Red Bull KERS'i Sadece Start İçin mi?

yazar:

kategori:

Red Bull pilotları bugünkü sıralamalarda KERS’i kullanmadılar ve padokta çıkan söylentiler takımın sadece start anında kullanacağı küçük ve hafif bir KERS’e sahip olabileceği şeklindeydi.

Horner, sıralamalarda KERS kullanmamaları konusuna açık bir yorum yapmadı ve bunun stratejik bir karar olduğunu söyledi.

Horner “Stratejik olarak sıralamalarda kullanmama kararı aldık, bu takımın kararıydı. Ancak size bunun ne amaçla olduğunu söylemeyeceğim. Yapmış olduğumuz her şeyin bir nedeni var.” dedi.

Takımın yarışta KERS’i kullanıp kullanmayacağının sorulması üzerine Horner “Bekleyip televizyondan izlemeniz gerek. Şimdiden heyecanı bozmayacağım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Mustafa Kemal  avatarı
    Mustafa Kemal

    Bu adam böyle giderse 2014 te de red bull dan gitmez :))))

  2. Eğer söylentiler doğru ise yani sıralamalarda kers aracta değilse bu illegal değildir ama etik olduguda söylenemez.Aracın dengesine,frenlemeye,yol tutuşuna zararları olduğu biliniyor zaten ancak Takımlar birliğinde tamam deyip bu şekilde yapılması tırnak içinde 'zekilik' midir ? Hiç sanmıyorum.

  3. senin bu abim dedigin benim bu merdes gp ye nasıl önerimi sunacagımı da bilir mi
    beni nasıl kaale alırlar ne yapmam gerek bi sorsan

  4. tüm ferrari mclaren ve mercedescilere ve red bull dışında takım destekleyen arkadaşlara geçmiş olsun uff red bull çok hızlı amaa

  5. Buna bende dikkat ettim. 2 kez vettelin turunu izledim sanki yerde değilde havada gidiyor araç. inanılmazdı. birde kers falan kullansalarmış demekki 25. turda herkese tur bindireceklermiş.

  6. aracın yapım aşamasında ağırlık dağılımının yapılandırılmasında kersten dolayı zorlandıkları bilgisi sızmıştı demek ki farklı açılardan bakarak halletmeye çalışmışlar sorunu hayran kalmamak elde değil

  7. 640 kg barajını başka amaçla mı kullanıyorlar.

    Kers sistemleri sökülüp takılabiliyor mu?

    yani araçlarında zaten kers yok da (sıralama için) bunu mu itiraf edemiyor.

    malum kersin getirisi/götürüsü tartışma konusu.

  8. Tolga Soydan avatarı

    virajlara gaz kesmedn giriyo redbullar.diğerleri dönmek için ugrasırken redbull hiç zorlanmadan hızlı bir şekilde dönüyor virajları.onboardlarda çok iyi gözüküyo bu durun

  9. Alonso&Massa  avatarı

    neden böyle oldu sorusuna cevabı Ferrari ve Mclaren gibi ağır pilli kerse sahip olmadıklarını,sadece start için geliştirilmiş kompakt bir kerse sahip olduklarını buda araç ağırlık dağılımından tut,frenleme ve dengede de herkesten ilerideler.Ayrıca pillerin şarjına starttan sonra izin verildiği için bu sistemi gereksiz görüp bizim gibi 20kglik pillere sahip değiller.Mclaren ve Ferrari araçları buna göre tasarladığı için geri dönüşleride yok.James Allen neden kullanmadınız kersi deyince Vettel ve Webber bizim bildiğimiz bir nedenden dedi zaten.Bu bazı ciddi forumlarda da var yakında haberi yapılır sahip oldukları sistemin.Yanni 2009daki gibi bir takım yani Redbull ve Newey akıllı çıktı ve ummadık bir yerden vurdu.Geçmiş olsun.Adamlar tek sorunları olan dayanıklılığın yanında startta pozisyon kaybetme derdinide çözmüşler.Yani sadece bu amaçla kers kullanıyorlar o yüzden startta onları geçmekte çok daha zor olucak.Bunlar hem benim araştırarark bulduğum hem de çok güvendiğim abimle aramda geçen konuşma ama yakında dediğim gibi haberi yapılır.Geçmiş olsun tekrar

    Bir arkadaş böyle birşey yazmış.Bugün zaten Vettel&Webber sırıtıp sırıtıp durdu.Ağırlık dağılımı bir etken,herşeyide etkiliyor…..Bu durumda sezon bitmiştir bile diyebiliriz.Sıralamaları domine edecek,ağırlık dağılımı iyi,frenaj daha iyi,startta daha iyi kalkacak,sadece savunma amacıyla kullanacak,araç dayanıklı.Bari Webber şampiyon olsa.

    Bir ikinci kötü haberde benden olsun.Haug ve James Allison 2013 motorlarının yapımına başlandığını,geri dönüşün olmadığını,hem yol araçları iççin önemli olduğunu hemde şimdi dururlarsa masraf olacağını Bernie'nin fikirlerinin önemli olmadığını ve Todt 'U desteklerdiklerini,nedeninin ise yeni takımların ve ayrılanların geri dönmesini istemeleri olarak açıklamışlar.

  10. Alonso&Massa  avatarı

    😀

  11. cia tesislerinde özel olarak üretilmiş klonlar bunlar geçen senekiler normal insan olunca çok hata yapıyolardı red bull rakiplerinden aşağıda kaldığı bu konuyu da halletmek istemiş vettel ve webberin genlerini düzelterek kusursuz pilotlar yaratmışlar ki bu da bırak f1i tüm dünyada yasak yani illegal, yani bir nevi clone wars demek istemiş olabilir arkadaş

  12. efendimayin  avatarı

    Evet banada sanki rb kers kullanmayacakmış gibi geliyor tüm sezon yarın ne olacak Allah bilir.

  13. efendimayin  avatarı

    Ama ağırlık dağılımını bozuyor belki başka dezavantajlarıda vardır.

  14. Benim düşünceme göre Red Bull süper gelişmedi, Red Bull zaten eski Red Bulldu elbette bir miktar geliştiler buna şüphe yok. Ferrari ile Mercedes geçen seneye göre bir saniyeye yakın geriye gidince bu tepe taklak olmuş tablo ortaya çıktı en azından şimdilik öyle gözüküyor. Bu iki takım benzer alanlarda hata ya da strateji yapmışa benziyor. Bunu önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.

  15. yalnız kers'i sıralamada kullansalar 0.5 saniye daha kazanamazlar muhtemelen. çünkü küçük ve hafif kers'e sahipler. ve aslında kers'in hafif olması sayesinde aracın ağırlık dengesi çok daha iyi. bu şekilde zaman kazanıyolar zaten.

  16. Yakup ERCAN avatarı

    Takımın kendi illegal

  17. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Oynamıyom ben ya.
    Hep mızıkçılık yapıyor bu Red Bull

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    önce aracın dans eden ön kısmını bi izah etsinler.

    yalnız kers tur başına 0.5 kazandırıyor, sıralama turunda bunu takmayacak kadar kendilerine güveniyorlarsa ohoo geçmiş olsun

  19. Yakında onu da yaparlar eminim Newey'den korkulur:D

  20. Abi bu herifler resmen kafayı bozmuş. Sadece start için kers mi? yok artık daha neler. Stratta kullanıp ilk pitstopta kaldırırlarsa hiç şaşırmayın.

  21. Alonso&Massa  avatarı

    Son duyumlara göre RBR pilotlar lastiklere değiş komutu verince lastikler değişiyormuş,böylece çok bulan eline sürermişten yola çıkarak böyle birşeyde bulmuşlar.Artık pitte yapmayacaklarmış.

  22. Alonso&Massa  avatarı

    hahaha 😀 illegal pilot 😀 Webber'İ severim ya laf yok Webber'e…

  23. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    zuhahahahahahahahahah

  24. İllegal aracı anladık da pilotlar nasıl illegal olur ya 🙂

  25. Alfredo Dino FERRARİ  avatarı
    Alfredo Dino FERRARİ

    yahu adam resmen alay ediyo ya arabası illegal pilotları illegal legal olan bi işiniz yokmu sizin artık kim olursa olsun biri çıkıp şunları sustursun ben Ferrariden çok bişi beklemiyom ama Lewis sustursun şunları artık

  26. rocco junior avatarı

    Tamda bunu yazıyordum ki haber hazırlanmış=)

  27. Horner "Bekleyip televizyondan izlemeniz gerek. Şimdiden heyecanı bozmayacağım."

    Olm yine ne buldunuz ? 😀 Bu gidişle size farklı bir kulvar açacaklar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir