Vettel: "Geçiş, Adamla Çocuğu Ayıran Şeydir"

yazar:

kategori:

Alman pilot F1’de daha fazla geçiş görmek istediğini belirtti ama bunun için DRS’nin (arka kanat sistemi) doğru yol olup olmadığından emin değil.

Gelecekte görmek istediği yenilik sorusuna Vettel: “Geçişi mümkün kılmak için yeni bir şey istemiyorum. Pilotlar için muhteşem olur; gösteriye de yardım eder (ama) Formula 1’de geçiş yapmanın neredeyse imkânsız olduğunu herkes bilir. Bu yüzden eğer bunu (geçişi) yaparsanız, bir şey başarmış olursunuz”

“Geçiş, adamlarla çocukları ayıran bir şey. Öte yandan geçişe, suni yollardan etki etmememiz gerektiğini düşünüyorum. Bu kısmen hareketli arka kanatlara karşı hissettiklerimle aynı. Çok suni hale gelmemesini umuyorum. Açıkçası en hızlı adamın, yolunu bulmasına izin veren bir mod bulmak gerçekten zor”


Yorumlar

  1. erkan dorukan avatarı
    erkan dorukan

    Ne yani pistteki en adam gibi adam hamilton mı şimdi:):)

  2. yanlış hatırlamıyorsam 2002-2004 yılları arasında ön kanatların yerden mesafesi 5 santim falandı,2005 te ön kanatlar yerden 15 cm yüseldikten sonra bütün pilotlar birbirini takip esnasında yol tutuşu kaybettiklerini söylemeye başladılar, sistem halen aynen devam ediyor ön kanatlar yerden çok yüksek ve araclarda yol tutuşu yok , hal böyleyken nasıl birbirini geçen pilot arıyorlar merak ediyorum, öndeki hata yapmadan yada aşırı hız farkı olmadan birbirini geçmek tabiki zor olacak…hay ben bu kuralları berbat edenin varya :))rezil ettiniz f1 i , kartinge çevirdiniz be, izmir pınarbaşında hacı murat yarışlarını izlemeye gidecem bundan sonra, onların yarışları daha heyecanlı…….:))))

  3. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    demekki sen hala çocuksun

  4. En genç dünya şampiyonu olmanın yanında, bu sene de şampiyonanın en büyük favorisi olmanın yan etkileri 🙂

  5. vettel sadece red bull sayesinde iyi bir pilot değil örnerk mi 2088 toro rosso geçiş örneği mi 2008 brezilya o geçiş uzmanı o dünya şampiyonu hamiltonınızı kim geçmişti glock yer vermeseydi görürdü şampiyonluğu rüyasında ferraride vettel sayesinde şampiyonluk heycanı yaşamıştı kendiinizin bile inanmadığı şeyler söylemeyin bari vbettel bi dünya şampiyonu ve tartışmasız en iyi pilot o redbull dan öncede yarış kaznadı peki aynı adrian newey li horner lı webber li red bull naptı güneş balçıkla sıvanmaz arkadaşlar

  6. Alonso&Massa  avatarı

    =)) Buemi'den sonra kafasının büyümeside güzeldi.

  7. Jenson is faster than youu, hehehe cidden komik olmus =)

  8. Alonso&Massa  avatarı

    =)) Bencede…

  9. DRS ve DSR arasında sürekli gidip geliyorum bu arada 🙂

  10. Vettel, Ben geçiş işini harika yapıyorum demiş mi ? Dememiş. O zaman Belçikadan Türkiye den örnek vermek yersiz. Atak yaparken rakibine çarpan birçok üst düzey pilot var biliyorsunuz DSR sistemini tartışmak daha doğru olur.DRS nin işi yapaylaştırdığını ve kolaylaştırdığını anlatmaya çalışmış Atak yapmak risktir, cesarettir zamanlamadır, yetenektir DSR bu açıkların bir kısmını kapatan bir sistem bana göre Vettel de bunu vurgulamış. Seyir zevki için yapılan başka bir yenilik.

  11. http://www.facebook.com/event.php?eid=172029479516100
    Yüzeysel olarak baktığımda bu organizasyon ile ilgili burada bilgi göremedim. Arkadaşlarımıza duyurmak isterim. Katılmak isteyen koştursun. 🙂

  12. Şunu da ekleyeyim mühendisler ile ilgili de tam olsun. Ahmaklığa varan hareketler ya gerçeğin yansımasıdır yada işine gelmemenin, yalnız ticareti söz konusu edip doğruların etrafında dolanmanın ifadesidir. Bugün bu hale yalnızca FIA'nın yaptıklarıyla değil karşı koymayan, yalnızca benim diyen takımların zihniyeti, yarışı-seyirciyi umursamayan ortak anlayışları sonucu geldik.

  13. Güzel ifade etmiş bu yönde ve motorlar konusunda pilotlar daha fazla konuşmalı. Seyirciyi arkalarına alma gayreti görmeliler yoksa FIA vesairesinin bu saçmalıklarının ardı arkası kesilmeyecek taki seri bitene ve en son ah biz ne yaptık denilinceye kadar çünki bir çok seride böyle oldu tecrübeyle sabit olanın denemesini yapmaya çalışıyor bunlar.
    Geçiş için arka kanat uygulaması ki ön kanat saçmalığının katmerlendirilmiş hali. Asıl olay ki manyaklığa varan aerodinami hastalığı sonucu azalan geçişlerin, düşen keyfin yine aerodinami gelişimi ile halledilebileceğinin sanılması. Kabul etmek lazım ki hayranlık duyduğumuz o mühendisler bazen çok da ahmak olabiliyor bu büyük organizasyonu başarıyla yönetebilen insanlar saçmalayabiliyor ve bazen en basit bilgiye sahip, işin en uzağındaki insanlar, seyirciler bile doğru noktayı işaret edebiliyor çünki doğru ve tecrübeler sabittir. Gözümüzde büyükler, ulaşılamazlar ama her kararlarıyla, yaptıklarıyla değil. Arka kanat müdahalesi şuan ki haliyle saçmalık değildir de nedir. Neymiş geçişleri arttıracak mış yahu şu son bir kaç hafta içerisinde bile kendi aciz fikrinizi sınırlandırmaya başladınız. Bu fikir önemli bir adım olabilirdi ama nasıl şöyle ki mekaniğin limitlerine varırsınız, hızlar limitlerde seyrediyordur, rekorların ötesinde dolaşırsınız ve dersiniz ki daha ne yapabiliriz işte o zaman bunun gibi uygulamalar doğru ve hayran edicidir oysa şimdiki haliyle saçmalıktan başka hafif bir ifade bulamıyorum.
    Güzel geçişler ustaların işidir. Olağan üstü hareketler onların diğerlerinden farkının etiketidir fakat öyle acayip bir hale getirildi ki Formula en iyilerin fark ve fiyatı anlaşılamaz oldu pilotların araç ve takımlarına katkısı gittikçe azaldı. Bugün otomobil fabrikalarında ki test pilotlarının bile F1 pilotlarından daha fazla aracın üretimine katkısı var işte bu hale getirildi. Diriltip getirseniz efsanelerin hepsini bugün sezon boyunca en fazla 10 ilginç harekete şahit oluruz. Bitsin artık bu çile…

  14. iyi tarafından bak. o arkada olsa alonso, schumi ve hamilton gibi pilotlar hiç puan alamazdı.
    Bakınız spa ve istanbul

  15. çok güzel yazmışsın pişti hemde vale(bacak) la pişti:pişti x 2 yani :))

  16. Kardeş geçiş yaparken en önemlisi düzlük hızıdır demek ne kadar bilgili olduğunu (!) gösteriyor zaten. En önemlisi araca en yakın düzlüğe gelebilmektir. Yani son virajı en iyi dönmek. Böylece rüzgarına girer ve öndekinden daha hızlı olursun. Ve araban daha dengeliyse geçtikten sonraki viraja da daha dengeli girersin. REDBULL GEÇİŞE EN MÜSAİT ARAÇ!!!!!!

  17. Yalan haber karalama haberi çekemeyenlerin haberi bunlar

  18. kendisi daha geçişin ne demek olduğunu bilmeden gelmiş geçişin ne olduğunu anlatmaya çalışıyor istanbulda webbere spa da buttonı nasıl geçtiğini herkes izlesinde geçiş nasıl yapılır öğrensin :):) adrian newey olmasa vettel normal bir pilot hatta normalinde altı onun redbullda yaptıklarını çoğu pilot yapar weber niye yapamıyo demeyin 🙂 çünkü adamı hiç takmıyorlar 2. pilot resmen 🙂

  19. Yavuz Balcı avatarı

    Vettel'ciğim… PİŞTİİİ :))

  20. aynen adam geçmek zorunda kalmadı şu ana kadar. ahh nerde hakkinen nerde schumi…

  21. vettel red bull yerine rakı falan mı içti? kafa 1500 olmuş herhalde.
    insan kendini bu kadar da açık etmez ki =)
    geçen sene geçiş yapacam diye milletin yarışının içine eden pilotun kim olduğunu sanıyor acaba?
    pist üstünde geçiş denince en beceriksiz olarak vettel gelir bir çoğumuzun aklına.
    hem de o çok hızlı araca rağmen..

  22. Gerçekten bende merak ediyorum…

  23. mehmet ceviz avatarı

    birde şöyle 3-4 başlayıp kazandığın bir yarış olsada seyretsek.ha ne dersin.

  24. kardeşim iyi güzelde webberinde altında aynı arabadan vardı ama ben webberin birisini geçerken onu biçtiğini radyatörünü dağıttığını görmedim geçen sene.valenciayı örnek vereyim deme bu arada çünkü ordaki hata kovalainendeydi erken fren yaptı

  25. mehmet ceviz avatarı

    o zaman koskoca rubens hala çocuk.rosbergi biçti resmen.sense geçen yıl neler yaptın.
    ve o zaman alonso adam.son yarış ilk turda 4. virajda perezi nerdeyse geçiyorken kazadan kaçmak için bir tur sonraya bıraktı.buttonda adam, okadar zorlamasına rağmen önündekini biçmedi yanlış yerden geçti hakettiği cezayı aldı.

    hele sen 2007 de fujide ilk virajda alonso ya öyle bir daldınki adam belkide o hasar yüzünden kaza yaptı ve muhtemel şampiyonluktan oldu.ha o yarış yanlış değilsem sen STR kullanırken hemde güvenlik aracı periyodunda,redbulluda biçtin.aynı şekil geçen sene hem webberi hemde buttonu biçtin.geçiş yapan adam,yapamayan çocuksa,geçiş yapacam diye biçen ne oluyor.

  26. resmen kendine hakaret etmiş

  27. Kardeş geçiş genellikle nerede yapılır biliyormusun??? düzlüklerin sonunda. peki renault motorunun düzlük hızı nasıldı. en son da. Bu durumda araç hızlı bile olsa geçiş yapmak çok zorlaşıyor. bilmem anlatabildim mi? o yüzden kimse vettel geçiş yapamıyor diye konuşmasın. bence alonso da bu konuda çok iyi değil. En iyi hamilton var bu konuda. bu arada iyi pilot=geçiş yapmak demek de olmuyor.

  28. Alonso&Massa  avatarı

    Kim ne derse desin Alonso sezonun ikinci yarısındaki yükselişle,Hamilton Spa'ya kadarki performansıyla her engellemeye rağmen Webber tüm sezon boyunca gösterdiği gayretle daha fazla haketti.

    Paşam takım arkadaşını biçti korundu.Liuzzi'ye,Sutil'e daldı,Button'a ortadan girdi korundu.Bir kerede Vettel suçludur diyen çıkmadı.Startlarda çapraz durarak bodoslama sıkıştırmaları,güvenlik aracı altındaki uyuklamaları unutmadık.

    Bu sezon Webber toparlanmazasa LEGAL aracıyla uçar gider.19×2=38 (her bir seferinde 3 kere titretmeyle 114 kez parmak izlememiz kuvvetle muhtemel.

  29. Yusuf  Hitay avatarı

    geçen yılki ispanya yarışı geldi aklıma, pit çıkışında hamilton sıcak lastikli parmak çocuğu çok zor bir açıdan geçmişti.

    eh ve vettel böyle açıklama yapılır mı 🙂

  30. o zaman sen bebesin adam değilsin. Geçiş kabiliyetini herkes gördü geçen yıl. Hem de o arabayla

  31. sandro verone avatarı
    sandro verone

    aynen bilader yok böle birşey…..
    2-3 yarış daha weber toparlanamazsa vettel tek başına gelir takım arkadaşını rahat rahat geçer…
    yok eşit giderlerse o zaman merakla bekliyorum geçiş nasıl yapılır bir göstersin…
    lastiklerim bitti diye ağlarken o altındaki roketle! ….perez tek pitstop ile dünyanın çevresini acaba turlarmıyım hesapları yapıyordu….
    nasıl şampiyon oldun sen izlemedim sanki geçen seneyi…hiç görülmemesi gereken bir kabus gibi…

  32. hamilton konusunca alonso konuşunca onunda konuşması normal bu durumu yadırgayan arkadaşlar diğerlerinde de aynı hassasiyeti gösteriyormu acaba. söyledikleri konusuna çok girmek istemiyorum çeviri hatası olabiliyor bazen ama bu kadar kabiliyetli ve ayrıcalıklı pilotların kaprislerini ve hırslarını demeçlerine yansıtmalarını da çok anormal bulmuyorum doğrusu

  33. Alonso&Massa  avatarı

    Aynen ya.Hamilton olsaydıda bu olmasaydı….

  34. Hala çocuk olduğunu kabul etmiş demek ki, ee hakkı da var:D

  35. çocuk haklı beyler 🙂

  36. sandro verone avatarı
    sandro verone

    hız?
    arkadaş spa da orda burda milletin radyatörlerini biçen bu değilmiydi? ne anlatıyor şimdi?
    yağmurda cry cry cry göremiyorum diyen bu değilmiydi…
    adam mı oldun sen şimdi 🙂 derler ………..
    alonso alsaydı o şampiyonluğu bu kadar üzülmezdim…
    o araçla şampiyon olamamak adına ne gerekiyorsa yaptın…türkiyede takım arkadaşını biçtin…
    senin için daha ne yapmaları gerekiyor geçiş yapabil diye..????

  37. istanbulda webberi geçememesinden anlamıştık zaten bunu :))))

  38. doğru vettel buttonu geçerken 2010 spa, vettel webberi geçerken türkiye 🙂

  39. Çok konuşmaya başladı… 2009 Melborn daki geçişi sorun bakalım ki çocuk kimmiş.O hızlı araçla Button a bindirecek kadar geçişi bilmeyen kimmiş.Aracına zarar vermeden yaptığın geçiş seni adam eder ama Mercedes motor ve F-tube avantajıyla yaptığın geçişlerde seni geçiş ustası etmez.

  40. Deli_Manyak avatarı

    sezon başlayınca pilotların böyle gündem doldurmak için böyle sacma demeçlerine bayılıyorum.. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir