Schumacher Güvenlik Nedeniyle Yarışı Bıraktı

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu, açılış turunun 3. virajında Mercedes’e temas ederek arka lastiğinin patlamasına neden oldu. Lastik patladıktan sonra da aracın arkası, Schumacher pite dönene kadar hasar aldı.

Alman pilot pitten sonra yarışa devam etti ama çok yavaş kaldı ve en sonunda aracını garaja çekti.

BBC’ye konuşan Schumacher: “Oldukça iyi bir kalkış yaptım ve birkaç yer kazandım. Kobayashi’yi geçmiştim ve sonrasında ilk virajda araçlar sıkışıktı ve yavaşlamam gerekti.”

“Sorun yoktu. Devam ettim, 3. viraja geldim ama dönerken biri bana arka sağdan vurdu. Durumu bilmiyorum”

“Ama lastiğin patlaması, arka zeminin de zarar görmesine neden oldu. Lastik patladığında parçalara ayrılacaktır ve lastik etrafındaki parçalar kırıldı.”

“Ama bunun ötesinde garip bir süspansiyonum olduğundan eminim. Çünkü sağ ve sol virajlarda eğlenceli davranışlar sergiliyordu. Bu yüzden attığım 20 turda biraz eğlendim”

“Ama buna değmezdi. Takımın güvenlik nedenleriyle doğru kararı aldığını düşünüyorum.”


Yorumlar

  1. Dostum sana soracaklardı dimi?

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    radyatör hasar alınca motor iflas etti haliyle, daha çarpma anında söyledim aha gitti motor diye 🙂

    geçen yıl spa da button a da aynısı olmuştu. zaten bir f1 aracı en ağır hasarı sidepod lara aldığı şiddetli çarpma sonucu alır, radyatör bozulunca motor anında hararet yapar. ancak sert bir çarpışmada değildi hani ,talihsizlik olmuş.

    mercedes mclaren ı bırakmayacaktı, bence kötü durum devam ederse çok uzun süre kalmazlar sporda, bmw gibi olabilir akıbetleri

  3. hasancetiner avatarı

    kesinlikle michael scumi
    barichello
    mark webber
    trulli
    heidveld
    kesinlikle birakmalilar 32 yasini gectikten sonra cok cok ustun bir araciniz yoksa artik yeteneginizi yasiniz itibari ile kaybettiginizden dolayi genclerin onunu acmak adina birakmalari lazindir
    ornek di resta yi webberin yerine redbull a koyun farki gorun
    nico rosbergi massa nin yerine koyun farki gorun
    michael scumi nin yerine kobayasiyi koyun gorun neler oluyo
    massa dahil tum yasli pilotlarin artik baska serilere gitme vakti gelmis geciyordur massa yasli olmamasina ragmen

  4. Biz de The Return of the King 'i bekliyoruz, bakalım hangisi daha fazla gişe yapacak 😀

  5. Alonso&Massa  avatarı

    Revenge of Fallen gelir yakında 😀

  6. Taksitli olmuş gibi olacak, affınıza sığınarak ilk bölümü hatırlatmam gererekiyor. Bugün bir arkadaş zaten bahsetmişti. Arada kopukluk olmasın diye tekrar yazıyorum.

    Episode 1:

    Petrov Begins (Petrov Başlıyor)

    🙂

  7. Konuşman için ille de Schumacherin kazanmasına gerek yok, istendikten sonra ortalık malzeme kaynıyor 🙂

    O zaman daha bir tatlı olur dersen, ona diyeceğim yok.

  8. Aynen katılıyorum sana. Abu Dhabi'den sonra kalınan yerden devam.

    Episode 2 : Petrov'un Yükselişi (Rise of Petrov) 😀

  9. söylenecek söz yok geçin bakalım dalganızı bizimde konuşacağımız gün gelir elbet. sürekli kaybedemezsin elbette schumi de kazanacak ya öyle yada böyle

  10. geçen sene nin aynısı film kaldığı yerden

    perde 2

  11. en kötüsüde biçerdöver rubensin önündeki araçla beraber artiz gibi şumiye tur bindirmesiydi.sonrada rosbergi biçti.rubens, çekirge bir sıçrar iki sıçrar üçüncüde … .)

  12. Yarış Dchumi için bitince pite döndüğünde ekrana bakarken gözleri yaşlı duruyordu. Eminim içinde bulunduğu duruma enaz bizler kadar o da üzülmüştür. En büyük hayal kırıklığını o yaşıyor. bende sinirlendim ve fevri açıklamalar yaptım duygusal olarak. ama çok üzüldüm gerçekten. Bu kaza olmasaydı kürsüye çıkarmıydı tartışılır. petrovun yerinde mgp pilotlarından birisi olabilirdi. ama en kötü ihtimalle 5-6 olabilirlerdi.
    Neyse önümüzdeki yarışlara bakıaz artık 🙂
    Schumi ne olursa olsun seni çok seviyorum.

  13. Yaw sen nasıl yarış izliyorsun? birde rosberg taraftarısın güya.. Rubens radyatöre çarpınca rayatörde su kalmadı motor hararet yaptı ve silindire yağ karıştı. durup dururken omadı yani.

  14. arka kanadın ordan motordan geliyor olarak gördüm dumanı.

  15. Haugla Ross'un Allah belasını versin.utanmaz reziller.ben izlerken utandım

  16. Bırakması iyi oldu.Yoksa tur yemek yakışmazdı.Kalkışta bir kaç sıra kazandın ama kaza senin derece almanı engelledi.Redbul müthiş bir araca sahip ve lastikler için pit-stopların fazla olması bir çok pilotun tur yemesine engel oldu. Yarıştan da bir şey anlamadım.Pit-stoplar BUS-STOPlara dönüşmüş. Lastikler yüzünden araçlar birbirini görmüyor.Massa-Button mücadelesi tek neşe kaynağıydı.Tam geçmeye çalışacağın sırada araç pitte.Hoş olmuyor.

  17. Alonso&Massa  avatarı

    Rosberg'in motoru bitmedi,radyatör hasar aldı.O dumanlar ordan geliyordu.

  18. anlamadığım nokta testlerde hep dayanıklılığa odaklandık dediler.bugün rosbergin motoru bitti.bu nasıl iş
    hoş motor bitmese ne olurdu hiç.schumi hasar almayıp yarşsa ne olurdu hiç.sadece puan alırlardı o kadar.bu araba geçen yılki gibi.rbr-mclaren-ferrarinin gerisinde.hatta renault bile mgp nin önünde olabilir.
    mercedes isminin birazda olsa prestiji varsa bu takıma mgp ismini kullandırmaz yada gereken her şeyi yapıp en azından arabayı podyuma çıkacak kadar iyileştirirler.

  19. burak evmez avatarı

    bu barrichello kazma o yaşta öyle atak yapılır mı bu hiç mi deneyim kazanmıyor

  20. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Güvenlik değilde biz ona herkez tur bindiricekti kaldıramazdım o yüzden pite geri döndüm diye biliyoruz:)

    Efsane sen eğlenmeye devam et bu taraftar o eğlencenin cefasını çeker sen üzülme emi 🙂

  21. "Ama bunun ötesinde garip bir süspansiyonum olduğundan eminim. Çünkü sağ ve sol virajlarda eğlenceli davranışlar sergiliyordu. Bu yüzden attığım 20 turda biraz eğlendim"

    Bu durumda bile güldürdün beni, tebrik ediyorum seni.

    Tuttğu takımın pilotlarının yarış dışı kalmasına sevinen herhalde dünyadaki ender insanlardanım. Yoksa Schumacheri, Virginlerle (Yanlış anlaşılmasın Virginin pilotlarıyla) sıra mücadesi verirken, Niconun da böylesi bir sokak pistinde bile arkadakiler tarafından sırayla geçilmesini bünyem kaldıramayacaktı. Şu anki hislerimi anlatsam herhalde 1 Megabaytlık (MB) text yazabilirm; ama birşey değişmeyecek. Boşuna http://www.trf1.net'in databasesini doldurmayayım. Şu anda Mercedes için söylebileceğim. Silver Arraw, Broken Arrow olmuş.

  22. ne enteresandırki geçen sene lastik problemi çeken tüm pilotlar kaldıkları yerden devam ediyorlar massa alonso farkı inanılmazdı , daraltılmış ön lastiklere bir türlü uyum gösteremeyen pilotlar bunlar bunun sürüş stiliylede alakası olduğu aşikar eski jenerasyon geri besleme pilot devri kapandı görüşündeyim mühendislik aero çok ön plana çıktı mersedes artık bunu görüp araç ayarından ziyade downforce üretecek çözümler peşinde koşmalı herkesin yaptığını kopyalamktan ziyade denenmemiş yenilikler peşinde koşmak daha mantıklı malesef yeni jenerasyonla beraber formula 1de bir çağ kapanıp yeni bir çağ açılmış durumda ve schumi ne kadar hırslı yarışsada artık mühendislik çözümleri olmadıkça eski günlerini hatıralarında yaşayacak gibi geliyor

  23. İki Mercedes de elinde olmayan nedenlerden yarış dışı kaldı hala bekleyip görmek gerektiğini düşünüyorum.

  24. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Sonuçta Schumacher Kaza yapmasaydı 6-7-8 olabilirdi..Mercedes Acil Birşeyler Yapması Lazım Mclaren Nasıl 1 Saniye Bulduysa Mercedesinde Bulması Lazım Yoksa Büyük Tepkiler Alacaklar..7 Ay Çalışmanın Sonucu 0 Başka Birşey Değildir..

  25. Kazım Uçar avatarı

    7 ay üzerinde çalışıp geçen senekinden daha yavaş araç üretmişler tebrik ediyorum mercedes mühendislerini…

  26. M.Schumacher  avatarı

    Salim Kaya sakin ol kardeş olabilir adamın lastik patlamış , arka kısım zarar görmüş ne yapsin schumi ? doğrduru daha çok çalışmaları lazım tokadı yediler çünki..

  27. Eğlenmeye devam etseydin efsanem!!!! nasıl olsa sonlarda geziniyordun 🙂
    MGP kocaman bir 0 belki bu bir tokat olur takıma ve hemen çalışmaya başlarlar. Mlarenden biraz kopya çeksinler.

  28. McLaren sezon açılışından hemen önce tüm egzos sisteminden vazgeçip aynı sistemi yenilikçi başka bir sistem ile değiştiriyor ve zirveye oynayabiliyor. Böyle bir durumda aracı üzerinde 8 ay çalışan Mercedes'in bu durumda olması kabul edilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir