Mclaren, Antrenman Performansıyla Rahatladı

yazar:

kategori:

Sezon öncesi gerçekleştirilen testlerde sürekli dayanıklılık sorunları yaşayan takım, pek iyi bir grafik sergilememişti ancak sorunların kaynağı olduğu düşünülen radikal egzoz tasarımından daha normal bir tasarıma geçilmesiyle birlikte Mclaren, antrenman seanslarında Red Bull’dan sonra gelen takım görüntüsü çizdi.

Whitmarsh “Buraya, arka bölümünü daha önce hiç kullanmadığımız bir araçla geldik ve bunda biraz risk vardı. Bu gerçeği saklayamayız.”

“Ancak aynı zamanda analizler ve simülasyon çalışmaları  var. İnanır mısınız bilmem ama yaptığımızdan emindik. Yine de piste çıkana kadar asla bilemiyorsunuz.”

“Paketin kendisi yanmadı ve performans sergiledi. Olacağını söylediğiniz şeyler gerçekleşince rahatlarsınız.  Dürüst olmak gerekirse hayal kırıklığı yaşatan zayıf bir kış dönemi geçirdik. Kazanmak istediğiniz için bu durum karşısında baskı ve gerilim biraz artıyor çünkü olmanız gereken yerde olmuyorsunuz.” dedi.

Whitmarsh, tüm testlerde dayanıksız ve yavaş kalmasının ardından son Barselona testleriyle birlikte radikal egzozdan vazgeçtiklerini söyledi.

Whitmarsh “Takım çalışanları harika iş çıkardılar. Yeteri kadar performans göstermeyen ve geriye düşmemize neden olan bir durum vardı ve onlardan 10 gün içerisinde bunu çözmelerini istedim. Bunu başardılar. Mühendislik ve üretici takımı çok iyi iş çıkardı, sistemi buraya getirdiler ve onunla yarışacağız.”

“Normalde biraz endişe oldu çünkü ben bu çözüm olmadan gelmek istemiyordum. Bunu açık bir şekilde mühendislik ve operasyonla ilgili bölümlere ilettim ve harika bir şekilde cevap verdiler.” dedi.

Mclaren, aracın ortasından çift kanalla birlikte tabanı besleyen radikal egzoz sisteminden şu an için vazgeçse de, önümüzdeki yarışlar için henüz vazgeçmiş değil.

Whitmarsh “Şu an için ve 10 gün önce istediğim onun üzerindeki çalışmaları durdurmaktı. Bazı ilginç şeyler var ancak çok büyük çalışma gerekiyor ve bu AR&GE çalışması istiyor.”

“Programın ne olduğunu sordum ve ardından bunu unutup başka şeyler yapmayı söyledim. Ancak nesef almaya zaman bulduklarında tekrar bu sisteme bakacaklarına eminim.” dedi.


Yorumlar

  1. newey 0,5sn öndeyiz dedi ama fark 1 sn demek ki McLaren ile RedBull'un arasında 1 takım daha var ve o da sanırım Ferrari.

  2. 10 gün önce? demek ki araplar su koyvermese mclaren ilk yarış haftasonunda (bahreyn) bayağı bir zorlanacaktı. bu 2 haftalık ara, açıkça en çok mclaren'e yaramış oldu.

  3. Farketmez be Martin, biz sadece kazanırken değil kaybederken de McLaren'ciyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir