Newey: "McLaren Bizi Kopyalayarak Gelişti"

yazar:

kategori:

Red Bull’dan Sebastian Vettel, sezon açılışında damalı bayrağı en önde görürken onu McLaren’den Lewis Hamilton takip etti.

Prestijli Segrave Kupası için takdim edilmeden önce RAC Club’a konuşan Newey: “McLaren, şunu söylemek gerek ki bizim egzozumuzu kopyalayarak ileri yönde çok büyük bir sıçrama yaptı”

“Ama önemli olan ileri yönde çok büyük bir atmış olmalarıdır. Bizi sık bir şekilde zorlayacaklarına eminim”

Melbourne’den önce McLaren, testlerde hem dayanıklılık hem de tempo açısından sorunlar yaşamıştı. Mercedes motorlu araç için, daha önce test edilen egzozdan vazgeçilmiş ve daha basit olana geçilmişti.

Bu arada Williams da Çin GP için benzer bir egzoz çözümü planlıyor.

Newey: “Bizim için işe yaradığını düşünüyoruz. Ayrıca McLaren için de işe yarıyor gibi görünüyor. Bu sizin gururunuzu okşuyor ama başkası sizi onunla yenerse baş ağrısı yaratır.”

Avustralya’da KERS’in kullanmama kararı konusunda ise Newey, dayanıklılığa dikkat çekti ve Malezya’da kullanabilmeyi umduklarını söyledi.

Newey: “Dayanıklı olduğunu hissedersem yarışta deneyeceğiz. (Sepang’da) Cuma akşamı karar vermek zorundayız”

“KERS, kalkışta faydalı. Bu yüzden ön çizgide olsanız bile KERS’iniz yoksa ilk viraja birinci girememe riskiniz var.”


Yorumlar

  1. Deli_Manyak avatarı

    bende sanki kopyaladılar diye bir haber okudum daha önce ama yanlıs hatırlıyor gibi olabilirim

    Autosprint: Ferrari Red Bull'un egzozunu taklit ediyor… diye bir haber okumusum ama ne kadar dogru bilmiyorum bu haber

  2. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    adamlar ülkemizin adını bile kendi dillerince yazıyor ve okuyor bize bile okuturuyor birader. aynı şeyi söylüyoruz.Mİsilleme !!

  3. diyelim ki ferrari ve mclaren sizi kopyalıyor!!!peki siz değilmiydiniz 2010 sezonunda (FORCA İNDİA)'NIN burnunu koyalayan sayın adrian amca??siz erkekçe pistte yarışsanız bu tip şeyler olmiicak da siz genelde illegal yollara başvurduğunuz için sizin iyi olduğunuzdan ve örnek alınmanızdan bahsedemeyiz!!!!Ve en can alıcı nokta….Peki ferrari ve mclaren sizin gibi yasal olmayan kural dışı olan yöntemlere başvursa sizce nolur???ben söyliim yine…ancak arkadan duman yutarsınız bunu da biliyosunuz dimi adrian amca???

  4. Türkçeye geçmiş kelimeler okunduğu gibi yazılır. Özel isimler olduğu gibi yazılır. Nasıl okunduğu önemli değildir. Mclaren de özel isimdir, türkçeye geçmemiştir. Sözlüğü açarsanız Mclaren diye birşey bulamazsınız.

  5. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    DİLBİLGİSİNE İLGİ DUYAN KARDEŞİM, KELİMELER TÜRKÇE DE OKUNDUĞU GİBİ YAZILIR.İNGİLİZLERİN YAZDIĞI GİBİ DEĞİL.BAK BİZ OSMANLI İMPARATORLUĞU DERKEN ONLAR OTTOMAN DİYOR.BİZ TÜRKİYE DERKEN ONLAR ''HİNDİ'' F1 DEN BAHSET DİLBİLGİSİNDEN DEĞİL.

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Merak etme yumurta kafa SANA DUR DIYEN BIRI CIKICAK ILLAK ISU SPORDA SENDE BASKA BILIM MI YOK YA ANLAMADIM GITTI ROSS BRAWN VS ADRIAN NEWEY ! ama 2 sininde takımlari farkli bu spor kumar gibi anlamak zor 2 kurusluk red bull takımı ferrari ve mclarenin mercedesi yeniyor anlamadim gitti biri suna dur desin artık.

  7. Hocam umarım yanılırız
    Schumacher'i gerilerde görmeye alışık değilim…

  8. vermiyelim yerine vermeyelim kelimesi daha uygun olmaz mıydı bu kurallar çerçevesinde.

  9. F1 araçları için kullanılan illegal tabirini sevmiyorum çünkü bir takım mühendisi(Şu durumda Newey) diğerlerinden daha hızlı olabileceği bir sistem geliştiriyor ve onu kullanmak en doğal hakkı bence. Bu buluşu diğer takımlar kopyaladı kopyaladı, yapamadı hemen itirazlar başlıyor. İllegal illegal diye biraz mazerete kaçıyorlar. Ayrıca bu yasaklar yüzünden de araçlar geliştirilemiyor yeni buluşlar çıkmıyor malesef. Hep kopyala yapıştır da olmaz ki.

    Neyse sözüm o ki, Redbull'un başını yaksa yaksa şu KERS sistemi yakacak gibi geliyor bana:D

  10. parmaklarınızı alın.toplayın.
    birazda mütevazi olun.nevey olmasa vettel ve webber hiçti

  11. Umarım sessizliğin altından ses getirecek birşeyler bulmuşlardır…

  12. Üzüm üzüme baka baka kararır demişler. Cuk diye uyuyor şuanki duruma.

    Horner efendi Newey i bile bozmuş.

  13. makleren ne?

    McLaren ı kast ediyorsan doğru yazsan güzel olur bence. Sonuçta bir özel isim. Dilbilgisi dersi vermiyelim burda.

  14. Konuyla alakası yok ama nedense mercedesten ses seda yok..

  15. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Arkadaşlarımdan tabirlerim için özür diliyorum ama güzel Türkçemizin anlatım gücünü kısıtlamak istemiyorum ve diyorum ki: HADİ ORDAN APTALA MI BENZİYORUZ!! yakında sizi karbonla kopyalaya kopyalaya çoğaltacaklar hiç meraklanma.sezon sonunda geçebildiğiniz tek ciddi takım belki SAUBER olacak.arkanızdaki federasyona rağmen.YERLERDE SÜRÜNEN, SOLA DÖNERKEN SAĞA; SAĞA DÖNERKEN SOLA; GAZA BASINCA YERE, FRENE BASINCA HAVAYA KALKAN FİA ONAYLI HAREKETLİ ÖN KANATLI İLLEGAL ARACA RAĞMEN….saubere yapılana rağmen..

  16. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    şimdi bu da söylenecek söz mü yahu..Ben makleren ferrari gibi safkanlardan hiç böyle komik bir yakınma duymamıştım..SİZ PORTAKALDA VİTAMİNKEN..!

  17. Mclaren Forever avatarı
    Mclaren Forever

    İsterseniz bi de bizim yaptığımız ve başka takımların kopyaladığı yenilikleri sayalım o zaman asıl kopyacı kimmiş görürsünüz

  18. herşeyden önce pull rod neweyin icadi değildir. diğerlerine bakacak olursak. Side podlar=McLaren kendine özgü,ferrari ise redbul tarzı öne doğru yakınlaştırılmış radyatörler ile arkada daha çok alan yaratmak. Arka kanat= McLaren kendine özgü, ferrari redbull tarzı küçük üst kanat kullanıyor. Vites kutusu soğutması= McLaren kendine özgü, redbulla alakası yok. Aracın pilottan burna kadar olan bölümü daha aşağıda. burun benzemiyor,ön kanatlar benzemiyor. arka kaza yapısı redbuldan daha yüksekte oysa ferrarininki redbul gibi. McLaren arka yapısı redbuldan tamamen farklı,ferrari ise redbula benziyor. zaten tanıtım yapıldığında böyle arka yapı mı olur, derli toplu durmuyor diyenler olmuştu. bütün bunları geçtim redbulu McLaren ın yanına koyun tutun bide ferrarinin yanına koyun bakın hangisi daha çok benziyor 😀 tartışması bile abes.

  19. Ferrari'nin sistemi Red Bull'un benzeri olsa da kopya değil diye biliyorum. Ferrari daha lansmanda söylemişti yeni bir egzos sistemine sahip olduklarını ama son testlere kadar piste çıkartmayacaklarını.

    son anda kendi sistemlerinden vazgeçip Red Bull'u kopyaladılarsa bilmiyorum ama bence öyle değil

  20. Alonso&Massa  avatarı

    Doğru diyorsun.Ayrıca Ferrari'nin aracı pist üstünde çok çirkin duruyor.Kalkık bir burun yuvarlak arka taraf.F10 daha güzeldi bence.

  21. Deli_Manyak avatarı

    Ferraride aynı sistemi kullanıyor ama işte gereği gibi çalıştıramadılar hiç değilse bizim takım bişeyler deniyor ferrarinin son yıllarda bir kere bile kendi dizaynlarını göremedik ferrari aracının her tarafı kopya zaten 😀

  22. parmakcocukcu    avatarı
    parmakcocukcu

    kopyalayacaklar tabiki çünkü newey daha iyisini yapana kadar en iyisi bu!

  23. parmakcocukcu    avatarı
    parmakcocukcu

    peki.

  24. rocco junior avatarı

    Newey doğru söylüyor çünkü Mclarende farklı olarak göze çarpan tek şey L tipi sidepodları.Onun dışında bildiğiniz gibi radikal tasarımdan geleneksele dönüş yaptılar ve sorunlarını ortadan kaldırdılar.Şu an kanat esenemesinde de benzer yolu izlediklerini düşünüyorum ve diğer tüm takımlar Avrupaya kadar bunu başarabilir perfonmans alabilir.Yani neymiş safkan aracız gibi yorumlar gerçek dışıymış.Arkadaş sadece egzoz demiş ama bu sene bu egzoz çözümlerinin geçen seneki dfyi yakalama ne kadar önemli olacağını unutmuş belli ki.Süspansiyonlar yine onların izinden gidilerek değiştirilmiş.Yani daha ne kopyalanacak anlamadım

  25. mcl- attack avatarı

    Peki deyin geçin 🙂

  26. heikki 1088 avatarı

    Suçlamak için değilde her zaman f1 de var olan birşeymiş gibi bahsetmiş ki haklı. Ne kdr sevmesemde bu kopyalama işi bence de haksızlık gibi 😀 Ama önene geçemessin orası ayrı =)

  27. Mustafa Kahraman avatarı
    Mustafa Kahraman

    merhaba.. ben bu kopyalamayı ferrari yapsa kızılca kıyamaet kopacağını düşünüyorum ?? neden mclaren yaptığında sıradan birşeymiş gibi geliyor ?

  28. Önce yapıp çalıştırında sonra tartışırız bu konuyu

  29. Biz ahtapotu çalıştıramadığımız için "basit" sisteme döndük.Ahtapot çalışır ve bir anda RB den daha hızlı olursak KERS i de olmayan RB de onu kopyalamak zorunda kalmayacak mı?

  30. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    evet egzosu kopyaladık ama yinede aracımıza bakınca redbull kopyası olmadığı çok açık. ayrıca redbulun egzosu kopya etmeyi beceremeyenlerde var. sonuçta bu, McLaren için geçici çözüm. ahtapottan vazgeçmiş değiller, üzerinde daha çok ilerleme kaydetmeleri gerekiyor hepsi bu.

  31. Umarım kopyalarlar 😀
    Ve takım şu 2 hafta aralıkta gelişmiştir mercedes Gp den büyük beklentilerim vardı …

  32. "KERS, kalkışta faydalı. Bu yüzden ön çizgide olsanız bile KERS'iniz yoksa ilk viraja birinci girememe riskiniz var."

    elde ettikleri simülasyon sonuçlarını da öğrenmiş olduk.

  33. MGP de sizin ön kanadı ve egsozu kopyalarsa belki size kafa tutabilir 🙂 Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Ortada yapılmışı var. Zaten Ross ve ekibindende radikal bir değişiklik çıkmayacak belliki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir