FIA, Malezya İçin DRS Alanını Genişletiyor

yazar:

kategori:

Hava Sürtünmesini Azaltma Sistemi (DRS) ile pilotlar, önlerindeki araçlara atak yapma şansını yükseltiyor. Bununla birlikte sistem, sadece belirlenen alanda ve farkın 1 saniyenin altına inmesi halinde kullanılabiliyor.

Avustralya için belirlenen 600m.’lik alan, FIA’nın hedeflerini karşılamamış olacak ki Yarış Sorumlusu Charlie Whiting, sistemin incelenmesi gerektiğini söylemişti.

DRS hakkında konuşan Whiting, yarışlarda birden fazla geçiş alanı oluşturabileceklerini belirtti.

Whiting: “Bu, kesinlikle göz önünde bulunduracağımız bir şey.”

“Bir düzlükte bir tespit, bildirme ve aktif hale getirme noktası belirleme, oldukça karmaşık bir mesele. Öncelikle her şeyin çalıştığından emin olmalıyız. Eğer ümit verici görünüyorsa, bunu diğer yerlerde de kullanmamamız için bir neden yok.”

“Ayrıca daha fazla GPS tabanlı bir sistem düşünüyoruz; böylelikle daha yakın tespit imkânı sağlanır.”


Yorumlar

  1. çok doğru onun zevki öyle çıkar

  2. Bırakın 6 yüz ,7 yüz işnini.Serbest kardeşim geçebilen her noktada geçsin.Pit-stoptan yollar boş zaten. Bakıyorum yolda 1-2 araç var diğerleri nerde, çay içiyorlar.Perez hariç:)

  3. Şunu bütün pistte serbest yapın sorunlar ortadan kalksın. Kimse orada yada burada basılır basılmaz diye düşünmesin. Hem koca pist boyunca sadece 1 geçiş noktası mı var?

  4. Şöyle birşey varki geçiş bu arka kanatlarla kolaylaştırılır sağlanmaz. Çünkü Webber Alonso yu takip ederken son vites dişlisini ne kadar kısa tuttuğunu gördük ve duyduk. Yani öndeki araç son dişlisi uzun ise ve Kers ile virajdan iyi birşekilde çıkarsa Webber gibi biri imkansız geçemez.

    İstediğiniz kadar düzeltin yani fazla birşey değişmez. Ve bana kalırsada biraz haksız rekabet olur.

  5. Fernando Amigo avatarı
    Fernando Amigo

    + start finiş düzlüğü:))

  6. Ahmet Tunçer avatarı
    Ahmet Tunçer

    bence yarışlarda bu uygulama bir bölümle kalmamalı. geçişe uygun her yerde kullanılmalı. malezya pistini incelediğimde 3-4 yerde kullanılabilir. iki uzun düzlük dışında, kısa düzlük sonrası sert viraj yapısına sahip 4. ve 9.virajlar da geçişe çok müsait.madem ki yarışları daha eğlenceli yapacaklar,bu alanı genişletmeliler. Arkadaki DRS ile atak yapar geçer, sonra geriye düşen DRS ile atak yapar.

  7. Ahmet Tunçer avatarı
    Ahmet Tunçer

    iyi de pilot arkadakine geçilince bu sefer de o DRS avantajını elde ediyor,öndeki kullanamıyor. Bu sefer de geçilen atak yapma şansını yakalamaz mı,tabi hızı yerindeyse.yavaş ise zaten geçilir

  8. şaka gibi :))

  9. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    beyler horner'e bakın

    http://twitpic.com/4ejjd9

  10. Alonso&Massa  avatarı

    eğer 2-3 yerde uygulanırsa geçen pilot farkı açar ve arkadakinin onu yakalama şansı kalmaz.1 yerde uygunlansın.Bu sistem bazı yerlerde işe yarar,bazılarında yaramaz.Monaco'da işe yaramasını bekleyen yoktur sanırım.Onun için sabır biraz.

  11. Aman ne çok genişletmişiniz 🙂 Bence bu sistem kafa karıştırıyor, ya komple kaldırılsın yada pistin her yerinde serbest olsun. Güvenlik endişesi varsa düzlüktede kullanılmasın.
    Ayrıca diyelimki 1 saniyenin altına inince öndekine atak yapmak için kanadı açtın 200 m sonra geçtin kaldı geriye 500 m arkaya düşen hemen kanadı açıp öndekine tekrar atak yapabilecekmi? ölçüm noktası olmadığı için tv lerdenmi karar verecekler?

  12. Zamanla gelişecek ve her pistteki her düzlükte kullanım alanı olacaktır. Mesela Türkiye'de 9.viraj öncesi ve 12.viraj öncesi fark 1sn altındaysa sistemin kullanılması gayet uygun olur.

  13. MagicAlonso avatarı

    örneğin malezyada her iki düzlüktede kullanılsın.karşı atak için arkaya düşen pilotunda böylelikle şansı olur yada arka düzlükte istediği gibi yaklaşamayıp atak yapamayan pilot start düzlüğünde daha iyi fırsat bulabilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir