McLaren: "Gerçekler Sepang'da Ortaya Çıkacak"

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, sezon açılışı Avustralya’da Red Bull’dan Vettel’in arkasından ikinci gelmişti.

Vettel’in egemen bir görüntü çizmesine rağmen bazıları, Red Bull’un hâlâ gerçek performansının tam olarak ortaya çıkmadığına inanıyor.

Hamilton ise Sepang’daki yarışta daha net bir resme rahip olacaklarını düşünüyor.

Hamilton: “Melbourne’de gösterdiğimiz performansın ardından Malezya’da yine iyi bir yarış çıkarabileceğimizi düşünüyorum. Albert Park harika bir pist ama Sepang gibi bir pist, araçlar arasındaki farkın daha net ortaya çıkmaya başlayacağı yerdir.”

“KERS ve DRS’yi de kullanmayı dört gözle bekliyorum. Araç tam da yolunda iken hızlı yön değişimleri burada olağanüstü. Her iki sistemin de aracın heyecan verici olmasını sağlayacağını düşünüyorum, özellikle de sıralamada”

“Takım, Melbourne’deki zemin arızasına baktı. Görünüşe göre şasi ile ön zemin arasındaki bağlantı hasar görmüş. Hasar, yarışın sonunda oldukça kötü görünüyordu”

Takım arkadaşı Jenson Button ise pistin zorluklarına dikkat çekti.

Button: “Formula 1’e başladığımda Malezya GP, takvimdeki en yeni pistlerdendi. Ama şimdi eski favorilerdenmiş gibi geliyor. Sepang’ın seneler geçtikçe kesinlikle gelişen bir pist olduğunu düşünüyorum. Her zaman harika bir pist olmuştur”

“Etkili bir aracınız olması gereken bir pist burası. Virajlar büyük ve yere basma kuvvetinde eksiklik çeken araçları cezalandıracak. Altımda çok sağlam bir aracın olduğu hissettiğim Melbourne’nin ardından, paketimizin bu piste nasıl uyum sağlayacağını göreceğimiz antrenman için sabırsızlanıyorum”

“Açıkçası pilotlar için göz önüne alınması gereken şeylerden birisi, yarış hafta sonu boyunca düzgün bir şekilde su almak. Malezya’da bulunmadığınız sürece orasının nasıl bir fırın olduğunu tahmin edemezsiniz. Senenin fiziksel olarak en zorlu yarışı ve kış boyunca elde ettiğiniz zindelik, yarışta sizin iyi durumda olmanızı sağlayacak.”

Takım patronu Martin Whitmarsh, Red Bull’un Melbourne’de tam potansiyelini göstermediğini düşünüyor ama takımının güçlü bir hafta sonu geçireceğine inanıyor.

Whitmarsh: “Her sezon olduğu gibi, her yarışta araca gelişimler getirmek için sıkı bir şekilde zorluyoruz. Melbourne’nin, rakiplerimizin temposunu tam olarak ortaya koyduğunu düşünmüyoruz. Bu da bizi, mümkün olduğunca fazla  performans getirme adına motive etti.”

“Kağıt üzerinde işler olumlu görünüyor. Melbourne güncellememizin beklendiği gibi çalışmasından memnun olduk. Albert Park’ın yüksek hızlı yerlerinde aracın performansı, Sepang’la da başa çıkabileceğimizi gösteriyor.”

“Buna rağmen gerçek şu ki pol pozisyon ile arada fark var ve yarışı ikinci bitirdik, birinci değil. Hedefimiz farkı kapatmak ve Lewis ile Jenson’u, kazanabilecekleri konuma taşımak”


Yorumlar

  1. Mclaren Mercedes  avatarı
    Mclaren Mercedes

    Mercedesi bilmiyorum ama bence Red Bull, Mclaren ve Ferrari bu yarışta daha yakın olacaklar. Üst tarafta daha heyecanlı bir yarış bizi bekliyor:)

  2. bende sadece yakıt eklenebiliyor diye biliyorum.

  3. redbull'un kers kullanmasi onlari otomatik olarak daha da hızlandırcak mi acaba? melbournede dayanıklılığından emin olmadiklari için kullanmadilar ya şimdi kullanıp dayanıklılıkdan ödün verirlerse?

  4. efendimayin  avatarı

    Ferrari ve mercedes de bence iyi olacak. Melbourne e bakıp değerlendirmek yanlış.

  5. Araçta denge sorunu olduğu ortada. Lastik yeni bir konu, sezon ilerledikçe alınan verim artacaktır. Bu yarışta da denge sorunu olursa anlayacağız ki problem araçta, yok düzelmişse Avustralya'da yanlış ayarla yarışmışlar demektir. Bu olasılık biraz daha düşük.

  6. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Mclaren'in Redbull'u geçebileceğini düşünmüyorum. İki uzun düzlük var ama, kaç tane hızlı viraj var Malezya'da? Redbull'un hızlı virajlarda kazanacağı avantajı, uzun düzlüklerde geri vereceğini hiç sanmıyorum.

    Mclaren yakın olabilir ama Ferrari'nin pek şansı yok..

  7. Alonso&Massa  avatarı

    Ben aracın çok dengesiz olduğunu düşünüyorum.Lastik ısıtma problemi bana 2005 i anımsattı.Yinede belli olmaz.Bence Mclaren favori.(RBR lerin kers kullanmasınada bağlı olarak)

  8. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    2 uzun düzlük var burda kers yardımıyla McLaren ve Ferrari iyi olacaktır. peki hızlı virajlarda ne olacak? avustralya son sektördeki hızlı dönülen virajlara bakınca birazcık fikir verebilir. 🙂

  9. rocco junior avatarı

    Ben aracın bu kadar dengesizken ve önden kayıyorken üstüne sıralamada lastik ısıtma sorunu çözülmezse kazanacağımızı hiç ama hiç sanmıyorum.Mclaren ve Redbull ayrı ligde gibi çok dengeli ve çok hızlılardı.Yani en azından Vettel ve Hamilton öyle gözüktü.

  10. Yavuz Balcı avatarı

    Ben tam tersi düşünüyorum. Mercedes olmasa da Ferrari bu pistte çok güçlü olacaktır. daha da ileri gideyim. benim favorim bu yarış için Ferrari.

  11. Yavuz Balcı avatarı

    yarışta kullanacaklarsa KERSi mutlaka sıralamalarda araçta olmalı. bildiğim kadarıyla sıralamalardan sonra aracı değiştirmek yasak.

  12. Alonso&Massa  avatarı

    Ferrari ve Mercedes'i Malezyada kabus bekliyor gibi geliyor bana.

  13. Sepang'dan sonra da gerçekler avrupaya gelince ortaya çıkacak derler, sonra da gerçekleri ancak sezon sonunda görebileceğimizi söylerler.

  14. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    Gerçek güç dengesi ortaya çıkacaktır. ne MercedesGP nin nede ferrarinin bu kadar geride olduğunu düşünüyorum. olurda fark dahada fazla çıkarsa bu takımlar sezonu biraz erken kapatır gibime geliyor. inşallah öyle olmaz.

  15. Çok umutluyum bu yarış aracın gerçek performasını merakla bekliyorum.

  16. Mclaren de hakikatlerden yana. Hadi hayırlısı.

  17. rocco junior avatarı

    Bu yarışı Mclaren kazanabilir.Her ne kadar aracı tam perfonmans kasan bir yer gerçek bir yarış pisti olsa da herhangi bir dayanıklılık sorunu olmazsa startta alabilecekleri pozisyon artısı ile yarışta daha hızlı olabilirler.Kers olmadan yarışmak hata olur ama belki kers olmadan sıralama turuna çıkabilirler.Ben her 2 gün için de kers kullanılmasından yanayım kaldı ki Redbullu henüz kers takılıyken görmedik.Bakalım nasıl etkilenecekler ama ben ciddi sorunlar olabilir diyorum.Yok olmazsa yapacak bir şey yok.Ferrari de umarım podyuma yakın olur

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    galibiyet gelebilir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir