Yüksek Mahkeme Mosley'in Videosunu Yasaklamadı

yazar:

kategori:

Yüksek Mahkeme, bugün News of The World adlı gazetenin internet sitesinde bulunan Max Mosley ile ilgili videonun kaldırılmasıyla ilgili isteği reddetti.

Yargıç Justice Eady, verdiği kararda bu videonun artık bir çok yerde bulunduğunu ve artık Mosley’in bu videoyu ortalıklardan kaldırılmasını bekleyemeyeceğini söyledi.

BBC’de çıkan haberde yargıçın "Biraz isteksizde olsam bu materyallerin izinsiz ve alçaltılmış şekilde kullanılmasına ve yine daha fazla yayınla ilgili yasal bir istek olmamasına rağmen, mevcut bağlamda davalı kişilere bir yaptırımda bulunmak boş bir davranış olur." sözlerine yer verildi.

News of the World gazetesinin yasal danışmanı Tom Crone "Max Mosley’in kirli hareketlerini içeren News of The World videosunu durdurma girişimi başarısız oldu. Video tekrar siteye koyuldu." dedi.

Mosley görevini bırakmasına dair baskılarla karşılaşsada o yaptığının yasa dışı olmadığını ve bir zararının olmadığını söylüyor ve görevinde kalmak istediğini belirtiyor.

Mosley kişisel hakları çiğnendiği gerekçesiyle gazeteye ayrı bir dava da başlattı.


Yorumlar

  1. bizim mahkemeler 367 sartı arayıp bulamassalar kapatırlardı.mosleyde yaslılıgından dolayı evinde f1 yasakcısı olurdu.veya birileri cıkar cüzdanımızla vicdanımız arasında sıkıstık derlerdi.

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu dava bizim mahkemelere gelirse F1 i kapatırlar gözünü seveyim sakın haber verme

  3. davayı türkiyede açsınlar bizim yükksek mahkeme(anayasa mahkemesi) kapatır :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir