Horner, Yarışların Karışmasından Endişelenmiyor

yazar:

kategori:

RB7 performans olarak diğerlerinin önünde görünüyor ancak lastiklerin büyük rol oynamasıyla birlikte daha akıllıca stratejilerle diğer takımların öne geçme ihtimali bu sene daha fazla.

Endişelerinin olup olmadığının sorulması üzerine Horner “Hayır, gerçekten öyle bir endişe yok. Bu herkes için aynı olan bir durum.”

“Bu sporda bazen gördüğümüz şey, güvenlik aracının son 10 yılda her yarışı etkilediği, bu yüzden bazıları için güvenlik aracı açısından şanslı bir durum olabilir.”

“Önemli olan hızlı olmak ve bununla sonucu almak. Stratejik açıdan geçen sene çok güçlüydük ve açıkçası bunun üstünden daha da fazlasını başarmak istiyoruz. Bu sene birden daha çok kez pite çağırma işlemi olacak. Araç başına 3 ya da 4 pit gerekecek ve bu yenilik seyirciler açısından harika olacak.” dedi.

Horner, lastiklerin çok çabuk bozulmasıyla birlikte bundan sonra sürücülerin stratejilerde daha etkili olacağını düşünüyor.

Horner “Sürücü en büyük etken, bu yüzden onların geri bildirimleri kritik olacak. Lastikleri kullanma şekilleri de kritik olacak, bu yüzden sürücü bu sene en önemli faktör olacak.”

“Ancak açıkçası sürücü yarış içerisinde tüm stratejik değişkenleri kontrol edemez. Bu yüzden sürücünün doğru geri bildirimlerde bulunması ve takımın doğru stratejik kararlar alması önemli olacak.”

“Geçen senenin aksine, bu sene 2-3 ve hatta 4 kez pit olacak. Geçen sene Monza’da SEbastian Vettel’in yaşadığına benzer durum görebileceğimizi sanmıyorum. Orada son tura kadar bekleyip son turda pite almıştık. Bu lastiklerle öyle şeyler başarmak mümkün değil ancak bu herkes için aynı.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir