Red Bull Yarışta KERS'i Kullanmadı

yazar:

kategori:

BBC’ye konuşan Horner, Cuma günü KERS’i denediklerini ama dayanıklılık endişeleri nedeniyle yarışta kullanmama kararı aldıklarını belirtti.

Buna rağmen Sebastian Vettel’in açıkça iyi bir kalkış yapıp liderliğini koruması soru işaretleri oluşturdu.

Öte yandan Mark Webber’in, Alonso’yu geçiş için yeterli hamleyi yapamaması da bu KERS’i kullanamadan kaynaklandığı söylenebilir.

Horner: “Bütün bu hafta sonu KERS kullanmadık. Kimseye söylemek istemedik. Ama kalkışa bakınca, ihtiyacımız da varmış gibi görünmedi.”

“Yarış öncesinde bunu insanlara söylemekten biraz endişe ediyorduk. Cuma günü kullandık ve dayanıklılıktan memnun kalmadık. Risk potansiyeli vardı.”

“Kers ile ilgili bir karara vardık. Oldukça kompleks bir sistem, yepyeni bir teknoloji ama Adrian (Newey) , Adrian gibi davrandı ve aracı tehlikeye atmaktansa sistemden vazgeçti ta ki aracın aero yapısına uyana kadar ve bu yanında çok büyük zorlukları getirecek.”

“Ama Milton Keys’te ki çocuklar harika bir iş başardı.Bu hafta sonu hızlı ve dayanıklıydık ve bu onların ne kadar sıkı çalıştıklarının ispatı.”

Horner ayrıca bütün haftasonunu domine eden ve hafta sonunu galibiyet ile kapatan Sebastian Vettel’in performansından çok memnun olduğunu belirtti.

“Şampiyonaya bu kadar çok bilinmeyen varken günün sonunda alınan sonuç hem Sebastian hem de takım için harika. Sebastian dünü de bugünü de domine etti. Mark için utanç verici ama takım için iyi bir sonuç.”

“İkisinin arasında bu kadar zaman farkının olması beklemiyorduk. Bazı şeyleri halletmeli ve farkın nereden geldiğini anlamalıyız.”

“Mark bugün lastikleri çok zorladı bu da daha fazla aşınmayı getirdi. Belkide buna araçta bir şey neden olmuştur, araştırıp bakmalıyız. Dün bulamadık ama Malezya’dan önce bunu çok derin bir şekilde araştıracağız.”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    temiz taraf

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Madem kers zorunlu o zaman kullandırılmalı, adamlar kullanmayarak sıralamada 1 sn fark koyuyorlar, aracın dengesini bozmamak için bilinçli bir şekilde bunu yapıyolar, birde kurallar gereği hareketli kanatlar yarışın ilk 2 turu kullanılamıyor, ayrıca öndekine 1 sn yaklaşmış olma zorunluğunuda düşün, hal böyle iken vettel ilk 2 turda arkasındakilere 1 sn den fazla fark koyabilir ve arkadasındaki aracın hareketli kanadı kullanma ihtimali kalmıyor o vakit, ve aradaki farkın her tur giderek arttığını düşünün, 2 ci araç hiç bir zaman hareketli kanadı kullanma imkanı bulamayacak, redbull koca sezonu böyle tamamlayabilir vettelle, açıkçası hiç te adil bi durum değil, kullanmamak avatntajsa kullananlar keriz bu durumda…

  3. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    tamamen kolpa denemez.. simgesel bir durum o.. kers yokken kullanmış gibi göstermedi ya adamlar:)

  4. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    biraz zor yaparlar öyle bişey, ama gerçekten öyle bişey varsa çok büyük haksızlık olcağından kesinlikle redbullu diskalifiye etmeleri lazım yarıştan bakıp görücez belki teste bile sokmazlar aracı

  5. bizde hemen inandık tılsım çözüldü yani sizi gidi kanat ve tasarım hilekarları meşrubatçı firması..

  6. Aracı incelemeye alırlar.Eğer aykırılık varsa yarıstan diskalifiye olur sauberler gibi.

  7. Birde kers olsaydı herhalde havalanıp yüksekten uçacaktı araç

  8. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    peki bu durumda yapabilecekleri bişey varmı bu yarışın sonucuyla alaklı falan yoksa illegal bişeyler olduğunu herkes biliyo o zaten bi araç değil uçak o

  9. Charlie Whiting
    If the FIA mandate for KERS is environmental benefit, and the RB KERS doesn't recover energy, we have a problem.

    Redbull'un yasallığı konusunda tereddütler var.Charlie Whiting acıklamasına göre eğer KERS'inşarj etme durumu yoksa kurallara aykırı bir durum var.Redbull aracında şarjsız olduğu düşünülüyor.

  10. Buradan da şunu çıkartıyoruz. Televizyonda kullanılan grafik sistemi tamamen kolpa. Olmayan kersi nasıl dolu gösterdiklerini başka türlü açıklayamazlar çünkü.

  11. KERS olmadan, KERS kullanan diğer araçlara karşı öyle bir start almak imkansız.

    Bi de KERS kullansalar ne olacak demek ki.

  12. Alonso&Massa  avatarı

    Bakalım bundan sonraki yarışlarda ne olacak,büyük ihtimalle kullanırlar sezon ilerledikçe.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir