Renault: "Alonso için Gelişmeliyiz"

yazar:

kategori:

Renault’un teknik patronları, Alonso’nun dönüş kararından pişman olmaması için takımın bir an önce ilerleme göstermesi gerektiğini kabul etti.

Alonso, ikinci Renault döneminde sezona 4.lük alarak iyi bir şekilde başlamıştı ama sonrasında Sepang’da 8.lik ve Sakhir’de sadece 10.luk elde etti.

Eski dünya şampiyonunun, gelecek sene için Ferrari ile adının geçtiği söylentiler arasında Renault’un teknik sorumlusu Bob Bell, takımın kendisini tekrar ispatlaması gerektiğini söyledi.

Bob Bell: "Aracın beklediği gibi olmaması nedeniyle, haklı olarak, büyük hayal kırıklığına uğradığını düşünüyorum."

"Şampiyonluk için Ferrari ile mücadeleye geri döneceğimizi gibi bir hayal kurmuyordu. Beklentilerinin, podyum veya diğerlerinin geri düşmesi durumunda zafer mücadelesi yönünde olan takım ümit ve inancı ile doğru orantılı olduğunu düşünüyorum"

"O, aynı beklentilerle geldi ve biz bunu elde edemedik"

"Ama o gerçek bir savaşçı"

"Ona ne ekipman verdiğimiz veya kendisini hangi ortamda bulduğu sorun değil, araçtan fazlasını çıkarıyor"

"Bu azim ve sürüş, hâlâ ortada"

"Araçtaki sorunları mümkün olduğunca kısa sürede belirleyip ona gerçek performans gelişimini gösterdiğimizden emin olmalıyız ki, bunu (azmini) canlı tutalım"

"Bunu yapmazsak, ve bu kesinlikle planımız, o iyi olacak"

Renault mühendislik sorumlusu Pat Symonds da, Alons’nun şu anda takım için olabilecekten daha fazlasını elde ettiğini düşünüyor.

Pat Symonds: "Fernando’nun sıralama performansı muhtemelen bize biraz ümit verdi."

"10. en hızlı araç değiliz. En hızlı turlar düşünüldüğünde daha çok 12.-13. sıralardayız."

Renault, Alonso’nun evindeki yarış için güncellemeler planlıyor ama Bell, bunun bir başlangıç olduğunu söyledi.

Bell: "Gelişmemiz gerektiğini söylemek, yetersiz kalır. bir gel-git değişiklikleri olacak. Ama bizim burada yaptığımız da o"

"Barselona’da ilk adımı atmamız gerekiyor. İleri yönde adım atarak kendimizi, öndeki 3 takıma yaklaşmaya başladığımızı ve arkalarındaki takım sürüsünden uzaklatırdığımızı açık bir şekilde göstermemiz gerekiyor."

"Bu, 1 numaralı konu ve sonrasında sezon ortasında gerçekten pekiştiğimizi ve zirvedeki takımların hemen arkasında, kuyruğunda olduğumuzu göstermemiz gerekiyor."


Yorumlar

  1. ben bir kimi taraftarıyım.renault ve mc laren yıllarında alonsoyu hep "fırsatçı" ve "şanslı" bir pilot olarak gördüm. ama şimdi bakıyorum da; her ne kadar takımının aleyhinde konuşsa da sürüş stili muhteşem. malezya da on-board kameradan izledim.çok profesyoneldi. takım aleyhinde bu kadar konuşmasına karşın, takımın bunları kabul edip ona destek veren açıklamalar yapması renault un büyüklüğü olsa gerek. ayrıca iki sene üst üste şampion olan bir takımın bu kadar geride kalmasını aklım almıyor. renault taraftarlarına sabır diliorum. umarım Alonso ile yine bizle mücadele edersiniz.

  2. hakan köşk avatarı

    arkadaşım alonsonun nereden sönük olduğunu biliyorsun alonsonun şu anki aracını lemisi koy o hiçbir şey yapamaz millete kendini güldürme

  3. GAMZE IŞIKLIOĞLU avatarı
    GAMZE IŞIKLIOĞLU

    ogun savaş kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama yenisin buralarda galiba :)) Bu kadar haddini aşan laflar ettiğine göre :)ama bence yaptığın doğru değil hoş değil biraz yorumlarını yaparsan bahsettiğin kişinin de taraftarlarını olduğunu düşünerek yorumlar yapabilirsen bizleri mutlu edersin.burası çocukça birbirimizi ezmeye yaralamaya çalışacağımız bir ortam değil.o yüzden doğru olmuyor şu yazdıkların sönük şampiyon falan. bu ortamı neden germeye çalışıyorsun bak senin dışında herkes akıllıca yorumlar yapmış.benim senden ricam böyle bir işe yaramayan sırf Alonsoya nefretini kusacağın şeyler yapacaksan bu seviyeli ortamdan uzak dur…

  4. ogun savaş avatarı

    Reno 2010 dan önce gelişmesi artık zor hele birde alo gibi sönük şampiyon takımda olduğu sürecee 😀

  5. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    arabanın renklerinin degişmesi pek yaramadı.

  6. bencede gelişmeli yoksa işleri çok zor ama enazından 2009da çok güçlü olurlar alonsoherşey deil ama eksik yerleri bildiriyor takıma vede takım geliştiriyor.tıpkı shumi gibi bir pilot ama onun kadar olamaz.

  7. hakan köşk avatarı

    yeter artık gelişecekseniz gelişin ettiniz yeter sezon bittikten sonramı gelişeceksiniz

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu yukarıda belirtilenleri alonso için değilde renault için yapsalar bence daha iyi olur kişi bazlı düşünce sistemi raflara kaldırılalı çok oldu alonso olmasa idi renault takımı yarışamayacakmıydı veya kendini bir redbull veya super aguri gibimi görecekti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir