Mercedes GP Hayal Kırıklığı Yaşıyor

yazar:

kategori:

Testlerde oldukça iyi performans gösteren Mercedes, Avustralya sıralamalarında beklediğini bulamamasının ardından yarışta da beklediğini bulamadı ve yaşanan kazaların ardından ilk hafta sonundan eli boş döndü.

Nico Rosberg “Sezonun ilk yarışı hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Zor bir yarıştı ve yarışı bırakana kadar da arkamdaki araçlar zorluyordu. Rubens’i aynadan gördüm ve oldukça uzaktaydı bu yüzden bana vurmasına şaşırdım.”

“Vurur vurmaz artık bir şey yapamayacağımızı anladım ve aracı durdurmak zorunda kaldım. Bu takım için çok üzücü çünkü kış boyunca ve bu hafta çok sıkı çalıştılar.”

“Yine de iyi şeyler üzerine odaklanıyoruz ve Malezya’da nasıl performans sergilediğimizi görmek ilginç olacak. Melbourne oldukça farklı bir pist ve gerçekten nerede olduğumuzu önümüzdeki bir kaç yarışta göreceğiz.” dedi.

Michael Schumacher “Sezonun başlangıcı kesinlikle istediğimiz gibi olmadı ve bu yarışı geride bırakıp Malezya’daki yarışa odaklanacağız. Kış boyunca fabrikada ve burada bizim için çok sıkı çalışan ekibimiz için üzgünüm ancak öyle ya da böyle onların çalışmalarını sonuca yansıtamadık.” 

“Yarışa bakarsak çok iyi kalkış yaptım acak ardından 3. virajda darbe aldım ve sağ arka lastiğim patladı, aynı zamanda zemin zarar gördü. Hasar çok fazla olduğu için güvenlik nedeniyle aracı durdurduk. “

“Nico’nun da daha sonra yarış dışı kalması hayal kırıklığı oldu çünkü takım için bazı iyi puanlar kazanabilirdi. Potansiyelimiz olduğuna hâlâ inanıyorum ve savaşacağımızdan eminim.” dedi.

Ross Brawn “AÇıkçası takım için hayal kırıklığı dolu bir hafta sonu oldu. Michael’in yarışı kaza anında mahvoldu ve bu kazada alınan hasar yarışı bırakmasına neden oldu. Nico oldukça iyi gidiyordu ancak Rubens’in ihtiras dolu atağı onun yarışını sonlandırdı ve hakemlerde yanlış olduğuna katıldılar.”

“Sezonun ilk yarışını bu şekilde tamamlamak hayal kırıklığı oldu. Takım olarak gücümüzü göstereceğiz ve bu yarışı geride bırakıp önümüzdeki yarışlara bakacağız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Beni başa getirirlerse şumaheri kovarak işe başlardım ve inan daha iyi olurdu. Ama inşallah seni getirirler Mersedes'in başına, hep böyle şumaher-brawn devam edersin gridden bir rakip eksilir. Biz de McLaren ve RedBull ile uğraşırız sadece

  2. Birde konuşup yazabilsen takımın başına seni getirirlerdi.

  3. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Abiler, ablalar, efsaneniz şumaher ilk 10a kalamadı, Rosberg ise sekizinci oldu sıralamalarda. Geçen senenin aynısı yani. Çalışmak öyle fabrikaya kapanıp toplama çıkarma yapmakla olsaydı herkes başa oynardı. Red Bull geçen sene son yarışa kadar zorladı, Ferrari ve hatta iddaası kalmayan McLaren bile son yarışta zorladı 2.-3. oldu. Bunların hepsi mevcut aracı geliştirirken Mersedes kapanmış güya bu yılki aracı geliştiriyordu. Ne gelişme ama! RBR bu aracı neredeyse 1 ayda yaptı, Ferrari ve McLaren da öyle. Hatta Reno, Sauber, Toro Rosso bile neler yapmışlar gördük yarışta. Güzel kardeşlerim, bu saatten sonra yok "Mersedes yarış kazanır" yok "Şumaher şampiyon olur" filan rüyaları görmeyin gözünüzü seveyim. Kamui Kobayaşi kimdir? Serciyo Perez kimdir? Sauber denen orta sıralara oynayan takımın, kabiliyeti olan fakat ismi olmayan pilotları bunlar. İkisi de hem Şumaher'i hem Mersedes'i ezdi geçti. Bir kişinin (Peter Sauber) kendi bütçesi kadar parayla bişeyler yapmaya çalışan Sauber kadar olamıyorsa koskoca Alman devi Mersedes, hem de Ross Brawn ve Maykıl Şumaher'le, o zaman boşuna savunmayın bunları güzel kardeşlerim noolur ya!

  4. O fırtına onları alıp savurmasında Japonyadaki tsunami gibi….

  5. Fırtına öncesi sessizliğe hazırlanıyorlarmış 🙂 😛

  6. Halen mgp yetkililerinden yada pilotlardan yarışı değerlendirecek veya yapılması gerekenlerle ilgili bir açıklama yok. MGP pilotlarının ikisi birden yarışlardan çekilmeliler mesela:)

  7. yazıklar olsun ferrari, mclaren ve mercedese ,bi içecek şirketini bile durduramadınız.

  8. 8 ay boyunca çalıştılar hızlanacaklarına daha beter yavaşlamışlar sıralamalarda schumi vettelden 2.5 saniye yavaştı geçen seneki sıralamalarda 1 saniye yavaştı fark 2.5 katına çıkmış vaziyette… 2009'da ferrari kers ve difüzör olayı varken yavaştı bu yıl yine yavaşlar mclaren 2009'un sonunda redbula en yakın takımdı şu an yine en yakın takım testlerde blöf yapmışlar belli ki

  9. Bulamadım. Bulsaydım hatlar karışmazdı direk adrese giderdi. Zaten sabahtan beri girmedim bir daha sırf kafamı dağıtmak için.

  10. Kardeşim kusura bakma, sinirden hatlar karıştı. Özür dilerim tekrar.

  11. bütün umutlarımı hayallerimi bitirdiniz
    4 aydır bunun için mi bekliyordum ben tamam kaza oldu yarış dışı kaldınız
    ama yarışsaydınız ne degişecekti ki görünen köy kulavuz mu ister
    vettel hamilton uçtu gitti resmen aracınız onlarla boy ölçüşecek kadar güçlü bile degil
    bi kere başardık demek için aracın sollama yapmaya çıktıgında geçip gitmesi lazım
    sizin araçta o güç bile yok daha. en fazla yerinizi korumak için yarışırsınız
    allah belamı versin o arabayı antepiin adananın bursa nın ustalarına getirsenin usata bu araç güçlenmesi lazım hızlanması lazım deseniz ve onlarda yapamazsa ben hiç bişey bilmiyorum
    iddaa ediyorum bunu yapacak çok usta var türkiyede
    nevey denen uyanık aklını kullanıp 20 kiloluk agır kers bile takmadı
    adam 5 kiloluk kers taktı 20 turda anca dolan kers le 15 kilo hafifletti arabayı
    siz daha kanatla egsozla ugraşıyorsunuz
    HÜSRAN RESMEN YAAA

  12. Michael Schumacher "Sezonun başlangıcı kesinlikle istediğimiz gibi olmadı ve bu yarışı geride bırakıp Malezya'daki yarışa odaklanacağız. Kış boyunca fabrikada ve burada bizim için çok sıkı çalışan ekibimiz için üzgünüm ancak öyle ya da böyle onların çalışmalarını sonuca yansıtamadık."

    Yaw bu çok sıkı çalışan ekip geçen sezonun ortasından beri çalışıyorlarda ne yapmışlar abicim? Gelinen noktada bir arpa boyu ilerleme yok. Birde kalkıp dedinizki öndekilerden 1 saniye gerideyiz, ardından aero paketle test yaptınız o bir saniyenin bir kısmını kazandınız sandınız/sandık. demekki weberin kış testlerindeki demeci doğruymuş; schumi süper soft lastiklerle ve boş depoyla şov yapmak için tur attı demişti.

    Malezyada birazdaha toparlanırlar eminim ancak şuan için rbr ve mclarenden 1,5 saniye yavaşlar. ferrari ise gücünü bu yarışta yansıtamadı onlarda enazından mclaren seviyesindeler. Reno kendini bugün gösterdi. Toro rosso ve sauberin kendini ispatlamak isteyen pilotları var ve kimsenin gözünün yaşına bakmadan zorluyorlar. williams ise rubens sayesinde ya çakıl havuzunda yada bitilerinin üstüne çıkıyor.
    MGP mühendislerinin işi çok zor. bu durumda Schumi severlerin çekeceği çileli günler başlamış oluyor.
    Hepimiz için hayırlısı olsun arkadaşlar. herkese başarılar :)))

  13. 8 aylık çalışmanın ardından gelinen nokta bu ise 2 haftada araçtaki sorunların giderilmesini beklemek fazla iyimserlik olur.

    Sonuç: MGP hikaye, RedBull şahane!
    http://www.youtube.com/watch?v=BvovA9cjJFo

  14. "Mercedes harika bir başlangıç yapamadı ama geçen seneden daha güçlü geri döndüler."

    Vettele bu demeci verdirten içeçeği arıyordu da 🙂

  15. Yoksa demin aradığın içeceği buldun mu 🙂

  16. ahahah moralim bozuk ama bu yanlıs anlaşılma bomba olmus.bülent ben sana yazmadım ki 😀 schumi_nuriye yazdım sen baya sinirlisin bugün heralde 🙂

  17. Yanlış hata cevap verdin galiba, yoğunluktan dolayı bazen böyle olabiliyor 😀

  18. Ben mercedes gp de gerçekten şans olmadığına inanıyorum iki aracıda biçtiler yazık oldu gerçekten ama takımın sıralamalarda önlere oynaması şart orta sıralarda kaldıkça çok kazaya karışacaklar bu gidişat iyi değil

  19. ben schumacheri mi eleştirdim kardes.ben benettondan beri şumiyi izlerim.Şuminin neler yapabilecegini heralde bilirim.benim mercedes ekibinden umudum yok.he sen farklı düşünüyorsan onu bilememde her yorumu yenimisin yok anlamıosun f1 gibi yorum yapan arkadaslar cok var böyle kelimeler kullanmayın gerek yok.siz daha iyi biliosunuz bu işi.

    Arkadaşım şaka mısın? yeni misin diye soran da sensin, böyle yorum yapanları eleştiren de. Lütfen bir daha cevap verme durumunda bırakma beni ve yazdığını göndermeden önce bir daha oku. Ayrıca olay hakkında ne düşündüğümü gayet açık ve net bir şekilde yazdım. aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum. Kolay gelsin.

  20. Arkadaşlar bu aracın hızı Mclaren'den aşağı deği, Mercedes GP Malezya'da kendisini gösterir.

  21. Aslında şahsıma yapılan yorumlara cevap vermeyi bırakmıştım ama hadi sana bir güzellik daha yapayım.

    2000 yılından bu yana Formula 1 yarışlarını izliyorum. Yeni olup olmadığıma buradan yola çıkarak karar verebilirsin. Sabır kelimesini lütfen bana söylemeyin, ben 2005 yılında da sabrettim, 2010 yılında da, bu sene de sabredeceğim. Yaptığım yoruma bakarsan Schumi'nin yada Rosberg'in şahsına tek bir laf ettim mi? 7 aydır çalıştıkları söylenen arabaya laf atıyorum eğer farkında isen.

    Ne içip içmediklerini ben bilmiyorum ama burdan ne içtilerse de aynısından istiyorum, çünkü çok ama çok sinirliyim.

  22. ben schumacheri mi eleştirdim kardes.ben benettondan beri şumiyi izlerim.Şuminin neler yapabilecegini heralde bilirim.benim mercedes ekibinden umudum yok.he sen farklı düşünüyorsan onu bilememde her yorumu yenimisin yok anlamıosun f1 gibi yorum yapan arkadaslar cok var böyle kelimeler kullanmayın gerek yok.siz daha iyi biliosunuz bu işi.

  23. Bülent ve Samet arkadaşlarım siz bu trf1'de yeni misiniz?.Adamları direk asmışsınız. Rosberg neyse de Shumi'yi hiç mi bilmezsiniz. Start anında bile bir kaç sıra birden kazandı. Acele etmeyin böyle yorumlar için. Biraz sabredin çalışmaya 8 ay önceden başladılar.Her halde oturup bira içmemişlerdir. Bekleyin bakalım.

  24. nasıl başlarsa öyle gider. şimdiden geçmiş olsun mgp ye.

  25. Yahu kardeşim sizde hiç mi utanma yok ya?? Yarışta rezil rüsva olduk.Renault bile gecti bizi.Rosberg bile yarıs dısı kaldıgında aradıki fark 56 sn idi.Yarısta kalsa belkide tur yiyecekti.Şumiyi saymıyorum saten.yaptıgınız ayıptır ya.Demek ki yalandan yere calıstınız..yazıklar olsun.bide önümüzdeki yarıslara bakcakmısız.Gecen seneden beri önümüzdeki yarıslara bakıyoruz saten.Gecen sene rosbergle podyuma cıktık.bu sene podyumda cok zor

  26. Formula 1'in en iyi pilotları bir sene daha bu külüstürü kullanmak zorunda kalacak. Çok yazık.

  27. Hadi yarışta şu oldu bu oldu da sayın Ross Brawn sıralamalarda yediğiniz eşşek boyutundaki farka da bir yorum yapsaydın ya??

    Rosberg 8.'lik için savaşırken arkasından 3 araç birden geliyordu atak yapacak şekilde. O an yarış dışı kalmasaydı bir şekilde zaten geçilecekti. Schumacher'i söylemeye gerek bile yok çünkü ilk 10 'a kalamadı.

    Bu saatten sonra kaçınılmaz olan bir şeyler var. Onun için zevk almaya bakmak gerek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir