Massa, Button'un Eleştirilerine Aldırmıyor

yazar:

kategori:

Button, mücadele sırasında Massa’nın kendisini dışarı ittiğini ve bu yüzden kestirmeden gidip ceza aldığını söylemişti.

Ama Button’un, Massa’nın savunmasının çok sert olduğunu söylemesine rağmen Brezilyalı pilot, kurallar dâhilinde sürüş yaptığını ama Button’un ceza almasının normal olduğunu söyledi.

Massa: “İyi bir mücadeleydi, değil mi? Yerimi koruyordum ve beni geçemedi.”

“Çok defa denedi ve çok defa yerimde kalabildim. Ardından beni geçtiğinde, bunu izin verilen şekilde yapmadı. Yerimi bana vermeliydi veya ceza alacaktı, durum da böyle oldu.”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali de komiserlerin doğru karar verdiğini düşünüyor ve Silverstone’de Alonso’nun başına gelenleri referans gösteriyor.

Domenicali: “Dürüst olmak gerekirse durumun apaçık ortada olduğunu düşünüyorum. Silverstone’de bunu yaşamıştık. Jenson’un şikanı kestiğini görünce komiserlerin doğru yaklaşımda bulunduklarını düşünüyorum”

“Yeni kurallar daha güçlü. Sadece Uluslararası Sportif Kuralları yok; pist çizgilerine riayet etmeniz sportif kurallarda yazıyor. Elbette Jenson yerini geri verseydi yaklaşım farklı olurdu”


Yorumlar

  1. karşılaştırma yapacaksak ikisi de aynı şey onu meşru kılmaz bu olay sonuçta ikisi de doğru değil

  2. button'u onca tur arkasında tutan massa ne olduda alonso'ya 2. virajını dönmeden geçildi?

  3. çok haklısın katılıyorum sana

  4. Button'cum startta da sen Alonsoyu pist dışına itmiştin hatırladın mı? Alonso çıkıpta dedi mi Button beni pist dışına attı diye, kendi başına gelince mi anladın kötü olduğunu. En azından anlamışsındır umarım bi daha yapmazsın. İnsan kendine yapılan hoş olmayan şeyleri başkasına da yapmamalı değil mi.

  5. Massa bugün ferrari'den ayrılsa boşta kalmaz zaten.. kendisine biraz daha değer verilecek bi takıma gitse eminim çok çok daha başarılı olacaktır.. özellikle sene başında renault'a geçmesi onun için iyi olucaktı.. zaten ferrari'nin istediği Alonso'nun yanına Button gibi bi adam, çıtası belli ne harikalar yaratan ne de sonlarda sürünen bi pilot, takımlar şampiyonasına katkı sağlamasını ve asıl pilottan uzak durmasını bilicek biri.. Ben bir Button taraftarı olarak söylüyorum bunu.. şuan birine mclaren diyince akla ilk gelen şey lewis.. Button eğer Brawn ile çalışmaya devam etseydi aynısını onun içinde düşünebilirdik.. avustralia'da acemice adamın yarışının içine eden mclaren takımıdır.. ferrari'lere yolu vermelilerdi.. iki ferrari'nin arkasına geçip yeniden zorlamalıydı.. ya da şu yapılabilirdi ferrarilerin arkasına geçer geçmez pite alınabilirdi bir set daha yumuşak lastk takbilirdi.. yeni lastikler bu sene ilk turlarda çok iyi biliyosunuz.. atıcağı bikaç tur zaten ferrarilrin önüne atıcaktı onu.. malum böyle olunca 3 pitstop zamanı kadar zaman kaybetti ama 2 set lastik kullanabildi.. Neyse ilerleyen yarışlarda bakalım neler olucak…

  6. Massa güzel savundu,Button kaza olmasın diye geçti virajı kesip ama sonra ortadaki asıl sorun McLaren'ın Button'a yerinde kal nolacak bakalım demesi.Burada tartışma yaşaması gereken ikili Button ve McLaren pit duvarıdır.

  7. heikki 1088 avatarı

    Çok sert olmuş arkadaş =) Ama gayet yerinde ve gerçekçi buldum =)

  8. Alonso&Massa  avatarı

    sene:2011

    kural: takım emirleri yasak değil

    yapılması gereken : shhhh

    ilginç not: Webber'in şasisinde sorun varmış :S ilk yarıştan?????neden diğer çocuğun aracında değilde Webber'in aracında?

  9. çeyrek tur falan deil anında YOL VERDi.. virajda geçmedi aynen almanyada olduğu gibi viraj çıkışında yavaşladı massa dikkatlice izleyin hak vereceksiniz.

  10. Massa kendine layık olarak davranıyor sende şampiyon falan olacak karakter yok webber i örnek al okadar adamı desteklemedikleri açık ve net ama bir birleriyle çarpışacak kadar aptalca hareketler bile yapabiliyorlar sırf mücadele için sen sadece yol ver ilk 10 a girersende dua edersin sadece

  11. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Mclaren takımın hatası ve Ferrarinin akıllı davranmasıdır bu durum.
    İyi bir karar verdi Ferrari

  12. Ben olaya şöyle bakıyorum button massa'yı geçtikten sonra telsizde bu konu üzerine hemen konuşmuşmaya başlamışlardır ve takımın varacagı sonuç onun massa'ya yol vermesi gerektiği olucaktı fakat massa hızlı davrandı (veya ferrari ) alonso'ya yol vererek geri dönüşü olmayan bir yola soktu ve bilinçli olarak buttona ceza aldırdı

  13. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Takım emri demiyorum ben hem olsa bile dediğin gibi legal sonunda kadar.
    Benim demek istediğim Massa biraz olsa bari dirense daha ilk yarıştan pes etmeseydi. Tabi ki kaza yapsın vb birşey demiyorum ama bu sene çabuk pes etti ilk yarıştan ikinci pilotluğa düştü.

  14. böyle şeylerle gelmeye gerek yok, Alonso atak yapacak kadar hızlıydı, atak yaptı, massa direnmedi, çünkü Alonso gözle görülür biçimde daha hızlıydı, Button'a yaptığı sert savunmayı yapsa ve Alonso ile Massa çarpışsa suç Massa'da olacaktı.

    Formula 1 de genelde takım arkadaşları birbirine karşı daha dikkatli davranır, bu takımın iyiliği için gerekli olan şeydir bundan daha doğal nedir bilemiyorum, üstelik Alonso güzel bir atak yaptı, Massa Almanya'da olduğu gibi yol falan vermedi, nitekim artık bu bile legal.

    Yani ikinci pilot olmayayım diye takım arkadaşının üstüne mi çıksın adam ?

  15. rocco junior avatarı

    Olay Massa Alonsoya yol verdi değil ki çarpıtmayın.Momentum kaybı nedir önce onu bilmek lazım.Alonsoya geçilmesi ayrı şey Buttona savunması ayrı şey hemen habere alaksız durumu katıp haklı çıkmaya çalışmanızıda ben anlamıyorum.Button sızlanmasını kesmeli geçemedin oaly bu gayet açık.Ne diyecek buyur abi gel geç mi?2 sezondur startta Alonso'nun üzerine kırıp yarışı mahvetmesinden sonra Alonso en ufak laf etti mi?Geçen sene İspanya'da Schumi için geçilince yine sitemkardı.O yüzden haksız olduğu halde şikayet eden pilotları anlamıyorum

  16. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Massanın Button a karşı savunması yapmasından daha doğal birşey olamaz.
    Ayrıca Button ın ceza almasına da çok yerindeydi.

    Ama Massanın 10 tur Button a direnip çeyrek tur bile Alonso ya direnmemesini anlamadım. Sezonun ilk yarışında kabullendi bana göre Massa ikinci pilot olmayı.
    Bana şimdi Massanın lastikleri tükendi, yok momentum kaybetti gibi şeylerle gelmeyin.

  17. MagicAlonso avatarı

    Kesinikle ceza yerinde ve tutarlı olmuştu.Kubica ve Alonso durumunda kubica 2-3 tur sonra yarış dışı kalmasına ve orda gerçekten gidecek başka yeri olmayıp çimlerden geçmek zorunda kalmasına rağmen ceza aldı.

  18. Tartışılacak birşey yok, herşey ortadaydı. Massa'dan çok güzel bir savunma izledik. Zaten yarışın en güzel kısmı da orasıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir