Sauber 3 mm. Yüzünden Diskalifiye Edildi

yazar:

kategori:

FIA’nın kurallarına göre arka kanattaki konkav radyusu, 100 mm.’den az olamaz ve Sauber, bu kuralı ihlâl ettiği gerekçesi ile Avustralya GP klasmanından atıldı.

Blick’e konuşan Peter Sauber: “Radyus, 95-97 mm idi. Harap olduk. İki farklı kanadımız var. Birisi, yapım aşamasında yeteri kadar hassas bir şekilde kontrol edilmemiş. Ama herhangi bir (performans) avantajı sağlamıyor”

FIA adına konuşan Johnny Herbert: “Ne yazık ki kurallar açık. Onları diskalifiye etmekten başka bir seçeneğimiz yoktu”

Hinwell kökenli takım, itiraz niyetini belirten bir dilekçeyi yönetim kuruluna sunmuştu.


Yorumlar

  1. Burada Sauber'e üzülseydiniz bari ya 🙂

  2. ya esnetmek sorun değil esnetilir yeteri kadar ama kurallar çerçevesinde esnetmek mesele belkide kanadın esnemesi için dikey kuvvet değilde yatay kuvvet gereklidir redbulda bu durumda fia istediği kadar kanatlara ağırlık versin testten geçer ztn ama yatay kuvvet yiyebilmesi için aracın belli bir hıza ulaşması lazım aslında kural hareketli araçlar üzerinden konulmalı statik duran araçlarda değil

  3. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    arkadaşlar kabul edin okadar incelendi FIA tarafından adamlar yapmış herşeyin altında bir neden aramayın,bizim salaklarda esnetsin kardeşim bulsunlar nasıl esnettiklerini 1 yıldır bulunamadı bu halaaa araştırsınlar okadar mühendis war.

  4. Vettel ile Webber in araç üstü kameralarını bulabilirsen ve dikkatli izlersen yetenek olduğunu anlarsın

  5. İncelenmiyor değil, inceleniyor tabi ki. Ancak sorun şu ki, testlerin hepsini geçiyor nasıl oluyorsa. Diğer takımlar onların bu işi nasıl başardığını bir çözebilse itiraz ederlerdi tabi ki.

  6. Yiğidin malı meydandadır kardeş

  7. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    beyler horner'e bakın

    http://twitpic.com/4ejjd9

  8. Alonso&Massa  avatarı

    Webber'in daha ilk yarıştan aracında şasi, problemi.

    Geçen sene her ne kadar düzeltildi densede Vettel'in sorunlu aracının Webber'e verilmesi,ön kanat…..

  9. Alonso&Massa  avatarı

    😀
    büyük ihtimalle =)) ama birde şöyle düşün,bunu söyleyenler sadece bizler değiliz.Orda bu aracı canlı olarak görenlerin bu kadar açık söylemesi insanı kuşkulandırıyor.Diğer takımlardaki insanlarda Newey'den çokda kötü adamlar değildir sonuçta.Bir insan zekasının tüm takımları sıralamada 1.5 sn farkla yenmesi çokta mantıklı gelmiyor bana.

  10. RBR nin ön kanadını ve Kers sisteminide incelemeleri gerek. Neden Ferrari, Mclaren ve MGp itiraz etmiyor bu konuda anlamıyorum. Haksız rekabet söz konusu..

  11. Şunu samimi bir şekilde söylüyorum eğer FIA'nın teknik inceleme kurulunda sen bir denetçi olarak katılsaydın, Red Bull'un herhangi bir illegal parçası olmasaydı bile, sen o takımın canına okurdun 🙂

  12. Yaw pilot tutmuyoruz diyorlar ama Vettele acık sekilde daha iyi aracı veriyorlar.Bu kadarda yalan üzerine kurulu takım qörmedim hayatımda

  13. Alonso&Massa  avatarı

    =)) bence parmaklada alakalı olabilir.

  14. Son dedikodulara göre Red Bullun bu kadar çok downforce bulmalarının nedeni Sebastian Vettelin bazen peruk gibi duran saçlarıymış:) (bkz. Avustralya yarışında Vettel ile Webber arasındaki fark )

  15. Alonso&Massa  avatarı

    İsteyince nasıl buluyorsunuz =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir