Trulli: "Hamurlar Testlerden Sonra Değişmiş ! "

yazar:

kategori:

Çabuk bozulmaların beklendiği Pirelli lastikleri ile Melbourne’de 4 pitstop görülmedi ve hatta Sergio Perez, bir defa lastik değiştirerek yarışı tamamladı.

Ama Trulli’nin Lotus takımı, ısıtma sorunları ile karşılaştı ve İtalyan pilot sıkıntılar çekti.

Trulli: “Söylenecek en önemli şey, bu hafta sonu için olumlu veya olumsuz her sonuçta ana neden Pirelli lastikleridir.”

“Hepimizi şok ettiler. Beklediğimizde daha iyi veya daha kötü olduğundan bahsetmiyorum; diyorum ki tamamıyla farklıydılar. Son testlerin ardından değişmiş gibiydiler.”

“Kışın hepimiz, her takım, hemen bozulan lastiklerle çalıştık. Lastiklerin bir karakteriydi bu. Ayrıca polemikler de vardı. Bu yüzden sorunun, yeteri kadar uzun ömürlü olması gerektiğini düşünmüştük”

“Aksine Melbourne’de gördük ki lastiklerde herhangi bir dayanıklılık sorunu yok. Ama onun yerine lastikleri ısıtmakta büyük sıkıntı yaşadık”

İtalyan pilot Pirelli’leri Avustralya’da çalıştıramayan tek takım olmadıklarını söyledi.

Trulli: “Lastikler ısınmadığında performans almanız imkânsız. Yarış esnasında lastikleri ısıtamamada sadece iki pilot sorun yaşamadı: Hamilton ve Vettel, ikinci ve birinci.”

“Diğer herkes sorun yaşadı. Webber bile. Bence Ferrari’nin sıralamada iyi iş çıkaramamasının nedeni de bu”

“Buna neden olan sorun bilinmiyor. Ayarlarda, dengede, pistte ve hava sıcaklığında küçük bir değişiklik olunca aynı takımda bile farklı tepkiler alabiliyorsunuz”

“Vettel ve Webber’i düşünün. Sebastian egemendi, Mark ise bir noktada Alonso’ya iki saniye kaybetti. Bu yüzden gerçek zorluk bu: Lastikleri nasıl kullanacağınızı anlamak. Sezonun kilit noktalarından biri olacağını düşünüyorum”


Yorumlar

  1. schumacher075 avatarı
    schumacher075

    pist ısısı düşük ,zemin gayet tozlu (araçlar atak yaparken çizgi dışına çıktığında toz net olarak görünüyordu) ve fazla kullanılmayan bir pist.gerçek bir yarış pisti olan malezyada yağış olmazsa neyin ne olduğunu büyük ölçüde göreceğiz.

  2. trulli çok konuşan bi pilot değil . söylüyorsa vardır bi bildiği.perez 1 pit yapıyor ama alonso 3 pit.gelde çık bu işin içinden.

  3. Gizem Aydın avatarı

    aslında okuyunca mantıklı geldi. hem adamın yalan söylemesi için de bir neden yokk

  4. Asfaltın etkisinden ve sıcaklıktan dolayı olabilir

  5. rocco junior avatarı

    Buradan belki yaşadığımız soruna karşın araçta daha fazla sorun olduğu ve işlerin kış testlerine göre beklendiği gibi gitmediğini çıkarabiliriz.Eğer öyle ise en kısa sürede bu değişkenliğe adapte olmamız lazım.Çünkü yarışta lastikten yana pek sıkıntı yoktu ama sıralama facia

  6. MagicAlonso avatarı

    Gelen baskı ve eleştirilerden dolayı böyle bir şey yapmış olabilirler.Tam tersi bir açıklama da gelmedi pirelliden.Ayrıca malezyayı beklemek gerek sonuçta lastikler üzerinde buradan daha fazla zorlayıcı bir pist.değişip değişmedi net olarak orada belli olacaktır.

  7. Pirelli lastiklerinde bir acayiplik var anlamadım, 1 pit ve 4 pit arası lastik değişimi yapan pilotlar vardı, ama aradaki uçurum büyüktü. belki biraz dah beklemek ve görmek lazım

  8. Böyle birşey olabilir mi ya ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir