Briatore: "Ferrari 2012'ye Odaklanmalı"

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, Ferrari’nin aracı ile RB7 arasındaki yarım saniyelik farkın hiç kapanmayacağını söyledi ve Ferrari yarım saniye bulsa bile Red Bull’un daha da gelişeceğini ifade etti.

Turun Sanomat’a konuşan Briatore: “Belki saçma gelebilir ama Ferrari’nin şimdiden 2012 aracına odaklanması gerektiğini düşünüyorum”

“Elbette Ferrari, ihtiyacı olan mühendislik yeteneğine ve kaynaklara sahip ama Red Bull ile olan yarım saniyelik fark, sonsuza kadar sürer.”


Yorumlar

  1. Körler sağırlar birbirini ağırlar diye güzel bir laf vardır ne kadar doğruymuş. Sizlerde biraz gözünüzde ki nefret perdesini indirseniz de olaylara daha objektif bakıp objektif yorum yapsanız forum çok dha huzurlu bir ortam olur. Neyse.

  2. Körler sağırlar birbirini ağırlar diye güzel bir laf vardır ne kadar doğruymuş. Sizlerde biraz gözünüzde ki nefret perdesini indirseniz de olaylara daha objektif bakıp objektif yorum yapsanız forum çok dha huzurlu bir ortam olur. Neyse.

  3. orta son veya lise 1 de okurken edebiyat dersinde "orjinal insan" adlı bir konu işlemiştik. minardi sen tam bu tanıma uyan avantgarde bir insansın:)

  4. Aramızda bazı zatlar gözlerine perde inmişler gibi dolaşmakta ısrar ederek gerçeklerden mahrum kalıyor. Hakikatlerin sindirilebilmesi için o perdenin kalkması şarttır. O gözbağından kurtulmak, daha iyi bir muhakeme yeteneği için elzemdir. Ancak ondan sonra hakikatleri görebilme yetisine kavuşulur.

  5. ne o ? hayranmı oldun yoksa bana?
    senin düşüncenle kuyruk acısı bence birşeyi kabullenememek hazmedememek her insanda olur, olmalıda…
    olmuyorsa zaten insan değildir.

    gerçek hayatta toplumda saygın bir yeri olan dürüst seviyeli çalışkan hak yemeyen bir insanın alonso gibi bir pilotu destekleyeceğine asla inanmıyorum. gençlik hevesi insanlar yanlış şeyler tercih edebiliyor. ne demek istediğimi muhtemel genç yaşlarda bir insansın ilerde anlarsın. tutku bir insanın gözünü kör ediyorsa o insan o konuda her hatayı baştan kabul etmiş demektir. neyse kime anlatıyorum ki?

  6. gerçek hayatta nasıl bir şeysin acaba sen? her olayda bu kadar kuyruk acısı çekiyorsan, işin zor, umarım bu tektir

  7. briatore fernando diaz ın meneceri. istiyorki pilotum 1 sene daha fazla kalsın ferraride…dediği yankı bulup ferrari 2012 ye odaklanırsa büyük ihtimal bu santander sponsor destekli pilot kalır…koğuculuk konusunda deneyimli olan diaz briatoreye takımın iç yüzünü aynen aktarıyor olabilir. bu birinci teori…

    briatore her yolu deneyerekte olsa sürüş sitili sıradan(yerini koru öndekilerinin hata yapmasını bekle takım arkadaş destekli)ispanyolu 2 sene şampiyon yaptı.gerçi şuda bir ihtimal.reno formül 1 yönetim kuruluna"5 senedir ferrari götürüyor sıkıldık bu işten bırakın bazı kuralları bizim için es geçin 2 sene şampiyon olalım. neysede reklam bütçemizden bu işin diyetini ödeyeceğiz.yoksa gidiyoruz f1 den"demiş olabilir.hülas menecer briatore bu işi biliyor. gerçekleri görmüş olabilir.uyarıyor…buda ikinci teori…

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Briatore eleştirmek için bu kadar ağır konuşmuş olabilir.Başka bir deyişle" yapamıyorsanız bırakın" demeye çalışmıştır.
    Benim görüşüm ise resmen dalga geçtiği yönündedir.

  9. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    galiba ya redbul yada berni amca ekibini (; genişletme kararı aldı. eski kulağı kesikler meydana indiğine göre.

  10. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Bİ SUS BİYASETTİN ABİ NOLUR.SEN SUS DA '' PİKE YAPAN ALONSO KONUŞSUN'' sizi gidi namuslular sizi..

  11. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Ferraş yarışın içinde o0lacak hatta red bullun gerçek rakibi ferraridir

  12. efendimayin  avatarı

    Briatore bence f1 den hiç anlamıyor sadece siyasi oyunlarla f1 de öne çıktı. Geçen senede melbournede iyi değildi ferrari? Hatta herkes gözden çıkarmıştı ferrariyi ama nasıl olduysa biranda şampiyona adayı oldular. Briatore f1 den anlasa melbourne gibi bir piste bakarak yorum yapmaz.

  13. efendimayin  avatarı

    Evet beni geçirin demek iyi tespit.

  14. adamlar lastikler üzerinde en çok çalışan takım bilmem farkında mısınız evet ferrari geride çünkü kopya araç yapıyorlar kendi icat ettikleri bişey yok ki dolayısıyla hep geriden geliyorlar önce öndeki buluyo sonra ferrari bunu görüp kopyalıyo e haliyle öndeki sürekli en az 1 adım önde gidiyo 2010 yılında Red Bull takımı tam bir gösteri sundu herkese ve 2 pilotu kafa kafaya yarıştırdı yol verdirmeden dolayısıyla sezon sonu sıkıntıya düştüler yoksa ferrari gibi daha sezon ortasında eğer 1. pilot belirlemiş olsalardı onlar çok ama ok daha önceden şampiyon olurdur bunu azıcık F1 den anlayan herkes biliyor Briatore doğru söylüyo ferrari 2012 ye odaklanmalı belki yeni bişeyler icat edip kendi başarılarının mimarı olabilirler…

  15. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Briatore… Bunu söylüyorsa bir bildiği var bana kalırsa, hemde en sevdiği pilotu Alonso orada yarışıyor,Ferrari Gerçekten RedbuLL Bu sene yakalayamazmı 2010 daki gibi mi olur herçekten daha sezonun başındayız eğer böyle olursa Fanlar için hiçde iyi olmaz ama Alonso işin içinde bu mucizevi SIRRI bulmaları lazım >!!Gerçek Soru ŞU? RedBull u Hızlı yapan Nedir?< 1- Egzoz sistemi 2- Esneyen Kanatlar 3-Virajlarda Hız kesmeden dönmeleri 4- Kalkış yaparken daha öcne Gaza Basması Bunlar bir etken bu 4 ana madde Redbull Hızlı yapiyor Schuminin Onboardundan yarısı izledim Kalkisda Sorun virajlarda Redbull gibi dönmüyot Rekleks ler tutmuyor RedBull Buradan Kazanıyor bu 4 ana Madde Calisiyorsa Hızli olmaniz icin bir neden goremiyorum Ferrari de ise Hız eksikligi Ve Lastik sorunu Var Bu farkın Kapanmasi icin lastikler üzerinde Gelişmeleri Gerek.

  16. Oldu canım, o zaman direk kupayı Redbull ile Vettel'e verin madem oldu olacak. Bir yarışta her şey bitmiş gibi konuşuyorlar sinir oluyorum. Bu durum bana İngiltere gp sonrasını hatırlattı. Herkes Ferrari 2011'e odaklansın diyordu ama sonra mücadeleyi Redbull ile kafa kafaya götürdük. Şampiyonluk şansını son yarışa taşıdık. Bunun bu sene de olamayacağını kimse anlatmasın bana.

  17. Alonso&Massa  avatarı

    bende ilk defa seninbir görüşüne katılıyorum =) 1-1 oldu.

  18. Etme Eşşeklen muhabbet küstürürsün, Silme cam kırığıyla kestürüsün 😀

  19. neye dayanarak bu açıklama yapıldı merak ediyorum daha sadece 1 yarış geride kaldı ferrarinin sezon içi gelişmede mclarenden sonra en iyi takım olduğu biliniyor briatore saçmalamada 1 numara valla geçen yılda alonso veya webber şam. olacak demişti bilemedi. 🙂

  20. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    amacı ferraride patron olmak. ferrari taraftarlarının içine ne kadar siner orası ayrı bir konu. daha ilk yarıştan 2012 ye yoğunlaşsınlar saçmalık! araç kötü olsa bile en azından sezon ortasına kadar gelişimde zorlanmalı olmuyorsa 2012 düşünülmeli.

  21. Durum üstüne konuşuyor her zamanki gibi herhangi ileriye dönük görüş yok.

  22. Ne yani araç ilk yarışta bekleneni veremedi diye pes mi etsinler saçmalamış herzamanki gibi Briatore.

  23. Suikastçinin yanına gelicek işte tencere nin kapağıda geliyor

  24. Kendini hatırlatıyor, şu haberde yer almak için yapıyor. Gayet doğal bir durum. Niki Lauda niye konuşup duruyor.

  25. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    gayet mantıklı bir görüş (katılıyorum)
    geçen yılda demeçleri var briatorre'nin ama hemen hemen hiç biri tutmadı
    bu adam sakat biri.
    uzak durmak lazim.

  26. Merak uyandıran şey, Briatore nasıl bu kadar kesin konuşuyor. hem de çok kesin. Ferrari'nin mevcut durumunu ve gelecekte ki konumunu nasıl bu kadar kendinden emin biliyor. yani içeriden bir bilgi almadan.
    ups!
    diazı unutmuşum.

  27. alonzomanyaa  avatarı

    Her nekadar son zamanlarda yaptıkları ile bize sevimsiz gelsede, F1 i F1 yapan nadir kişilerden biridir. Gelmesi de kuvvetle muhtemeldir.

  28. ne olursa olsun bu tarz yaklaşım çok sağlıklı değil tamamen gündemde kalmaya yönelik bir açıklama ciddiye almaya değmez

  29. Tam bir italyan dallaması.
    Ancak bu açıklamasını Ross Brawn ve MGP için söylese daha isabetli olurdu.

  30. Resim süper.

  31. Geçen yıl da Weber yada Alonso şampiyon olacak demişti.
    Adam biliyor…

  32. güney ateş avatarı

    ferrari'nin yakın gelecekteki patronu bu adam olacak. bu tarz açıklamalarla domicali üzerinde psikolojik baskı kurarak onun daha da başarız olmasını sağlamak istiyor. eski ekip tekrardan bir araya gelecek ama bu sefer ferrari'de.

  33. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Bu adam kadar yüzsüz bir adam görmedim ben.

  34. ferrai'nin yakın gelecekteki patronu bu adam olacak. bu tarz açıklamalarla dominicali'ye de psikolojik baskı kurmaya çalışıyor ve onu iyice başarısız olmaya zorluyor. eski ekip tekrardan bir arada olacak ama bu sefer ferrari'de.

  35. Yusuf  Hitay avatarı

    ben gelicem yer açın demek istiyor sanırım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir