Massa: " Ne Olduğunu Hemen Bulmalıyız"

yazar:

kategori:

Ferrari’nin websitesine konuşan Massa “Sezonun ilk yarışında bir ders aldıysak bu da yapmamız gereken çok şeyin olduğudur.”

“Avustralya’da neler olduğunu acilen bulmalı, bizim ne yaptığımızı, diğer takımların neler yaptığını anlamalıyız.” dedi.

Massa ayrıca Red BUll pilotu Sebastian Vettel’in, en yakın Ferrari aracından sıralamalarda 1.5 sn daha hızlı olması karşısında şaşırdığını kabul etti.

Massa “Geçen hafta sonu boyunca beni en çok Mclaren’in mi yok sa Red Bull’un mu şaşırttığı soruldu.Red Bull’a çok şaşırdım çünkü Vettel’in sıralama turu çok etkileyiciydi.”

“Mclaren’in de ilerlediği açık ancak Red Bull gerçekten herkesin çok önündeydi.”

“Bizim tarafımızda ise aracımız Melbourne’de göründüğünden daha iyi durumda ve Avustralya’da iyi performans gösterememizin nedenini açıklamak zor.  Bu nedenle Malezya’ya gerçekten ürettiğimiz araçla geliriz, son yarıştığımızla değil.” dedi.

Massa, kendisini kaçış alanından geçen Jenson Button’un pozisyonunu geri vermemesine şaşırdığını söyledi.

Massa “Onun pozisyonu geri vereceğini düşündüm çünkü şikanı keserseniz bunu yapmanız gerekiyor. Jenson bunu bilecek kadar deneyimli bir sürücü ve takımın ona söylemesini bekleyene kadar kendisi yol verebilirdi.”

“O beni geçtikten sonra Alonso da geçti çünkü Jenson’la olan mücadelem nedeniyle yavaş kaldım. Fernando da benden önce pite girdiği için Jenson’un yine yol verme şansı vardı ancak o bunu yapmadı.” dedi.


Yorumlar

  1. Massa senide kimse takmıyor.Bas biraz bas. Ezici hırçın agresif ol yarışta belki bişeyler olur.

  2. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    birşey olmaz ferrari büyük takımdır mutlaka cevap verirler,ben avustralyanın bir istisna oldugunu düşünüyorum çin ve malezyada herşey daha bariz ve net anlaşılır tek korkum eğer redbull kers ile yarışmazsa ve yine birinci olursa ozaman vay halimize derim,ama bunuda pek ihtimal vermek istemiyorum…

  3. rocco junior avatarı

    Onca haberde insanlar ne kadar ufak bir kısma takılıyorlar.Halen iyi yaptı diyenler var o hata olmasa ceza gelmeyecek belki yarışı daha tepede bitirecekti.Ne telafisi kardeşim göz var nizam var.Yerini vericekti vermedi klasik suç işle görmezden gel hareketleri.Geçen sene olanlarıda unutmadık

  4. Her ne kadar strateji kısmından nefret etsem de Mclaren buttona yol verme demekle çok iyi yaptı. Button her şekilde massadan hızlıydı ve pitten geçme cezasının kaybettirdiği zamanı kolayca telafi edebilirdi, etti de…

  5. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    "Avustralya'da neler olduğunu acilen bulmalı, bizim ne yaptığımızı, diğer takımların neler yaptığını anlamalıyız."

    Eğer bilinmezler bunlarsa, işiniz gerçekten zor…

  6. alonso geçerken massa zorlamadı. olası bir temas ve iki aracın veya alonsonun yarış dışı kalması massayı takımda gerçekten zor duruma sokardı. ferrari tahammülsüz. kesin bu sene şampiyon olmak zorundalar. takım şampiyonluğu beklentileri olduğunu özellikle massanın performansından dolayı sanmıyorum. tek beklentileri alonsoyu şampiyon yapmak. araç redbull mclaren kadar iddialı. ama pilotlarda sorun var. massa çok silik alonso ise beklentilerin ağırlığı altında tedirgin. verdiği mesajlardaki umut dolu ifadeler ve bunun sıkça tekrarlanması müthiş bir yumruk sonucu yere düşen ve gardı düşmesine rağmen ayağa kalkıp sallanırken sayan hakeme tebessüm eden boksörün hali gibi…geçen seneki gibi geriye düşerse tekrar potaya girmesi çok zor. bir moralman son yarıştaki petrov arkası turlar gibi ürkek ve çökük olacak, iki redbull ve mclaren pilotları geçen sene topyekün çok hata yaptılar bu sene aynı hataya düşmezler.
    istediğime yakın bir filmin senaryosunu okur gibiyim. hazin son ferrari ve pilotları için geliyor tahminindeyim. elbette sadece geleceği Allah bilir. bakalım ne olacak…

  7. Alonso&Massa  avatarı

    f150th de bir potansiyel olduğuna inanmıyorum.Açıkçası vasat görüntünün altında vasat bir performans var.Bunun ne kadarı lastikten bilemem.Ama sıralamalarda işimiz zor.Yarışta rakiplere bağlı.Massa lastikleri bu kadar övdükten sonra yine geride kalırsa bunu daralan ön lastiklere bağlıyacağım.Avustralya iş kazasımıydı,yoksa rutinmi olacak görecez.

  8. Massa ayrıca Red Bull pilotu Sebastian Vettel'in, en yakın Ferrari aracından sıralamalarda 1.5 sn daha hızlı olması karşısında şaşırdığını kabul etti.

    Ferrari kandırılmaya müsait bir takım olmaya başladı.

    malum testlerde Red'lere yakındılar. meğerse diyilmişler. (Red Bull, Heidfeld'in ısrarla dediği gibi hız saklıyormuş)
    geçen sene de son yarış Mark ile yem attılar, Ferrari ona da atladı şampiyonluğu kaybetti.

    demek isteyeceğim, Ferrari gayet güzel idare ediliyor.

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Fırsattan istifadeciler yine iş başında.Belli ki Massa'nın Button'a yaptığı müthiş savunma akıllarından çıkmamış.Her fırsatta Massa'yı eleştirmeyi bırakın artık.2.pilot mevzularını kendi takımınızda irdeleyin.
    Aracın gerçek konumunu görmek için Sepangı da görmek lazım.Redbullun yaylı kanadını ve kersini bir görmek lazım.Bir yarışa bakarak idam cezası vermeyelim.

  10. O virajda momentum kaybettiği için geriden gelen Alonso'ya rahat geçildi.

  11. rocco junior avatarı

    1-Araçtaki gerçek perfonmans nedir?
    2-Avustralya bir iş kazası mıydı?
    3-Kış testlerinden sonra Mclaren sorunları çözmek ve fabrikadaki insanlara güveniyorum dediğinde biz gayet emin profil çiziyorken şimdi biz mi bunu diyoruz?

  12. Deli_Manyak avatarı

    sonuc yine button massayı geçti ama alonsoya hiç direnememesi massanın ikinci pilotlugu kabul ettiğini gösteriyor….

  13. 7 gün sonra göreceğiz…

  14. doğru söylüyor. mclaren ve button'ın, massa'ya yerini verene kadar tamı tamına 2 turu ve bir de son sektör kadar zamanı vardı. son sektörde geri verebilirdi, devam eden turda geri verebilirdi, massa'nın pite girmeden önceki turunda geri verebilirdi. vermediler, ve vermeyecekleri de açıktı. sonuçta beklenen ceza kesildi. bilerek göze aldılar cezayı.

  15. Sen araçta nelerin olduğunu bulmak yerine kendindede neler olduğunu bi araştırıver önce yoksa sepetleneceğin gün önümüzdeki sezondan ilerisi değildir gibime geliyor.Kendi performansı hakkında hiç konusmuyor nedense.Lewisle girdiği şamp.mücadelesinden sonra hic bi varlık gösteremedi hep vasattı.Halada öyle kabul etmek lazım massa'nın devri bitti gibi artık barrichello vasıflarına bile sahip değil :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir