Mclaren'de Parola "Galibiyet"

yazar:

kategori:

 

Vettel, KERS kullanmamasına rağmen sıralamalarda adeta kendisiyle yarıştı ve en yakın rakibinin 0.8 sn önünde pol pozisyonunu kazandu.

Aradaki bu farka rağmen Mclaren, Red Bull’u yarışta geçebileceğini düşünüyor ve Hamilton, hedefinin Vettel’i ilk virajda geride bırakmak olduğunu söyledi.

Hamilton “Tabi ki iyi bir konumdayız ve o noktadan plan her zaman, en azından bulunduğun yerde kalmaktır. İlk yarış ilk virajda kazanılmaz bu yüzden önümüzde uzun bir yarış var.”

“Bir çok rakibimize göre genel olarak yarış performansımız iyi. Belki Sebastian’ınki kadar iyi değil ancak genel olarak kalkışlarımız iyi. Geçen sene en iyi ikinci kalkışlara sahiptik ve geçen seneye göre daha iyi olmasak da o seviyelerde olacağımızı düşünüyorum. Bu yüzden hedefimiz ilk virajda geçmek.”

“Pistin kirli tarafındayım ancak KERS’imiz var ve onların KERS’e sahip olup olmadığını da bilmiyoruz. Sıralamalarda kullanmadılar ancak ilk turda temiz başlayıp atak yapmayı umuyorum. Olmazsa lastiklerimi koruyup pitlerde geçmeye çalışacağız. Bekleyip görelim.” dedi.

Jenson Button “Çok heyecanlı bir yarış olacak. Bir çok değişken var, çok farklı çalışan yeni lastiklerimiz var ve bu da kaç pit stop yapılacağı tahminini zorlaştırıyor.”

“Pit duvarındaki her mühendislik takımı ne zaman duracağına ve ne tür stratejiye sahip olduğuna dair diğerlerini takip edecek. Mühendisler ve pit alanındaki herkes için durum zor olacak.”

“Yarışa girmeden önce stratejiyi bilmemek zor bu yüzden şu an için aracımızda keyif almaya bakacağız. Bu yarış, aracımızla yaptığımız en uzun sürüş olacak ve aracı hissedip yarış içerisinde değişiklikler yapmak güzel olacak.” dedi.

Martin Whitmarsh ise yarışta hızlı olmaktan çok lastik korumanın ön plana çıkacağını ve yarışı kazanabileceklerini söyledi.

Whitmarsh “Bizimkiler kazanabilirler. Uzun bir yarış olacak. Her ikisi de uzun sürüşler gerçekleştirdiler. Lastiklerine iyi bakar ve doğru zamanda pit stoplar yaparsanız kazanabilirsiniz. Ancak kullanılmış lastiklerle yanlış zamanda 1-2 tur fazla pistte kalırsanız oyun orada bitebilir.”

“Hata yapmak sadece sürücüler için değil, pit alanındakiler için çok basit. Hata yapmamaya çalışacağız ve burada iki harika sürücümüz var.  Red Bull’da Sebastian harija göründü ancak JEnson sıralamalarda sorun yaşadı. Biraz daha hızlı olabilirdik. İyi bir yarış takımıyız ve iki harika yarışçımız var. Hedefimiz kazanmak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. lastikleri iyi kullanacak fırsat olmadı taban sağolsun 😀
    doğru zamanda pit yapamadık canınız sağolsun
    ama bir daha olmasın
    kazanabilirdik

  2. Sadece keyifli bir yarış olsun.
    açlığımız giderilsin.
    sonuçlara sonra bakarız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir