Button: "Massa'nın Arkasında Kalmam Yarışımı Mahvetti"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, kalkışta Massa tarafından geçildi ve ondan hızlı olmasına rağmen geçemedi.

Uzun uğraşları sonrasında 12. virajdaki şikanda kestirme yola geçerek Brezilyalı pilotu geride bırakınca Button, Massa’nın da hemen ardından pite girmesi sonucu yerini geri veremedi ve pitten geçme cezası aldı.

Button: “İyi bir kalkış yaptım. Petrov’u içimde gördüğüm için şaşırdım. Beni dıştan almaya zorladı ve ardından Massa’nın arkasına takıldım. Yarışın kötü bir hamlesiydi. Çünkü çok yavaştı ve geçilmesi en zor insan o”

“İyi engel oldu ama beni fazlasıyla yavaşlattı. Ardından onu geçmeye çalıştım; 11. ve 12. virajlarda virajlara çok derin girdi. Beni dışa itti. Virajı artık alamazdım. bu yüznde kestirmeden gittim. Viraja girmeden önce önündeydim ve sonrasında ne yapılacağını bilmiyordum”

“Takım bana dedi ki ‘Olduğun yerde kal. Komiserlerin ne diyeceğini göreceğiz’. Ama Ferrari bunu gördükten sonra Massa’yı pite aldılar ve bu olunca pitten geçme cezası alırsınız”

“Bunun bilerek yapılıp yapılmadığını bilmiyorum ama pitten geçme cezası aldım. Yolumu bulmam gerekiyordu; o kadar geride kalmam sinir bozucuydu. Çünkü göründüğünden çok daha iyi bir tempom vardı.”

McLaren pilotu, McLaren’in formundan cesaretlendi.

Button: “En iyisini elde etmeyi umuyordum ama Lewis bugün iyi bir iş çıkardı. Onun için yine de mükemmel bir yarış değildi; hasarlı bir zemini vardı. Red Bull’un temposu çok iyiydi ama onun takipte kaldığını görmek güzeldi.”


Yorumlar

  1. karşındakini çürütmeye çalışırsan kendi fikrini akılcı şekilde ortaya koymak yerine tabi gerilir
    sen doğru bildiğini söyle insanların fikirlerini değiştirmeye çalışma bak geriliyor mu o zaman ortam? olayı benim fikrim doğruya inatla karşındakine kabul ettirmeye getirirsen ancak gerilirsin..

  2. Can Bundy,
    Yanılmakla kalmayıp aynı zamanda ön yargılı olduğunu da gösterdin.Ben seni takip eden biri değilim.Siteyi bile muntazaman takip edemiyorum.Kimsenin burada"benim takipçilerim var" havasına girmesine önayak olmak istemem.
    Bana edebi kelime oyunları yapma.Burası dilbilgisi dersi yeri değil.Burada kullandığın yardımcı fiil,senin bunları rahatça yazmanı kolaylaştırmasın.Buradaki insanları azçok herkes tanıyor.Sana göre birçoğu senin ayarında değil ama yine de onlara hitabetmekten kendini alamıyorsun.Evet;Can Bundy arkadaş e-bilmek yardımcı fiilini kullanmış ,öyleyse söyledikleri anlaşılabilir diyemeyiz.
    Fernando ingilterede son iki tur kala Luizzi ile mücadelede temas yaşamış ve zorunlu pite girmişti.Doğal olarak da fastest lap gelmiştir.Son birkaç tur kala zorunlu lastik değiştiren pilotların en hızlı turu atmasını ,buradaki insanlara alaycı bir şekilde aktarıp sonra da e-bilmek fiilinin arkasına sığınmak kabul edilemez.
    Verdiğin linkteki örnekten senin bu konudaki düşüncelerini başka bir arkadaştan öğrenmeme gerek yok.Anlamak için okuduğumda ve üzerinde durduğumda cümlenin tamamını en başından değerlendirirsek anlamının değişebildiğini fark ederiz.Yalan söylemem diyen birinin ingiltere pitini uyanıklık olarak lanse etmesi yalan söylemesidir.Doğru olmayan gerçek değildir yani yalandır.Doğruyu söylemeyen yalan söylüyordur gibi manalara ulaşabiliriz.
    İlk yorumum yayınlanmadı.Kontrol edilerek ancak bu kadar yazabiliyor ve ancak cevap verebiliyorum.Kusura bakma biraz geç oldu.

  3. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    massa kabul etmiyor ama ölümden döndüğü kazadan sonra massa malesef bitti.

  4. Sana yazmış olduğum yorumdan dolayı ,engellenmeye başladım.Yorumlarım artık kontrol ediliyor.Bu yüzden verdiğim cevapta çıkmamış.Editörlerle olan ilişkileriniz ben ve benim gibi insanları susturamaz.Sizlere tanınan dokunulmazlık zırhı sizleri daha bir saldırgan yapmakla kalmayıp istediğiniz zaman istediğinizi yazabilme özgürlüğü de sağlamıştır.Sizlerle bu şekilde 1-0 mağlup olarak mücadele edebilmeyi de gayet iyi biliyorum.Site yönetimi ben ve benim kişileri sizlerin karşısına çıkaramıyor.Adil bir tartışma ortamından kaçıyorlar.Sizler kendinizi dev aynasında görüyorsunuz.Sonrada kendi kendinize övünüyorsunuz ve bir avuç Alonso taraftarına ağzının payını verdik diyorsunuz.Kontrollu yorum derdi olmadan yazanla sürekli engellenen birisi aynı kefede olmuyor malesef.Adalet zordur.Adaleti zorlaştıran ise korkudur.

  5. Can Bundy,öncelikle tahmininde yanıldığını söyleyeyim.Seni değil siteyi bile muntazaman takip edemiyorum.İşlerim çok yoğun.Bir aralar daha sık okuyor ve ilgileniyordum.Ama şimdi öyle değil.Zaten 27 şubat 16 mart tarihleri arasında Umre'ye gittim.Kimseyi takip edecek durumda değilim.Hiç kimseyi de ,"benim takipçilerim var" havasına sokmaya niyetim yok.

    Bana kelime oyunları ile ifade etmeye çalıştığın hususu burada pek çok kişinin anlayabileceğini sanmıyorum.Yorum yazan arkadaşlardan her iki tarafında sana olan bakış açısını tahmin edebiliyorum.Eminim ki hiç kimse sana "ebilmek" yardımcı fiilini kullandığından dolayı bakış açısını değiştirmez.Yazmış olduğun cümleyi bütün olarak ele aldığımızda ,kullandığın yardımcı fiilin işe yaramadığını sen de göreceksin.

    Verdiğin örnekte durumun kişilere göre değişkenlik kazandığını ve kendisini bağladığını gördüm.Bu konudaki düşüncelerini öğrenebilmem için başkalarının yorumlarını okumama gerek yok.O yoruma başka pencereden baktığımızda senin yalan söylemem deyip ,ingiltere piti için doğruyu da söylemediğini anlayabiliriz.
    Verdiğin linkte şahsına yazılmış yorumları da okudum.Arşivim için nadide bir sayfa daha çıktı. Ben Fernando'nun ingilteredeki pit stopunu yazmadım.Hatırladığım kadarıyla son 2 tur kala luizzi ile bir temas yaşamış ve zorunlu pite girmişti.Sonra da doğal olarak fastest lap gelmiştir.

    Diyeceğim o ki kendini çok çok yükseklerde görmeyi bırak.Anladığım kadarıyla yaşın 30 ların üzerinde.Yorumların da öyle olsun.

  6. eren yüksel avatarı

    cadde pistlerine bende karsıyım dostum hic zevk vermiyor tabi monaco nun yeri ayrı

  7. burak evmez avatarı

    böyle saçma yorumlar yapmazdın sen ayrıca alonso button geçtikten 3-4 sn sonra geçti ne ara böyle yapacaklar onu anlamıyorum

  8. burak evmez avatarı

    ilk 20 tur geçememiş bu yeter heralde yarıştan kopmasına 🙂

  9. DRS KERS Hikaye…

    Geçen sene ne kadar geçiş izledik ? F1 yönetenlerde akıl yok nedemişler
    Akıl akıl gelde….

  10. İkiniz de haklısınız 🙂

  11. daha çok mclaren acemiliği desek.

  12. quva, beni takip eden bir yorumcu olduğunu tahmin ederek bu yorumu bana nasıl yazabildin şaşırdım.
    ********************************
    fastest lap uyanıklığı için yaptığım yorumu bulamadım. ama beni yakından takip eden bir yorumcunun, yorumundaki atıftan bu konudaki düşüncemin ne olduğunu öğrenebilirsin.

    ——————————————-
    Nebuchadnezzar 14.07.2010 18:22:09
    Can bundy………………. ingilterede diazın son turda uyanıklık yapıp fastest lap için lastik değiştirdiğini yazıyorsun.Halbuki gerçek değil.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/15540-Alonso-Mevcut-Kurallar-Elimizi-Kolumuzu-Balyor.html
    ——————————————–

    diyeceksin, madem bu durum hakkında geçen sene imada bulundun da bu yorumu neden yazdın.

    aslında bende herhangi bir yanlışlık yok.
    sadece sen -ebilmek (elde edebilecek'teki) ekinin ne manaya geldiğini bilmiyorsun. (bu eki kullandığında kullanılan şeye bir "yeti" kazandırırsın.

    bu eki kullanarak, o aracın uygun fırsatı bulduğunda bunu başarabilecek bir araç olduğunu belirttim. ama galiba sadece sen bunu anlamadın.

  13. mcl- attack avatarı

    Button virajı kestikten sonra yine güzel bir ferrari stratejisi izledik.

  14. massanın sadece alonsoya sert savunma yaptığını idda eden arkadaşlar dünkü jensona yaptığı savunmaya ne demeli. bir ara aracını jensonun üzerine bile sürdü. jensonunda açıkladığı gibi şikan kesiminden ferrari kurnazca faydalanıp ceza gelmesine sebebiyet verdiler. demekki ferrari artık böyle şeylere bel bağlıyor, kazanmak için…

  15. herkes doğru bildiğini savunmalı peki de her söze takım emirleri ve santanderle başlanılınca haliyle geriliyor ortam.

  16. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    button tam bir çaylak gibi yarıştı startta kaybetti massayı geçemedi oda bariz 0.5 saniye hızlıydı massadan hareketli arka kanada ragmen geçemedi o aracı pereze verseydiler massayı çoktan geçmişti üstüne üstlük bide yarış çizgisi dışından geçiyor sonrada yol vermiyor button bu sene ve önümüzdeki senelerdede 2 ci pilot olmayı hakediyorsun sen birde çok hayin vetteli 1 2 tur arkasında tutabilirdi direkmen yol verdi adama adamın farkı kapatmasıyla aynı tur içinde geçmesi bir oldu zaten cezanı çekmeye gireceksin yarışın bitmiş ne diye vettele direnmiyorsun hayin button !!!!

  17. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada tüm bu tartışmalardan şu çıkıyor: F1'i izlemeye başladığımdan beri geçişleri artırmaya engel olan en büyük faktörün pistlerin yapısı olduğunu iddia etmişimdir. Bu görüşümü heryerde de savunabilirim. En büyük faktör pisttir. Yok KERS, yok DRS yok zırt pırt hiçbiri çözüm değildir. Kanat açısı azalıyor da ne oluyor? Öndeki de zaten KERS açıyor atak yeme tehlikesine karşı. Hiçbir şey değişmedi. Hala rakiplerini, çok daha hızlı olmalarına rağmen, DRS ve KERS açmalarına rağmen geçemiyorlarsa kimse bana hikaye anlatmasın. Bunların hiçbiri ne yazık ki çözüm değil. Spa'da, İstanbul'da, Monza'da ve buna benzer pistlerde çok geçiş varsa olay bitmiştir. Artık daha güzel pistlerin zamanı geliyor. Monaco hariç tüm dar pistlerin hiçbiri herhangi bir zevk vermiyor.

  18. Bazı arkadaşlar Fernandoya sallamak için ya da öyle görünme adına bizleri kendilerine güldürmekten kaçamıyorlar.Gülünç durumları aydınlatalım.
    Massa bu yarışın en hızlı turunu elde etmiştir.Tebrikler.
    Soru:En hızlı turu , her zaman pistin en hızlı aracı mı atar?
    Cevap: hayır.
    Soru:En son pite girip lastik değiştiren kimdi?
    Cevap: Massa
    Soru:Massa kaçıncı turda pite geldi?
    Cevap:49
    Soru:Massa son pitinde hangi lastiği taktı?
    Cevap: yumuşak lastiği
    Soru:Massa hangi lastiği seviyor ve hızlı turlar atıyor.
    Cevap: yumuşak lastiği
    Soru: Peki buna benzer başka örnekler var mı?
    Cevap: evet var geçen yıl istanbulda en hızlı turun sahibi petrovdur.Ayrıca kanada gp en hızlı tur kubica ya aittir.
    Anlaşılacağı üzere Son turlara doğru ön gruplar ayağını gazdan çekip lastik koruma ve finişe gelme hesapları yaparken, pite girip lastik değiştiren pilotlar genelde fastest lap sahibi olmuşlardır.
    Bir aracın en son pite girip en hızlı turu atması çok doğaldır.Bunu pistin en hızlı aracı olarak nitelemek cehaletin ulaşabileceği son noktadır.

    Bakmak başkadır, baktığını görebilmek başkadır.
    Gördüğünü anlamak başkadır, anladığından bişeyler öğrenebilmek başkadır.

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Momentum mu? Yapmayın arkadaşlar Ferrari artık Alonso'nun resmen yol verdi Massa.

  20. emin misin geçemediğine klasmana bak bi..

  21. Alonso&Massa  avatarı

    sen onu bunu boşver.adamın pisti kesti ceza aldı bu kadar basit.

    hatamı?button onu carla ipleri kaybettiği 2010 İstanbul Park ta yaptı.Nokta.

    pişman ama nafile.

  22. Massa kesinlikle ne yaptığının farkında değil, çok pişman olacağı bir hata yaptı.
    altındaki araç görünen o ki en hızlı turu elde edebilecek bir araçmış ve böyle bir araç altında iken diaza yol vermesi…..
    çok pişman olacak çok…..

  23. Viraji kestikten sonra Massa ya yol verseydi ya, bunu bilmeyecek ne var.

  24. Alonso fırsatçılığını konuşturdu momentumunu kaybetmiş Massa'ya atak yaptı ve geçmeyi başardı zaten her ikisine de çok yaklaşmıştı. Bunun herhangi bir takım emriyle alakası yok. Bu bu kadar açık. Takım emri var diyenlerde biraz art niyet ararım doğrusu.

  25. 50 tur petrovu geçemedi sorusuna soru… hamilton kaç tur kubicayı geçemedi hadi bakalım ve neden acaba hani hep hopluyordu zıplıyordu geçiş manyağı idi..

    sevgili mc laren grubundan gelsin cevaplar meşrubatçılar işin içine girmesin

  26. ''Bırak arkadaşım maziyi anlatmayı.Sizin f1den zaten yeteri kadar anlamadığınız ortada.Halen petron örnekleri verme bana abu dhabi pisti geçişe onay vermeyen uzun virajları olan bir pist.hamilton ne yaptı 20 30 tur aynı aracın arkasında takılıp kalmadı mı?bugün en çok atak yapan adam bu değil mi.geçiniz züğürt tesellisini button vasat adamın teki ama şampiyon.bak lewis bu senede onu nasıl geçiyor o zaman savunursun pilotunu.altında daha hızlı araç var herşeyden evvel lastik avantajı var massayı kaç tur geçemedi üzerine ceza aldı.bu adamı bana savunma''

    ELLERİNE SAĞLIK BU MESAJI KİMİ FANLARI OKURLARMI ACABA BİRDE HANİ O FASİKÜL VERİP

    cilt bilmem ne neresi deyip Alonsoya geçiş özürlü diyen ve her konunun başında abu dhabi abu dhabi diye anlatan fanlara okutmak lazım

    o geçiş fırtınası carl lewis bilmem kim de o konvoyda kubica ile trencilik oynadığını..

  27. minardi…
    takım emri konusunda ferrari ispanyolun evladına sezonluk mavi kart çıkartmış:) öyle her yarış ayrı ayrı ne uğraşacaklar…alonsoyu gördümü massa yol verecek olay bu kadar basit:) santander anlaşması bitene kadar ferrari takımlar şampiyonluğunu bir kenara bırakmış anlaşma gereği:) tek dertleri var çift soyisim liyi pilotlar şampiyonu yapmak…ferrarinin şu an ağası santander sponsor destekli:)

  28. minardi…
    eğitim cehaleti alır ama eşeklik baki kalır demişler. iki üniversite bitirmek adam olmaya yetmiyor. boş ver uğraşma adamım sal gitsin iplerini…gerçekler nasılsa ayan beyan ortada…

  29. Alonso&Massa  avatarı

    sen kimsinki beni affedeceksin.noldu.zavallı yağlı saçlı kimi denen boyunsuz pilotçuğunamı üzülüyorsın.dökerim onun boynunu yere.

  30. Alonso&Massa  avatarı

    tarafsızım deyip o zaman insanları burda tahrik etmeyeceksin.Ayrıca gerçekleri söyledim.Yeter artık tahrik etme insanları.sabrımın sınırlarını zorlama.ne senin gücün yeter buna ne bu sitenin.ben yine gelirim hesap almakla ugrasmak istemiyorum.yeter.kimiciysen otur adam gibi nickini kullan.tahrik etme sabrımın sınırlarını zorlama.canımı sıkma daha fazla.ne cahil insansınız yeter be

  31. Yine hakaret yine hakaret. Arkadaşım küfürsüz hakaret içermeyen bir yazı yazmak bu kadar zor mu. Şimdi bunu yazdın diye gurur mu duyuyorsun. Şu nezih ortamın gerekliliklerine uygun, tartışma adabına yakışır yazı yazmayı ne zaman öğreneceksiniz? Soğukkanlılığınızı çok çabuk kaybediyorsunuz. Bu iyi bir şey değildir dikkat edin. Hayat böyle farklı görüşlere sahip insanlara küfretmekle geçmez. Neyse, ben seni yine de affediyorum.

  32. bence sen de abartma 😀 herkes doğru bildiğini savunuyor yanlış veya taraflı farketmez kimsenin tifosileri tahrik etmek gibi amacı yok olmayacağını bile bile kendi fikirlerini size kabul ettirmeye çalışıyorlar o kadar yeri geldiğinde bir tifosi de tahrik etme amacı taşımadan bu tarz hareketlerde bulunabilir coşmanın lüzmu yok

  33. ne gereksiz bir tartışma alonso fırsatçılığını konuşturdu avuçlarını yalayan özellikle button ve massa oldu bu kadar basit orada yerini geri vermezse daha önce milyon kere şahit olduğumuz gibi ceza alırsın bu kadar basit
    hem viraja gelirken bir iki santim önde oldun diye kimse sana buyur geç demez zaten hızlısın bas frene orada yol ver bi şekilde nasıl olsa geçersin çünkü bariz hızlısın..
    ferrari de akıllılık etmiş çok sağlam çakallık (bir arkadaşımın sözü: işte bu yüzden çakal en sevdiğim hayvandır) yapmış eğer massayı pite bilerek çağırdıysa..
    herhalde takım arkadaşına daha ılımlı davranacak bizim pit çıkışı da öyle oldu button önünde kalayım diye kasmadı aynı durumda hamilton da aynısını yapardı çünkü takımı düşünüyorsa mantıklı olan o

  34. Alonso&Massa  avatarı

    sen ve ailen o malum pilot için canınızı verinde bir işe yarasın o değersin hayatlarınız ve hayalleriniz,siz onun kapısının kulu olun.onun vereceği 1 euro ya muhtaç olun ve yalvarın.

  35. çok deli muhabbet olmuş 😀

  36. Alonso&Massa  avatarı

    fazla konuşma..

  37. Burak Soylu avatarı

    beyler yazıların hepsini okudum Alonso&Massa la tartışmayın.. fanatiklik göznüü bürümüş.. olaylara objektif baktıı zaman onla konuşursunuz bıraksın saçmalasın.. Petrov haberinde bile nası bi acı varsa Kimi'nin muhabbetini çevirmiş.. üzerinden 4 sene geçti bee. insanf unut artık 😀 geçişe gelirsek.. şunu göremeyen F1 izlemesin ; massa'nın momentum kaybından sora alonso nun onu yakalaması düzlük sonunu buldu yine de, eğer massa istese içi kapatır onu geçirtmezdi. ama kabak gibi açılıp bekledi.. telsiz konuşması geçmeden ama 2 tarafın da bildiği bi takım emri olmuştur.. massa da bıraksın artık ferrari yi kendini alonso ya ezdirtmesin..

  38. Button'ın Massa'yı geçmek için elenden geleni yaptığını düşünüyorum.Niye bunun bu kadar abartıldığını anlamadım.Önündeki araç Ferrari süren kişi Massa.Bugün kötü bir yarış geçirmiş olabilir ama hafife almayın Massa'yı.Ayrıca cadde pisti burası öyle her an atak yapılabilecek bölümler yok.Mclaren'ın komiserleri beklemeden Button'ı uyarması gerekiyordu.

  39. Tifosiler sistematik bir şekilde provoke edilmeye çalışılıyorsunuz,cevap vermeyebilirsiniz.Aksini düşünemiyorum bu yorumlar F1 izleyicisi birinin yapacağı yorumlar değil.
    Bakın arkadaşlar iki takım arkadaşından biri belirgin şekilde yavaşsa diğerine izin verir.Aptalca ve anormal olan bu iki pilotun mücadeleye girişmesine tepki verememektir.(bkz. İst.GP Vettel-Webber)

  40. hayır massa çok hızlı da ferrari mi yavaşlatıyor. Alonso bariz hızlı adamdan, geçen tüm sezon öyleydi, bu sene ilk yarışta böyleydi. Takıma faydası olmuyorsa kenara çekilmesi en mantıklı olanı, takıma hem artı katmazken bir de katabilecek adamı mı baltalayacak. ister takım emri ister koruma kollama diye adlandırın, aklı başında olan takım böyle yapar, Ferrari Massa'nın oyun alanı değil ki durmadan müsamaha göstersinler.

  41. Massa, yanında Alonso'yu görünce Button'ı zorladığı kadar zorlamadı, Almanya'da ki gibi yavaşlayıp yol vermedi evet, ama atak yedikten sonra da içeriyi Button'a kapattığı gibi kapatmadı, olması gerekende bu zaten

  42. burak evmez avatarı

    yazık sana gerçekleri kabullenemiyorsun belkide alonsoyu kıskandığın içindir

  43. burak evmez avatarı

    .çok daha yavaş bir araba dediğin buttonın arabası düzlükte yavaştı evet ama virajlarda hızlıydı ayrıca hız farkı 0.2-0.3 sn idi.böyle durumda geçmek kolay mı sence ama senin pilotun bugün kendisinden 1-1.5 sn yavaş olan pilotu geçemedi tabi üzülüyorsundur acısı fazla galiba

  44. iyi oku ben bu cevabı kime vermişim.. vettel ki geçen sene geçiş yapamadığı için eleştiriliyordu burda yerden yere vuruldu çok hızlı aracıyla Button'ı geçemedi en sonunda biçti çok iyi hatırlıyosun.. hala bana diosunki vettel geçiş yapabliyor hemen geçti.. bi hatırla bi kaç saat öncesini geçen sene de demiyorum bak… lastikleri bi karşılaştır vettel ile Button'ın !!!

  45. Sırf bunun için eski Ferrari başkanı şimdinin fia başkanı döneminde takım emrinin serbest bırakıldığını. Hakikatler birer birer ortaya seriliyor.

  46. Alonso&Massa  avatarı

    işine nasıl gelirse.Alakaya maydonoz alsana Barcelona 2009 :D….Zavallı Rubens….

  47. Hah şöyle… Kabul edin takım emri olduğunu. O malum pilotun korunup kollandığını. Normalde geçemeyeceği pilotu takımın höt demesiyle geçtiğini. Yavaş yavaş hakikatleri görmeye başladınız. İlerisi için olumlu bir adım. İdrak önemli.

  48. rocco junior avatarı

    He gurban he yarışın daha başları ne bitik durumu yahu adam kaç tur pite girmedi o lastikle devam etti tabi sen geçemezsen lastik biter.Vettel nasıl zorlanmadan Buttonu geçti çünkü geçiş yapabiliyor.Buttonu savunmayın savunacaksanızda takım emri şu bu almanya yok abu dhabi dubai falan demeyin mantıklı konuşun biraz.pist yapılarını nerde geçiş yapılır biraz araştırın lütfen.

  49. quva bu yorum sanaydı..

  50. o esnada Button'ın lastikleri bitik durumdaydı zaten yanyana da çıkmadılar lewis öndeydi o turun sonunda jenson da pite girdi sence ne kadar mantıklı 1 tur için mücaedeleye girmek değişen bir şey olmıycak.. sonuçta lewis Button'ı yavaşlatmadı…

  51. rocco junior avatarı

    Bırak arkadaşım maziyi anlatmayı.Sizin f1den zaten yeteri kadar anlamadığınız ortada.Halen petron örnekleri verme bana abu dhabi pisti geçişe onay vermeyen uzun virajları olan bir pist.hamilton ne yaptı 20 30 tur aynı aracın arkasında takılıp kalmadı mı?bugün en çok atak yapan adam bu değil mi.geçiniz züğürt tesellisini button vasat adamın teki ama şampiyon.bak lewis bu senede onu nasıl geçiyor o zaman savunursun pilotunu.altında daha hızlı araç var herşeyden evvel lastik avantajı var massayı kaç tur geçemedi üzerine ceza aldı.bu adamı bana savunma

  52. massa'da zaten startta kafasını kaldırıp alonso'yu arıycak geçmiyim abi diye boşluğu buldu daldı adam.. massa'nın iyi savunmasını Button'ın acizliği olarak nitelendiriyosun o zmn snn o savunduğun alonso acizlerin acizidir (abu dhabi 2010).. Button geçişlerde vasat demişsin 2010'a bak bi zahmet alonso-Button mücadelelerine.. hatırla Button'ı geçmek için uğraşırken motor patlattığını.. Button'ın kaç kere alonsoyu geçişlerini.. ama sende hemen hatırlatırsın monza'yı evet çok daha yavaş bi aracı 40 tur sonra anca pit stoplarda geçebilmişti helal gerçekten..

  53. rocco junior avatarı

    Hem diyelim bu takım emri sizi ne ilgilendirir ki serbest değil mi?siz olayı böyle kurtarmayı bırakında o kadar tur massayı geçemeyen beceriksiz pilotunuzla ilgilenin bence

  54. Yazmak istemiyorum ama bazı arkadaşlar yarışı izlerken bazı kareleri unutmuş varsa yoksa massa,fernandoyu konuşuyorlar.Biraz da başka yerlere bakın.

    Hamiltonun 2.pit çıkışında yanında kim vardı?
    Button vardı.
    Kimin lastiği sıcaktı?
    Button'un
    Kim avantajlıydı?
    Button
    Kim arkada kaldı?
    Button.

  55. rocco junior avatarı

    Ayrıca quva arkadaş haklı Massaya telsizden söylenenler ortada yani bariz sorun yaşıyorlar.Halen at gözlükleri ile izleyip kılıf aramakta olanlar var ne takım emri arkadaşım.Böyle takım emri mi olur o zaman startta neden Massa Alonsoyu geçiyor.Abi takım emri senin geçmem yasak denirdi.Tabi bekara karı boşamak kolay gerçekleri kabullenemeyen ve kendi pilotunun acizliğini göremeyen insanlardan başka ne beklenebilir ki?Hem Ferrari mi koydu onları arka arkaya hatta Buttonuda Massanın arkasına biz yerleştirdik sonra bu olay yaşanırda Alonso hemen geçiverir diye.Biraz yol alın arkadaşlar

  56. rocco junior avatarı

    Button atak konusunda vasat kim ne derse desin.Alonsonun,Almanya'da Massayı geçmesinin hiç alakası yok bu olayla.Adam momentumunu kaybetti ve daha fazla zarar vermemek adına geçmişteki kötü deneyimler yaşanmaması için yol verdi ama zaten geçilecekti.Geçen sene kimseye savunma yapmamış anlamsızca Alonsoya direnmişti bu sezon bu olmadı.Lakin altında daha hızlı araç ve lastik avantajına rağmen Button ancak kural dışı bir şekilde Massayı geçebildi.Bencede en azından Lewis'ten atak dersi almalı alıcaksa:=) yani kimse Buttonu korumasın zaten startıda kötüydü o yüzden o Lewisin ancak çırağı olabilir Mclaren'de.Bu arada Massayada güzel savunmasının hakkını vermek lazım hiç böyle görmemiştim onu ne zamandır

  57. Alonso&Massa  avatarı

    bak tarafsızım diyordun ,pilotunu ortaya çıkardım. http://www.rallysportlive.com/wp-content/uploads/2010/11/wrc-rally-wales-gb-2010-kimi-raikkonen.jpg hahahahahaa bu ne la 😀

  58. Telsizden Massaya ,frenlerinin aşırı ısındığını ve fren ayarları ile oynaması gerektiğini söylediler.Bunu dikkate alın.Bu kadar savunma sonrası aşırı ısınan frenlerle Massa birkaç kişiye daha geçilebilirdi.Sonra pite alındı ve rahat bir nefes aldı.

  59. Alonso&Massa  avatarı

    Fizik okuyan bir arkadaşım sonunda kafayı sıyırdı 😀 Seninde durumun onun gibi olmasın..

    Gerçi senin sorunun nefretinin gözünü bürümesi.Yol verdi ok?

  60. erdem oğuz başaran avatarı
    erdem oğuz başaran

    büyük zevk kattılar yarışa, gözlerimi ayıramadım ekrandan, button çok zorladı massa aynı derecede çok güzel kapattı, tam geçti dedim button virajı kesti, ceza vermesinler diye çok dua ettim ama yemedi 😉 ama button'ın takibini izlerken anladımki mclaren hiç de gerilerde kalacak bi durumda degil gayet de bütün yarışın içindeler…

  61. Button doğruyu söylemiyor.Olay 12.turda gerçekleşti.Massa ise 14.turda pite girdi.Yol vermek için koskoca 2 tur vardı.Komiserlerden iyi niyet bekledik desene.Sıralamalarda engelleme yapan hamiltona kınama verenler bunu da görmezden gelebilirlerdi değil mi??

  62. Tüh, üniversitede boş yere senelerce fizik okumuşuz o zaman.

    O geçiş tek başına oradaki momentum kaybıyla açıklanabilecek bir geçiş değil. Burada momentumun ne olduğunu bilmeyen kişi sensin. Massa bal gibi yol verdi işte.

  63. Yavuz Balcı avatarı

    benim yazdıklarımı unut sen en iyisi :))

  64. Arkadaşım savunmana gerek yok. Takım emri serbest artık telaşlanmayınız. ceza vermezler. Hem geçmişse ne olmuş Alonso değil mi bu takımın birinci pilotu. Tabii ki yol verecek Massa bir de savunma mı yapacaktı. Tövbe tövbe.

  65. burak evmez avatarı

    acaba almanyada sonra önde olması çok mu doğru? almanya öncesindede massa alonso çekişmesi mi vardıda böyle konuşuyorsun

  66. alakaya maydonoz..

  67. Yavuz Balcı avatarı

    Arkadaşım benim yazılarım sana Arapça gelip öyle mi çeviriyorsun bana :)) Almanya sonrası hangi yarışta Massa önde oldu ki sana böyle bir şey diyeyim :))

  68. Senin yarışını "anlamsızca yerde yaptığın atağımsı hareket" mahvetti.

  69. Alonso&Massa  avatarı

    if I back up,will button over take me or not

    no lewis no….

    horner: sacrifical sheep =)))

  70. burak evmez avatarı

    acaba almanyadan sonra neden alonsonun önde olduğunu anlarsın massanın şampiyonluk şansı var deme çok gülerim matematiksel şanstan bahsetme o redbullan 70 puan farkını kimse kapatamazdı

  71. Yavuz Balcı avatarı

    neyini bırakayım kardeşim. Almanya'ya kadar alonso'nun önünde olduğu tek yarış Çin yarışı. orada da ne olduğunu gördük. ayrıca ben Alonso 1 numara diye Ferrari'yi eleştirmedim. Bu kendi içlerinde aldıkları bir karar ve bırak beni kimseyi ilgilendirmez. daha yeni başkan açıklama yaptı. Alonso schumi kadar iyi diye. verdikleri kararın ilk belirtisi de buydu.

  72. burak evmez avatarı

    baştan izle yarışı massanın momentum kaybettiği yerde ikiside aynı çizgideydi 🙂

  73. Alonso&Massa  avatarı

    Sen momentum'un ne olduğunu bilemezsin.anlatmayada değmez.ben onlada gurur duyuyorum.ben anlamıyorum niye button Ferrari'nin kasıtlı yapmasını istemiyor bu taktiği?Onların önünde mi olmak istemiş canı??

  74. burak evmez avatarı

    alonsonun massayı rahat geçmesi sizin için güzel bir şey iyi bir haber yakaladınız medya olarak tebrik ediyorum sizi

  75. burak evmez avatarı

    neden bu sene başlasın geçen sene başlardı o zaman geçen sene massa o kadar dayanamazdı alonsonun önünde direk yer verirdi almanyada bırak bu işleri

  76. Alonso&Massa  avatarı

    Harika bir strateji,inanılmaz sevindim takımımın yaptığı bu olaya.İzlerken ben olsam pit ekibinin yerine gülerek kameralara göz kırparak çıkar ve anında Massa'yı pite alırdım (hemen-hemen! o turun sonunda beklemeden) takımım beni duymuş =)))))

  77. Evet bunda haklısın ama teknik açıdan bakarsan bunada birşey diyemezsin,momentum kaybının atağa etkisini reddedemezsin.Ama Massa'nın pek savunmadığı da açıktı.

  78. Button'a karşı harika savunma yapan Massa, Alonso'nun geçmesine anında izin verince sezonun ilk takım emrini görmüş olduk.

    Ferrari'nin pilotlar sezona eşit statüde başlayacağı yalanı da ortaya çıkmış oldu böylelikle. Zaten geçen sene takım emri skandalının ardından bize göz göre göre yalan söylediklerini düşünürsek fazla şaşırmamak gerek.

  79. Button'a karşı harika savunma yapan Massa, Alonso'nun geçmesine anında izin verince sezonun ilk takım emrini görmüş olduk.

    Ferrari'nin pilotlar sezona eşit statüde başlayacağı yalanı da ortaya çıkmış oldu böylelikle. Zaten geçen sene takım emri skandalının ardından bize göz göre göre yalan söylediklerini düşünürsek fazla şaşırmamak gerek.

  80. Yavuz Balcı avatarı

    massa'nın momentum kaybetmesini falan geçin beyler. Button'a direnen bir pilot gelip takım arkadaşından o kadar kolay atak yemez.şurası açık. Alonso Ferrari'de 1 numara. takım emirleride artık yasak değil. bunu tartışmanında bir anlamı yok. Helal olsun Alonso'ya. İlk yarıştan itibaren ağırlığını koymuş takıma. Geçen sene nasıl Almanya 'da eleştirdiysem burada da överim. Massa 2. pilotluğu kabul ettikten sonra bize hiçbir şey söylemek düşmez.

  81. burak evmez avatarı

    abu dhabide düzlükte renault çok hızlıydı nasıl geçmesini düşünüyorsun ayrıca tur başına 0.1 sn fark vardı ama burda 1 sn yavaş olan aracı o kadar ataktan sonra geçemiyor

  82. Alonso&Massa  avatarı

    ben seni keyfilendirecemde banlanmaktan korkuyorum.kenar mahalle delikanlısı cehalet timsali…

  83. burak evmez avatarı

    aynı şey değil oradaki hız farkı 0.2-0.3 gibiydi ama burda en az 1 sn onu söyleyim

  84. neresi mi komik anlatiyim..
    diyosunki Alonso'dan geçiş dersi alsın massa'yı hemen geçmiş.. dünya alem biliyor – alonso is faster than massa -.. onu geçtim petrov'u 50 tur geçemeyen adamı örnek gösteriosun cidden komik.. ki yarışın son bölümünde zaten geçti massa'yı ve geçtiğinde 2 pit stop + penaltı vardı.. massa sadece 2 pit yapmıştı..
    onu da geçtim webber altında rb7 + yumuşak lastiklerle sert lastikli ferrariye yaklaşamadı bile geçtim atak denemesini..

    sen ferrari'sin, büyük düşün.. ( bak komik olan bu aynı zmanda kendinize değer werin 😀 )

  85. Massa'nın orda yaşadığı kayıp sırasında Alonso zaten avantajlı çizgiyi yakalamıştı..

  86. Geçen yıl Almanya yarışında da Alonso aynı şekilde yavaş olan Massa'yı kendi başına geçemedi.Massa gerçekten sert savunma yapan bir pilot,gördün Button'ın geçişide istem dışı oldu biraz yoksa kaza yapacaklardı.

  87. burak evmez avatarı

    ara vermeden izledim merak etme 🙂 button konusunda kararım değişmedi iyi atak yapamıyor

  88. Sen yarışı izledin mi merak ettim?

  89. burak evmez avatarı

    yalnız farkında değilsin galiba hemen geçmedi diğer viraja içeriden girdi alonso 🙂 burda pilotaj devreye giriyor

  90. Alonso'dan geçiş dersleri al?..

    O momentum kaybıyla bir Şahin bile geçerdi Massa'nın aracını o mesafeden,lütfen..:)

  91. burak evmez avatarı

    neresi komik buttonın yerinde hamilton olsaydı hemen geçerdi massayı ya da başka bir pilot

  92. haha süperdi yorum keyiflendim resmen

  93. komik

  94. Yavuz Balcı avatarı

    Bizim takım olduğun yerde kal dediyse sana iyi halt etmiş :)) ben ceza alacağından eminken takım bunu göremiyorsa ilk yarışta bu konuda çuvallamışız demekki :))

  95. burak evmez avatarı

    sende o kadar hızlı araçla senden çok daha yavaş olan birisini geçemiyorsun alonsodan geçiş dersleri al 2dkde geçti massayı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir