Vettel: "Ayaklarımızı Yere Basıyoruz"

yazar:

kategori:

Son şampiyon, ilk sıradan başladığı yarışta arka gruptan kopuk bir şekilde en önde tamamladı.

Alman pilot, sonuçtan gayet memnun olduğunu ama rehavete kapılmamaları gerektiğini belirtti.

Vettel: “Takıma sürekli olarak ayaklarımızı yere basmamız gerektiğini söyledim. Çok puan aldık, bizim için büyük önem taşıyor. Keyif alıyoruz, bu daha da önemli. Uzun bir sene olacak ve çok şey yaşanabilir.”

“Yanımda oturan çocuklar… Artı Ferrari her zaman çok güçlü. Mercedes harika bir başlangıç yapamadı ama geçen seneden daha güçlü geri döndüler.”

“Çok yakın olacak ama tamamlamak önemli. Fabrikadaki herkese kocaman tebrikler. Kilit nokta buydu. Ayrıca Avustralya GP’yi ilk kez tamamlayabildim. Bu yüzden de çok mutluyum”

Red Bull pilotu, egemen görüntüsüne rağmen işinin kolay olmadığını söyledi ve kalkışına dikkat çekti.

Vettel: “Kolay bir yarış değildi. Kalkış çok önemliydi. İyi bir çıkış yaptım ama Lewis ve Mark’ın pozisyon mücadelesi yaptığını görene kadar bunun yeterli olup olmadığını bilmiyordum. İlk bölümde (stint) farkı korumaya çalıştım ve ardından lastiklerimde bozulmalar oldu”

“Lewis beni yakaladı ve pite girdim. Daha fazla tur atamazdım. Pitstopumun ardından Jenson’u geçmek önemliydi ve bunu hemen yapabildim. Çok ama çok önemliydi. Daha sonra yarışın ikinci bölümünde arkada Lewis’in ne yaşadığını bilmiyordum. Baskının azalması ile durumu daha iyi kontrol edebiliyordum”

“Bugünden çıkarılacak çok ders var ve yarışa bir daha göz atmamız gerekiyor.”

Vettel ayrıca bu sene F1’e giren yenilikleri ve Pirelli lastiklerini övdü.

Vettel: “Çok olumlu. Pirelli’yi de tebrik etmeliyiz. Testlerin ardından biraz ürküyorduk. Buraya geldik ve sonunda beklendiği kadar fazla pitstop yapılmadı. Sorunsuz bir yarıştı”

“Arka kanat çok yeni. İlk viraj, bütün sene boyunca en iyi geçiş yeri değil ama yakınlaşmaya yardımı oluyor. Şimdiye kadar beklendiği gibi çalıştı ve sadece benimle ilgili olanı değerlendirebilirim, arkamda olanları değil”


Yorumlar

  1. bence vettelde hissetmiş sıralamalarda tek turluk hızların yeterli olmayacağınıki lewis le olabilecek mücadeleden bahsetmiş.yani biraz olsun tedirginlik hissettim vettelde.

  2. Üsteki fotoğrafta görüldüğü gibi podyum seramonisinde şampanyayı fazla kaçırmış 🙂

  3. Ne içtiysen aynısından bende istiyorum Sebastian.

  4. "Mercedes harika bir başlangıç yapamadı ama geçen seneden daha güçlü geri döndüler."

    Sanırım galibiyetin verdiği sarhoşluktan olsa gerek, böyle bir açıklama yapması.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir