Newey: "Red Bull Yarım Saniye Önde"

yazar:

kategori:

Adrian Newey, Red Bull’un yeni aracınin 2011 sezonuna önemli bir avantajla başladığını da kabul etti.

Şu ana kadar takımdan yetkililer, RB7’nin büyük bir avantaja sahip olduğu yönündeki söylemleri sürekli olarak reddetti; sadece Helmut Marko, testlerin başlarında “şu anda bir yarış olsa herkese tur bindirirdik” demişti.

Avustralya’da ilk antrenmanda lider Webber’in, 3. Alonso’dan 1 saniye hızlı olduğu görüldü ve Newey, avantajları olduğunu söyledi.

Newey: “Şu anda 0,3-0,5 saniye aralığında bir avantajımız var”

“Ama çok rahat değiliz.”

“Eğer arkamıza yaslanırsak, kötü bir sürprizle karşılaşacağımızı düşünüyorum. Rekabet çok sert. Ferrari güçlü ve McLaren’i biliyorum; orada çalıştım”

Aynı zamanda Vettel de temkinli.

Vettel: “Ferrari’nin çok güçlü olacağına inanıyorum. Bu yüzden eğer onlara yakınsak, demek ki zirveye yakınız”

Bununla birlikte Vettel, 2011 aracının adını koydu: “Kinky Kylie”

Öte yandan Red Bull’un sezon başında, ayarlanabilir arka kanatlarda kural değişikliğine gidilmesi ve antrenman ile sıralamada kullanılmamasını istediği, fakat kabul görmediği söyleniyor. Hatta bu yönde Webber’in de açıklamaları vardı.

Turun Sanomat, takımın bu isteğinin, Ferrari ve Mercedes motoru kullanan rakiplerinin düzlüklerdeki avantajının artacağından çekinmesi nedeniyle geldiğini yazdı.

İsmi verilmeyen bir kaynak: “(arka kanat kuralı) görüşüldü ve FOTA ve FIA tarafından onaylandı”

Bir takım farklı olmasını istiyordu. Çünkü düzlük hızları, rakipleri kadar iyi değildi.”


Yorumlar

  1. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    mclarenden 02 -03 saniye gerideler son antremanlarda 🙂

  2. Alonso&Massa  avatarı

    +1..

  3. aynen daha 1 ay önce yarış olsa herkese tur bindiririz diyenler 0.5 saniyeye kadar düştü bakalım 1-2 sonra ne diyecekler.

  4. Alonso&Massa  avatarı

    Herkese tur bindirmekten bahsederken,şimdi yarım saniyeye düştü fark.Yarım saniyeyse hiçbir şey değil.Zaten artık F1=sıralamalar değil.

  5. rocco junior avatarı

    Dediği doğru olabilir dikakt ettim de ilk turlar bittiğinde Alonso-Vettel farkı 0.010sn idi ama Alonso eski hamurla bitirdi diğerleri garaja çekilip yeni hamur taktılar.Buda farkı 0.5sn daha indirse net fark çıkıyor.Tabi bir antremana bakıp liderle üçüncünün farkına göre değerlendirmek çok sağlıklı olmaz.Bunun yanında orta sektörde iki antremanda da en hızlı Alonsoydu.Atılan tur sayısı çok gözüksede 9 tur gir çıkla gitti 10.turunda yeni hızlı zamanı vardı.Gelsin sıralamalar çıksın resim ortaya=)

  6. newey boşa konuşmaz ancak ferrarinin ne yaptığı belli değil.lastik seti yenimi ne kadar yakıt var belli değil yarın netleşecek bakalım.

  7. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bir Antremanda Geçmekle yarım Saniye önde olunmuyor..Ferrari veya diğer takımlar sizi geçerse o zaman ne diyeceksin merak ediyorum…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir