Williams da Red Bull'un Yolunda Gidecek

yazar:

kategori:

2011 sezonunda egzoz düzenindeki gelişimin ön plana çıkması ile birlikte Williams, son birkaç haftadır kendi uyarlaması üzerine çalışıyor.

Teknik patron Sam Michael, gelecek ayki Çin GP’ye hazır olması gereken bu sistem için oldukça olumlu düşüncelere sahip.

Michael: “Bu egzoz sitemine Şangay GP’de sahip olmayı planlıyoruz. Oldukça önemli bir adım. Umarım gridde bizi çok ileri taşır.”

“Bu sistem üzerine Valensiya’dan sonra çalışmaya başladık. Bunu ilk defa son gün Red Bull kullanırken gördük ve fikri kopyaladı. Renault ve Mercedes-Benz uyarlamasını denedik ama Red Bull’unkine benimsememiz gerekti.”

Michael, Cosworth motorundaki kollektörlerin yeri nedeniyle diğer takımlara göre bu sistem üzerinde daha fazla zaman harcadıklarını söyledi.

Michael: “Kollektörlerin yerleşimi nedeniyle egzoz sisteminde çok değişiklik yaptık. Bizde arkaya yerleştirildi. Eğer ön tarafta kollektörünüz varsa U kıvrımı olursa, Red Bull’un sistemine çevirmesi kolay olurdu”

“Melbourne için bir şey deneme adına iki hafta öncesinde 10 gün harcadık ama zamanında yetiştiremedik”


Yorumlar

  1. Renault un sistemi göründüğü kadar basit bir sistem değil daha karmaşık yapıya sahip ama Redbulun ki daha basit şuanda ama bunun bir önemi ne kadar işe yarayıp yaramadığı önemli

  2. Hulkenbergi qönderdiler aldılar paylarını 🙂

  3. Gözlerim yaşardı birileri bizi örnek almış diye sevinirken, Williamsın doğru yolu bulup, vazgeçmesi kanaatimce onlar için en iyisi 🙂 Yine de bizimkilerin iyi şeyler yapacağını hissediyorum.

  4. Alonso&Massa  avatarı

    Siz Redbull'Un yolundan gidinde,pilotlarınızda yarış çizgisinden gitse iyi olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir