Perez: "Rüya Gibi Bir Başlangıç"

yazar:

kategori:

Meksikalı pilot, lastiklerini koruyarak puanlar kazanmasını bildi.

Perez: “Benim için rüya gibi bir başlangıçtı. Puan almak, böylesi güzel bir yarışta olmak, iyi bir strateji… Her şey iyiydi. Bu yüzden her zaman hatırlayacağım bir başlangıç oldu”

“Dürüst olmak gerekirse tek pitstop yapabileceğimizi hiç düşünmemiştik. Ön görüşmelerde yarışın gidişatına göre 2 veya 3 pitstop yapacağımızı konuşmuştuk. Ama ana lastiklerde çok uzun bir sürüş yaptım. Herkes opsiyon lastiklerindeydi; bu yüzden biraz yer kaybettim ama sonra çok istikrarlıydım”

“Opsiyonları taktığımda 10-15 tur kalmıştı. Bu yüzden gerçekten zorladım. Bir süre Sebastian Vettel önümdeydi; bu yüzden Jenson’a 6.lığı kaptırdım. Çünkü 8 saniye civarında kaybettim. Bu yüzden o önümdeyken, (lastiklerimi) çok korudum. Çünkü onun arkasındayken önü çok kaybediyordum; ardından da pite girdi.”

“Onu geçtim ve ardından lastikleri iyi bir şekilde idare ettim. Sınırlarda gitmiyordum ve yine de tempom, yapabileceğimden 0,3-0,4 saniye yavaştı. Takım adına gerçekten mutluyum”

Takım arkadaşı Kamui Kobayashi de puan aldı ve Perez’in güçlü performansının kendisini daha da motive hale getireceğini söyledi.

Kobayashi: “Harika bir performans. Özellikle bu kış, takım harika bir iş çıkardı. Çok mutluyum. Takım arkadaşım da bu yarışta çok güçlüydü, şaşırtıcıydı.”

“Genel olarak bu kış gerçekten harika bir iş çıkardık. Takdir ediyorum. Sergio, bugün gerçekten harika bir performans ortaya koydu ve onun güçlü, hızlı olduğunu biliyorum. Birlikte iyi takım arkadaşları olduğumuzu, takımın da aynı şekilde güçlü olduğunu düşünüyorum. Bu da gerçekten harika bir şey.”

“Podyumda olmayı beklemiyoruz. Ama istikrarlı bir şekilde puanlar almak için iyi bir şansımız var. Bu da her zaman bizim hedefimiz olmuştur.”


Yorumlar

  1. Rüya gibi bir başlangıç olmadı.

  2. Robert Kubica diye hatırlıyorum. Ağırlıkla ilgili problem çıkmıştı. Çok geç olmadan, daha 3. yarışında podyumdaydı Kubica…

  3. Robert Kubica diye hatırlıyorum. Ağırlıkla ilgili problem çıkmıştı. Çok geç olmadan, daha 3. yarışında podyumdaydı Kubica…

  4. çocuğun içinde kırdılar daha önce kime olmuştu bu? macaristan 2006ydı sanırım yine ilk yarışında puan alan birine ceza vermişlerdi

  5. Diskalifiye edilmiş Sauber takımı yarıştan

  6. efendimayin  avatarı

    Bence vettel, petrov ve perez günün en iyi isimleri.

  7. Tolga Soydan avatarı

    sauber güme gitti.

  8. Harika bir yarış çıkardı.Bir ışık verdi bakalım gerisi nasıl olacak..

  9. rocco junior avatarı

    Helal olsun

  10. Tolga Soydan avatarı

    o lastiklerle nasıl gittin anlamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir