Schumacher Daha Fazlasını Bekliyordu

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan Alman pilot, son seansa kalmayı başaramadı. Takım arkadaşının 7. olduğu sıralamada Schumacher, KERS’teki istikrarsızlık nedeniyle geride kaldıklarına işaret etti.

BBC’ye konuşan Schumacher: “Kış testlerinin ardından ilk yarışa gelirken, farklı bir performans bekliyorduk. Bu yüzden doğal olarak biraz hayal kırıklığı yarattı.  Testlerde yaptığımız dereceler çok netti ve iyi bir şekilde yorumlamıştık”

“Burada o performansı sağlayamadık ve bunun nedenini anlamalıyız. Önümüzdeki büyük iş bu.”

“Diğerleri yaptı mı yapmadı mı bilmiyorum ama yumuşak lastikler, bir turdan fazla çalışıyordu. Bunu (bu bilgiyi) ilk ve ikinci sıralama için kullandım. Ardından yeni bir sete geçtim ama KERS’te bir sorun yaşadım, çalışmıyordu. Bu yüzden istikrarsız bir seanstı”

“Nico ile ilgili sorunun ne olduğunu bilmiyorum ama hafta sonu, olmayı düşündüğümüz yerde değiliz”

Takım arkadaşı Nico Rosberg de hayal kırıklığı yaşıyor.

Rosberg: “Hayal kırıklığı yaşıyorum. Dün gece yatarken iyi bir sıralama performansı umudum vardı. Sabah ise araçta birkaç şey çalışmadı ama takım iyi bir iş çıkardı ve sıralamada neredeyse bütün sistemler çalışıyordu. Bu yüzden neler olduğunu bulmamız gerek.”

“S3’te küçük bir hata yaptım, galiba bana bir sıraya mal oldu. Ama bu hafta sonu işler bizim için bir araya gelmedi. Tek iyi olan, gridin temiz tarafından kalkacağım. Yarın iyi puanlar almak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız”


Yorumlar

  1. Alonso&Massa  avatarı

    =))

  2. bütün h.sonumu öldürdünüz 🙁

  3. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    Arkadaşlar, Barcelona öncesi ağırlık dağılımı bütün bir yıl düşünülerek değiştirildi ve araç griddeki en kısa araç haline geldi. Kısa araçlarda Avustralya da çok iyi performans vermiyor.Bakınız önceki mclaren'a(2008 öncesi) Ferrari hep daha uzun dingil mesafesiyle üstünlük kurmuştu. O yüzden bu yarış ve de Monza gibi yarışlarda Mercedes GP den yüksek performans beklememeliyiz.Yine de yıl içinde daha iyi olacaklarına eminim.Düzlük mesafesinden çok Virajlardaki üstünlük önemli bence…

  4. aman jetman biraz sakin.ne içtin aga 🙂

  5. Alonso&Massa, hakkaten keyifli birisine benziyorsun 🙂

  6. hani lan iddiaları bilirdin hani lan bu konuda iyiydin.
    yok iyi değilmişim hiç bir halt bilmiyormuşum.arkadaşlar kusura bakmayn s:git lan
    başım öne eğdirdiler yüzüm yere değdirdiler

  7. ulan rbr den sonra 2.takım olsanız eyvallah diyeeğim ama bittim.bitirdiniz beni.hala inanamıyorum.kimsenin yüzüne bakamıyorum.utancımdan

  8. Alonso&Massa  avatarı

    😀 ben batın bile gördüm bir ara.

  9. ulan rbr den sonra 2.takım olsanız

  10. Ha bir de söylemeyi unutmuşum. Rica etsem şu pilotların ismini de doğru dürüst öğren. Çor zor birşey değil, Schumacher ve Rosberg diye yazılır. Şumaher ,Şumi ya da Rozberg diye yazılmıyor, yanlış anlama.

    Mercedese olan kinin de Schumacherden geliyor olsa gerek. Zamanında çok kişinin kuyruğuna basmıştı umarım sen de onlardan biri değilsin.

  11. yaptığın ayıptır arkadasım.daha ilk yarıs schumacher rosbergin gerisinde kaldı diye direk saldırıya gectin.insan bir kaç yarıs daha beklerdi yahu

  12. Gözün aydın yine dört ayak üzerine düştün, yine sana ve senin gibilere bol bol malzeme çıktı. Sanırım bu bir kaç hafta seni idare eder .Bu arada Schumacher haberlerinin hepsine bekleriz, böyle olmuyor misafir gibi 🙂

    Bunu ciddi olarak söylüyorum sadece pilotunun başı sıkıştığında bugünki gibi ya da canın sıkıldığında, birilerini haşlamak istediğin zaman buraya uğrama; normal zamanlarda da gel takıl buraya.

  13. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Üç yarış sonra da 2011'i kapatır seneye hazırlanırsınız, nasılsa bizde sizi gözü kapalı alkışlayacak milyon tane taraftarınız var. Sizin balon her yerde patlar ama burda bişey olmaz.

    Birşeyi belirtmeden geçemeyeceğim. Bir de son testlerdeki gelişmeyi göstermeseydi bu takım ne olacaktı acaba? Ama rozberg'den on saniye yiyip %107'nin dışında kalsa bile eminim burda "şuminin hakkını yediler" filan diye yorum yapanlar çıkacaktı

  14. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Ferrari'ye de şumaherin getirdiği birşeydir, o manivela ile aracın fren dengesini ayarlıyor. Yanlış bilmiyorsam ileri ittiğinde fren dengesi öne doğru sıkılaşıyor

  15. Arkadaşlar araçüstü kamera görüntülerinde pilotun sol tarafında manivelaya 🙂 benzeyen bişey var. Schumi onu ileri itiyo geri çekiyo falan. onun ne olduğu hakkında bir fikriniz varmı? Bence konsantrasyon bozuyor ve zaman kaybettiriyor. Magirus minibüs vitesinide andırıyor o herneyse 🙂

  16. sonuç: fiyasko

  17. you'll never walk alone:))

  18. şumicilerde çok şey bekliyolardı ama hala olduğunuz yerdesiniz.

  19. Biz de daha fazlasını bekliyorduk…

  20. schumiyede yazık rosbergede yazık bu kadar kötü arabayı hak etmiyorlar.bu arabamı yarış kazanacak bu arabamı podyuma çıkacak bu arabamı rbr yi yakalayacak inanılmaz gerçekten tüm mgp camiası şokta ve hayal kırıklığı yaşıyor.

  21. M.Schumacher  avatarı

    Sabır arkadaşlar yarış performansı etkiliyici olucaktır Schumi nin içinizi ferah tutun ..

  22. Yakup ERCAN avatarı

    Arkadaşlar Rosberg ile Schumi arasında 0.550 sn var. Takımın kendi içnde bir sorun yok ancak takımın diğer takımlara olan ciddi bir performans farkı var. Bu konu artık ilk yarıştan itibaren Brawn ve teknik ekibine kalmış bir durum. Amarım kısa zamanda aksaklıkları bulurlar. Ama yarın ki yarış için göz ardı edilemeyecek çok fazla faktör var, bu faktörler pole pozisyonundan kalksanız bile size dezavantaj diğerlerine avantaj olabilir. Benim umudum hala var yarın Schuminin avantajı istediği lastik tipi ile yarışa başlayabiliyor olması.

  23. Valla bizde daha fazlasını bekliyorduk. İnşallah kalıcı değildir bu durum

  24. tek umudum yarın karambol bir yarış olması. belki o zaman aradan sıyrılıp podyum için uğraşabiliriz.

  25. nasıl başlarsa öyle gider sanırım

    Ben de öyle düşündüğümden, sıralamarda üste olmasını istiyordum yinede takım arkadaşı kadar rekabetçi olacağından pek kuşkum yok, en azından şimdilik. Olmadı, yapılabilecek çok şey yok şu anda. Umalım yarın KERS startta çalışsın ve Ali Ünalın ortaya attığı şu 11. sırada yarışa başlama stratejisi çalışsın. Bir de kaybedilecek birşeyin olmadığı bu yarışta büyük riskler alınmalıdır.

  26. geçen seneki schumi gözümün önünde nasıl başlarsa öyle gider sanırım efsane bizi üzecek umarım yanılırım

  27. Bazı arkadaşlar testlerin başında umutsuz olduğumuz zaman, Mercedes'e laf söylediğimiz zaman bizi felaket tellallığıyla, F1 den anlamamakla suçlamışlardı. Ama üzülerek ne kadar haklı olduğumuzu anlıyorum. Mercedes gelişti gelişmesine ama diğer tüm takımlarda gelişti. Özellikle RBR ve Mclaren. Ferrari elbette bu değil. Ama mercedes hala bu 3 takımın gerisinde, bu da yetmezmiş gibi arada Renault, Toro Rosso ve Suber de var. İşimiz çok zor.

    Hadi biz Mercedes'in bu hallerine tahammül edebiliyoruz ama elindeki araçtan maximumu çıkaramayan bir Schumi'ye hiç alışık değiliz. Bu sene hiç bir bahanemiz yok. Araç schumiye göre tasarlandı, lastikler değişti ve önden daha çok tutunma sağlayan lastiklerle yarışılıyor, 1 yıl hazırlık süreci geçti ama Schumi hala eski performansını aratıyor. Umarım schumi bu işin üstesinden gelir ve yarınki yarışta kendinden beklendiği gibi bir yarış çıkarır. Yoksa bu şekilde geçireceği 2 yarışın ardından eleştirilerin dozu katlanılmayacak boyutlara gelebilir.

  28. Sen bide onu bize sor Schumi. Mercedesin performansını geçtimde, eğer bu yılda geçen yılın kopyası olursa bir kesim haklı çıkacak ve kırkından sonra bu iş yapılmıyormuş lafı kesinleşecek.

  29. mecit karaca avatarı

    boşuna kurulan hayaller ve çöpe giden umutlar.mercedese brawn ve schumacher'den cok daha fazlası gerekiyor.öyle görünüyorki mercedesin sonu bmw gibi olacak,bir iki sezon az da olsa umut verip sonunda yok olup gidecekler…

  30. Biz de daha fazlasını bekliyorduk, biz de hayal kırıklığına uğradık.

    Zannedersem yeni güncellemeleri yalnızca 1 kere test etmenin bedeli bu. Zaten anlamıyorum, nasıl oluyor da 8 aydır geliştirilen araç testlerin başında tamamlanamıyor da, Barcelona'ya kadar araca eklenemiyor.

  31. öyledir mesut öyledir eminiz

  32. Sanırım şimdide aynı şeyi fark ettim..Schumacher revize edilmiş ön kanatı kullanmıyordu..ve mercedes bence yeni bir ön kanata ve bunun gibi gözle görülur değişikler yapmalı..bu arada RedBull un ön kanadı yine yerleri süpürüyor..ve onboardlarda gördümkü düzlükte hızlandıkça yere esniyor,virajlarda tekrar eski haline geliyor..bi anlam weremedim haala

  33. Ferrarıde ****** sankı aracta bır seyler eksık dıyor burda gene aynı sey bırılerı araclarınızla mı oynadı nasıl bır ıs anlamadım.

  34. Bir hafta sonu da sorun yaşamasak şaşıracağım. Her zaman işler ters gider zaten. Bir gün de olsa işler yolunda gitmez mi yahu! Düşünüyorum da Mercedes için işlerin tam yolunda gideceği bir günü göremeyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir