiicem illaki, görüntü ne kadar kötü olursa olsun, seviyorum o oyunu 🙂

  19. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Arkadaşlar oyunu EA yapsın, oyun iyi değil falan diyorsunuz, tamam hepsi iyi güzel. Ama geçen yıl oyun daha piyasaya çıkmadan Codemasters bunlar konusunda uyarmıştı, ilk F1 oyunu olduğunu, sürüş dinamikleri konusnda henüz yeterli olmadığı vs. Geçen yılın oyunu geçiş oyunuydu, aslında çıkarmamayı bile düşünmüştü şirket, öylesine çıkardılar oyunu. Bu yıl ve bundan sonraki yıl çok daha iyi oyunlar göreceğimizi düşünüyorum, zaten şirketin açıklamasını okuduktan sonra oyunu almadım, bu yıl alabilirim belki. Adamlar geçen yıl üzerinde çalışamadıklarını, zamanları olmadığını, deneyim eksikliğini vs belirttiler, hedef zaten uzun süreli oyunu hazırlayan firma olmak ve 3 yıllık anlaşmaları var, asıl hedef 3. yıl, önümüzdeki yılın oyunu, bence siz bir yıl daha bekleyin, bu adamlar geçen seneden daha uzun vadeli planlamayı yaptı, sonraki oyun nasıl olur merak ediyorum.

  20. Dediklerim övünüyormuşum gibi yanlış anlaşılmasın arkadaşlar,ama dediklerimin tam olarak anlaşılması için EA sports F1 serilerinde epey yarışmak lazım,gerçekten zorluyor…

  21. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaş Monaco'da yavaş kaldığını söylemiş. Ben de öyleydim ama pist üzeridne sıkı çalışırsan oluyor. Bazı pistler kolayken Monaco gibi pistler zor. Fren yapmıyorlar gibi demiş ayrıca ama benim Monaco'da yapay pilotlara göre en fazla zaman kazandığım yer frenaj bölümleri. Pistte çok çalışırsanız gerçekten hızlanıyorsunuz. Bu arada çekiş kontrol kapalıyken araç çok zor kontrol ediliyor bence. Ben medium yapıyorum tc'yi. Bir arkadaş hiç etkisi yok demiş. Bence çok zorlaşıyor. O spinler apexte kerb'lere çok girip gazı fazla artırırsan oluyor evet biraz yapmacık olmuş ama oyuna alışırsan bolca kontra verebiliyorsun ve durumu kurtarabiliyorsun.

  22. Bir de kuma çıkınca 2 saniyede durabilme özelliği var. O da takdire şayan. Normal F1 cilerin örnek alması lazım mesela isteseniz de Hamilton'un Kovalainen'in kazalarını taklit edemezsiniz.

  23. Söylemeyi unuttuğum önemli bir nokta da şu ki; sizce traction kontrolsüz bir F1 aracı nası olur? Araç gazı köklediğinizde tam manasıyla kudurur ve yerinde sayarak adeta ortalığı dumana boğar!!! Oysaki traction kontrolü kaldırmama rağmen araç adeta kısıtlanmış gibi hantal ve gazı yese de patinaj sıfırrr!!! Sadece yarış startlarında belki biraz lastikleri yakıyor ama yarış esnasında sanki araçta anti patinaj varr!!
    Eğer piyasada F1 oyunu tıpkı uçak simülasyonları gibi çok nadirse ve sadece hastalarına hitap ediyorsa ozaman adam gibi simülasyon yapsınlar ve hastalarını hasta etmesinler!
    (bu arada pistler kusursuz derecede aynı,yiğidi öldür ama hakkını ver…)

  24. f1 2010 un kesinlikle EA sports serisinin gerisinde kaldığına inanıyorum,özellikle de sürüş tepkileri açısından…Görsellik mükemmel, kariyer hareketlendirilmeye çalışılıp monotonluktan kurtarılmış,ancak ne otomobil ayarlamaları açısından,ne de sürüş esnasında aracın verdiği ani tepkiler açısından EA sports ile yarışamaz,Codemasters Colin Mcrae ralli serisi olarak kendini ispatlamış bir firma olması beni F1 2011 için umutlandırıyor ama şu şartlarda oyun beni hiç zorlamadı,veteran modunda çok rahat yarışıyorum,EA sports her daim dikkat ve kusursuz bir hassasiyet gerektiriyordu en zor modunda…
    Ancak ben daha bu oyunda kayan bir araç göremediğim gibi kırk yılda bir kaydığı zamanda anlamsız tepkiler veriyor ve aracı toplamaya imkan bile vermeden çok yapmacık spinlere yol açıyor,daha bir kere bile correction diye tabir edilen direksiyon toplama hareketlerini gerçekleştiremedim,yani contra yapmak mümkün değil,toplamaya çalışsanızda araba kazık gibi yön değiştiriyor,bunlar mutlak suretle üstünde gelişim gerektiren noktaları…
    EA sports F1 2000 den beri çok ama çok geliştirdi kendini,her ne kadar 2006 dan itibaren 2008e kadar yama olarak çıksada bu oyunun gerçekçiliğini hiç etkilemedi…
    4 gözle bekliyorum ama endişelerim var….=(

  25. Evet LFS çok iyi bir simulasyon.
    Bahsettiğin BF1 'i crack ile oynadım tüm pistlerde özellikle bir pist var adını unuttum Spa Eau Rouge virajına benzetmişler oradan geçmek çok hoşuma gidiyor .
    Dediğin gibi alsalar biraz grafik üstünde çalışsalar çok güzel olur…

  26. Mesaj attım ama kontrole takıldı 🙂 Aynı şey benim de başıma geldi. Geçen gün monako da sıralamada 17. oldum yarışta süründüm. Ama bugün Kanada da antrenman sıralama ve yarışta geçilmedim hemde doğru dürüst araca ayar bile yapmadan. 0.8 saniye farkla sert lastikle pole 🙂 Kariyer modu bu arada

  27. schumacher61 avatarı

    bence en yanlışı ayarların hazır olması.kuru hava için 3 tane hazır ayar var.düşük,orta yüksek dawnforce.3'ünden birini seçiyorsun.neden ben ayarlayamıyorum.yada sadece ben mi ayarlayamıyorum.

  28. Aynı şey benim de başıma geldi. Geçen hafta Monaco da 18. olabildim sıralamada yarışda da birşey yapamadım ama Kanada da bugün antrenman sıralama ve yarışta kimseye geçilmedim. Kariyer modda oynuyorum Monako için internetten çok iyi setup lar bile buldum ama işe yaramadı. Çok da zorlamama rağmen üstelik.

  29. Orası öyle tabii. Catalunya'da race day ile kariyer modu arasında 5 saniye fark var. Kariyerde araç dönmüyor adeta. Ama benim bahsettiğim şey tamamen aynı araçla böyle uç sonuçlara ulaşabiliyor olmamız. Bu da oyunun kötülüğünü gösteriyor bence.

  30. Hem pistten piste değişiyor hem de kariyer moduyla race day modu arasında fark var. Sezon dışında kafamıza göre yarış düzenlediğimizde diğer araçların performansı düşüyor ve senin sürüş dinamiklerin değişiyor (daha iyi yol tutuşu veriyor mesela aynı ayarlarda)

  31. Evet, 1.49 değilmiş o başka pist olsa gerek. 1.55 di benimkisi.

  32. Alonso&Massa  avatarı

    Monaco-Kanada daki olay benimde aynen öyle.Monaco'da adamlar inanılmaz.Fren yapmıyorlar gibi.

  33. MagicAlonso avatarı

    LFS de S2 versiyonunu satın alınca 2006 BMW sauber var.Gerçi bir ara crack vardı ordan online olmasa da oynuyorduk.LFS deki yada netkar daki gibi gerçekçi tepkiler hiçbir sim de yok.Keşke onların bütçesi daha büyük olsa da araçların lisanslarını satın alıp harika sim yapsalar.LFS de takılan arkadaşlar bilirler BMW aracının nekadar gerçekçi olduğunu kullanmasının zor olduğunu.LFS de özellikle lastik aşınmasının harika gerçekçiliği oyunu harika yapan en önemli etkenlerden.Keşke EA games alsaydı yapım ihalesini eminim codemasterdan çok daha harika bir sim yapardı.

  34. Bir de aklıma yeni birşey geldi onu paylaşayım. Arkadaş bende mi bir sorun var oyunda mı anlamadım. Monte carlo'da Senna'nın 1.5 saniye gerisinde 24. başladım yarışa, Kanada'da tamamıyla aynı araçla 1 saniye farkla polü aldım. Madem kanada'da o kadar hızlıydım, niye diğerinde yavaş kaldım. Ya da madem monaco'da yavaştım, niye kanada'da da aynı şey olmadı. Bana sanki pistten piste bilgisayarın performansı değişiyormuş gibi geliyor.

  35. 2010 bana göre hayal kırıklıgı olmustu.umarım beklentileri karsılar

  36. Fazla kullanmıyorum zaten bu lastik olayı biraz sakat açıkçası.

  37. Sağolsun minardiden öğrendim şimdi sıralama olayını. Sürekli gerçekçilikten bahsedip duruyourz o yüzden de pilot ve pistlerin de gerçeğe uygun olarak eklenip çıkarlmasını istiyorum yani 2010 sezounda hangi pist ve pilotlar varsa aynen oyunda da o olmalı varsa değişiklik oyunda yapılacak basit bit güncelleme ile halledilmeli.

  38. Alonso&Massa  avatarı

    Kerbleri kullanma fazla..

  39. Çok sağol şimdi oyunu açtım o seçeneği yeni gördüm 🙂 Dediğin gibi expertte herşey açık olmalı ama ben yine de sağa sola girip açtmıştım lastik similasyonunu Sadece Malezya yarışında bile 2 kere lastik patlattım bir sağ ön bir de sol arka. Ne alaka dimi 🙂

  40. GTR Evo bende oynuyorum. Race 07 ve Race On dan sonra heleşükür dedim buldum oynuyorum. Yeni direksiyon alamadım bir türlü eskisiyle Momo ile takılıyoruz hala.

    Tur zamanların nasıl biraz bilgi versen.

    Race 07 sitesinde benim tur zamanlarım var az çok, ben aldığımda ilk oyunu oyun içinden tımeatack ta yaptım gönderdim. Siteye çıkmıyormuş meğersem. Sonra serverdan göndermeye başladımda zor oluyor internet bir yavaşladımı canım tur gidiyor bir kaçkez oldu bana.

    Diğerleri orj yok bende. GTR Evo da şimdiki Nurburgring de oynuyorumda daha çok. Aston yada C6 ile. Yanlış hatırlamıyorsam 1.49 yapmıştım C6 ile rakamda yanlışlık olabilir tam emin değilim yinede.

  41. Alonso&Massa  avatarı

    Realistic yapmak gerekiyormuş.Yakıt yine aynı.Birde ben ne yaparsam yapayım,iyi takımlar nazlanıyor.Vettel'i yendim sene sonunda dünya 3. oldum teklif Force İndia'dan geldi.Sauber'le Perez 3.olsa takımalar sıraya girer. 6 yarış kazandım.İnsaf be!

  42. Alonso&Massa  avatarı

    Zaten Q1-Q2-Q3 değilmi?Long Weekend yapınca öyle.

    Öte yandan bende Sürekli Rosberg lider.Bazen De la Rosa,Sutil kendinden geçiyor.Monaco'da iyi adamlar eleniyor kötüler önlerde.

    Pilotlar niye değişmesin?Pistler neden uzaklaştırsınki.Gerçek f1'de de pistler geliyor-gidiyor.

  43. Sıralamada q1 q2 q3 olsun istiyorsan yarışa girmeden önce "long race weekend" i seçmen lazım. Onu yapınca hem 3 antreman seansını hem de 3 sıralama seansını oynayabiliyoruz. Bir de yeni keşfettiğim bir durum var. Oyunu expert te oynadığımı zannediyordum. Ancak expert teyken bile tyre simulation kapalı konumda kalıyormuş. Onu bir açtım tur zamanları 1,5 saniye kötüledi. Lastik patlamaları olmaya başladı. İlginç yani en zor modda her şeyin en zor olması gerek değil mi?

  44. schumacher61 avatarı

    kesinlikle katılıyorum.test pistleri de olmalı ayrıca.

  45. schumacher61 avatarı

    1.19.467 elde ettim daha dün.

  46. schumacher61 avatarı

    ben oyunu alalı 3 ay oldu ama kariyere başlayalı 10 gün oldu.lotusla başladım.sadece formula1 oyunlarına değil karting'e de yatkınım.şuan sezonun 11.yarışı hockenheim'deyim.37 puanım var 2 yarışı da bilerek es geçtim izce nasıl bir puan kıyaslama yapabilecek olan varmı? çünkü sizlerle kıyaslamak daha gerçekçi olur.

  47. Ahmet kara ya katılıyorum. 6 yıldır f1 takipçisiyim. ve 2002 f1 challenge i bir kaç kez bitirdim. codemasters bu işi yapamıyor. Ahmetin de dediği gibioyun çok hissiyatsız. vites değişimleri wrc gibi sanki. 2002 oyununda frenleme esnasında lastiğin kaydığını bile farkediyorsunuz. ama codemasters in 2010 oyunu buna çok uzak. logitech game pad ile oyunuyorum, ilk beş yarışı f1 fanlığımdan bitirebildim, şimdi oyuna dokanmıoyorum bile. Grid oyunununu nasıl övüyolar onu da anlamıyorum. codemasters ın yaptığı, ve bitirdiğim tek oyun Damnation du, o oyun da RPG türüydü. EA yarış ve araba oyunlarının tek profesyoneli, kim ne derse desin..

  48. Alonso&Massa  avatarı

    Ben şunu iddaa ediyorum.RH99-02 patchleriyle birlikte çok daha başarılı bir oyundur.Grafikleride hala güzel.

  49. Ben Driving Force Gt ile oynuyorum ve maalesef tüm yardımlar kapalıyken bile aracı kullanmak fazla basit. Kontra vermeden yarış bitirebiliyorum frene aslıdığımda araç ufacık bir blokaj dışında gayet dengeli duruyor gaza aslıldığımda patinaj çekiyor ama aracı hiç savurmuyor. Gerçek F1 aracının böyle olduğunu sanmıyorum oyun basit ve eğlence amaçlı. Ya da Rfactor bizi öyle bir kıvama getirdi ki fazla basit geliyor 🙂

  50. Oyunun Sim olmayacağı belliydi zaten sonuçta en çok satan oyunlar Dirt, Need For Speed, Grid ve bu tarzdaki eğelence amaçlı oyunlar. Similasyon yapmak büyük bir risk olurdu ve kesinlikle satışlar düşerdi. Tabiki biz kendimizi düşünücez onlar da kendilerini. Oyunda gerçekçi ve basit seçenekler mümkün mü bilmiyorum ama olsa iyi olurdu. Acemiler kendi çapında bizde kendi çapımızda yani similasyon tadında oynayalım.Yıllarca Rfactor oynadıktan sonra Codemaster'ın oyunu fazla basit geldi. Pro modda ilk sezonumda şampiyon oldum düşünün artık.

    Bence pilotlar değişmemeli gerçek F1 le aynı olmalı. Takımlar yeni parçalar deniyor sürekli oyunda da oto güncelleme olsa biz uğraşmadan yeni parçaları araç üzeri sponsor reklamlarını ve pilot değişikliklerini tabiki ekleyebilse iyi olurdu.

    Bu oyunda Replay inanılmaz zayıf. Sadece kendi aracınızı sadece birkaç açıdan izliyorsunuz. Bu konuda Rfactor inanılmaz.

    Güvenlik aracı kesinlikle olmalı büyük ihtimalle de olacaktır.

    Dediğim gibi similasyoncuları da düşünüp pack ile yada oyun içi bir seçenek ile daha gerçekçi tepkilerle oynamak isteyenlerin ihtiyacı karşılanmalı. Ama amatörler de unutulmamalı

    Takvimde olmalayn pistler iyi fikir ama bu da gerçek F1 den oyunu uzaklaştırır belki kariyer modu dışında bu özellik eklenebilir. Nurburgring' de oynamak isterdim.

    Podyum seremonisi mutlaka olmalı şampanyayı rakibe fışkırtabilmeliyiz.

    Sıralama formatı adam akıllı Q1, Q1, Q3 şeklinde olmalı.

    Hasar modellemesi de kötüydü umarım 2011 de bunu hallederler bir de pilot performansları tuhaf. Yeni takımları puan alırken görebiliyoruz Alonso paso 15. İngilizlerin parmağı var bu hatada 🙂

  51. 2005 Aralıktan beri MOMO kullanıyorum. diğeri eskidiği için 2010 mayıs ayında yeniden bir MOMO aldım. kalitesini tartışmak istemezsin herhalde ??

    F1 2010'u ilk kurduğumdan itibaren expert ayarlarda oynadım. zaten fazla da oynamadım, silmek için zamanla yarıştım desem yeri var. hani neredeyse, yıllarca oynaya oynaya öğrendiğim F1 yarışlarında sürüş tekniğimi unutacağım diye korktum.

    ve hala sözümün arkasındayım: "f1 2010'u başarılı bulanlar, need for speed gençliğidir".

    simülasyon sevdalılarının oyunu değildir bu.

    simülasyon olmayan bir oyun, F1 oyunu olamaz.

  52. telemetri konusunda sana katılıyroum. f-1 mania oynuyordum bi ara. telemetri ile daha fazla zaman gecirdigim oluyordu. nerede nasıl gittigimi her seyi güzel güzel görebiliyordum ve cok da kullanıslıydı.
    sesimizi duyun telemetri istiyoruz……

  53. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    AMG'ye tamamen katılıyorum. Özellikle Logitech Driving Force GT muhteşem bir şey.

  54. Alonso&Massa  avatarı

    Ben hep Ghost'u seçiyorum.COD dan hatırası var =).Ama hangi pilotun nick'i cake olabilirki mesela :D,keşke yaratıcı olsalarmış.

  55. elbette bir ton mod var, çünkü gelişime ve uyarlamaya çok müsait bir platform rFactor. zaten rFactor'ı süper yapan da bu.

    sen hangi modları denedim bilmem ama, "ben F1 simülasyonu hastasıyım" diyen bir insan, MMG 2007 (favorim), FSone, CTDP gibi harika modlardan birisi ile bir kez oynadığında, ne kadar kaliteli yapımlar olduğunu hisseder. eminim, çünkü hakikaten süperler.

  56. Oyunda sana menajerin seslenebilsin diye. Ben "Ben" i tercih ettim Padokdaki bayan hey Ben diye sesleniyor. Dirt'teki adım da Ben di değişmesin dedim 🙂

  57. Alonso&Massa  avatarı

    Expert'te oynuyorum ama TC açık.Bununda nedeni klavye ile oynamam.TC yi açınca hasar modellemesinin olacağını sanmıyorum pek =)

  58. Oyun güzelde renk atmosferi beni deli ediyor çok boğuk.

  59. Codemasters Her sene yeni bir Formula 1 oyunu çıkaracağını duyurmuştu. Fifa gibi bunun da serisi olacak.

  60. GTR EVO (modları ile birlikte) , rFactor (modları ile birlikte) , Live for Speed (online) gibi oyunları yıllarca oynamış, sağlam bir direksiyon setine sahip olan biriyim.

    F1 2010 need for speed gençliğine hitab ediyor diyenler ya nfs oynamamışlar ya da f1 2010 u beginner seviyesinde açıp , force feedbackli bir direksiyon seti olmadan belki de gamepad veya klavye ile incelemeişlerdir.

    F1 2010, yukarıda saydığım oyunlar kadar hardcore bir simulasyon değil evet. Ama kesinlikle tüm yardımları kapattığınızda (özellikce çekiş kontrol ve anti fren kitleme) hiç de kolay nfs tarzı bir oyun olmuyor. Ayrıca yapay zekanın zorluk seviyesi de ne yazık ki gtr evolutiondan daha iyi. Rakipler daha mantıklı tepki veriyorlar. Tutunma bazı durumlarda simulasyon tadında bazı durumlarda kolay.

    Ben bu oyunu gerçek yarış uzunluklarında oynuyorum ve kesinlikle bu kadar deneyimime rağmen terlemeden yarış bitiremiyorum. Nfs tarzı diyen arkadaş bi zahmet bi 10 tur atıp kaydını koysun youtube a izleyelim bakalım hangi yardımlar açık anlaşılır…

  61. Arkadaşlar şükredin hala f1 2010'u game.exe hatası nedeniyle hala oynayamayanlarda var -_-

  62. Dediklerini GT5 bile yapamadı ki Codemasters tan bekleme bile. Oyuna glirsek 2010 tek kelimeyle iğreçti. 2011 de değişeceğini sanmam. Codemasters ın oyunları hep aynı ilkelerle yapılıyor çünkü.

    GT 5 de ben neler bekledim neler buldum. Oyuna 7 ancak veririm, F1 2010 a 2 ancak.

    Bu işte en iyi bence Simbin. Onlarda da yapay zeka ve grafik iyi değil ama yarış aracı kullandığının hissini veriyor.

  63. Alonso&Massa  avatarı

    Bu Grid konusunda katılıyorum.Bir diğer saçmalıkta adını-soyadını yazıyorsun.Atıyorum Fernando,Lewis yada her neyse.Orda birde sana soruyor,kadın ismin ne olsun,erkek ismin ne olsun.Nickname^'leri anladıkta diğeri saçma geldi.

    Zaten o nicklerde griddekinin aynısı.

  64. Alonso&Massa  avatarı

    Güzel detaylara dikkat çekmişsin.Seyirci detayları çok önemli.Almanya GP'sinde 30 kişi ya var ya yok.

  65. Alonso&Massa  avatarı

    Arkadaşlardan bildiğim kadarıyla bu manager tarzı oyunların çok büyük altyapıları varmış bu konuda.Sonuçta kaplamalara falan gerek olacak bir durum yok.Mesela J.Kral GP2 ilk yarışında pole aldı diye alt yazı geçecek.Bunu eklemenin zorluğu ne olabilirki.GP2 serisi olsa bile yeter.

  66. Alonso&Massa  avatarı

    5-9 2011 olacak demişlerdi.Ama 8 galiba dediğin gibi 2015'i bulur.

  67. Pek oyun oynamayan biri olarak F1-2010 oyunun gorunce ahanda deyip kurdum, fakat oda ne? arac surekli buz uzerinde gidiyor gibi, ralli yapiyosun resmen, hani su ucuz atari salonlarinda ralli oyunlari vardir, aynen oyle gidiyor arac, ki oyunu direksiyon+pedal seti ile oynuyorum, hic oynayamadim yeminle. F1 2002 bunun yaninda super otesi, araci resmen hissediyosun yolda, 2010 da bu hissin %10 u yok. Ha ben default ayarlar ile oynuyorum, araci hissetmek icin bi ton ayar yapmak gerekiyorsa o ayri 🙂

  68. benim rFactorle tanışmam 2006 yılında falan oldu sanırsam, o zamandan beri söylenti rFactor 2'nin yolda olduğudur, videolar falan geldi son zamanlarda evet, ama sonuç yok maalesef.

  69. Yapımcılar bizi ebleh yerine koymayı bıraksın. Bu ne arkadaş. Biz gerizekalı mıyız da pitte istediğimiz gibi süremiyoruz. Sadece gazla fren var. Ben diğer araçlara çarpmak istiyorum belki. Verirsin cezasını olur biter. İkincisi oyun şu grid-dirt tarzı arayüzden vazgeçmeli. Adamlar grid'in aynısını yapmışlar, sadece ismiyle araçlar değişmiş. Arayüz aynı, grafikler aynı, oyun içi replay sahneleri bile aynı. Üçüncüsü telemetri koysunlar. Araçlar her türlü hasara açık olmalı. Oyunda radyatörü hasar almış- difüzörü kırılmış- efendim ön süspansiyonuna hasar verilmiş araçlarla yarışılabilsin. Oyun iyice test edilsin, gerekirse 1 ay sonra çıksın ancak hatalardan arındırılsın.

  70. Birkaç alt serinin de alınmasını isterim bende.Direk F1'den değilde ne bileyim bi GP2 F3000 gibi serilerde pişip gelinse gerçekçiliğe bu yönden ek olabilirdi.Geri kalanlara tamamen katılıyorum.

  71. Gizem Aydın avatarı

    çok doğru yazmışın ama 5. 8. ve 9. maddeleri anca f1 2015te falan yaparlar :))

  72. alonsomassa dediklerinin hepsine katılıyorum oyunda grafikler fln çok gsl bide takım patronları fln olsun göstersin onları onlarla görüşelim ross brawn horner gibi podyum mutlaka olmalı ve pitlerde 20 saniye beklenmemeli seyirci modelllemeleri iyi yapılmalı mesela ispanyada alonso kazandığında müthiş bir atmosfer olmalı mclarenler ingilterede kazandığında ingiliz taraftarların tepkisi almanyada mercedes ve schumacheer gibi ve sc mutlaka olmalı podyumda özellike olmalı zaten codemasters açıklamasında biz 09u yaparken 2010a bütçe için yaptık 2010u yaparkende 2011 için geçiş yılı olması için yaptık herşey yavaş yavaş geliyor galiba birde mekanik arızada olmalı

  73. Alonso&Massa  avatarı

    Massathebest aynen dediğin gibi.

    f1 2010 resmen bir facia…300le giderken NOS a basarak viraj dönüp,NOS çizgisini dolduranların zevk alacağı bir oyun.Ama multiplayer mode gerçekten kurtarıyor oyunu.Oyunda ne olmalı ne olmamalı kendi fikirlerimide yazmak isterim.

    1-Oyun Sim olmalı,ancak aynı zamanda klavye ilede oynanmalı.
    2-Hasar modellemesi gerçekçi olmalı,sadece ön kanat kopmamalı.
    3-Oyunda SC olmalı
    4-Kariyer modu SINIRSIZ olmalı(yada 20 yıl).20 yıllık veri tabanı olmalı,bazı pilotlar emekli olmalı,göstermelik gp2 den pilotlar gelmeli.
    5-Pilotlar takım değiştirebilmelli.
    6-Takım arkadaşınla yada diğer pilotlarla ağız dalaşına girebilmeli.
    7-Medya aktif olmalı.Söylediğin sözler takımı değil,F1 i ilgilendirmeli.
    8-Sezon öncesi testler olmalı.Orda güncellemeler olmalı,geliştirmeler olmalı.
    9-Kask tasarımları sınırsız olmalı,kendi kaskını kendin yarat olmalı.
    10-Kendi takvimini kendin kur olmalı.Bir paket'in içinde 20-30 tane extra pist olmalı.O pistleri takvime ekleme seçeneğin olmalı.
    11-Grafik konusunda yapılması gereken hiçbir şey yok.Yeterince güzel.Grafikle göz boyama yerine bu yazdığım türden özellikler olmalı.

    Aklına başka birşey gelen eklesin.Ben bunları isterdim…Oyunda seyirci kavramı yok bu arada.Yarışı 20 kişi izliyor…..Oyunda en çok bozulduğum şey buydu.

  74. hemen her gün oyunun sitesine girip çıkış tarihi ile ilgili bir haber görür müyüm diye bakıyorum. ama neredeyse "ha şimdi, hadi az sonra, çıktı çıkıyor…" tadında ilerliyor oyunun yapımı sanırım.. açıkçası ben de bu işin lastik gibi uzamasına çok bozuluyorum ama ümitsiz de değilim oversteer. sitesine eklenen videolarda, yağmur efektlerinin gerçekçiliği, pistin zamanla yavaş yavaş kuruması, lastiklerin her turda giderek bozulmaya başladığının net olarak görülmesi.. gibi yenilikleri gösteren videolar var. bir de bunları rfactor'ın tarifi imkansız gerçekçi F1 simülasyonu deneyimi ile birleştirince, ortaya süper bir oyunun çıkacağı tarıtışılmaz..

    tabi işin bir başka boyutu da, rFactor 2 için yapılacak F1 modlarının ne kadar zamanda hazır olacağı. tahminim ,önde gelen usta mod firmaları, çoktan hazırlık yapmışlardır.

    sabır.. çok bekledik ama beklediğimize değecek. sonuçta arkasından activision, EA, ubisoft.. gibi dev bir firma yok.

  75. rfactor'u biliyoruz!!!herkes kafasına göre mod yapıyo…Yok o mod yok bu mod…araçların seslerine bakıyosun gerçekle alakası yok,araçların modellemelerine bakıyosun hiç mi hiç bir alaka yok…..Rfactor böyle ise bence 2 biraz daha üstün özelliklere sahip olur ama bu yinede codemastere rakip olmasına yetmez…….Ayrıca yapay zeka denilen bir olay göremessin bu oyunda……Gerçi codemastersin f1 2010'da da tam olarak yapay zeka varmı diye tartışılır….Bence en iyi yapay zekaya grand prix 4 serisi sahip……..bu arada codemasterste catalunya pistinde ferrari ile elde ettiğim 1.20.200'lük dereceyi elde eden var mı?????

  76. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    F1 2010'da çok fazla hata vardı çıkan yama ile bir kısmı düzeltildi ama facia olduğunu söyleyemem. Ben zevk alarak oynuyorum. Elbette 8 sene öncesinin F1 Challenge oyunu kadar bile gerçekçi değil çünkü otomobile yaptığınız ayarlar simulasyon oyunları kadar ince olmuyor. Ve otomobilin kontrolü çok zor değil (asistleri kapatmazsanız). Ama yine de birçok gerçekçi yanı var Codemasters bu işte yeni 2011 versiyonunda çok daha gelişmiş olduklarına eminim. Özellikle yağmurda sürüşü çok geliştirmeliler. Neredeyse kuru pistte gibi rahat oluyor yağmurda sürmek. (Çıkan yama bunu az da olsa düzeltti) Umarım çok daha iyi bir oyun yaparlar. Özellikle tamamen gerçekçi olmak isteyenlere biraz daha yönelmeliler. Arkadaşın dediği gibi NFS'cilere hitap etmiyor bence o kadar da acımasız olmayalım sadece simulasyon kısmında biraz daha gelişirlerse oyun çok daha iyi duruma gelir. Oyundaki yapacağımız kişisel ayarlarla zaten belli bir gerçekçilik seviyesine ulaşmak mümkün oluyor. Amaçları 2 tür müşteriye de hitap etmek olduğundan bizim gibi simulasyoncular tam tamına tatmin olamadı ama bence oyun o kadar da kötü değil.

  77. biz bir 5 senedir falan bekliyoruz heralde rFactor 2 yi. ben o oyundan umudu kestim

  78. GTR Evolution gibisi yok valla. F1 2010'da araba sanki havadaymış gibi gidiyordu. kurmamla silmem bir oldu. Ama kaç yıldır şu GTR Evo'ya doyamadım gitti.

  79. f1 2010 faciası gibi bir oyuncak yapacaklarsa yine, hiç zahmet etmesinler bile.. "f1 2010'un başarısının ardından…" demişler bir de. oyunun simülasyon ile yakından uzaktan alakası yoktu. oyunu başarılı bulanlar, need for speed gençliğidir, vesselam.

    valla sabırsızlıkla beklediğim, çok büyük beklentilerimin olduğu, F1'in gerçek heyecanının yaşanacağı tek oyun var, rFactor 2.

  80. Tolga Soydan avatarı

    güzel 🙂

  81. Harika haber.

    Umarım dünyadaki diğer pistlerde eklenir. corkscrew de de bir pilotaj sergilemek isterim doğrusu. ööruj yeteri kadar zorlamadı. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir