Avustralya GP İddaa Programı ve Yorumları

Kış testlerinin ardından artık takımların gerçek performanslarını pistlere taşımaları gereken zamanlar geldi. Bu hafta sonu Avustralya’dayız ve Cuma günü çalışmaları son buldu.

Öncelikle programımızı verelim … BÜLTEN İÇİN TIKLAYINIZ

Tahminler açısından bu sefer sezona zor bir giriş yaptık. Nedenini herkes biliyordur. Kış testlerinde bir dönemde bir takım parlarken, başka dönemde bir başka takım öne çıkmıştı. Genel düşünce, Red Bull’un bir adım önde olduğu, hemen arkasından  Ferrari’nin geldiği, daha sonra ise McLaren, Mercedes ve Renault’un olduğu yönündeydi. Ama testlerde kimin nasıl bir program izlediği bilinmediği için Cuma günü çalışmalarını bekledik.

Açıkçası normal bir Cuma’dan daha da karışık bir gün geçirdik. Bunda değişken hava şartları, tur derecelerinde KERS ve arka kanadın kullanılıp kullanılmadığı vs etkenleri, zaten zor olan durumu daha da zorlaştırdı.

Bu hafta sonu pitstop curcunasını, yarışlarda yeni sistemlerin nasıl çalışacağını, direksiyonlarla nasıl başa çıkılacağı düşünülünce bizi zor bir tahmin haftası bekliyor.

SIRALAMA

Sadece ilk hafta sonu değil, işler rayına oturana kadar sıralama için bir tahmin yapmak çok zor. Çünkü son seansa kalabilen takımların, yarış için ne stratejiye sahip olduklarını tek tek tahmin etmek gerekecek. İlk birkaç yarışta stratejiler biraz belirginleşir ve ona göre tahminlerde bulunuruz. İlla oynarım diyen için kısa sürüş performanslarıyla Red Bull pilotları aday gösterilebilir.

YARIŞ

İlk hafta sonu olduğundan bu bölümden de uzak kalınması taraftarıyım. Bu sefer hem havayı koklayacağız hem de gruplar arasında en makul seçeneklere yükleneceğiz. Yarış için uzun sürüşlerde istikrarlı görünen Alonso, stratejik hata yapmazsa Red Bull’lara kafa tutabilir. Uzun sürüşlerde Red Bull içinde Webber’in lastiklerine daha sert davrandığını gözlemledim. Tur dereceleri bir noktadan sonra Vettel’e göre çabuk düşüyor; ama sürüş başlarında Webber daha iyi görüntüde. Tek adam isteyenler Vettel’i deneyebilir.

A Grubu (Alonso-Hamilton-Vettel-Webber) : Belki de yarış galibi buradan çıkacak. Vettel ve Webber’in güçleri ortada. Newey bile 0,3-0,5 saniye hızlı olduklarını kabul etti. Yenilenen strateji bölümü Ferrari’ye bir şey katar mı acaba? Hamilton’un savaşçı karakteri nasıl sonuç verir? En mantıklısı yine Vettel gibi. Hem de bu sefer Red Bull daha dayanıklı görünüyor.

B Grubu (Button-Massa-Rosberg-Schumacher) : Şu grup içinde hem kısa hem de uzun sürüşlerde Button’un elde ettiği dereceler dikkat çekici. Uzun sürüşlerde Hamilton’dan da iyi gördüm. Massa’nın henüz tempoya ayak uyduramadığını düşünüyorum. Mercedes risk yaratıyor, hele ki Schumacher. Ama bu zor bültende en muhtemeli Button.

C Grubu (Barrichello-Heidfeld-Kobayashi-Petrov) : Renault ve Williams’ta dayanıklılık sorunları baş gösterebilir. Cuma günü sorunsuz çalışsa da Williams’ın KERS’i sıkıntı yaratabilir mesela. Heidfeld çok çalışamadı Cuma günü. Ama tecrübesiyle arayı kapatacaktır. Yarış karakterini de beğendiğim Alman pilot akıllarda bulundurulabilir.

D Grubu (Alguersuari-Buemi-Di Resta-Sutil) : Toro Rosso’da ileri, Force India’da geri yönde bir adım atılmış gibi. Görünen o. Cuma çalışmalarında Alguersuari ve Sutil mücadele edecektir. İkisi de sert pilotlar ve yarışta ciddi işler yapabilirler. Sutil az oranda, Alguersuari’ninki ise gayet iyi. Sutil mantıklı geliyor ama İspanyol da denebilir.

E Grubu (Kovalainen-Maldonado-Perez-Trulli) : Araçlara bakınca Maldonado’nun Williams’ı öne çıkıyor. Testlerde pek parlaklık göremedim kendisinde ama Cuma çalışmaları fena değildi. Yine testlerdeki kazası, yarışı tamamlama konusunda bende soru işaretleri uyandırdı. Perez tehdit olacaktır. Ama Maldonado denenebilir.

F Grubu (D’Ambrosio-Glock-Karthikeyan-Liuzzi) : Kaarşımızda daha tek bir keşif turu atmış bir HRT ile %107 riski taşıyan Virgin var. Açıkçası bu pilotlar arasında yarışabilecek pilotu bulmak bile yetebilir. Glock’un bu gruptan ayrıldığını düşünüyorum. Açıkçası bütün bültende bana oyna diyen tek isim.

Oynanabilecek kupon: Heidfeld-Grup C (1.90) – Sutil-Grup D (1.95) – Maldonado-Grup E (1.95) – Glock-Grup F (1.90) = 13.73

Bol Şans

Gökhan KAMİL

 


Yorumlar

  1. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    geçen sene sıralamalardan ufak da olsa kazanıyordum. Zaten en mantıklısı sıralamalar. yarış çok tehlikeli 🙂

  2. bana göre sıralamaya oynamak lazım, favoriler bişey kazandırmaz nasıl olsa, süpriz varsa onu bulalım

  3. Yavuz Balcı avatarı

    Schumi-Nick-Jaime-Sergio ise benim tahminlerim.
    1'e 50 gibi bir oranı var. Tabi bugün oynarsanız. oranlar sıralamalardan sonra büyük ihtimal değişecektir.

  4. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    iddada isaretlemek icin tahmin yapacagın grubun kodunu isaretleyip verecegin pilotun kodunu isaretliyeceksin iddanın sitesine gir daha detaylı anlatımı var.

  5. Tahminler geçen seneye çok benziyor 🙂 Ben de bir tahminde bulunacak olsaydım ikinci gruptan birilerinin kazanacağını söylerdim.

  6. McLare Merco avatarı

    İddaa Kuponu Üzerinde nasıl işaretleyeğiz ?

    mesele ben a grubuna: Vettel / B gurubuna :button /c grubuna:Heildfeld olarak düşünüyorum ancak nasıl kodlanacağını bilmiyorum.yardımcı olursanız sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir