Avustralya'da Zafer Vettel'in, Sauber'ler Diskalifiye Edildi

yazar:

kategori:

Alman pilotu hasarlı aracı ile McLaren’den Lewis Hamilton takip ederken podyumun son basamağına, ilk defa kürsüye çıkan Renault pilotu Vitaly Petrov çıktı.

İlk üçte yer alan pilotlar iki pitstop yaparken onları, üç pitstop yapmayı tercih eden Alonso ve Webber izledi. İspanyol pilot, yarışın başında ilk virajın ardından 9. sıraya düşmesine rağmen tırmanarak kendisini 4. sıraya çıkardı. 

Yarışı 6. tamamlayan McLaren’den Jenson Button, yarış içinde iki defa Massa ile mücadeleye girdi. Bunlardan ilkinde geçiş sırasında, pist sınırlarını aşıp kendine avantaj sağladığı gerekçesi ile pitten geçme cezası aldı.

Bu sezon Formula 1’e giriş yapanlar arasında en etkileyici isim kuşkusuz Sauber’den Sergio Perez’di. Tek pitstop ile Avustralya’da aldığı 7.lik, kendisini günün yıldızları arasına taşıdı. Onu takım arkadaşı Kobayashi ve Ferrari’den Massa takip etti.

Toro Rosso puan hedefleyen Buemi de amacına ulaştı ve ilk 10’u tamamladı.

Mercedes pilotları, ilk hafta sonundan elleri boş ayrıldı. Üçüncü virajda yaşadığı temas sonrası lastiği patlayan ve sonrasında pite dönerken zemini zarar gören Schumacher ve pitten geçme cezası alan Rubens Barrichello’nun kendisine çarpması ile Rosberg, yarışı tamamlayamadı.

* Sauber pilotlarının diskalifiye edilmesinin ardından ortaya çıkan sonuç:

 

 

Sıra Pilot         Takım                      
1. Vettel Red Bull-Renault
2. Hamilton McLaren-Mercedes
3. Petrov Renault
4. Alonso Ferrari
5. Webber Red Bull-Renault
6. Button McLaren-Mercedes
7. Massa Ferrari
8. Buemi Toro Rosso-Ferrari
9. Sutil Force India-Mercedes
10. Di Resta Force India-Mercedes
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari
12. Heidfeld Renault
13. Trulli Lotus-Renault
14. D'Ambrosio Virgin-Cosworth

Dünya şampiyonası:

Pilotlar: Takımlar:

1. Vettel 25 1. Red Bull-Renault 35
2. Hamilton 18 2. McLaren-Mercedes 26
3. Petrov 15 3. Ferrari 18
4. Alonso 12 4. Renault 15
5. Webber 10 5. Toro Rosso-Ferrari 4
6. Button 8 6. Force India 3
7. Massa 6
8. Buemi 4
9. Sutil 2
10. di Resta 1

 

       

Yorumlar

  1. cüneyt   kocatepe avatarı
    cüneyt kocatepe

    tşkler..

  2. Yada şuda olabilir. Newey ön kanadın diyorum çünkü burunla bir ilgisinin olduğuna inanmıyorum, G kuweti arttıkça kanadın o içindeli kanatçıkları şekil yada ayar değiştiriyor da olabilir. Çünkü yanılmıyorsam her virajda ön kanat her zaman aynı şekilde yere yapışmıyor.

  3. RB nin süspansiyonlarına bir dikkatli bakın diyorum sadece. Firenaj halinde ön kanat aşağı değilde ileri doğru eğiliyormuş gibi görünüyor. Özellikle ilk virajı dönerken ki firenajını sürekli restart lıyarak izledim. Ön süspansiyon kollarından ortada olanı bence buna sebebiyet veriyor. Yani kanatla burunla bir ilgisi yok bence.

    Bir dikkatli izleyin, katılan varmı bana öğrenmek istiyorum.

  4. kötü geçen kış döneminden sonra, ilk yarışta lewis'in hasarlı aracına, button'ın ceza yemesine rağmen(ceza bence haklıydı)2. ve 6. olmalarına çok sevindim.bu kadarını beklemiyordum ama gördükki son dakika güncellemeleri ile yarışı 2-3 bitirebilecek potansiyelimiz oluşmuş. işin güzel tarafı MP4-26 nın pistteki RBR tarzı araçlardan farklı olduğu yönler benzer olduğu yönlerden kat kat fazla. ilk yarışını çıkaran 26, RBR kadar olmasa bile gayet hızlı. RB7 konsepti 3 yıldır olgunlaşmakta, bu tarz üzerinde çok fazla veriye sahipler. görünen o ki 26 da iyi bir araç olacak, tasarım olgunlaştıkça RB7 düzeyine veya daha ötesine geçmemiz hayal değil. ilk yarış itibarı ile kış testlerini baz alarak düşünürsek McLaren ve ferrari beni çok şaşırttı. MP4-26, MP4-20 gibi sezon ortasına gelindiğinde rokete dönüşürse şaşırmam. (dayanıklılığı benzemesinde) araçların durumu hakkında, yapısı itibarıyle malezya daha iyi fikir verecektir.

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Madem kers zorunlu o zaman kullandırılmalı, adamlar kullanmayarak sıralamada 1 sn fark koyuyorlar, aracın dengesini bozmamak için bilinçli bir şekilde bunu yapıyolar, birde kurallar gereği hareketli kanatlar yarışın ilk 2 turu kullanılamıyor, ayrıca öndekine 1 sn yaklaşmış olma zorunluğunuda düşün, hal böyle iken vettel ilk 2 turda arkasındakilere 1 sn den fazla fark koyabilir ve arkadasındaki aracın hareketli kanadı kullanma ihtimali kalmıyor o vakit, ve aradaki farkın her tur giderek arttığını düşünün, 2 ci araç hiç bir zaman hareketli kanadı kullanma imkanı bulamayacak, redbull koca sezonu böyle tamamlayabilir vettelle, açıkçası hiç te adil bi durum değil, kullanmamak avatntajsa kullananlar keriz bu durumda…

  6. yeni lastiklerle geçer tabi..sizde 2 pıt stop yapsaydınız..bahanelerle kendinizi tatmin etmeyin..se sa larla bu iş olmuyor…..

  7. alonso tabiki hızlı olur adam takmış yumşak lastikleri..madem sizde 2 pit stop yapsaydınız… bahanelerle kendinizi tatmin etmeyin

  8. vettel klasik birşekilde polden çıktığı yarışı temasız birşekilde , yavaş virajları olan, kers ve drs nin çok fazla etkili olmadığı albert parkta üzerine düşeni yaparak kazandı. tebrik ediyorum. McLarenin herkesi şaşırtan (birtek beni değil) performansı için ayrıca kutlamak lazım. massa jensonun yarışını berbat ettiği için tebrikler, yine alonsoya yaradı ve akabinde takımda ikinci pilot olduğunu açıkça gösterip 50mt içinde yol vermeside manidardır. ayrıca rb7 speng bukadar açıkara performans göstereceğine inanmıyorum. iki çok uzun düzlük var zaten azami hızdada en yavaş onlardı. 2 hafta sonra işler farklı olabilir. bu sefer McLaren ve ferrari başa oynayabilir…

  9. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Hislerime tercüman oldunuz hocam, ikinciler birbiriyle yarıştı birinciler birbiriyle. Araya bir de balına petrov kaynadı ama bu ballar ne kadar götürecek kendisini görücez. Herkese saygılar

  10. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Bir de şu var ki, hareketli arka kanat pek etkili olamadı bu yarışta. Yani geçtiğimiz sezonki Avustralya GP'lerinden daha az geçiş olmuştur sanırım.

  11. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    2011'in ilk yarışını izledik.. Çok heyecanlı olmasada özlemimizi aldı. Vettel'e tebrikler. Kusursuz sürüşle yapması gerekeni yerine getirdi ve ilk sırada bitirdi yarışı. Geçen seneye göre daha olgun bir duruşu var, bu iyi bir gelişme..

    Bugün Massa ve Webber haricinde vasat kalan pilot yoktu sanırım.

    Ayrıca Rubens'e diyecek söz bulamıyorum…

  12. Massa felaket bi an önce Ferrari'den gitmesi lazım eski halinden eser yok, umarım bu lafları yedittirir ama sanmıyorum.

  13. Tebrikler Vettel, kabul etmek lazım Renault F1'de iyi işler çıkarıyor, şansla da olsa Petrov 3.lüğü almaya bildi, keşke Kubica da yarışsa diyorum gerçekten çok yetenekli bir pilottu rallideki kaza olayı çok kötü oldu.

  14. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    bence bu sene buyuk ıhtımal massa'nın son senesi

  15. eren yüksel avatarı

    http://www.f1zone.net

    bu sitede cok buyuk arsiv var burdan takip edebilirisn ben arsivimi burdan indirdim

    su an elimde 97-2010 full race ler var.

  16. Bu sene 2.lik mücadelesi çok çetin geçeceğe benziyor.

  17. kadir yener avatarı

    yine yarışın izleme heycanını veren alonso idi massadan çokdaha iyi oldunuda göstermiş oldu petrov sadece 2 turdaha olsaydı sen o 3.lügü rüyanda görürdün favori yine alonsoooo

  18. ne belası ne sahnesi ferrari 3 reno 2 pit stop yaptı saymadınız herhalde..

    ayrıca startın haybiyecisi petrovdu buttona dua etsin yatsın kalksın yoksa orta gruba asılıp giderdi başka bir şey değil ne yaptı petrov kendi çabasıyla kaç aracı geçti kaç atak hiç biri yok..

    reno kenar yönetimi de ucu ucuna kurtardı pit stop olayını fazlaca risk..

    massa ve webber ve button hep aynıydılar 2. pilot statüsü onlara biçilmiş kaftan

    Alonso vettel ve hamilton ise gerçekten 1 numara olmaya aday pilotlar

    şumi geçen sene ne ise o..

    baricello artık daha fazla kişinin asabını bozmadan bu işi bırakmalı

  19. Genel olarak sakin heyecan dozajı yerinde bir yarıştı benim için. Öncelikle tebrikler Vettele yarışı kontrolü altında tuttuğu için. Renault, Abu dhabi'den bu yana geliştiğini gösterdi. Petrov'a da tebrikler ama keşke Kubica olsaydı dedirtiyor Renault'un bu performansı. Perez de iyi iş çıkardı bu lastiklerle tek pit stop yapıp yarışı sorunsuz tamamlamak gerçekten başarı. Diskalifiye edilmesi haksızlık olur bence. Gelelim Ferrari'ye. Beni umutlandırdı yarış performansı ve strateji. Alonso Button'a karşı biraz daha cesur davransaydı podyumda olabilirdi ama yine de 9'luğa kadar düşmüşken 4.lüğe kadar tırmanması bana heyecan yaşattı doğrusu, keşke birkaç tur daha olsaydı diye düşünmedim değil. Massa'da iyi iş çıkardı bence Button'a karşı iyi savunma yaptı. Bu daha ilk yarıştı diğer yarışlar Ferrari Redbull ile olan farkı kapatır umarım. Keyifli yarışlar izleriz böylece.

  20. beni takip eden bu sitede yüzlerce arkadaş var. seninde yorumlarımla ilgilenmene memnun oldum:)
    ben kendime göre kalbimden geçenleri yazıyorum. keyfime göre hareket ediyorum. sen ve diğer tüm yorum yapan insanlar gibi…
    gerçekleri sizde görüyorsunuz ama bir umut bekleyip sonuç alacağınızı ve bu eleştirilere o hayaldeki başarılarla cevap vereceiğiniz günü bekliyorsunuz.
    gaybı sadece Allah bilir. bekleyelim görelim.

  21. birincisi sen benim dostum değilsin. olsan olsan tanışırsak arkadaşım olursun belki…
    ikincisi siyasi oyunlara kurban edilip takımdan yollandı f1 den kaçmadı…
    üçüncüsü şu an istese f1de olurdu keyfi bilir…

  22. harbiden dostum sürekli aynı şeyleri yazıyorsun kimi raikkonen o ferraride 2007 yılının 2. yarısında sadece ön plana çıktı onun dışında koskaca 2.5 sene sadece benzin harcadı dünkü bir yorumunda kimi olsa şöyle olur böyle olur diyosun kimi kaçıp gitti f1den dönmeyede cesaret edemiyor.

  23. erken pite girmek ilk basta avantajlı ama yarıs sonunda lastikler aşınınca ne olacak. o 1-2 tur erken yapılan pitstopları, yarıs sonunda cok arayabilir pilotlar.

  24. 2. pitten sonraydı diye hatırlıyorum tersi olsa pitlerde duruma bakabilirlerdi

  25. cüneyt kocatepe avatarı
    cüneyt kocatepe

    arkadaşlar..slm..yarışın tam tekrarını hangi sitelerde izleyebiliriz,bilgisi olan varmı??tşkler

  26. @ MagicAlonso sen bana dün burada küfür etmişsin,ailemle dair çok ağır küfürler etmişsin .cep numaram 0 5 3 2 3 4 5 8 8 9 5 çok acil ara beni bekliyorum aramanı.eğer mesajım silinirse numaramı bu pezevengi tanıyan kim varsa versin ona.

  27. Birde Massa ve Webber'in neden takımlarında geri planda olduklarını her yarış daha iyi anlıyoruz.

  28. Albert Park'ın geneline oranla daha olaysız bir yarış oldu. Vettel'i ve Hamilton'u başladığı gibi bitirdiği, Petrov'u da mükemmel kalkış hamlesi, ilk virajı kapama olayı ve sorunsuz 3.lüğü için tebrik edeceğim.

    Olaysız bir yarıştı aslında ama tatmin edici bir şekilde heyecanlıydı. FIA-FOM ortaklığının nerede kers nerede kanat kullanıldığını göstermesi gibi eylemler heyecanı arttırdı. Tabi ki Pirelli'nin dayanıksız lastikleri, açılan arka kanatlar yarışın heyecanını arttırmak içindi bunda da az da olsa başarılı olmuş gözüküyorlar değiştiriciler. Neden az da olsa dedim? Artık pilotlar birbirlerini daha yakından takip edebiliyorlar, sık olmayan ama heyecanlı geçişler görüyoruz (Barrichello'ydu sanırım tur bindirirken önündeki aracı da geçen). Ama olayın tam tersi yönü ilk virajı ilk 3 sırada dönen sırası nedense değişmedi, belki iyi bir şeydir farklı açılardan bakınca bu.

    Sergio Perez tek pitstopla hiç fena gitmedi, keşke diskalifiye de edilmeseydi. Petrov'un gerçek performansı Albert Park'ta bugün yarıştığı gibi mi acaba, Belçika 2010'da ne kadar iyi gittiyse bu sefer de o kadar iyiydi. Button beklenmeyecek bir hata yaptı, keşke dışardan geçmeseydi de Alonso-Massa-Button çekişmesi izleseydik. Alonso'yu da kalkışta kaybettiği sırayı telafi etmesi ve yarayı kapaması açısından tebrik edeceğim.

  29. Vettel'nin şu formuyla bu iş son yarışlara kalmayacak alaşılan.Yarışta ise eksik olan tek şey telsizden gelmeyen yeees çiğlığı oldu benim için.Yeeeessss

  30. Yavuz Balcı avatarı

    başka bir çaylak di resta ilk puanıyla tanıştı demektir.

  31. burak evmez avatarı

    şimdi massa 7. mi oldu?

  32. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    yazık oldu valla

  33. öncelikle altındaki herkesten ortalama olarak tek tur hızı için sölüyorum 1 sn hızlı araçla yarış kazandığı için tebrik ederim hatasız kullandı Allah avr hakkını yememek lazım ben halen hamiltonun lastik patlatcanı düşünüyorum 1.si lastikleri aşırı derecede zorlayan bi pist değil burası 2.si lewisin aracı hasar alınca aracı zorlayamadı ondan dolayı lastikelri ii korudu bence petrova gelirsek lastikleri ii korudu 2 pitle bu işi çözdü gelemim benm adamım fernandoya temasla birlikte 9.ğa düştü için yumuşak lastiklerle agresif bi sürüş tarzı benimsedi eğer 4 veya 5 gitmiş olsaydı bence oda 2 pitle bitirirdi yarşı daha sakin bi sürüş gerçekleştirirdi araçtaki en büyük sorun yol tutuş sorunu araç dawnforce yeteri kadar üretmiyo 4 lastikte yeteri kadar yol tutmadı sürekli ufak kontralar verdi alonso sürekli araçla boğuştu :S ama bunun yarış pistlerinde gözükeceğini sanmıyorum toraplayacaktır ferrari bekleyip görelim ama gerçekten ferrarinin suyunu çıkaran bi fernando var helal olsun

  34. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    yok ama yinede eywallah

  35. arkadaşım rıdvan dilmen gibisin rengin belli ama nesnel yorum yapıosun.. bu tavrın diğer alonsoculara örnek olması dileğiyle

  36. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    sebep??

  37. 2 pit yapması imkansızdı çünkü ilk pitte yumuşak lastikleri takmıştı ztn

  38. Alonso&Massa  avatarı

    Sauberler diskalifiye edildi.

  39. rocco junior avatarı

    Bence bunun Webberi takip etmekle alakası yok.Planlanmışta olabilir çünkü değişen lastik koşullarında risk almak istememiş olabilirler ve Webbere çok yaklaşıyordu ayrıca pitte çok vakit kaybetti Redbull.1-2 tur fazla ya da az atmak çok değerli süreleri beraberinde getiriyor olabilir o bakımdan eğer yarış öncesi 3 pit taktiği benimsendiyse çok normal.Hatta 1 sıra kazandırdı bu bize

  40. Ferrarinin geçen sene Webberin kuyruğuna takılıp şampiyonluğu kaybetmesi ders alması için yeterli olmamış herhalde, Alonso Petrovo yakalamışken neden Webbere uyup pite girdiler anlamadım,iki pit stratejisi Alonsoya podyum getirirdi,yine kenar yönetimi yarışı yüzüne gözüne bulaştırdı.

  41. Ama Petrov'un arkasına geldi, hiçbir şey olmadı 🙂

    Kahramanımsın Petrov.

  42. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Öncelikle tebriklerimiz Vettel'e gitsin… İyi start aldı temastan uzak b şkilde yoluna devam etti.. Hamilton bana göre lastikleri çok iyi korudu ve kış dönemi boyunca yazılan çizilen Lewis her yarış lastik patlatır, 4pit fellan yapar gibi sözleri yedirdi herhalde..:)

    Petrov'da yeniden güçlenen Renault ile geçen sene gibi podyuma çıktı.. Umarım Renault2un bu formu sepang'da da devam eder…Tebrikler Pet.:)

    Alonso starta yine Button'ın hoşmına uğradı ve dışarda kalarak 9.luğa kadar geriledi.. Sonra'dan yaptığı ataklarda iyiydi ve keyif verdi.. Umarım bu agresif Alonso sezon boyunca devam eder.. En azından F150'nin yarış performansı çok ta kötü değil..Umut var.

    Webber sanırım bu sezon son sezonu.. Belki seneye Ferrari'ye gelir..:)

    Button ceza almasına rağmen iyi sürdü ve iyi puanlar aldı..

    Massa bildiğimiz Massa işte.. Buemi'ye yaptığı atak çook manidar..

    Yaklaşık 12gün sonra araçlar tekrar motorları çalıştıcaklar ve bana göre harika bir mücadele'de Sepang'da olacak. Ferrari ve McLaren'in daha yakın olduğu bir RedBull görmek dileği ile..

  43. Fotograflarda aracın arkasında bant kullanılmıştı, difüzör çin malı gibi farklı bir renkte. Takım yinede 2. bitirdi yarışı. Demek ki arac yapmak basit şey onlar için. Sadece en ön için biraz daha uğraş gerekiyor.
    Eğer istanbuldaki gibi fark olursa rb lerin arkasında fazla takılmayız.

  44. rocco junior avatarı

    Evet aynen öyle bende Hamilton'dan lastik bitti 3-4 pit yapar diye beklerken ön grupta en geç o pite girdi en erken ise Webber.Bu sene çok değişken ve hiç beklenmedik perfonmanslar izleyeceğiz gibi.Yani ummadık taş baş yarar sözü burada bir kez daha doğru çıkıyor.Bu arada arkadaş neden kersi kullanmadı ya da boşuna ağırlıkla yarıştı demiş ama zaten kullandıkları kersten yana büyük bir avantajları var herhalde o haberi kaçırmış.Ayrıca MagicAlonso durumu iyi farketmiş bu drs olayına Ferrari el atmalı.Araç yüksekliklerine gelince zaten bir sınır var ve çok ciddi testler uygulanıyor her ne olursa olsun bu sınırı aştıklarını sanmıyorum.Ön kanat yanılmıyorsam yerden en az 7.5cm yukarda olmalı.Ama esneyen ön kanadında da esneyeni o yüzden çok iyi iş çıkartıyorlar ve kesinlikle el atılması gereken konular.En azından geçen seneki seviyemize gelmemiz gerek bu konuda.Öncelik lastik anlayışı,arka kanat ve esneyen ön kanat olmalı.Aracı çok ellemeden ufak ama doğru hamleler çok ileri taşıyabilir perfonmansları.Ben umutsuz değilim sezon bitti bırakıp gidelim diye düşünmüyorum.18 yarış koca bir sezon ama bu sene Vettel pole rekoru kırarsa şaşırmam

  45. Yavuz Balcı avatarı

    haklısın. 2. pitinden önce.

  46. ismail uçar avatarı

    lastiklerin bilinmezliği de söz konusu olunca belki stratejide bi hata yapılmış olabilir.vettel den bir kaç tur sonra girmek zarar getirmiş olabilir.vettel pite girerken 2 sn altındaydı sanırım fark hamiltonla ya biz pist top da kaybettik yada fazla pistte kalarak zarar gördük hamlton pitten çıkınca 6 sn ye çıkmıştı fark.dışarı taştığında fark 8-9 gibydi bianda 12 oluverdi.aynı anda pitstop yapılsa daha yakın olabilirdi daha fazla mücadele olabilirdi.keza webber alonso çekişmesiyle ilgli bi arkadasım biri bi pite girince hemen diğeri de aynısı yapmak zorunda mı demişti ,demkki pirelli ile gelen lastik belrsizliklerinden dolayı risk almak istemediler

  47. 2.pite girmeden hemen öncesiydi.

  48. burak evmez avatarı

    button konusunda sana katılmıyorum massayı illegal bir şekilde geçince hiç olmazsa benden 1 saniye yavaş massayla ceza gelene kadar ne kadar fark açarsam iyidir diye düşündü ama yetmedi tabi ki

  49. Güzel bir yarıştı.Yalnız geçen seneki AlpertPark daha bir heyecanlıydı.Fernando start temaslarından o kadar çok tedirgin oldu ki sakınan göze çöp batıyor artık.Geçen yıl da burada button ile temas yaşayıp 18.liğekadar düşmüştü.Bu yıl yine button ve yine dışardayız.
    Vettele tebrikler.Bu hayatının en kolay galibiyetlerinden birisi olsa gerek.2010 valensiya benzeri bir yarış geçirdi diyebilirim.Hamilton pist dışına çıkıp aracına hasat vermese bile vetteli geçemezdi.Orta gruptaki kaoslardan faydalanıp kendine yetecek ve hatalarını örtbas edecek zamanı kazandı.Starttaki o karmaşa olmasaydı hamiltonun arkasında petrov yerine webber veya Fernando olsaydı pist dışı ziyareti bu kadar önemsiz hale gelmezdi.
    Hareketli arka kanatların geçişe etkisi pek fazla olmadı.Button bu konuda sezon başlamadan önce iddialı konuşmuş ve çok fazla geçiş olacağını beyan etmişti.Ama gördük ki tam 12 tur boyunca massayı geçemedi.9.tur esnasında da telsizden massayı şikayet etti.Massa çok güzel savunma yaptı.Telsizden frenlerinin aşırı ısındığını ve fren ayarlarıyla oynamasını söylediler.Mclaren takımı bu konuşmayı buttona iletseydi belki de button frenlerini soğutmaya çalışan massayı kolayca geçebilirdi.Button zor olanı denedi ve ceza aldı.Takım da buttonu uyarmadı.Neticede yol vereceği pilotlar Ferrari pilotları idi.Ferrariye yol vermektense 20 saniye evladır dediler.Aynı pozisyonda hamilton olsaydı göz göre göre 20 saniye heba ederlermiydi?Bazı kimseler Massa'nın frenlerindeki aşırı ısınmadan bihaber oldukları gibi momentu kaybının da ne anlama geldiğini bilmiyorlar.

    Artık barichello gibi pilotların emekli olması gerekiyor.Rosberge yazık etti.Birkaç tur önce şumiye tur bindirirken ve kobayaşiyi de aynı anda geçince kendini bişey sanıp havalara girdi ve olan rosberge oldu.

    Bana göre Ferrari bu yarışı test niteliğinde geçirdi.Demek ki kışın yapılan o kadar testler yetmemiş.3 pit stratejisini eleştirmeye gerek yok.Bence gayet mantıklıydı.Fernando hatasız yarıştı.Ama aracın viraj çıkışlarında dengesinin çok oynadığını farkettim.İnşallah düzelir.Massa da fastest lap sahibi oldu.Her iki pilotumuza da tebrikler.

    Bu yarışta dikatimi çeken diğer bir nokta da ''Lastiğim bitti'' feryatlarıydı.Hamiltondan beklerken ,vettel tam 2 kere arka lastiklerim bitti diye konuştu.İlginç olsa gerek.Şaşırtan diğer noktalardan biri Webber diğeri de Mıchaeldi Mıchael'in umut verici konuşmaları yerini şaşkınlığa bıraktı.Daha ilk yarışta bu kadar şaşırtan olay göreceğimi sanmıyordum.

  50. rocco junior avatarı

    Bu arada Kubicaya değinmeden geçmek haksızlık olur,Petrov ilk podyumunu aldı helal olsun demekki Renault çıtayı yükseltmiş ve hedefleri gerçekçiymiş.Kubica inşallah daha kısa sürede döner o olsaydı podyum karışabilirdi.En çok tur atıp lastikleri bu kadar anlayan,uzun turlarda en istikrarlı denen Ferrari,Sauber ve Renault kadar iyi kullanamıyorsa lastiği ve genel bir sorun varsa başlarını öne koyup ders alsınlar ve harıl harıl bu konu üzerinde çalışsınlar.Her yarış 1 pit stop fazla yapıp yarış kazanılmaz umarım sadece bu yarışa özel bir durumdur

  51. Onu şunu yaptı bu bunu yaptı diyerek sayfalar doldurmaya niyetim hiç mi hiç niyetim yok. Tebrikler Vettel.

    Ayrıca seni izlemek için tatil günüm olan pazar günü erkenden kalkıp bana güne muhteşem bir giriş yaşattığın için sana kocaman kocaman teşekkürlerimi gönderiyorum Schumi'm.

  52. rocco junior avatarı

    Geçen sezon startına göre zevkli,Avustralya ortalamasına göre vasat bir yarıştı.Geçtiğimiz sezonlarda daha bol atak,sc ve olay görüyorduk.Yarışa gelicek olursak tabi bizim içni alınacak en iyi sonuçtu.Her şeyden evvel 3 pit stop stratejisi ve starta rağmen bu sıraya ancak şükredilir.Alonsoyu anlamıyorum gerçekten felaket start alıyor Ferrari'de.Olacak iş değil 2 senedir bir ilerleme yok Button veya başkası kim ne yaparsa yapsın sen 5.sıradan 9.sıraya düşüyorsan ve sürekli startları kaybediyorsan stratejinde bundan etkilenir yarış sonucunda.Dünya şampiyonu ve çoğuna göre en iyilerden olan bir pilota böyle hatalar yakışmıyor.Bir Ferrari fanı arkadaşımız yarıştan sonra stdüyoda güzel söyledi.Biz startta böyle geri düşüp sonra tırmanmaya çalışıyoruz sonra yarış bitiyor diye.Ancak Redbull öyle yarış temposunda 1-2sn falan önde değil araçlar oldukça yakın.Tek sorun tek tur hızı ve iyi bir yaklaşımla lastikleri harcamadan yarışa başlamak ama malesef Ferrari zaten Cumartesi sıralamada ve startta kaybetti.Buna rağmen Massa harika kalkış yaptı ve savunmasınıda alkışlıyorum.Massa'dan uzun zamandır görmediğimiz hareketlerdi ve 2 gündür hatalarını telafi etti.Elinden geleni yaptı hakkı kesinlikle ilk 5te olmaktı bence.Mclaren ve Redbull 2 pit stop yapabiliyor Button ceza almsaydı oda 2 pit ile rahatlıkla yarışırdı ama takım Webber'de farklı taktik izlemiş.O yüzden en makul karar alınırsa büyük takımların hepsi 2 pit yapabilir.Belkide biz dün lastikleri bu kadar kötü kullanıp harcamasaydık şu an podyumda hatta ikinci olabilirdik.Neyse şuna buna bel bağlamaya gerek yok çok çalışmak lazım Redbull ve özellikle Vettele,çok iyi bir gelişim yakalayıp herkesi şaşırtan Mclarene,ilk yarışında tek pit yapıp puan alan Pereze,elinden geleni yapan Massaya tebrikler diyorum.Mercedes ve Ferrari'nin kesinlikle bu kadar geride olmadığına bunun biraz pist karakteristiğine bağlı olduğunu düşünüyor ve Malezya'da kersin avantajı ile farkın daha az olacağına ve tam perfonmansıızı göstereceğimize inanıyorum.Lastikler ise belli ki bu pist için bir sıkıntıydı ama önümüzdeki yarış tekrarını yaşarsak zorlanırz.Başarılar herkese

  53. Yavuz Balcı avatarı

    Lewis 2. pitlerden sonra çimlere taştı. bu sırada olan oldu.

  54. ismail uçar avatarı

    mclaren in yarış temposunun iyi olması ve dayanıklılık sorunu olmaması sevindirici benim için.ferrari de önlerde olacak yakın mücadele olacak belli, hemen çöpe attınız ferrrari biraz geride kalınca.durun bakalım daha herkes gelişecektir ama redbulun tek turu için yapılcak çok bişey yok geçen senenin kopyasını görecez galiba. yalnız şu kanat olayına çare bulunmalı iyi denetlenmeli.kanat bu kadar yere yakın olursa aracın daha iyi downforce üretmesi normal.kural açık değilmi yani kanatların yerden yüksekliği şu kadar olacak ve esnek olmayacak.fia nında kontrol yapması lazım açıkça görünüyo yere değecek.Geçen yıl benzer durumda itirazlar artınca sıklaşan kontroller sonrasında redbull un kanat esneklği sonraki yarışlarda azalmakla birlikte performans oalrak diğer takımlarda yaklaşmıştı.Eğer kurallar dahilinde yapılan testlerde uygunluk çıkıyorsa helan olsun diyeceğim ama bunu ispatlayacak testleri etkisiz kılan ne çözüm buldular acaba.araç belli bir hıza ulaştıktan sonra rüzgar basıncı etkisiyle esniyosa ve düşük hızlar yada normalde stop halindeyken hiç esneme yapmayıp belli hıza ulaşınca esneme yapıyorsa ve bunu test etmek mümkün değilse tebrik ederimm.tabi bu arada vettel ,petrov, pereze tebrikler.özellkle en büyük tebirği takımıma gönderiyorum aracın performasnını ortaya çıkardılar dayanaklı göründü bugun hamilton da iyi iş çıkardı.buttonda iyiydi biraz şanszlık yaşasada.hamilton un aracı ne zaman haasr aldı bilmiyorum ama ilk pisttoplara kadar 3 sn ye sabitlemişti farkı belki yarış sonu bunun gibi daha yakın olabilirdi.redbull mclaren ve ferrari çekişmesi yaşncak ve kıyasıya mücadele olacak zevkli yarışlar olacak bu rekabetle diye umuyorum.reno da katılabilir ama kubica olsaydı belki daha iyi olurdu

  55. Petrov Ve Perezi tebrik ederim gerçekten harikaydılar.Petrov yoktuda sanki arabanın içinde Kubica yarışıyor gibiydi.Latiklere iyi koruyamayan pilotlarıda gördük bugün ilk üçü tebrik ederim.Böyle güzel bir sezona podyum finish ile başlamak harika

  56. Albert Parktan anladığım kadarıyla üstteki takımlar arasında Ferrari lastiklerini en kolay bitiren araç görüntüsünde. En iyi McLaren sonra RedBull ve Lotus Renault geliyor.

  57. mclaren-ferrari nin yarış temposu rbr ye yakın olsa bile.sıralama turlarında rbr polü alacağından ve yarşa lider başlayacağından şansları çok az.mclaren ve ferrari(diğerlerini yazmıyorum rbr ye en yakın ve onları yenebilecek takımlar ferrari-mclaren) sıralama turlarında hızlanmanın rbr ye yaklaşmanın bir yolunu bulmalılar.ancak o zaman şampiyonluğa ortak olabilirler.

  58. Savunmayı gördün Massa'nın sence şansı varken pas geçmesi daha mı iyi olurdu?

  59. Tolga Soydan avatarı

    petrov iyi massa ve webber berbattı

  60. Alonso&Massa  avatarı

    O zaman Vettel'de aracın altına zarar verseydi değilmi?Malum Hamilton sorun yaşarken o gazı kökledi gitti.Şaka gibi.

  61. burak evmez avatarı

    farkında mısın bilmiyorum ama bu yarış her ne kadar takım arkadaşıda olsa geçecektir ayrıca değişen birşey olmadı sadece bu buttona zarar verdi ayrıca alonso massayı sonunda geçecekti ama ne kadar erken geçerse o kadar iyi olacaktı erken geçemeseydi webberi yakalayamazdı

  62. nightwalker avatarı

    massa taraftarıyım her ne kadar hırsı azalmıs gibi gorunse de herseye ragmen seviyorum tipik fanatiklik alonso yu kınıyorum button yuzunden momentum kaybetis arkadasının toparlanmasına izin vermeden gecmıstır onursuz bır davranıs button da karaktersizmis anladık

  63. burak evmez avatarı

    bence arkalarına alonso gelince tedirgin oluyorlardır 🙂

  64. efendimayin  avatarı

    Alonso güzel yarıştı bence ferrari çok kötüydü bu hafta arabanın yol tutmadığı tv den bile belli. Malezyada ben farklı tablo çıkacağını düşünüyorum. Çok daha sıcak daha teknik bir pist.

  65. petkov dediğin futbolcu değilmiydi :))

  66. Pek zevk almadığım bir yarış oldu. Çok fazla pit ortalığı çok karıştırıyor ve herkesin pitini de göremiyoruz. Kim hangi lastiğe geçmiş anlayamıyoruz. Neyse Tebrikler Vettel'e. Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. Red bull yarış boyunca kers kullanmayarak fazladan birkaç kg taşımış oldu. Kullanmayacaksanız niye taşıyorsunuz onu anlamak güç. Webber startta da kullanmadı, bir işe yaramadı. Boşuna yavaşlattılar aracı. Gelelim malum pilota ve takımına. Arkadaş bu adamda kem göz var gibime geliyor. Kimin arkasına gelse nazar değdiriyor. Button'un arkasına geldi adam ceza aldı. Massa'nın arkasına geldi adam gizemli bir şekilde yavaşlayarak yol verdi. Webber'in arkasına geldi adam pitte 3 saniye kaybetti. Korkuyorum yahu. Bir de bu pilotlar ortalığı çok velveleye veriyorlar. Neymiş efendim 4 pit olacakmış. Yalan. Perez nasıl tek pitle yarışı bitiriyor o zaman. Lastikleri kullanmasını öğrenememişler daha, öğrendikten sonra 2 pitten fazla yapmayacaklardır. Bu bir geçiş yarışı oldu, önümüzdeki yarış daha uzun süreli kullanmaya odaklanacaklardır. En kötüsü de farkettiyseniz ilk turlardan muazzam farklar ortaya çıktı. Onuncu turda 30 saniye vardı birinciyle 7. arasında. Çok fazla, seyir zevki açısından iyi değil.

  67. MagicAlonso avatarı

    çok doğru aynen öyle oldu zaten avusturalyada daima içte olan pilotlar avantajlı oluyor.Viraja giriş şekli itibari ile dışarı taşan pilot çok oluyor.Burda button Alonsonun önünü kesmek yerine iç tarafta kalsaydı avantajlı olan o olacaktır.

  68. Alonso geriye düşünce tırmanmak için zorladı haliyle böyle oldu.Ama Petrov geliştirmiş görünüyor bu yarışın sonunda orasıda ayrı bir mesele 🙂

  69. burak evmez avatarı

    ayrıca şunu söyleyim alonso ile vettel aynı turları attı ferrari ile redbull arasında şuan pek fark yok sıralamayı saymazsak massayı konuşmak gereksiz bir sorun vardır kesin

  70. burak evmez avatarı

    biliyordum böyle durum olacağını ilk pitstoplar sonrasından anladım arka arkaya geldiler 🙂 gerçi ferrari 2 pitstop yapabilseydi podyumda olabilirdi

  71. Viraja iyi bir çizgiden girince karşılığını aldı işte Petrov,olay bu kadar zaten dediğin gibi.

  72. Olaylardan çıkarılan küçük espriler,boşveeeer 😀

  73. Bu sene 2.lik mücadelesi çok çetin geçeceğe benziyor.

  74. dikkat ettiniz mi bilmiyorum bugün podyumun 3, basamağında petrov'un olması startta hamilton ve webber'in çok ağır kalkmasıyla yakından alakalı.. Button iyi kalktı aslında ilk hedefi Alonso'yu tutmaktı eğer geçebilirse webberi geçicekti.. vettel sorunsuz kalktı, Hamilton yavaş kaldı ve webberin önünü kapamak için sola girdi ama webber zaten yavaştı bu sırada Alonso'yu tutmak isteyen Button da sola girdi ama iyi kalktığı için hamilton'a yetişti ve hamilton aslında webber'i deil Button'ı engellemiş oldu.. Button da mecbur biraz daha sola girmek zorunda kaldı böyle oluncada olan onunda solunda bulunan Alonso'ya oldu pist dışına taştı çok az, bu kadar pilot sola girince sağa dönülen ilk virajda kimsenin hesaba katmadığı petrov bomboş koridordan podyuma gitti..

  75. burak evmez avatarı

    alonsonun belalısı diyorlar ya anlayamıyorum arada 15 sn fark vardı 15 turda anca farkı kapatmak yetti daha ne yapmasını bekliyorsunuz görende 50 tur arkasında tutuyor zanneder ayrıca bu hareketli kanatla 10 tur arkasında tutması mümkün değil

  76. emiko emiko avatarı

    Alonsonun belalısı petrov gene sahnede.Kubica olsaydı galibiyet için savaşıyor olurdu.Renoyu çok beğendim.

  77. emiko emiko avatarı

    Alonsonun belalısı petrov gene sahnede.Kubica olsaydı galibiyet için savaşıyor olurdu.Renoyu çok beğendim.

  78. tebrikler vettele::)))alkışlar petkova:::))))perezi de unutmamak lazım ::))) güzel bir sezon başlangıcı oldu……. bu arada geçen sezon son yarışta petkova söylenenlere bu yarış kapak olsun……!!!!!

  79. Yavuz Balcı avatarı

    baya özlemişim yarışları bu açıdan fazla heyecan olmasa da güzel bir yarış izledik. podyumdakilere tebrikler. ancak en fazla tebrik Petrov ve Perez'e.

    Lewis'in zemin yere değince eyvah dedim ama araç burada iyi direnç gösterdi. Ayrıca Lewis'in lastikleri iyi kullanması da ümit verici. Ferrari'nin yarış temposuda gayet iyi gözüktü. Artık diğer yarışlara bakacağız. birde Button beni hayal kırıklığına uğrattı. Massa'yı o şekilde geçtin yol ver. muhtemelen podyumu bu hatasıyla kaçırdı.

  80. 1. bitiren Vettel'i tebrik ediyorum,kontrol altında rahatça aldı yarışı özellikle Hamilton'un son bölümde aracı korumaya başlamasından dolayı.Hamilton çok iyi bir 2 sıra aldı;yine huyunu gösterip aracı çok fazla zorladı ama onu şampiyon ve çok iyi yapanda bu değil mi zaten?..Petrov tebriklerin en büyüğünü hak ediyor.Geçen yıl az araç parçalamadı,az yerin dibine sokmadık onu ama o bize 'dikkatli bakın' diyor resmen.
    İlk turdaki düşüşüne rağmen iyi bir yükseliş gösteren Alonso da tebriği hak ediyor.Gayet iyi bir sürüş gerçekleştirdi.Webber beni şaşırttı düşük bir profil sergiledi;Vettel'den büyük bir fark yedi.Araçta bir problem olduğunu düşünüyorum.Button Massa'nın arkasında kafayı yemesine rağmen iyi bir 6.lık aldı geçişlerde sistemleri gerçekten iyi kullandı.Perez'i bugün merakla bekliyordum ve beklediğim gibi iyi bir performans sergiledi,Kobayashi'yle birlikte iyi bir gelişebilirler.Tek pit-stop yapmakta gerçekten bir çaylak için harikaydı.Kobayashi pek parlamadı ama aracın kapasitesi doğrultusunda eve 8. geldi.Massa beni hala şaşırtmaya devam ediyor..Buemi de aracını başladığı yerden evine getirdi,sürüşü hakkında iyi ya da kötü bi yorum yapamam.

    Kısacası 2011 sezon açılış yarışı güzeldi ve büyük sürprizlere tanık olduk.Getirilen yeniliklerin etkilerinin iyiliği kötülüğü tartışılır ancak şimdilik iyi bi etkileri var gibi görünüyor.Umarım sezonun geri kalanında heyecan artar.

  81. Alonso&Massa  avatarı

    ferrari şu an en iyi araca sahip bence. redbullun sıralama tur performansı aldatmasın kimseyi…fakat ferrari pilotları kötü…ne hale geldi ferrari…bu arada button massayı geçtikten hemen sonra alonsonun ilk virajda massayı geçmesi takımda alonsonun esas oğlan massanın konu mankeni olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi.
    CEHALET VE NEFRET TAVAN YAPTIĞINDA,AĞIZDAN ANCAK BU KADAR KÖTÜ KOKULAR ÇIKAR.

    Sana şunu öğreteyim,

    1-Ferrari en iyi araç değil şu anda.
    2-Massa momentum kaybetti ve geçildi.

    Momentum'u bilmezsin,yolsa araç kullanırken ne yapacaksın değilmi.

  82. Yavuz Balcı avatarı

    bu arada bir şey daha söyleyeyim. RedBull eğer Kers'i kullanamayıp sıralamalarda geride kalırlarsa veya önde olup arkasına bir araç yapışırsa çok zorlanır. çünkü arkadan gelen arka kanadı kullanırken karşı koyabileceği tek şey ekstradan KERS. bu yarış tam anlamıyla bu tip konularda fikir vermedi ancak Malezya ve Çin'de daha aktif olarak izleyeceğimizi düşünüyorum.

  83. massa'nın arkasında alonso yoktu aksine alonso öndeydi.. eğer bu stratejik bir hamleyse çok zekiceydi massa'ya yol vermek zorunda olan button aradaki alonso'ya da geçillicekti.. button hakemlerin bunu değerlendireceğini düşündü bence çünkü şikanı kesmeyip girseydi o viraja barichello&rosberg olayının aynısı olucaktı.. pite girip çok zaman kaybedip orta sıralara düşmektense iki ferrariye yer verip tekrardan zorlayabilirdi..

  84. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedes 7 Ay Ne Yaptı 2 Gündür Onu Düşünüyorum.7 Ay Boyunca Galiba Birşey Yapmayıp son 1 ayda Çalıştılar Sonuç tam bir 0…

  85. Yavuz Balcı avatarı

    pist üstünde kaybedilen 0.5 sn yi bırak 5 saniye olsun. 20 sn kaybetmesine değmezdi. ben bu açıdan baktım olaya.

  86. emiko emiko avatarı

    Massa bitmiş.Alonso psikolojik olarak ezdi masayı çok kolay geçti.Adam ikinci pilotluğu kabullenmiş.

  87. MagicAlonso avatarı

    arka kanat durumunu ben dün yada önceki gün bahsetmiştim.Bu açılan planyanın konumuyla alakalı bir durum.Örneğin redbull daha üstte yer alan ve nispeten daha dar bir planya kullanıyor ve onu açıyor buda tasarımdan ötürü eğimin daha az olduğu bölüm olduğu için daha büyük açıklık elde ediliyor.ferrari isi daha büyük olan bir planyayı doğal olarak daha alt kısımdan açıyor fakat burdaki eğim fazla olduğu için aynı derece de kanat hareket etmesine rağmen elde edilen açıklık daha az.Ferrari bunu fark etmiştir kesinlikle ileriki güncellemelerde belki bu yönde bir arka kanat değişikliği yapabilirler.

  88. bu ferrarinin durumunu açıklayabilecek varmı ?
    nedir bunların durumu böyle?

  89. Alonso&Massa  avatarı

    bu arada aşşağıdaki malum şahsa şunu söyleyeyim.Arkadaş teknik bilgiymiş,pitmiş,kersmiş okumazmış.Zaten pilotunu yakışıklımı yakışıklı diye savunuyor.Kocaman adam.Yakışıklı olsa,sapsarı dişler,balon gibi olmuş boynu,yağlı yağlı saçlar.

    Şimdi bu malum pilotun taraftarları bıraksın Alonso-Petrov'u…

    Petrov gitsin,malum pilot gelsin diyorlardı.Üzülmeyecekmiydiniz bir adamın koluğunu almaya?Üzülmeyecekmiydiniz duvarlarda parçalanan Renault'a.

    Ferrari pilotları kötüymüş.Diyelimki öyle.2009 daki kadar rezil olmasa gerek.

  90. ismail uçar avatarı

    button normalde yol verebilirdi ama massa nın belki 0.5 sn arkasında alonso vardı.yol verseydi alonsoya da geçilecekti.yol vermek için uygun pozisyon olmadı

  91. MagicAlonso avatarı

    Massa hakkında bence yanılıyoruz.Massa performans kaybetmedi.Massanın yavaş gibi görünmesine sebep olan Alonsonun hızı ve üstünlüğü.Massa kimi ile mücadele edip ondan dönem dönem hızlı olduğu için onun da mükemmel bir hıza sahip olduğu düşünülüyordu.Ama Alonso gibi pistin en güçlü 3 pilotundan biriyle yarışınca yavaşmış izlenimi veriyor.Tabi bu Massanın bu hızla kalmasına yetecek bir durum değil.Umarım daha iyi sonuçlar alır ama 2 senedir ferrari 2007 ve 2008 senesindeki gibi güçlü araç yapamıyor.En azından redbullun hızına yakın.

  92. alonzomanyaa  avatarı

    Çok tatminkar olmasa da iyi bir yarıştı, Alonso kendi çapında biraz heyecan kattı geriden gelmesiyle, keşke baştaki olay olmasaydı.

    Veteli tebrik etmiyorum, o arabayla önde başlayıp kazanmak pek tebrik edilecek bir şeymiş gibi gelmiyor bana. Hayırlı olsun 1.liği ne diyelim.

    Massa bildiğimiz Massa, daha toparlanmaz ve 2-3 yarış içinde bahaneler gelmeye başlar. Muhtemelen bu seferde lastikleri çok çabuk ısıtıp bitiriyorum falan der artık 🙂

    Ferrari diğerlerinin yaptığı pitleri değerlendirecektir muhtemelen. 1 pit fazla yaptılar sanırım. Bide sanki RB lere göre arka kanat daha az açılıyor Ferrari de.

    Mclaren in düzlükteki hızlanması mükemmel, dehşet yaklaşıyor öndeki araca. Mclaren'in kers farkı yine gösteriyor kendini.

    2 hafta sonra farklar böyle olmaz umarım.

  93. MagicAlonso avatarı

    Vettele,petrova,pereze ve bizim matadora tebrikler.bir çok izleyici gibi bende ah kubica diyorum.Böyle muhteşem bir aracın olduğu sezonda yoksun.Yarış hakkında birkaç dikkatimi çeken noktaya değinmek istiyorum.

    1-Öncelikle şunu görmüş olduk redbullun yarış hızı sıralamalar kadar iyi değil.Aslında iyi olmamasının önemli sebebi de tek turda lastikleri çok iyi ısıtan buna karşılık yarışta çabuk bitiren bir araç görüntüsü var.

    2-Mclaren şuan en hızlı 2. takım konumunda ve hamilton hata yapıp hasar vermeseydi en azında vettele baskı kurabilirdi.

    3-Button bir şekilde bu yarışta da pist dışına atıp arkasına almayı bildi.Ama Alonso harika yükseliş ve 3 pit yapmasına rağmen güçlü bir pozisyonda bitirdi.Fakat ben ferrarinin de en azından yarıştan izlediğim kadarıyla mclaren renault ve sauber kadar uzun süre lastiklerini kullanamadığını ve daha çabuk aşındırdığını düşünüyorum.

    4-Perez ilk yarışında çok harika bir sonuç aldı.Bu çocukta iş var dedirtircesine tüm hafta sonu çok güçlüydü.Ayrıca birçok arkadaş hatırlayacaktır.Bridgestone yetkilisi geçen sene lastiklere en iyi davranan aracın sauber olduğunu söylemişti.Bu bu sene aerodinamik açıdan güçlenen bu seneki sauberde de devam ediyor.Bu onlar için ciddi bir avantaj.Zaten perezin çok büyük sıkıntı yaşamadan tek pitle bitirmesi de bunun en büyük göstergesi.

    5-Son olarak mercedese değinmek istiyorum.Mercedes yarış hızında da bugün kötüydü.Umarım onlar ve ferrari sorunlarını doğru şekilde anlayıp en kısa zamnda üst grup mücadelesine geri dönerler.

  94. barış özbek avatarı
    barış özbek

    Söylediğim gibi 3-4 pit stop yapılır diyen özellikle büyük takımlar 2 pit hatta sauber ve çaylak pilotu tek pitle yarışı bitirip herkese asıl oyunu oynadılar.

  95. Mehmet Balaban avatarı
    Mehmet Balaban

    Uzun süredir yorumlarını takip etmekteyim. Kimi taraftarı olarak her bir köşede Ferrariyi kötülemektesin. Sana iyi sabırlar. Belki de jübile yapma zamanın geldi? Kimi F1 de değil. Haydi sen ralliye :)))

  96. kan mevsimi avatarı

    podyum üçlüsüne tebrikler.sezonun ilk yarışına göre çok basit bi yarıştı.anlaşılan özellikle red-bull dayanıklılık konusunda baya bi sıkı çalışmış.alonso çok ii iş çıkardı geriye düşmesine rağmen.
    massanın buttona karşı direnci güzeldi,ikinci kez kolay geçilmesinin sebebi olarak lastiklerinin bitmesiyle alakalı diye düşünüyorum.massa için kolay bi sezon olmayacak bunun sinyalleri buarada verildi sanki.geçen seneki bahane olarak gösterilen lastik ısıtamama sorununa hiç bir zaman inanmamışımdır,bana göre sorun ön lastiklerin dar olmasıdır.çözüm basit ya sürş stilini değiştireceksin ya da bu sevdadan vazgeçeceksin.

  97. Çok haklısın dostum birden yorumlar kesildi neredeler acaba

  98. Açıklayayım dostum ben sana ikinci bir petrov faciası 😀

  99. Alonso&Massa  avatarı

    Doğru diyorsun.Ama Guitterez ve Kral,Perez kadar iyi bence.Tabii değerlendirme yapmayalım Perez bugün F1 de ve oldukça güzel yarıştı.Tip olarakta Lorenzo'ya çok benziyor.

  100. ferrari şu an en iyi araca sahip bence. redbullun sıralama tur performansı aldatmasın kimseyi…fakat ferrari pilotları kötü…ne hale geldi ferrari…bu arada button massayı geçtikten hemen sonra alonsonun ilk virajda massayı geçmesi takımda alonsonun esas oğlan massanın konu mankeni olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi. mclaren bu sene şampiyon olabilir.

  101. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    massa cok yavassın yav 🙁

  102. Kötü bir yarış değildi tatmim oldum sayılır.Vettele tebrikler yarışı hak ederek kazandı,Hamiltonda elinden geleni yaptı belki sorun yaşamasa fark biraz daha az olurdu ama vetteli geçmek zordu.Petrov aslında iyi bir pilot oldugunu gösterdi bizlere.Heikinin renodaki ılk yarıslarında Briatoreye saç baş yoldurduğunu ama sezonun ıkıncı yarısında iyi yarışlar çıkartığını hatırlıyorum.Petrovda acemılığını gecen sene sonunda üzerinden buyuk ihtımalle atmış olmalı.Alonso startta sorun yaşamasa muhtemelen podyumdaydı.Webber çok kötü yarıştı heralde bir sorunu vardı.Button büyük bir hata yaptı Massaya yol vermelıydı bununda cezasını aldı zaten.Massada Buttona gerçekten çok sert savunma yaptı,hani buyur geç dememeli ama özelıkle bır noktada blokaj yaparak geçit vermedi.Perezede tebrikler 1 pit stopla çok iyi yerde bitirdi.Mercedes hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor,bu senede podyuma çıkma şansları çok zayıf görünüyor.Bundan sonraki yarışlar daha yakın geçecek dıye düşünüyorum.Geçen sene olduğu gibi Red Bull sıralamalardaki kadar yarışda hızlı olamıyorlar.

  103. bmw ayrılmasa guitterez rahat gelirdi f1e şimdi uğraşması lazım hulkenberg ve senna bile koltuksuz kaldıysa

  104. Petrov:Alonso beni iyi bilir :))) işin şakası bir yana Kadıköy Galatasaray olayı gibi oluyor artık Petrov Alonso mücadeleleri..Red Bull'u özellikle de Vettel'i tebrik ediyorum Webber'in sorunu ne çözemedim:/ İkinci olarak Mclaren'i tebrik ediyorum muazzam bir iş başardılar..Takımım Renault için söylenecek tek şey Ah Kubica Vah Kubica sanırım 2011 bu sözle geçecek benim için Petrov inanılmaz sürdü umarım bu formunu korur Nick tam bir hayal kırıklığı..Alonso'yada bir parantez açmak istiyorum 2008'den bu tarafa yaptığını yapmaya devam ediyor,aracın kapasitesinden fazlasını alıyor.Massa'ya göre performansı bunu açıkca gösteriyor..Perez'i tebrik ediyorum tek kelimeyle harika başladı.Kobayashi gibi bir starı ilk yarıştan mağlup etmek kolay iş değil..Son ve en büyük tebrik ise diğer takımım RED BULL RACING'e bazıları sezon öncesi pist dışından konuşur,bazıları ise çıkar böyle konuşur her sene atıp tutanlara ağızlarının payını veren müthiş takım Red Bull büyüksün büyüksün ADRIAN NEWEY

  105. Alonso&Massa  avatarı

    😀 Ben Alonso'Nun onları yakalayıp 3 lü arasında mücadele olmasını istiyordum.Perez'den bahsediyorlar ancak Guitterez'i de burdan hatırlatmak lazım.

  106. konuşacak bişey yok buttona acayip kızdım o an 😀 keşke o zaman siz de çok savunmasaydınız o da aptallık bu da yalnız alonso anında geçmeseydi massayı button yol vermeyi düşünebilirdi 😀 kaderine razı olmak zorunda kaldı

  107. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso startta dışarı taşmasa podyum alabilirdi.Güzel geçişlerle iyi bir sonuç aldı.Massa'nın savunması gerçekten güzeldi.

    2010 da İngiltereyi hatırlatanlar,bakalım pisti kesip yol vermeyen pilotlarına ne diyecekler.Helal olsun Massa'ya geçirtmedi kendini.

    Petrov-Perez güzel yarıştı.Webber ise tam bir hayal kırıklığıydı.

  108. red bull sıcak pistlerde çok zorlanacak gibi
    yanlış düşünüyor olabilirim ama;
    -red bull sıralamalarda coştu ama yarış içinde lastiği ilk tüketen ve bundan bahseden vettel oldu (takım vettelden 1 tur önce alsa hamilton lider çıkacaktı veya button direnebilse..)
    -ferrari sıralamalarda süründü ama yarış içinde lastiklari iyi kullandı (massa hariç onun sorunu ne bir türlü anlayamadım)
    -mclaren lastik konusunda en istikrarlı takım hamilton tabanı kırmasa belki fark daha az olurdu
    neyse taktiklerin nasıl olması gerektiği de anlaşıldı pit çıkışı arkasına takılacağın kimse yoksa dal hemen pite zorla iki tur geç öne her seferinde bunu yap yarış büyük ihtimalle senin (tabi bunu alışkanlık haline getirip 4 kez de pit yapmana gerek yok 2 pit kafi)
    bu arada şaşırdığım bir diğer konu webber ve alonso bu adamlar birbirine bakıp taktik yapmak zorunda mı? hooop webber pitte ardından alonso pitte ve vettel rahat rahat galip 😀 geçen yıldan değişen bi şey yok 😀

  109. Alonso&Massa  avatarı

    Alonso startta geriye düştükten sonra güzel geçişler yaptı.Podyum alabilirdi ancak bu kadar fark kapatabildi.Massa Button'a çok iyi savunma yaptı.Geçen sene İngiltereyi hatırlatanlar bu seferki kesiş hakkındada konuşsunlar.

    Vettel rahat kazandı.Onu zorlayabilecek bir araç yoktu arkasında.(Aslında bir ara farkıda kapatuyordu ama daha sonra sorun çıktı)Petrov ve Perez güzel yarıştı.

    Yani şu anda RBR yine tüm poleleri alır,ama yarışlar yakın geçer.Ferrari ve Mclaren için sezon bitmemiş olabilir demekki.

    Webber bir hayal kırıklığıydı.Yakıtından dolayı çekmiştir çünkü hem Alonso'nun önünde hemde arkasındayken hiçbir şekilde sorun gözükmüyordu.

    Rubens saçma sapan bir denemeyle Rosberg'in yarışını bitirdi.Mercedes için kötü başladı.

  110. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    ilk turda 9.sıraya düştüğünü düşünürsek alonso için yarışı bi redbullun önünde ve 4.bitirmek fena değil ayrıca çok agresif güzel ataklarla yarışa heyecan kattı inşallah kalan yarışlarda böyle bir 1.5 sn lik fark falan olmaz da ferrari yi pol için savaşırken görebiliriz öndeki kısım zaten ekranda hiç görünmediği için pek bişey diyemiyicem öyle sürdü hamilton da vettelde zzaten araçları normalden hızlıydı ama yarış temposunda redbull beklediğimiz gibi o kadar iyi değil birde redbull bu yarışta kersi hiç kullanmamış adrian newey öyle söylemiş…!!!

  111. vettel i tebrik ediyoruz. takım arkadaşına bile çok ciddi bir fark attı. Alonso startta hata yaptı ve çok sıra kaybetti. buna rağmen çok iyi toparladı ve üstüste ataklarla yükselmesini bildi. gerçi rosbergi nasıl geçtğini göremedik. sağ olsunlar yakalayamamışlar. 2011 e dün çok umutsuz başlamıştım ama ferrari nin yarış performansını gördükten sonra artık daha rahatım. araç red bull (vettel) kadar olmasa hızlı göründü bugün. podyumu paylaşan hamilton ve petrovu da tebrik ediyoruz tabiki. ve özel bi tebrikte pereze. f1 kariyeri müthiş başladı.

  112. haftalardır mclareni yerin dibine sokup mercedes ve ferrariyi yere goğe sıgdıramayanlar nerdesınız 😀

  113. just an f1 fan avatarı
    just an f1 fan

    haftalardır mclareni yerin dibine sokup mercedes ve ferrariyi yere goğe sıgdıramayanlar nerdesınız 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir