Horner: "Red Bull'da Kers Yok"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotları dün gerçekleştirilen sıralamala seansında KERS’i kullanmadılar ve padokta çıkan söylentiler takımın sadece start anında kullanacağı küçük ve hafif bir KERS’e sahip olabileceği şeklindeydi. Horner BBC’ye yaptığı açıklamada takımın dayanıklılık sorunundan endişe ettiğini ve bu nedenle kersi kullanmadıklarını açıkladı.

“Bütün hafta sonu boyunca kersimiz takılı değildi. Kimseye söylemek istemedik ama starta bakıldığında … Kerse ihtiyacımız olduğu gözükmüyor.”

“Yarıştan önce bunu herkese söylemeye çekindik. Kersi sadece cuma günü kullandık ve dayanıklılığımızdan memnun değildik, bunu bir risk olarak gördük ve iki aracımızdan da yarışta kullanılmamak üzere çıkardık.”

“Kers ile ilgili bir karara vardık. Oldukça kompleks bir sistem, yepyeni bir teknoloji ama Adrian (Newey) , Adrian gibi davrandı ve aracı tehlikeye atmaktansa sistemden vazgeçti ta ki aracın aero yapısına uyana kadar ve bu yanında çok büyük zorlukları getirecek.”

“Ama Milton Keys’te ki çocuklar harika bir iş başardı.Bu hafta sonu hızlı ve dayanıklıydık ve bu onların ne kadar sıkı çalıştıklarının ispatı.”

Horner ayrıca bütün haftasonunu domine eden ve hafta sonunu galibiyet ile kapatan Sebastian Vettel’in performansından çok memnun olduğunu belirtti.

“Şampiyonaya bu kadar çok bilinmeyen varken günün sonunda alınan sonuç hem Sebastian hem de takım için harika. Sebastian dünü de bugünü de domine etti. Mark için utanç verici ama takım için iyi bir sonuç.”

“İkisinin arasında bu kadar zaman farkının olması beklemiyorduk. Bazı şeyleri halletmeli ve farkın nereden geldiğini anlamalıyız.”

“Mark bugün lastikleri çok zorladı bu da daha fazla aşınmayı getirdi. Belkide buna araçta bir şey neden olmuştur, araştırıp bakmalıyız. Dün bulamadık ama Malezya’dan önce bunu çok derin bir şekilde araştıracağız.”


Yorumlar

  1. barış özbek avatarı
    barış özbek

    2009 daki gibi yapacak ve kersi hiç araca dahil etmeyecekler.
    Diğerleri de kers ile debelenip duracaklar .
    Sonuç seneye kers bir daha gelmemek üzere kalakcak.
    Yalnızca bunu opsiyon değil herkeste zorunlu olması gerekli idi.Yine görece haksız bir avantaj elde etmiş oldular.
    Yine sağ gösterip sol vurdular Ferrariyi 2009 gibi bir sezon bekliyor buna artık daah da inandım ki bir çok yarışta büyük takımlar kersi kullanmama opsiyonunu seçecekler.
    Red bul daah en baştan kersin aarcın dengesine vereceği zaarrı getirisinden ne kadar fazla olduğunu anlamış ve yalandan kersimiz var yok dayanıklılık gibi açıklamalarla milleti kandırıyorlar.
    İşin en vahim tarafı ferrari ve macca bunu nasıl yuttu onu anlaaymadım.Bütün kış 25 kg yi nereye koyacağız diye debelenip durdular ,sonuç 1,5 saniye fark.
    Redbull ise hiç istiflerini bozmadan geeçn yılı iyi yapısı üzerine çok daha iyi bir yapıyı inşa ederek boşa ve araca fazla getirisi olmayan bu macerayı çöpe attı.

  2. Kerssiz o kalkışı yapıyorllarsa Kerse hiç gerek yok.Birşey daha dikkaimi çekti ikinci sektörde o sağlı sollu virajlara girerken onboarddan gördüğüm kadarıyla Vettel altıncı vitesle giriyor Lewis beşinci vitesle adeta araba yere yapışıyor.Üç takım Renault motoru kullanıyor ama sesleri aynı değill motorların Redbulun ki sanki daha sakin ve şiir gibi.

  3. efendimayin  avatarı

    Evet kers ağırlık dağılımını bozup tasarımı etkiliyor tahmin ettiğim gibi rb kerssiz tasarlamış aracı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir