Ferrari Red Bull'un Önde Olmasını Bekliyordu Ancak Farka Şaşırdı

yazar:

kategori:

Kış testlerinde Red Bull’a yakın bir grafik çizen Ferrari’den Fernando Alonso dünkü sıralamaları 5. sırada tamamladı ancak lider Vettel’le olan fark oldukça büyüktü.

Ferrari Teknik Patronu Aldo Costa “Tabi ki daha yakın olmayı umuyorduk. Cuma gününün ardından aynı geçen seneye benzediğini ve Red Bull’un bizim bir kaç salise önümüzde olduğunu, Mclaren’in daha yakın olduğunu söyledim. Son 4 sene içerisinde Mclaren’le performansımız hep yakın oldu ancak cumartesi günü sürpriz oldu. KEsinlikle Vettel’in takım arkadaşının tur zamanı karşısında attığı tura şaşırdım.”

“Ancak cumartesi sabahı aracımız çok iyi dengeye sahip değildi. Cuma günü ayarları geliştirmek için bazı değişiklikler yapıp dengeyi düzeltmeye çalıştık.Ancak cumartesi günü denge beklediğimiz gibi değildi ve bu yüzden ayarlarda geri döndük ve sıralamalarda hemen hemen cuma günkü ayarlara yakın piste çıktık.”

“Ardından sert lastikleri ısıtmada sorun yaşadık ve yol tutuşu bulmada zorlandık. Bu nedenle sıralamalarda tutucu davrandık. Yumuşaklardan birisini 1. seansta, diğerini ise 2 ve 3. seansta kullandık. Bu da 3. seansta yaşadıklarımızın sonucuydu.” dedi ve yarış performanslarının daha iyi olmasını umduklarını söyledi.

 

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir