Alonso: "Lastikleri Tahmin Etmek İmkansız"

yazar:

kategori:

Bugün en hızlı 3. isim olan Alonso, Pirelli lastiklerinin yarışta nasıl olacaklarını şimdiden tahmin etmenin imkansız olduğunu ve bu nedenle strateji penceresinin açık olduğunu söyledi.

Alonso “Pazar öğleden sonraya kadar bu gizemini koruyacak. Sadece burada değil, tüm yarışlarda öyle olacak.”

“Testlerde lastiklerde aşırı bozulma gördük ancak farklı tip asfaltlar olduğu, farklı oranda enerji yüklendiği, farklı sıcaklıklar olacağı için bu piste göre değişiyor bu nedenle burada 2, Malezya’da 4 ve Çin’de 3 pit stop yaparız demek imkansız.”

“Böyle bir şey mümkün değil. Her hafta kendi içerisinde değerlendirilecek.”

“Bunun yanında cuma günkü gördüğümüz aşınma ile pazar günkü arasında fark oluyor. Pistte şu anda daha az lastik parçası var ancak diğer serilerin de yardımlarıyla parçalar çoğalacak ve ne olacağını göreceğiz. Bugün bazı iyi veriler elde etmeyi başardık ve stratejiyi değiştirmek bize bağlı olacak.”

“Yarıştan önce açık bir stratejimiz olmayacak. Çok açık bir şekilde devam edeceğiz. Tüm yarış için yakıt olduğundan, ani bir pit stp gerekmeyebilir. Lastikler biterse biz de dururuz. Lastikler devam ederse biz de durmayız ve bu herkes için aynı olacak.” dedi.

Alonso, daha güçlü lastiklerden mutlu olacağını söylese de, gösteriyi geliştirmek için lastiklerin bu şekilde hazırlandığının farkında olduğunu söyledi.

Alonso “Açık bir hedef var. LAstik bozulmasının biraz fazla olmasını ve daha fazla pitle daha fazla gösteri olmasını istediler. FIA’nın hedefi buydu ve bunu başardılar.”

“Lastiklerde fazla aşınma var. Bunun yanında son turdaki yol tutuşu gayet iyiydi ve çift katmanlı difüzörün kaybedilmesine rağmen tur zamanları iyi bu yüzden lastiklerin oldukça iyi çalıştığını düşünüyorum.”

“Sürücü açısından biz mümkün olan en iyi lastiği isteriz ve belki sert lastikler için daha fazla ısınma isteyebiliriz.  Lastik ısısına ulaşmak için çok fazla tur gerekiyor. Lastik ısındığında ise bitmiş oluyor ve zorluklar yaşanıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. "Lastik ısısına ulaşmak için çok fazla tur gerekiyor. Lastik ısındığında ise bitmiş oluyor ve zorluklar yaşanıyor."

    Sıkıntı var biraz sanki.

  2. MagicAlonso avatarı

    Ben büyük takımların tek pit yapabileceğini bile düşünüyorum.Takımlar biraz fazla yaygara yaptı bence.webber kış testlerinde şöyle demişti.Bridgestoneler için de 10 tur bile gidemez diyorduk ama 40-50 tur tamamladık yarışlarda.onun için erken konuşmayalım demişti.Bence istediğimiz sayıda pit göremeyeceğiz bu gidişler.Eeğer dediğim gibi olursa sonraki yarışlar için o çok dayanıksız denilen süper yumuşak ve orta sert hamurları da kullansın pirelli

  3. rocco junior avatarı

    Lastikler ilk kez sıcak hvaya çıkıyor buda testlerden çok farklı tepkiler vericek ve daha uzun dayanıcak demek.Bir ihtimal ama 2 pit stop görürsek şaşırmam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir