Massa: "Gerçek Potansiyelimizi Göstermedik"

yazar:

kategori:

Sıkıntılı geçen sıralamanın ardından bugünde beklediğini alamayan Massa, derslerine iyi çalışmaları gerektiğine inanıyor.

Massa: “Başta iyi bir kalkışla işler yolundaydı ve Button’un ataklarına iyi savunma yaptım. Ardından sert lastikleri erken takmaya karar verdik ama bu hamle karşılığını vermedi ve sonlara doğru 3. defa pitstop yapmak zorunda kaldık; bu da bana birkaç sıraya mal oldu”

“Yarışın ikinci yarısında arka lastiklerde fazlasıyla bozulma yaşadım ve iyi bir tempo ortaya koyamadım. Arka kanat gibi yeni elemanlar, olması gerektiği gibi çalıştı. Geçen seneye göre daha fazla geçiş gördük”

Brezilyalı pilot, Button ile mücadelesinde Button’un ceza almasının normal olduğunu söyledi.

Massa: “Button ile mücadele? Çok yakındık. Beni geçerken şikanı kesti. Ceza alacağını bekliyordum.”

“Sonuçtan ve hafta sonundaki genel performanstan bir parça hayal kırıklığı yaşıyorum. Beler olduğunu tam olarak anlamak için üzerine çalışmamız gerek. Çünkü gerçek potansiyelimizi henüz göstermediğimizi düşünüyorum”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali,hayal kırıklığı yaşamalarına rağmen dayanıklılığı olumlu sonuç olarak görüyor.

Domenicali: “Avustralya’da hayal kırıklığı ile ayrıldığımızı reddetmenin anlamı yok. Bugün yine performans seviyemiz, en iyiler kadar değildi, özellikle de Red Bull’lardan biri kadar. Yine de değerli puanlar alabildik, özellikle de ilk turda başına gelenlerin ardından durumu toparlayıp harika bir yarış çıkaran Alonso ile.”

“Güçlü bir kalkış yapması ile Felipe, ilk olarak Button’un gerçekten kararlı ataklarına karşı kendisini savundu ama sonrasında yarışın ikinci bölümünde arka lastiklerinde beklenenden fazla ısınma yaşadı. Şimdi, bu hafta sonu beklediğimiz kadar rekabetçi olabilmemizi engelleyen her şey üzerine dikkatli bir çalışma yürütmeliyiz. Ardından gelecek yarış Malezya’dan başlamak üzere hemen tepki vermeliyiz.”

“Esas konulardan birisi, ön taraftaki yere basma kuvveti seviyesi. Veriler itibariyle beklenenlerin pistte neden olmadığını bulmalıyız. Parlak noktalardan birisi dayanıklılık, özellikle de motor ve KERS bağlamında”


Yorumlar

  1. çoğu kişinin aksine ben massa yı bu yarışta başarılı buldum. en azından geçen seneye göre daha istekli ve daha hırslı gördüm. bu sene daha iyi olacak gibi ama alonso nun görkemli performansının altında ezilmemesi için baskıyı iyi kaldırıp çok çalışmak zorunda. ferrari nin şampiyonluk için massa nın puanlarına ihtiyacı olacak.

  2. hasancetiner avatarı

    kesinlikle massa nin ayrilmasi lazimdir
    yaris icinde tesadufen arka arkaya alonso ile massa geldiginde massa onde ise alonso sanki onundeki arac hrt araciymis gibi cok rahat grciyo kesinlikle takim emri olmadan massanin ne isi var ferraride massa degil ikinci pilot su anda anca maranelloda test pilotu olur oda olmadi virgin lotus hrt takimlari icin gittiginde vazgecilmez olabilir

  3. kirli taraftan kalkmasına rağmen harika bir start alarak iyi yükseldi.

    açıkça daha hızlı olduğu görülen mclaren'e karşı kusursuz savundu yerini. böyle sert savunmalarını izlemeyeli uzun zaman olmuştu. pitstoplara kadar da yerini vermeyecekti massa, button da geçemeyecekti. button bunu bildiği için kestirmeden geçiş yaptı, karşılığını da (doğal olarak) cezalandırılarak gördü.

    yeni lastikleri taktığı çıkış turlarında herhangi bir sorun yaşamadı, demek ki lastik ısıtma sorunu hakikaten geride kalmış.

    bunun yanında, 2. pitstoplarda sert lastikleri takmak hangi yarım akıllının fikriydi anlamadım. hadi taktın, o halde öyle bir strateji belirle ki yarış 2 pit stopla bitsin. ama hem sertlerle dünya kadar zaman kaybettir, hem de yarışın son turlarında 3. kez pite çağır. saçma sapan bir strateji oldu açıkçası.

    avustralya felipe'nin bir türlü sevemediği bir pist. haftasonunun başından itibaren işler felipe için parlak gözükmemişti. sauber'lerin elenmesiyle birlikte 4 puan daha aldık şansa. çok da fazla kayıp vermeden bu pisti terk etmiş olduğumuza seviniyorum doğrusu.

  4. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Kış testlerine göre bugün kötüydü performansı.. Testlerde iyi sonuçlar al, yarışta geride kal.. Anlamak güç.. Rahat değil, serbest değil ki adam akıllı yarışsın…

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    senin alonsoyla bi sorunun var çok belliki, hayırmı;?

  6. alonzomanyaa  avatarı

    O değilde button iyi ceza aldı. Daha başında yaptığı bile çirekefçeydi. Aslında Alo yine sabırlı adam, üstüne mi geliyor senin, çıkacan tepesine görecek…, bak bidaha kırıyormu üstüne.

  7. O zaman güzel şeyler olurdu 🙂

  8. Gerçek potansiyeli görseydik fena olmazdı…

  9. Alonso&Massa  avatarı

    =))

  10. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    nokta vuruşu..

    Abu Dhabi Yarısı sonrası bazı Rai Fanları F10'la Raikkonen şampiyon olurdu yazmıştı.

    Ferrari F2008 gibi bir arabayla şampiyon olamayan raikkonen hatta şampiyonluğun yanından bile gecemeyen raikkonen F10 ile şampiyon olucakmış.

    Çok komik ve sabit fikirli düşünceler bunlar

  11. Alonso&Massa  avatarı

    malum pilotları 2008 senesinde 11 kez fastest lap yapmış.Ancak f1 de fastest lap yapmak önemli bir olay değil.Bugün Perez'de yaptı. Sen sıralamada F2008 le sıralamalarda altıncı yedinci olacaksın,yarışın sonlarında fastest lap yapacaksın kime ne faydası var?

    2009'da Macaristana kadar açık bir şekilde geride kalacaksın. vs vs…

    Pistin dışına çıkmış,nasıl geri dönmüşmüş bu sonuçmuymuş.Pilotları geçerken sorun yok,yorum yok,geçemeseydi laf olurdu.Geçse yine laf oldu.2007 Brezilya,2008 Çin,2008 Fransa yarışlarındaki yaşananlar rahatsız etmedi bu zihniyeti.Onlar sandılarki hazretleri gelecek,dondurma yiyecek,kola içecek Ferrari'de ömür boyu tutacak.Yok arkadaş öyle.Gidin biraz pilotunuzu eleştirin.Biraz hatayı onda arayın.

    Neyseki malum pilotu 2009 da KOVDUK.

  12. arkadaşlar siz yarış hızına bakın iki ferraride en hızlı turları attı.butten alonsoyu pit dışına itmese idi ozaman neler olacağını görürdük.

  13. Bariz bir şekilde takım emri.

  14. ferraride son senen , tadını çıkar…

  15. efendimayin  avatarı

    Alonso gayet iyi yarıştı bu araçla bu kadar alonsoyu sevmem ama böyle.

  16. yalçın  aslangören avatarı
    yalçın aslangören

    tabiki yol verdik takım oyunu budur olması gerekende aynı duyarlılığı kimi de massa ya 2008 de yaptı. yoksa şampiyonluk durumun yardım etmek en iyisi değil mi. takım olarak geçen yıl yaptığımız hoş değil, ki bunu hoş görüyorsan söz yok. deme benim pilotum zaten geçerdi yok odur budur. ya mücadele açık olacak ama bu nu takım yapmaz. yada yol istemeyeceksin.

  17. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    teorını kabul edecek olursak: gecen sene alonso sampıyon olsa massanın gel dec demesıyle olmayacamıs gıbı yorum yapıyorsun kardeş

  18. kimiyi massa değilde Kimi massayı çok arar denilirse ifade doğru olur…

    lakin şampiyonluğun youlunu massadan aldığı yol ile ilan etti o çok kariyer sahibi ıce man kardeşiniz..

    bunu kimi fanları bir düşünsün bence massa hakkında konuşurken

    ayrıca bu yarışta massa nasıl bir performans sergiledi birde onada bakın

  19. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Alonso fırsatçılığını konuşturdu desek biz ona Hakan Bey.. 😉

  20. domenicali ye bak. alonsonun basın sözcüsü gibi konuşmuş. harika yarış çıkarmış…yahu ne yaptı? 5.başlayıpta startta gerilere düşerken kim birşey yaptı ona? korumaya devam edin bu adamı..bakın kovulacağı na yakın neler yapacak ferrariye…

  21. felipe…
    nasıl oldu da buttona tur larca direndin. alonso ise tek virajda seni geçti. ne ayak? çok arayacaksın kimiyi çook…

  22. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Yahu kış testlerinde en çok bu lastikler ile turlayan takım Ferrari ama lastik sorunuda yaşayan Ferrari.. Ayrıca Alonso bugün iyiydi ama startta gerilere düşmeseydi podyumdaydı.. Bir bakıma hatasını telafi etti diyelim..

  23. rocco junior avatarı

    Olsun Felipe yapacak bir şey yok şu ön taraftaki sorunu ve eksikleri tamamlayın.Gelişebiliriz çok güçlü geri dönebiliriz.Mclaren 2009da çok daha kötü durumdan neler başardı ve sezon çok uzun.Perfonmans olarak Redbullu özellikle tek turda yakalamayı beklemiyorum ama Mclaren'nin önüne geçebiliriz.Gerçi bu artık daha zor çünkü onlarda sorunları çözdüler ve üzerine ekleyerek devam edicekler.Yine de elbet gerçek gücümüzü gösterip yarışlar kazanabiliriz.Sevindiğim bir diğer nokta 2 pit stop yapabilecek güçte olmamız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir